Nu är det ett tag sedan jag kom till Sverige och jag har en del att berätta. Den största känslan jag känner är bara att allt är konstigt. Trots att jag känner igen allt och allt är "enklare" så är allt väldigt underligt. Jag är fortfarande ledsen hur allt blev till och att jag behövde åka hem och det går inte att skaka av riktigt. Jag lämnade inte bara Korea. Det blir ju mer man lämnar när man på riktigt bott på en plats över 1 år. Mina rutiner, människorna jag lärt känna, maten jag åt, dansskolan jag dansade på, min fritid. Ja, verkligen att känns bara som det har blåst bort.

Jag är livrädd att jag ska glömma bort det jag lärt mig och människorna jag lärt känna inte ska höra av sig mer eller att jag inte gör det. Jag blir tårögd så fort jag tänker på Korea. Hela mitt rum är fullt med grejer jag köpt och ibland vet jag inte om det är bra att alla minnen står rakt framför ögonen på mig så att jag blir ledsen igen eller om det kommer bli en positiv grej senare. Det är någonting jag försöker lista ut fortfarande.

Jag känner så många känslor samtidigt och försöker som mest inte se att jag har misslyckat. För jag vet att jag inte har gjort det men det är enkelt att känna så för mig. Och till alla som läser som har gått på skolan och undrar varför jag åkte hem så är det viktigaste att veta att jag inte blev utskickad eller att jag inte klarade av kursen. Detta var mitt beslut men det var och är fortfarande det svåraste beslutet jag tagit.

Jag vet att jag kan åka tillbaka och hälsa på alla och göra de sakerna jag inte han göra innan jag åkte. Men just nu och i en stor tid framöver kommer nog "allt suger" känslan finnas kvar. Jag är glad och ser fram emot allt som ska hända nu. Jag har fått jobb och jag ska dansa. Det är bra här MEN allt går inte att skaka av sig så lätt. Jag vet inte heller hur jag ska göra med bloggen just nu. Så fort jag öppnar bloggen så blir jag helt gråtfärdig och vill lägga mig ner och krypa ihop till en boll och aldrig komma fram igen. Jag vet inte när denna känslan kommer passera, allt det jobbiga, men om och när den gör det kommer jag väl skriva igen. Det kanske blir lite inlägg då och då beroende på hur jag mår och orkar med. Det väcker mest jobbiga känslor att bli påmind om Korea just nu men jag hoppas det blir bättre. Vi hörs när vi hörs helt enkelt.

Likes

Comments

God Jul på er alla! Jag har haft en trevlig och mysig jul med familj och släkt. Känns mycket bättre att vara i Sverige och fira jul med alla man känner och äta god julmat. Förra året blev lite sådär så nu har jag gjort upp för det förlorade året. Igår den 25 samlades alla hos min mormor och åt lunch tillsammans vilket också var väldigt mysigt.

Idag ska jag åka till täby och köpa lite nya ytterkläder. Jag har fått ett jobb på förskola så jag måste göra mig redo! Imorgon kommer Malin hit också så det är en del som ska fixas. Jag är tyvärr inte den som tar bilder hela tiden på jul så ni får en fin sommarbild istället haha!

Likes

Comments

Nu har jag kommit till Sverige och allt känns väldigt overkligt. Jag har också väldigt mycket att göra och tänka på så jag har nog inte hunnit smälta att jag verkligen är här. Det känns som en semester än så länge bara. Jag har inte heller hunnit "sörja" att jag inte kommer komma tillbaka till Korea på ett tag. Men självklart hoppas jag på en semester i sommar till Seoul. Det är något jag verkligen vill så jag ska kämpa för det. Jag ska också plugga så hårt jag kan, jag köpte koreanska böckerna för de högre nivåerna så jag ska göra mitt bästa och när jag kommer tillbaka kan jag vara ännu bättre än nu.

Hur gick min resa hem då? Jag var så stressad så jag han inte tänka så mycket på att det var min sista dag och att jag verkligen åker. Jag tog taxi till flygplatsen för mina väskor var för tunga, 32 och 23 kg resväskor samt ryggsäck är inte lätt. Flyget hem gick bra och jag lyckades sova lite under de första flyget till finland. När jag kom till arlanda växlade jag pengar på forex och sedan tog en taxi hem. Det var ganska häftigt att se snö. Det kommer ju snö i Korea men det hade inte kommit något hittills. När jag kom hem åt vi lassange och det var skönt att sluta virra runt mellan flygplatser och åka taxi mer. Min mamma och syster hade också gjort om mitt rum vilket blev jättefint!

Planen för idag är att gå på en julmarknad i Vallentuna sedan vidare till täby för att träffa en vän. Jag var så ledsen över att jag inte kunde gå på höstmarknaden i rimbo under oktober. Jag har inte gått på någon marknad detta år så jag är väldigt taggad på en julmarknad nu!

Likes

Comments

Ryggvärken har blivit bättre vilket är positivt, men det negativa är att dagarna går och jag blir så fruktansvärt stressad över att jag inte hinner göra allt som jag vill. Och vissa dagar gör jag ingenting alls. Försöker intala mig själv att det är acceptabelt att vara ledsen och inte göra något. Men det suger så hårt när det bara är att par dagar kvar och man vill fylla alla dagar med minnen. Jag kommer att komma tillbaka hit, det vet jag. Men det gör inte saker lättare för det. Om det är jobbigt nu kan jag nästan inte föreställa mig hur det kommer vara när jag kommer hem. Den största frustrationen är att jag inte kan förklara för folk vad som pågår i mitt huvud. Det är som en stor storm av känslor. Men ni ska vi vara positiva!!


Likes

Comments

Jag har fått ryggont, troligen ryggskott, på den mest passande tiden någonsin. Det är bara ett par dagar kvar tills jag åker hem men jag kan knappt röra på mig utan att det ilar av smärta i ryggen. För ett par dagar sen var jag ute med en vän och åt middag samt gjorde lite shopping. Detta tog igentligen inte lång tid eller var ansträngande så jag är lite fundersam hur detta kan ha uppstått. Troligen när jag sov måste det har hänt i så fall.

Jag hade planer att åka till Lotte World imorgon, måndag med två vänner med det får jag nog hoppa över. Jag vill åka till lite parker och bara njuta av Koreas natur, samt åka till olika platser och mysiga cafer innan jag lämnar detta fantastiska land. Jag vet att man ska röra på sig så mycket som möjligt när man har ryggskott men det är svårt när det gör fruktansvärt ont. Jag har gått så mycket jag orkar runt i huset för att göra det lättare för mig. Det har blivit lite bättre men jag är fortfarande inte i from att åka till Lotte World imorgon. Jag får helt enkelt vänta och se tills detta går över. Hoppas givetsvis att jag inte ska ha ont när jag flyger då jag kommer vara fast på ett plan hela tiden. Som sagt, inte min bästa tid i livet att ha ryggskott. Jag hoppas jag hinner göra något kul och skriva mer roliga inlägg innan min tid är slut här. Skulle också vilja skriva någon slags sammanfattning av min resa men det blir nog när jag kommer till Sverige igen.

Likes

Comments

Idag blev det en lugn dag med bio. Vi såg Fantastic beasts and where to find them. Grymt bra film! Vi gick på en 4D biograf där stolarna snurrade, vatten kom i ansiktet, luft-puffar och värme i nacken. Lika häftigt varje gång! :) Inte mycket mer hände idag men vi såg ett gulligt cafe med Mumin tema. Alla var Mimin och byggnaden var Mumin inspirerad så jag måste såklart åka dit innan jag åker hem.

Imorgon har jag en fri dag men ska senare bowla med ett par vänner samt käka middag. Blir nog mer shopping om jag känner mig själv rätt haha!

Likes

Comments

Hade en väldigt fin dag med mina vänner idag. Ingen skola för mig idag eftersom alla gjorde prov och jag kommer inte göra dem. Efter mina vänner var klara så möttes vi i Hongdae och de fick en snabb titt på hur mitt nya hus ser ut. Jag gillar det väldigt mycket trots kaoset och önskar att jag kunde spendera fler dagar här. Fast det kanske vore farligt i längden med den shopping som finns här! Vi tog en fika samt värmde upp med lite karaoke innan vi åkte iväg för att utföra The Dynamic Maze! Det är en sorts hinderbana med olika uppdrag för att komma till nästa rum. Det uppdraget som var lite underligt tyckte jag var att vi var instängda i ett rum och behövde skrika väldigt högt (antar att man var tvungen att nå någon slags ljudhöjd) för att dörren bredvid skulle öppnas. Fanns många andra roliga grejer man var skulle klättra över osv. Det tog inte så lång tid men det var väldigt kul!

Efter det gick vi och åt middag på en resturang i närheten, det blev en slags gryta med nudlar, kyckling och potatis. Har ätit det väldigt många gånger så det fungerar alltid när man är hungrig. Vi åkte tillbaka till Hongdae och det blev lite mer shopping, vi gick också till ett game center men det var för många människor så det får bli en annan dag. Vi passade också på att gå till ett cafe där det fanns hundar och tvättbjörnar. Jag var nog inte så sugen på att hålla i tvättbjörnar så det blev gos med hundvalpar istället.

Imorgon blir det mer äventyr då vi ska kolla runt på alla Entertainments en gång till och förhoppningsvis hinner vi med en bio! Jag är ledig fram till onsdag då jag inte behöver gå i skolan måndag och tisdag eftersom de bara får reda på resultaten från proven. Så jag kommer göra en massa grejer som jag har velat göra innan jag åker hem under dessa dagar.

Likes

Comments

Jag är så grymt taggad på morgondagen! Jag ska på en konsert där jag b.la kommer få se mina favoritpojkar SHINee samt andra SM artister som Red Velvet och NCT 127. Det kommer finnas andra artister också såklart men är så glad att jag kommer få se SHINee en gång till innan jag åker hem i December. Kommer säkert gråta floder. De är så inspirerande och har nyligen släppt ny musik. De kommer aldrig finnas någon bättre än dem enligt mig!

Denna dagen blev helt plötsligt väldigt spontan. Jag mötte upp en vän för lite middag och gick sen in på olive young för att jag ville köpa lite grejer då vi båda helt plötsligt fick samma ide att färga vårt hår efter att jag sa att jag ville göra det. Så på mindre än 2 minuter köpte vi en varsin hårfärg och begav oss hem till henne för att färga håret. Mitt hår blev en mörkbrun färg så inget rosa igen tyvärr haha!

Den senaste tiden har jag haft stora problem att sova pga allt som händer just nu, but not to worry! Jag gör mitt bästa att försöka ändra det här men det kommer ta ett tag. Så alla ni som frågar varför jag hänger på fb hela nätterna det är för att jag inte kan sova. Men då kommer ju det självklara svaret från i princip alla; men stäng av datorn/telefonen och sov bara. Nej. Det går inte. Det är för mycket som snurrar i huvudet så om jag inte kan distrahera mig så mår jag inte bra. Om jag inte gör någonting dessa sömnlösa nätterna skulle tankarna dränka mig. Så nu vet ni det, så sluta klaga. :)

Likes

Comments

Fredag och min dag har inte varit speciellt händelserik. Jag beställde middag men direkt så ringer restaurangen och jag får panik som vanligt. Jag brukar aldrig svara i telefonen här pga att det är bara försäljare som ringer och pratar bara koreanska så det är inte så lätt ska ni veta. Strax efter får jag ett sms som säger att de kan bara ta emot kontanter (jag kryssade i rutan för kort när jag beställde) men jag kan inte svara på sms. Jag kan inte ringa, smsa eller ha internet utan wifi för jag har inte fyllt på mitt kort. Jag har inga planer på att göra det för jag åker hem snart och jag orkar inte krångla med det. Så jag springer ner till min kompis så hon får ringa restaurangen och vi alla gapskrattar för hon förklarar att jag har inga pengar på mitt kort. Men maten kom och det var gott så jag är nöjd!

Annars har det varit mycket vikande av tvätt och jag ska börja packa min resväska inför flytt den 1 december till ett nytt hus där jag ska stanna i 16 dagar innan jag åker hem. Jag satt igår och sökte lite jobb för att leka vuxen men blev direkt ledsen efter för att jag insåg vad jag höll på med. Inte för att det är fel att söka jobb, utan för att jag faktiskt gör det. Jag kommer på riktigt åka hem. Det är sjukt läskigt och många gånger inte alls så kul som alla tror. Det är så sjukt mixade känslor med detta och jag tror inte att folk förstår hur jag känner mig. Men jag vet deep down att det jag gör är för mitt bästa och jag måste försöka intala mig det flera gånger om dagen. Korea kommer finnas kvar när jag åker tillbaka.

Inte så kul att ge bild på mitt stökiga rum så ni får min fina instabild på min middag istället!

Likes

Comments