Hej!

Igår tisdag 6/12 var carara hos tandläkaren och fick lagat en tand och sen tog vi två flugor i en smäll och dubbelkolla henne på lina för att se hur hon rör sig och både veterinär och matte var super nöjda med henne , hon rör sig väldigt fint och inte en tendens till hälta så det känns väldigt bra trots både hård ridning och även några skutt!

Tillbaka till tandlagningen , carara har haft en tand som varit dålig och nu var vi äntligen iväg och fixade den. Hon var väldigt duktig måste jag säga!

Hela besöket tog 3 H cirka och hon fick ganska mycket lugnande men allt gick bra och nu hoppas jag att lagningen håller sig fin men veterninären hänförde fyllningen med cement så den lär väll hålla , väldigt intressant att få kolla i en hästs mun så där live och se/höra hur olika hästar är från oss människor och även hundar.


Nu är hästen fit for fight men inte jag , som i vanlig ordning då 👌🏻

Har ett väldigt spännande inlägg som kommer upp i helgen så håll ögonen öppna, så hörs vi

// Kornelia Henriksson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Den 30/12 var jag med om en ridolycka , jag var ute och red med min kompis från stallet och vi pratar och njuter av ridturen.

Helt plötsligt slänger sig carara för hon blir rädd för en man som står och fixar inne i ett kostall , jag slängs av runt henne och landar rakt på ryggen . Först känns allt ok men sakta börjar jag tappa min känsel i benen , ringer ut min sambo och kompisens mamma : men beslutar mig för att ringa ambulans då min känsel i benen nu är helt borta och sätta sig in i en bil är inget allternativ. Dem vill helst skicka en helikopter men då den fått problem får jag åka in med ambulans vilket gjorde väldigt ont, kände varje grop och ojämnhet i marken. Många tankar och känslor under färden mot sjukhuset , är jag förlamad, kommer jag aldrigmer kunna rida..

Väl inne på sjukhuset klipper dem upp alla mina kläder och där är ca. 20 läkare och sjuksköterskor som möter mig, dem klämmer och nyper mig i benen men jag känner inget.. Hör hur dem pratar med varandra väldigt tyst och allt går väldigt snabbt!

Jag åker senare in på röntgen och där hittar dem inget så jag får ligga i ett rum tills jag träffar 2 läkare som berättar hur allt ligger till.

Senare på natten börjar min känsel komma tillbaka och jag får efter många undersökningar åka hem, ska på återbesök den 17 december med en magnetröntgen och håller tummarna att dem inte hittar några "fynd".

// Kornelia Henriksson

Gammal bild!

Likes

Comments

Hej!

Carara fick ett nytt träns för någon dag sen och jag blir så förbannad på storlekarna både till häst och ryttare, köpte ett full då min häst oftast har mellan cob och full så jag tänkte köper jag full behöver jag inte ha hålen längst ner , men vad tror ni? Jo jag måste till och med göra fler hål och det är ju grymt fult då det redan finns så pass många hål över då menar jag verkligen otroligt många hål finns!

Vilka hästar mäts måtten på?

Jag och min häst vill inte bettet ska sitta och dra i mungiporna utan storlek full ska väll ändå vara så pass stora att man inte ska behöva använda hålen längst ner eller behöva köpa xfull (jag har ändå en ganska normal stor häst, till och med lite åt det smäckrare hållet)

Sen vad gör alla hålen över? Det blir genast storlek shettland om man använder hålen högst upp och då köper man sig väll ett storlek shetland på träns inte full..

Ryttarens kläder vet jag inte ens om jag orkar ta upp då allt oftast är kort i både ben och armar, ofta kvadrat eller rektangel formade. STORT MINUS!

Ja här är vaifall tränset 😊

Nu till "bakslaget" carara fick ett ett ganska illa sår på knäet i torsdags tror jag som varit svullet och varmt men jag fick hjälp av en i stallet att lägga ett jodopax omslag i fredags och det blev mycket bättre efter det, hon har inte varit halt eller haft feber men man blir så nojjig och orolig pga den stora svullnaden och värmen så i helgen har vi tagit det lungt och skrittat och nu är det varken svullet eller varmt längre men vi fortsätter med lugn ridning! 

Detta är min häst i ett nötskal, varje gång det börjar gå uppåt och känns som vi typ rider på elit nivå haha skämt åt sido så "skadar" hon sig 😁Likes

Comments

Hej!

Igår red jag och en stallkompis ut en runda i mörkret och det var så mysigt, carara är ju verkligen en så trygg häst och då får man ju passa på att utnyttja det till fullu, jag red på hackamoret och hon tyckte det var ganska skönt att slippa bettet.

Vi tog även lite galoppövningar i paddocken så som förvänd galopp på ett 8a volt , men hon lägger verkligen all sin vikt i mina händer så vi måste verkligen arbeta med det och jag måste bli stadigare i min sits och hjälper!

Sen ibland kommer infall att jag är väldigt hoppsugen ( är i vanliga fall jätte hopprädd) och detta är säkert endast för att carara inte ska hoppa pga hennes artros men ska rådfråga med veterinären för att höra om jag kan få hoppa enstaka gånger typ 30cm och får jag testa det så kommer jag garanterat inte vara så hoppsugen längre haha.

Idag tänkte jag carara ska få tömköras eller longeras beroende på vad jag orkar plocka fram och hur hon känns i humöret 😊

// Kornelia Henriksson

Gammal bild.

Likes

Comments

Hej!

Idag var jag och carara ute på en liten grusväg på andra sidan järnvägen , vi tränade på lugn trav och vi gjorde även lite galopp och körde skänkelvikningar sida till sida av vägen, men det hela slutade med full galopp för ingen av oss kunde konsentrera på arbete men hon tyckte det var så kul och öronen var spikade även jag tyckte det var kul!

Men sen efter en stund blev det väldigt mörkt och vi begav oss hem men det var obehagligt för jag tänkte ju inte alls på reflexer m.m när vi gick ut och annars är hon en lysande reflex och även jag!

Detta är hennes nya bett och bettskivor, summering: går inte super bra på det och känns inte riktigt som hon tar stöd utan bara hänger i tygeln men vi får prova det fler gånger innan man kan säga hur hon trivs med det 😊

// Kornelia Henriksson

Likes

Comments

Hej!

Idag red jag ut på långa tyglar i 2 timmar och lyssnade på musik och såg både en räv och en Falk så det var väldigt mysigt trots regn och blåst.

Sedan begav jag mig till hööks och köpte ett nytt täcke,bett och acavallo bettskivor som ska bli intressant att testa imorgon och se vad hon säger.

Imorgon är det tävlingar på klubben så jag ska nog hålla mig till paddocken alt. Ute (funderar på att rida vid havet om det inte är på tok för kallt)

Fotar dem nya sakerna när jag kommer till stallet imorgon // Kornelia Henriksson

OBS! Gammal bild

Likes

Comments

Hej!

Idag longerade jag carara för att kolla läget och hon ser väldigt fin ut i hela kroppen så kan faktiskt inte alls förstå varför hon visade hälta, men vi kommer ta det lugnt och imorgon planerar jag en uteritt på 1-2 timmar i skritt och söndag blir en 30-40 min uteritt .

Nu ska jag ut på en långpromenad med hundar och sen ska jag fira kväll och kolla på historieätarna // Kornelia Henriksson

Likes

Comments

Hej!

Tänkte skriva lite om vad jag använder för utrustning på carara

Vi kan börja med sadelen vi letade efter i 3-4 månader och det blev till slut en prestige versailles brun som jag verkligen älskar och carara gillar den också väldigt mycket!

Tränset som jag köpte för ett år sen ungefär tog jag första bästa och det är ett lippo fancy.

Shabrack brukar ofta bli vad jag har i stallet (allt från Ullared,hööks och något från myone)

Freejump stigbyglar

Benskydd kan variera ganska mycket från fula svarta slit och släng till bruna ludd som jag är lite mer rädd om.

Rids på 3 olika bettalternativ 1. Hackamore 2. 3-delat eggbett 3. Rakt eggbett

// Kornelia Henriksson


Likes

Comments

Hej!

Uppdate: carara såg väldigt fin ut idag i traven både rakt spår och böjt 👍

Vi ska bara ta det lugnt nu i 3-4 dagar med uteritter och promenader och kolla därefter hur läget ligger till men håller tummarna att det bara kan ha varit träningsverk pga hennes springtekniker i hagen, haha.

Kom nyss hem från en 1 timmes promenad med hundarna och nu sitter vi i soffan och njuter med tända ljus och varmt te , mysigt!

Hörs imorgon // Kornelia Henriksson


Likes

Comments

Hej!

Det var ett tag sen jag skrev men inte känt suget eller behovet då jag har haft fullt upp!

Hästen blev "friskförklarad" för ca. 3 månad sen

Börjat nytt jobb för 5 månader sen tror jag?

Påbörjat körkort

Varit i sadeldjungelen

Hittat sadel

Hästen halt igen nu i måndags.

Mycket som hänt och mycket kommer ske , allt tar sin tid och det får även ta den tid det behöver känner jag.

Jag och carara har verkligen njutit av "friskheten", vi har skyndat långsamt och hon är nu fullt igångsatt (bortsätt från detta bakslag) vi har tagit långa uteritter med musik i öronen och bara levt livet med så stor lycka.

Min nya sadel blev en prestige versailles som är så underbar , vilka gångarter min häst har haha!

Körkortet vet jag inte hur det blir med för allt med hästen tar upp min tid/hjärta och tankar , men självklart ska jag fixa det!

Lite rörigt inlägg med kommer upp ett nytt imorgon om vad jag och prinsessan ska hitta på tiden framöver!

// Kornelia Henriksson

Likes

Comments