View tracker

Hej!

Carara fick ett nytt träns för någon dag sen och jag blir så förbannad på storlekarna både till häst och ryttare, köpte ett full då min häst oftast har mellan cob och full så jag tänkte köper jag full behöver jag inte ha hålen längst ner , men vad tror ni? Jo jag måste till och med göra fler hål och det är ju grymt fult då det redan finns så pass många hål över då menar jag verkligen otroligt många hål finns!

Vilka hästar mäts måtten på?

Jag och min häst vill inte bettet ska sitta och dra i mungiporna utan storlek full ska väll ändå vara så pass stora att man inte ska behöva använda hålen längst ner eller behöva köpa xfull (jag har ändå en ganska normal stor häst, till och med lite åt det smäckrare hållet)

Sen vad gör alla hålen över? Det blir genast storlek shettland om man använder hålen högst upp och då köper man sig väll ett storlek shetland på träns inte full..

Ryttarens kläder vet jag inte ens om jag orkar ta upp då allt oftast är kort i både ben och armar, ofta kvadrat eller rektangel formade. STORT MINUS!

Ja här är vaifall tränset 😊

Nu till "bakslaget" carara fick ett ett ganska illa sår på knäet i torsdags tror jag som varit svullet och varmt men jag fick hjälp av en i stallet att lägga ett jodopax omslag i fredags och det blev mycket bättre efter det, hon har inte varit halt eller haft feber men man blir så nojjig och orolig pga den stora svullnaden och värmen så i helgen har vi tagit det lungt och skrittat och nu är det varken svullet eller varmt längre men vi fortsätter med lugn ridning! 

Detta är min häst i ett nötskal, varje gång det börjar gå uppåt och känns som vi typ rider på elit nivå haha skämt åt sido så "skadar" hon sig 😁Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Igår red jag och en stallkompis ut en runda i mörkret och det var så mysigt, carara är ju verkligen en så trygg häst och då får man ju passa på att utnyttja det till fullu, jag red på hackamoret och hon tyckte det var ganska skönt att slippa bettet.

Vi tog även lite galoppövningar i paddocken så som förvänd galopp på ett 8a volt , men hon lägger verkligen all sin vikt i mina händer så vi måste verkligen arbeta med det och jag måste bli stadigare i min sits och hjälper!

Sen ibland kommer infall att jag är väldigt hoppsugen ( är i vanliga fall jätte hopprädd) och detta är säkert endast för att carara inte ska hoppa pga hennes artros men ska rådfråga med veterinären för att höra om jag kan få hoppa enstaka gånger typ 30cm och får jag testa det så kommer jag garanterat inte vara så hoppsugen längre haha.

Idag tänkte jag carara ska få tömköras eller longeras beroende på vad jag orkar plocka fram och hur hon känns i humöret 😊

// Kornelia Henriksson

Gammal bild.

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Idag var jag och carara ute på en liten grusväg på andra sidan järnvägen , vi tränade på lugn trav och vi gjorde även lite galopp och körde skänkelvikningar sida till sida av vägen, men det hela slutade med full galopp för ingen av oss kunde konsentrera på arbete men hon tyckte det var så kul och öronen var spikade även jag tyckte det var kul!

Men sen efter en stund blev det väldigt mörkt och vi begav oss hem men det var obehagligt för jag tänkte ju inte alls på reflexer m.m när vi gick ut och annars är hon en lysande reflex och även jag!

Detta är hennes nya bett och bettskivor, summering: går inte super bra på det och känns inte riktigt som hon tar stöd utan bara hänger i tygeln men vi får prova det fler gånger innan man kan säga hur hon trivs med det 😊

// Kornelia Henriksson

Likes

Comments

Hej!

Idag red jag ut på långa tyglar i 2 timmar och lyssnade på musik och såg både en räv och en Falk så det var väldigt mysigt trots regn och blåst.

Sedan begav jag mig till hööks och köpte ett nytt täcke,bett och acavallo bettskivor som ska bli intressant att testa imorgon och se vad hon säger.

Imorgon är det tävlingar på klubben så jag ska nog hålla mig till paddocken alt. Ute (funderar på att rida vid havet om det inte är på tok för kallt)

Fotar dem nya sakerna när jag kommer till stallet imorgon // Kornelia Henriksson

OBS! Gammal bild

Likes

Comments

Hej!

Idag longerade jag carara för att kolla läget och hon ser väldigt fin ut i hela kroppen så kan faktiskt inte alls förstå varför hon visade hälta, men vi kommer ta det lugnt och imorgon planerar jag en uteritt på 1-2 timmar i skritt och söndag blir en 30-40 min uteritt .

Nu ska jag ut på en långpromenad med hundar och sen ska jag fira kväll och kolla på historieätarna // Kornelia Henriksson

Likes

Comments

Hej!

Tänkte skriva lite om vad jag använder för utrustning på carara

Vi kan börja med sadelen vi letade efter i 3-4 månader och det blev till slut en prestige versailles brun som jag verkligen älskar och carara gillar den också väldigt mycket!

Tränset som jag köpte för ett år sen ungefär tog jag första bästa och det är ett lippo fancy.

Shabrack brukar ofta bli vad jag har i stallet (allt från Ullared,hööks och något från myone)

Freejump stigbyglar

Benskydd kan variera ganska mycket från fula svarta slit och släng till bruna ludd som jag är lite mer rädd om.

Rids på 3 olika bettalternativ 1. Hackamore 2. 3-delat eggbett 3. Rakt eggbett

// Kornelia Henriksson


Likes

Comments

Hej!

Uppdate: carara såg väldigt fin ut idag i traven både rakt spår och böjt 👍

Vi ska bara ta det lugnt nu i 3-4 dagar med uteritter och promenader och kolla därefter hur läget ligger till men håller tummarna att det bara kan ha varit träningsverk pga hennes springtekniker i hagen, haha.

Kom nyss hem från en 1 timmes promenad med hundarna och nu sitter vi i soffan och njuter med tända ljus och varmt te , mysigt!

Hörs imorgon // Kornelia Henriksson


Likes

Comments

Hej!

Det var ett tag sen jag skrev men inte känt suget eller behovet då jag har haft fullt upp!

Hästen blev "friskförklarad" för ca. 3 månad sen

Börjat nytt jobb för 5 månader sen tror jag?

Påbörjat körkort

Varit i sadeldjungelen

Hittat sadel

Hästen halt igen nu i måndags.

Mycket som hänt och mycket kommer ske , allt tar sin tid och det får även ta den tid det behöver känner jag.

Jag och carara har verkligen njutit av "friskheten", vi har skyndat långsamt och hon är nu fullt igångsatt (bortsätt från detta bakslag) vi har tagit långa uteritter med musik i öronen och bara levt livet med så stor lycka.

Min nya sadel blev en prestige versailles som är så underbar , vilka gångarter min häst har haha!

Körkortet vet jag inte hur det blir med för allt med hästen tar upp min tid/hjärta och tankar , men självklart ska jag fixa det!

Lite rörigt inlägg med kommer upp ett nytt imorgon om vad jag och prinsessan ska hitta på tiden framöver!

// Kornelia Henriksson

Likes

Comments

Hej,

Carara och Ville är riktigt söta ihop, igår släpptes dem ihop igen och fick beta 2 h så förhoppningsvis om allt går enligt plan så får dem börja gå ute dygnet runt om ca. 1-2 veckor. Jag är inne på en ny plan som inte kommer vara en riktig plan utan mer "får se vad som händer och sker"

Riktigt spännande faktiskt, tyvärr ni kommer få läsa om detta försen när det händer men kan ju ge er en liten ledtråd , fux är färgen men dock inte humöret😊

Inget är spickat och ska jag vara riktigt ärlig kan detta sluta i katastrof!

Likes

Comments

​Hej!

Idag släpptes ju Carara och Ville ihop och det gick verkligen bättre än förväntat och jag förväntade mig ändå att det skulle gå riktigt bra, dem hälsade knappt på varandra utan började direkt beta som om dem hade gått ihop flera år.

Ville som hästen heter är ganska sprallig och busig men är väldigt trevlig mot andra hästar han var så söt för han bufflade på Carara och bara kom igen gammel tant vi springer , så han började trava ifrån Carara och så kollade han typ på henne och blev så besviken när hon inte sprang med honom, haha.

Sen fick hon också lite ryck och sprang , då blev Ville helt överlycklig att tanten sprang! 

Kolla gärna min intagarn för bilder+videos😊Likes

Comments