Header

Ett mål jag har är att jag under 2018 är att jag ska läsa 100 böcker under ett år, varför? Jag har faktiskt inte alltid tyckt om att läsa, det har gått i perioder och under 2017 har jag inte läst alls så mycket som jag gjorde när jag var yngre, jag har blivit uttråkad lätt och inte fastnat för någon bok hur mycket jag än försökt. Men jag har samtidigt märkt att ju mindre jag slutade läsa desto sämre blev jag på det.


Att skriva är min stora passion, jag älskar att skriva och det har alltid varit min ventil. Samma sak med läsningen, att kunna läsa är en frihet och att helt kunna föreställa sig allt man läser som en film i huvudet är en ännu större frihet. För att kunna skriva bra, måste man läsa mycket och skriva mycket. Och för att komma igång med läsningen igen fick jag nästan tvinga mig själv att håla kvar boken i mina händer och fortsätta läsa, även fast hellre hade satt på netflix och kollat på vänner så tvingade jag mig själv att läsa, läsa, och läsa,

Jag läser helst självbiografier, ni kommer säkert märka det. Men kan i princip läsa vad som helst, men oftast är det självbiografier jag fastnar mest för.

Året började med att jag läste Tiger, tiger av Margaux Fragaso. Jag fick tvinga mig igenom de första 150 sidorna typ innan jag blev helt uppsluken i den, jag tyckte att den började lite segt och var väldigt utdragen och tjatig. Men den blev verkligen bättre och bättre, en av de finaste böckerna jag läst. Det är en stark historia, man får följa med en liten flicka upp i tonåren, under alla dessa år blir hon utsatt för övergrepp av den enda trygga personen i hennes liv, vilket också gör att hon inte riktigt accepterar/förstår att det är fel, han manipulerar henne och på något sätt blir det hela ett stort stockholmssyndrom. Den visar hur pedofiler får makten kring sitt offer och även hur lätt det är för offret att skydda förövaren. Och hur man går vidare när man vaknar upp och inser att förövaren har utsatt en. Jag rekommenderar den starkt.


Den andra boken jag läste var Rövardotter av Jackie Ferm. Det är en självbiografi som handlar om Jackie ferm, dotter till Lars ferm som var en sveriges största brottsling. Man får följa med henne från den tiden hon levde med sin mamma och pappa i perioder, till att hon blev omhändertagen och hur hon senare slussas omkring på olika fosterhem och hvb hem. I boken får man också ta del av journalanteckningar och Lars Ferms ( Jackies Pappa ) brev till sin dotter. Man får också en inblick i hur det är för en tonåring att inte ha en stabil punkt i livet och hur det senare påverkar alla val man gör. En riktigt bra bok och även intressant läsning.

Den tredje boken jag läst i år är Pojken som kallades det av Dave Pelzer. Det handlar om en pojke och hans kamp för att överleva, han får utstå extremt mycket våld i hemmet och personen som utsätter honom är personen som borde vara en av de tryggaste i ett barns liv. Den är sorglig så som alla dessa böcker om utsatta barn är, men ändå är dessa viktiga böcker extremt viktiga. Det går inte att blunda för sånt här för det händer, så många barn blir utsatta och att det finns personer som vågar träda fram ur mörkret är ett stort steg och jag hoppas verkligen att det öppnar ögonen hos vissa vuxna.

Det är en bra men kort bok, jag tycker att det är svårt att recensera dessa böcker, dom behövs och de behövs läsas. Jag rekomenderar den stort.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Mitt första inlägg här och jag tänkte berätta vad jag tänkte skriva om på denna blogg, bland annat kommer det bli en hel del texter om feminism och andra saker jag tycker är både otroligt viktigt att ta upp men också sådant som jag tycker är intressant och kul att skriva om.

Det kan också bli en del inlägg om böcker, varför? Jo för att jag verkligen tycker om att läsa och jag har satt upp målet att jag ska läsa 100 (!!) böcker under 2018, jag kommer skriva vad jag tycker om böckerna jag läst.

Och så har vi skolan, en stor del i en tonårings liv och jag som många andra har inte de bästa erfarenheterna utav skolan, det kan komma en del inlägg om det också.

Och självklart bara vanliga vardagliga inlägg, jag ser framemot att blogga och det känns som ett bra sätt att förvara minnen på.

Jag hoppas ni kommer läsa.

Likes

Comments