Strax efter lunch idag kom jag och min familj fram till Göteborg efter en tre timmars bilresa. Vi checkade in på ett hotel, och begav oss sedan till en restaurang i närheten. När klockan var 19.30 befann vi oss på Göteborgs opera. Vi skulle nämligen se THe Phantom Of The Opera. Och det var sååå bra!! Rekommenderar verkligen att se den!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna veckan har gått snabbt, men har ändå varit rätt utmattande. Jag har praoat på Växjö lasarett, på biomedicinska (stavning?) avdelningar. På avdelningar som klinisk fysiologi, patolog och blodgivning.

Idag var jag på avdelningen blodgivning. Och på riktigt, jag trodde inte att jag hade något emot att se blod, men jag blev yr och höll nästan på att svimma. Har ingen aning varför. Jag tog det lugnt, och kom efter en stund tillbaka på banan igen. Igår, torsdag, var jag nämligen hos patologen och där kände jag ingenting jämfört med blodgivningen. Hos patologen är det ändå delar av kroppen de tittar och delar på.

Aja, nu är veckan över och det är ett steg närmare jullov!

<3

Likes

Comments

Det var ett tag sen jag uppdaterade, jag vet, men det har hänt så mycket. Den senaste månaden känts ha varit helt fullspäckad. Mycket prov innan jul, och de muntliga nationella proven, vilket jag verkligen var stressad inför. Dessutom har jag lagt hur mycket energi som helst på vänner osv, pga situationen i skolan. Jag hoppas verkligen det blir bättre<3

Idag var det första Prao-dagen på denna veckan. Jag praoar faktiskt på sjukhuset, medicinsk avdelning. Alltså mycket kemi, biologi och fysik.

Anledningen till att jag har valt sjukhuset är för att testa på sjukhusmiljön och se om jag tycker naturämnena är roliga. Jag har ju bl.a. tankar att gå på naturlinjen i gymnasiet nästa höst.

Kommentera jättegärna om ni vill ha ett inlägg kring gymnasietankar osv.

<3

Likes

Comments

Idag begav jag mig till en isbana i närheten där jag bor, och inledde höstens/vinterns första ispass. Inte för att jag spelar hockey eller sånt, utan mer åt ”konståknings-hållet”. Eftersom det var det första passet på länge, blev det bara lite saxningar och slutligen någon trea här och där (hopp).

Det har varit en rolig förmiddag för mig iallafall<3

Likes

Comments

Nu sitter jag och min familj på tåget påväg hem till Sverige igen, kl 21.56. Idag, måndag, har jag varit ledig från skolan eftersom vi reser hem från Paris idag. Dock vill jag helst gå i skolan alla de dagar jag kan för att missa så lite som möjligt.

Jag har iallafall haft bra dagar i Paris, och är glad över att få komma hem till vår kära katt som är hemma och undrar vart vi har tagit vägen;)

<3

Likes

Comments

Dagen har varit väldigt lugn, och vi har besökt några enstaka ställen. I morse tog vi oss en frukost på ett café i stan, och begav oss till Louvren. Där stod vi i kö ett tag, och letade sedan upp tavlan Mona Lisa. Det var faktiskt rätt coolt att se, även om jag inte är så intresserad av konst. Dessutom var det gratis just idag.

Vi har även varit en hel del på olika restauranger och caféer. En restaurang jag kan tipsa i Paris heter Le Vrai Paris. De serverar så god mat! Iallafall jättegoda pommes och sandwiches/toasts. Idag har jag också testat en ny variant på creps med smak av nutella och JORDGUBBAR! Kan ni tänka er hur gott!?

Likes

Comments

Nu har ännu en dag gått, och idag har vi sett en hel del. Vi har besökt Eiffeltornet, Notre Dame, bland annat. För skoj skull räknade jag antal trappsteg i Eiffeltornet, upp till våning två. Över 600 trappsteg!!

Vi har också ätit på en del restauranger, och köpt creps. Crepsen här i Paris är så himla goda! Hittills har jag bara smakat med nutella och banan.

Likes

Comments

Den första heldagen i Paris är checkad, och det har varit en upplevelserik dag. Jag och min familj har besökt några av de kända sevärdheterna i Frankrike, bland annat Sacré Couer (en slags kyrka). Men till största delen av dagen har vi strosat runt och "känt in" den franska kulturen. Ärligt talat hade jag inte jättehöga förväntningar på Paris, men det var mycket bättre än jag trodde, och staden har så mycket att erbjuda!Vi började dagen med att äta frukost/brunch i en av stadens restauranger, och gott var det. Men stället vi åt på, påminde verkligen om Pop´´s! Ni som kollar på serien Riverdale vet vad jag menar.. Miljön var så lik, och hade gammaldags/amerikanskt tema med rutigt golv och allt!

Likes

Comments