De nieuwe Nitro heeft om verbinding te maken met het succes van zijn Skylake voorganger. Hoewel het heeft meer gaming vermogen voor dit, het is niet genoeg voor een zeer goede rating. Waar is de tekortkoming?

Kan de 2017 V15 Nitro, dat wil zeggen de Kaby Lake-update met Pascal graphics, gelijk aan de VN7-592G vanaf 2015: Een multimedia laptop die kunnen worden geconfigureerd voor alle behoeften? Is het net zo geschikt voor gaming als voor het vullen van een aangifte of bewerken van een website of voor vakantie video's?
Acer neemt geen risico's in termen van uiterlijk. De buitenkant is zeer vergelijkbaar met die van de 2015 VN Nitros. Het is dus een fundamenteel solide constructie met zwakke punten in de details. Echter, is een belangrijke wijziging aangebracht: bovenkant de basis, dat wil zeggen Polssteun toetsenbord en gebied, is nu gemaakt van een geborstelde aluminiumplaat. Een rubberen kunststofdeel werd vroeger. De nieuwe look heeft een metallic, hogere kwaliteit gevoel, maar het gewicht is toegenomen van 2,4 kg tot 2,52 kg.

Eerst de beeldschermscharnier: Er wordt strak getrokken en slechts één hand nodig is voor het openen dankzij de zware voet. Ten opzichte van de basis, het beeldscherm is zeer dun, en kan gemakkelijk worden vervormd zonder veel inspanning. De gebruiker merkt dit bij het openen van het deksel met een hand. De druk van de rug kan niet tegenstaan, hetzij. Positief: Zelfs onder hoge druk vanaf de achterkant produceert geen beeldvervorming. Het scherm lijkt even goed beschermd, waardoor het flexibel tot op zekere hoogte, maar niet gevoelig druk. Dit is ook te zien aan de voorzijde slechts kleine schaduwen geproduceerd maar verdwijnen meteen weer bij aanraking.

Hoewel het beeldscherm stevig vastzit, is het niet te voorkomen schommelen. De halte op ongeveer 135 graden wiebelt zichtbaar maar de basis niet draait. zilver covers De scharnieren en de middenconsole met Acer V Nitro logo zijn gemaakt van plastic, en ze kunnen blijkbaar worden ingedeukt. De Nitro kwaliteit lijdt hier het meest.

In tegenstelling hiermee, de basis: geborsteld aluminium bovenkant Het basisstation zorgt voor stabiliteit en kwaliteit. De kunststof onderzijde bedekt met een anti-slip afwerking completeert deze. De Nitro is aangenaam om mee te nemen zonder het gevoel al te zwaar.
Omdat de Black Edition modellen niet een optisch station, er is een beetje meer ruimte voor interfaces. Acer niet echt dit uitputten. Bijvoorbeeld, zou een DisplayPort hebben zag er goed uit op de Nitro.

Echter, Thunderbolt 3 via USB 3.1-type C Gen.2 is geïnstalleerd. Dus de volle 3,1 transmissiesnelheid (max. 1212 MB / s) Tot slot moet worden ondersteund. Dit was niet het geval in de Skylake USB 3.0 xHCI controller. Nu kan snelle USB 3.1-opslagapparaten worden aangesloten. Accu Dell J1KND .

Blikseminslag 3 is het alternatief voor externe monitors of opslagapparaten. Universal dokken, sommige met HDMI, DisplayPort en andere diverse havens, bestaan. Het is zelfs mogelijk om meerdere externe harde schijf behuizingen in serie te schakelen.
We testen de geïnstalleerde Realtek RTS5129 USB-kaartlezer met onze Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II verwijzing SD-kaart. Grote blokken gegevens worden overgedragen met een snelheid van 27 MB / s, terwijl 23 MB / s kan worden verwacht voor JPG-afbeeldingsbestanden (ong. 5 MB per stuk). Dit is een zeer slecht resultaat voor een SD-kaartlezer, die vermoedelijk door de USB 2.0 poort waarop het binnen is aangesloten.
De draadloze oplossing afkomstig van Qualcomm (QCA6174 a / g / n / ac). Het is een AC-chip die kan overdragen via twee kanalen. Acer blijkbaar goed geïnstalleerd antennes op de beeldschermeenheid - Nitro V15 zendt op 618 Mbit / s en ontvangt op 541 Mbit / s een meter van het MIMO router. Bluetooth is net zo aanwezig door middel van standaard zoals Gigabit LAN van Realtek.

van 1280x720 pixels de webcam is relatief laag. Dit zou nog acceptabel voor snapshots of Skyping zijn, maar alle foto's zijn bleke, gebrek aan overzicht, en ze zijn zeer luidruchtig (vooral achtergronden).
Acer niet preload veel bloatware, afgezien van adminhulpmiddelen, zoals Acer's Care Center (updates, diagnose, herstel, TuneUp, en ondersteuning). TuneUp verhuist Windows tools om de Care Center waar bijvoorbeeld kunnen applicaties worden geprioriteerd.

In aanvulling op de voeding, worden alleen de gebruikelijke instructie en garantie documenten gevonden in de doos. Acer heeft geen producten die speciaal voor de Nitro lineup bieden.
Het is bijna alsof Acer onze klachten heeft gehoord over de moeilijke toegang van de onderdelen van de voorganger. Hoewel veel schroeven moeten nog worden vrijgegeven, kan de gehele bodemplaat van de laptop worden verwijderd. Geen onderdelen zijn verbonden met de grondplaat meer.

Maar dan is het niet zo eenvoudig in de praktijk na alles. De ingewanden waaronder het toetsenbord kan uit de bak met behulp van een dunne schroevendraaier wanneer de laptop staat op zijn kant worden geschoven. Opmerking: De schroefgaten moet worden gebruikt voor dit.

Een gat opent die zorgvuldig moet verder worden geopend met de handen. Plaatsten we de Nitro op het deksel verwijderd en de gehele bodemplaat. Soms zijn de havens addertje onder het gras en zullen zorgvuldig moeten worden bevrijd.

Bij het verwijderen kunnen alle componenten worden benaderd met uitzondering van de gesoldeerde processor en GPU. Het werkgeheugen is net zo gemakkelijk te vervangen als de Wi-Fi module. Een SSD kan worden ingebracht in de lege gleuf NVMe (2280 / M-toets). Accu Dell 7FJ92 .

Gefeliciteerd Acer: De ingewikkelde tuning ondernemingen van de voorganger zijn een ding van het verleden. Het upgraden van de laptop met een NVMe SSD is zeker een optie die veel kopers zal doen in de komende jaren, met name in de entry-level model met een harde schijf als we hier testen.
Acer biedt een twee jaar pick-up en return service in het kader van de standaard garantie (1 jr. ITW). Uiteraard is de wettelijke garantie van twee jaar met het verschuiven van de bewijslast na zes maanden van toepassing.
Het toetsenbord met een scherpe daling en stevig beroerte is niet gewijzigd. Acer dacht waarschijnlijk "never change a winning team" en dit was de juiste beslissing. De individuele toetsen zijn licht hol, wat het makkelijker maakt voor de vingers om ze te vinden. De daling is duidelijk, hoewel niet bijzonder lang.

De rode achtergrondverlichting niet schijnt door middel van de sleutels, maar bevindt zich onder hen. Zo wordt de belettering niet vervaagd bij daglicht, hoewel ze een beetje "bolder" zou kunnen zijn. De lay-out met de knop in de rechterbovenhoek geïnstalleerd is heel logisch, maar de "DEL" -toets nu meer dan backspace is niet leuk.

De ClickPad met zijn matte, zweefvliegen-vriendelijke oppervlak is aangenaam in gebruik en is ook relatief groot met een diameter van 12,8 centimeter. Weinig inspanning is nodig om prompt een klik. Het is aanzienlijk moeilijker te klikken in de bovenste helft van de pad dan in de onderste helft. Er is absoluut geen daling bij de bovenste rand.
matte LP156WF6-SPP1 scherm LG een AH-IPS paneel met een gespecificeerde helderheid van 300 cd / m (60 Hz), dit komt overeen met onze meting. Het heeft een categorie standaard resolutie van 1920x1080 pixels, wat betekent dat games normaal soepel zal lopen in deze resolutie. Net als in 2015 Nitros, Acer biedt wederom een UHD resolutie (3840x2160 pixels). Het is te vinden in de duurste Nitros voor ongeveer 1700-1800 euro, ~ $ 1825 ~ $ 1932 (NH.Q23EG.006 en NH.Q23EG.007).

Potentiële kopers waarderen levendige kleuren naast een hoog contrast (1039: 1) en een sterke helderheid. Deze is te vinden in dit Nitro. Asus' Strix GL502VM biedt ook dit, en ook zonder PWM-flikkeren.

De verlichting van 86% is heel goed gezien over het gehele oppervlak. Er is geen zichtbare achtergrondverlichting bloeden in de hoeken en aan de randen. De helderheid wordt niet gedimd op batterijen werkt.
De Calman analyse met de fotospectrometer toont een medium DeltaE zowel de grijsschaal niveaus en kleuren - en dit zonder gebruik van een profiel. De grayscales bijna bereiken van het doel bereik van minder dan drie. We gekalibreerd op het scherm om de verschuiving te verminderen. Dit had een effect op de grijstinten (DeltaE 1.3) maar niet de kleuren niet veel helpen (3.5).
Calibration niet leidt tot een verbeterde kleurruimte dekking. Professionele foto-editors zullen ongelukkig met het scherm. Het panel heeft betrekking op 85% van de sRGB-ruimte, net als Asus' Strix GL502VM en enkele andere rivalen. Alleen de Aspire VX5-591G-78HD en Dell Inspiron 15 7000 7567 doen hier een slechtere baan.

De Aspire VN7-593G kan soms buiten worden gebruikt dankzij de mat oppervlak. De leesbaarheid is heel goed, hoewel de gebruiker niet direct moeten worden zitten in de zon.
Zoals typisch is voor IPS, de kijkhoeken zijn geweldig. De test foto kan duidelijk worden erkend zonder vervormde kleuren en met een hoog contrast vanuit elke positie. Het scherm van de fabrikant verklaart hoeken van 80/80/80; rechts en links / boven / onder.
De Aspire V Nitro is gericht op particuliere gebruikers met hoge eisen aan prestaties. Terwijl de 15-watt SoC's, zoals de 6500U (Broadwell) of 7500U (Kaby Lake) zijn standaard in laptops, 45-watt processors klok in de Black Edition Nitros.

1 TB harde schijf Seagate voor opslag en 8 GB werkgeheugen (DDR4) omgaat met de een of andere virtuele machine. Maximaal 32 GB kunnen in de V15 Nitro geïnstalleerd; twee geheugenbanken aanwezig en gevuld (tweekanaals). 16 GB DDR4 laptop modules bestaat.Accu Dell R795X .

De SoC Turbo varieert 2,8-3,8 GHz naargelang de GPU gelijktijdig geladen en of het in multi-core of single-core modus. De Cinebench test wordt een lus en biedt ons een stabiel resultaat in de cursus. Zo smoren is geen probleem.Als Prime95 toont ook, permanente reken- alle kernen tot klok fluctuaties 2,8-3,4 GHz. De SoC De temperatuur stijgt tot 95 ° C daarna.

Likes

Comments

Dell's nieuwste 7000-serie ultraportable migreert nog verder in de richting van high-end consumenten-grade luxe, zelfs met behoud van het grootste deel van wat stelt een bedrijf-grade machine afgezien van de massamarkt broeders. Heeft het nog steeds een top mededinger?

Enkele maanden geleden hebben we beoordeelde de Dell Latitude E7270 , die we een waardige opvolger van de alom geprezen Latitude 7000-serie van business notebooks verklaard. Deze uiterst draagbare apparaat ontbrak de flair van top-rated consumenten-grade-modellen (zoals de XPS 13), maar in het rijk van de uitvoerbaarheid, vonden we weinig aan te merken alleen het beneden peil kleurruimte dekking, touchpad prestaties, SSD variëteit, en webcam kwaliteit. Het is al lang van uitgegaan dat het bedrijfsleven machines niet de slanke styling en luxe gevoeligheden van high-end consumenten-grade tarief, maar (in lijn met de concurrentie), met de introductie van de Latitude 7280 hoeven te delen, heeft Dell begonnen met het nemen van verdere stappen in de richting van intrekking deze langdurige begrip.

Tuurlijk, het scherm is niet zo mooi, de slanke aluminium behuizing is niet van toepassing, en de bezel is niet flinterdunne. Maar dit Latitude is dunner en lichter dan elk van zijn directe voorgangers, en de footprint is aanzienlijk ook gekrompen. Dit heeft al plaatsgevonden langs de tactvolle behoud van de meeste van wat definieert een bedrijf PC: een subtiele, ingetogen case design, veelzijdige aansluitmogelijkheden en een functionaliteit boven de vorm fundamentele filosofie.

Onze Latitude 7280 beoordeling unit is voorzien van een Intel Core i7-7600U processor , 8 GB DDR4-2400 RAM, een 256 GB SSD M.2, en een 1080p IPS anti-glare scherm. Met deze specificaties, zou onze configuratie kost ongeveer $ 1830. Laten we eens zien of het dat prijskaartje-en kan rechtvaardigen leven tot aan de stamboom-in onze strenge serie tests, benchmarks, en uitgebreide controle.
Hoewel het enigszins merkbaar is geslonken sinds vorig jaar de Latitude 12 7000 , de 7280 de zaak nog steeds voelt zo stevig als altijd. Er is nauwelijks een flex over de breedte van de basiseenheid, en torsie (draaien) weerstand is vrij hoog. Hetzelfde geldt voor het schermcover, dat-terwijl vrij dun-bewonderenswaardige biedt bescherming aan het beeldscherm. Weinig tot geen vervorming LCD is duidelijk wanneer druk wordt uitgeoefend op de achterkant van het deksel.

De 7280's case is gemaakt in de eerste plaats uit magnesium en bekleed met de bekende soft-touch zwarte verf die Dell heeft gebruikt voor zijn laatste paar Latitude 7000-herzieningen, zodat de buitenkant voelt bijna rubberachtig, en dus het biedt een comfortabele grip. Het nadeel van deze verf is dat het ook verzamelt en heeft de neiging om op te hangen op vingerafdrukken en de huid oliën, die een beetje vervelend voor iedereen veel aandacht kan zijn. Hoewel we dit in meer detail later zullen bespreken, de positionering van de CPU in het midden van de machine in combinatie met de verhuizing van de uitlaat lucht aan het scharnier holte echt de 7280 een genot om te gebruiken op de schoot. En dankzij de keuze van Dell om de oude (kleine) rubberen voetjes met pensioen in ruil voor een XPS 13 -stijl-oplossing (twee grote, horizontale stroken van rubber dat de machine te verheffen iets voor een betere koeling en ergonomie), de notebook blijft veel meer vertrouwen in plaats terwijl het rusten op een vlakke ondergrond.

Sprekend van het scharnier holte, hebben de twee scharnieren aan weerszijden van de bovenkant van de basiseenheid nu vervangen door één groot scharnier, opnieuw in de ader van de bekroonde XPS 13. Dit brengt het schermcover dichter bij het oppervlak, terwijl geopend aangezien deze roteert nu neer achter de eigenlijke basisstation tijdens gebruik, waarbij de locatie van elke poort weg staat aan de achterkant van de machine. Echter, de scharnieren nog steeds het gevoel zo strak en ondersteunende als altijd, en het scherm is bestand tegen trillingen en stuiteren als zowat elke hebben we geëvalueerd. Accu Dell Inspiron 6400 .
Hoewel het kleiner en lichter dan eerdere modellen, 1,3 kg, de Latitude 7280 blijft (natuurlijk) niet zo licht als de XPS 13 (1,23 kg) -of zelfs HP Elitebook 820 G4 (1,26 kg). Maar het is de meest draagbare Latitude 12-to-date, het scheren nog een andere 84 gram af van zijn voorganger (de E7270: 1.384 kg). En het is ook de kleinste en dunste notebook in onze vergelijking veld vandaag, het scheren van 5-6 mm uit de lengte en diepte en ergens rond de 1 mm off hoogte / dikte. Omwille van de context, de XPS 13 is nog steeds een stuk kleiner, bij 15 mm dik (ten opzichte van de Latitude 18 mm) en een 201 x 304 mm footprint (versus 209 x 305 mm) -en natuurlijk, dankzij de ultra -dunne bezel, zij beheert ook een grotere (scherm 13,3 inch versus 12,5 inch) passen. Toch is de Latitude 7280 blijft een zeer draagbare machine voor de 12,5-inch klasse.
Het maakt niet uit hoe je het schijfje, heeft de Latitude 7280 een beetje verloren terrein op het gebied van connectiviteit dan zijn voorganger. Het aantal full-sized USB 3.0 Type A-poorten is te danken aan 2, hoewel een derde USB Type-C Gen 2 / Thunderbolt-poort vult de ontbrekende één. Echter ook MIA is de mini-DisplayPort, vermoedelijk overbodig geacht de aanwezigheid van de nieuwe Thunderbolt poort en de bestaande HDMI-poort (dat blijft). De SD-kaartlezer is ook naar beneden geslonken tot MicroSD grootte, die niet is bijna net zo veelzijdig. De Ethernet-adapter heeft eindelijk (zie de volgende paragraaf voor meer informatie over dit) heeft een bodemklep ontwerp dankzij de migratie naar een slanker rand. En misschien wel het allerbelangrijkste (voor zakelijke gebruikers, in ieder geval), de E-Port dock connector aan de onderzijde is volledig verdwenen-weer, zeker in afwachting van een verhuizing naar Thunderbolt docking hardware plaats.

Dat is een hoop van herziening te verteren, en bedrijven zullen waarschijnlijk moeten doen wat soul-zoeken als ze lang afhankelijk geweest over E-Port en E-Port Plus-dock. Toch is het goede nieuws is dat het nog volop poorten voor de meeste praktische doeleinden, en op voorwaarde dat Thunderbolt docks zal het lukken, hoeven gebruikers alleen dragen een extra adapter met hen op de weg te zorgen voor een volledige drie USB-poorten als voorheen. De enige andere items ontbreekt dan zijn de extra video-uitgang (weer, die USB Type-C / Thunderbolt kan bieden) en de full-sized SD-kaartlezer, maar de kans groot dat is een smakelijk offer voor de meeste gebruikers. Als alleen Thunderbolt docks waren zo zorgeloos en betrouwbaar in hun huidige staat als de eerbiedwaardige E-Port producten, zouden we beter over deze overgang te voelen ...
Voor WLAN-connectiviteit, de Dell Latitude 7280 is voorzien van een Intel Dual Band Wireless-AC 8265 draadloze adapter, die in staat snelheden tot 867 Mbps. Net als de meeste, deze adapter biedt ook Bluetooth-connectiviteit. Hoewel eerdere Breedte 7000 modellen gepropt de ethernetpoort precies in het scharnier achterklep (vanwege de iets grotere oppervlakte dan de rest van de behuizing rand), de 7280 elimineert dit oppervlak in ruil voor de geïntegreerde middelste scharnier. Daardoor is de Gigabit Ethernet poort naar rechts van de behuizing en, zoals hierboven vermeld, bevat nu een opvouwbare bottom flap te verzekeren ontwerp past. Terwijl de inrichting licht minder geschikt kan zijn, kan ten minste de migratie van de poort aan de zijkant van de machine worden geïnterpreteerd als een verbetering.
Out Latitude 7280-configuratie is voorzien van een Touch Fingerprint Reader, FIPS 201 Gecontacteerd Smart Card, contactloze smart card, NFC, and Control Vault 2.0 Geavanceerd Authenticatie met FIPS 140-2 Level 3-certificering. Ook inbegrepen is de Dell Command Client Suite met optionele Dell Data Security and Management Software. Latitudes, net als andere professionele apparatuur in de markt, zijn gebouwd voor het bedrijfsleven en enterprise-grade management. Accu Dell Latitude D830 .
De Latitude 7280 bevat alleen een AC-adapter in het vak-de standaard Dell 65W ovular adapter die is verspreid al jaren als de primaire Latitude 7000-serie lader. De adapter weegt 294 g.
De meeste elke grote vervanging component is toegankelijk van achter de onderkant kap-en dat de dekking is eenvoudig te verwijderen na acht kruiskopschroeven verwijderd. Binnen vindt u de batterij, WLAN / WWAN-adapters, een enkele RAM-sleuf, de M.2 SSD, de heatsink / de ventilator en de CMOS-batterij te vinden. De DC-aansluiting is ook gelukkig nog steeds gemakkelijk te vervangen (dus solderen nodig) in het geval van breuk via een enkele schroef en een stekker.

Maar natuurlijk verkleining dat de 7280 verwerkt komt niet zonder problemen. Hoewel de Latitude E7270 reeds het verwijderen van het moederbord nodig is om een toetsenbord vervanging te vergemakkelijken, 7280 handhaaft deze ongelukkige trend. Bovendien, dankzij het nieuwe beeldscherm ontwerp met de centrale scharnier en slanker onderste display grens, LCD vervangingen-moeten ze ooit gerechtvaardigd-vereisen nu aanzienlijke demontage (verwijdering van het voetstuk, batterij, WLAN / WWAN-kaarten, en het volledige scherm assemblage) vóór de ring kan ook worden verwijderd om toegang tot het paneel geven.
Ondanks zijn dunner design, de Latitude 7280 beheert nog steeds een vergelijkbaar toetsenbord gevoel en kwaliteit iets wat we beschouwen als een cruciaal aspect van het bedrijfsleven apparaten te behouden. De 7280's toetsenbord is voorzien van de belangrijkste reis die voelbaar dat van de XPS 13 (één groot voordeel ten opzichte van het laatste, wiens zaak is dus nogal een beetje slanker). Bedieningskracht en feedback zijn bijna identiek aan die van de vorige modellen in de Latitude 7000-serie , en aangezien we al lang hebben verkondigd die toetsenborden te worden onder de beste in de industrie, heeft hier niets veranderd in dat opzicht. Lay-out, de belangrijkste lijmen, en de afstand voelen zich ook vertrouwd met de onorthodoxe pijltjestoets / Page Up / Page Down combo nog steeds aanwezig in de rechter benedenhoek. Het oppervlak van de toetsen glad en comfortabel en lijkt van hoge kwaliteit, en ze stevig bevestigd om rammelen te voorkomen. Typen is rustig en onopvallend, zelfs ondanks het uitstekende gevoel van feedback.

Het toetsenbord in onze review unit is ook verlicht, en de verlichting is met name meer gelijkmatig verdeeld is dan die van de vorige modellen in de serie. Zoals gebruikelijk, zijn er twee helderheidsniveaus te kiezen, en volledig uit. Accu Dell Inspiron 9400 .

We hebben lang geprezen touchpads (vooral op business-modellen) met aparte fysieke knoppen, en de Latitude 7280 zet deze trend met twee zeer comfortabel (en rustig) hardware knoppen. Echter, het touchpad zelf, een Alps Electric product, verloren terrein enigszins door de jaren heen in vergelijking met zijn concurrenten, zoals veel Synaptics-merk touchpads en zelfs de Dell XPS 13's Elan touchpad, die we uitstekend te vinden in weerwil van de geïntegreerde toetsen. Ongeacht, het is nog steeds redelijk, en het grootste deel van de tijd, gebaren en wijst werken prima. De afwerking is niet zo comfortabel als die van de XPS 13, die een glad glazen touchpad oppervlak is voorzien, maar het is ongeveer gelijk aan die van de vorige Latitudes, die hebben aangetoond dat ze goed houden onder zware belasting voor de komende jaren. Het zal doen, maar we hopen dat dit een van de onderdelen gepland voor herziening in toekomstige modellen-ideaal, terwijl nog steeds het behoud van de hardware-knoppen.

Likes

Comments

Dell's business-georiënteerde 14-inch Latitude 5480 is een vrij bescheiden notebook met een groot aantal beveiligingsfuncties en configuratie-opties. Het opvallende kenmerk is zonder twijfel de stellaire levensduur van de batterij, maar in vergelijking met de voorganger, is de helderheid van het scherm een grote hit genomen.

Dell's 14-inch Latitude 5480 zakelijke laptop is de opvolger van de Latitude 14 E5470 . Als zodanig, t hij notebook biedt een no-nonsense, maar duurzaam ontwerp, uitstekende prestaties en een overtuigende reeks van beveiligingsfuncties. De "Mainstream" Latitude 5000-serie zit tussen de minder dure "Essential" 3000-lijn aan de ene kant en de "Premium" 7000-serie aan de andere kant. De startprijs van $ 770 voor Dell's mid-range 14-inch Latitude is bedrieglijk laag, maar schiet omhoog vrij snel: de laagst geprijsde optie is voorzien van een Core i3 processor, 4 GB RAM, 500 GB 2,5-inch harde schijf, terwijl onze touch-enabled beoordeling notebook wordt geleverd met een dual-core i7 CPU, 8 GB RAM en 256 GB SSD en verkoopt voor $ 1550, dus een beetje meer dan twee keer zo veel. Met de meest krachtige hardware geselecteerd, de prijs snel stijgt tot boven de $ 2000.

Als een 14-inch zakelijke notebook, onze Latitude is uiteraard niet zonder concurrentie. Tijdens de evaluatie, zullen we een blik werpen op hoe de 5480 zich verhoudt tot de andere business-savvy machines zoals de te nemen Lenovo ThinkPad T460s , de nieuwe Lenovo ThinkPad T470 , de HP ProBook 440 G4 , of de Acer TravelMate P648 .
Op het eerste gezicht lijkt de all-zwarte behuizing aan dezelfde Dell al gebruikt voor de zijn voorganger , maar nadere bestudering blijkt een paar verschillen: terwijl de totale afmetingen zijn vrijwel identiek - de nieuwe notebook scheert uit een paar mm in het beste geval - er zijn andere, meer prominente veranderingen zoals het ontbreken van een speciale mechanische docking port of het nieuwe toetsenbord lade design. Toch lijkt het totale ontwerp filosofie hetzelfde te zijn gebleven: matte oppervlakken, afgeronde hoeken en geen echte visuele accenten, met uitzondering van het Dell-logo en de naam en het gunmetal gekleurde scharnieren. Spreken van scharnieren: de neerklapbare 180 graden ontwerp houdt het display deksel zeer goed, hoewel onze notebook is uitgerust met een touchscreen en dus een zwaardere glaslaag. Een harde rubber / plastic lip rondom het display en contact maakt met het basisstation wanneer het deksel wordt gesloten, dus vuil heeft geen kans om binnen te komen Het oppervlak materialen -., Die op het eerste gezicht te soft-touch zijn als ze op de Dell XPS 13 , maar zijn niet - voelen degelijk aan en bieden voldoende grip, zelfs voor vochtige vingers en handen, maar vingerafdrukken opdagen vrij snel.

De basiseenheid weerstaat draaien vrij goed, hoewel onze pogingen af en gingen gepaard met zeer geringe krakende geluiden. Het display deksel - Dell zegt dat ze met behulp van met koolstofvezel versterkt polymeer als het materiaal - verdraait een beetje beter, maar niet genoeg om de duurzaamheid te compromitteren in any way. Het toetsenbord lade is helaas een beetje te zacht naar onze mening en naar beneden te drukken op de G en H toetsen links en rechts van de "pointstick", zoals Dell de trackpoint noemt, resulteert in duidelijk merkbaar flex. Net als de E5470 voordat het heeft de nieuwe notebook uitgebreide militaire-grade MIL-STD 810G tests ondergaan, echter, dus het de ontberingen van de weg vrij goed moeten weerstaan. Accu Asus A32-K52 .
Volgens Dell, de Latitude 5480 begint bij 1600 g wanneer uitgerust met de 42 Whr batterij, M.2 SSD en non-touch FHD LCD-display. De versie met de veel grotere 68 Whr accu en touch display de toonladders topt op 1.776 g / 62.65 oz, waardoor het zwaarder dan vergelijkbare notebooks - soms aanzienlijk dus. De Thinkpad T460s bijvoorbeeld, weegt slechts 1.345 g / 47.44 oz; alleen de HP 440 G4 komt heel dicht bij 1.702 g / 60.04 oz. De Latitude 5480 is ook dikker dan de concurrenten - Dell geeft 22,45 mm / 0.9 "aan de voorzijde - maar we zijn niet van mening dat dit een belangrijk nadeel van de footprint, aan de andere kant -. De 5480 meet ongeveer 334 x 229 mm - is heel vergelijkbaar met de anderen en overeenkomt met de voetafdruk van de Thinkpad X1 Carbon bijna precies.
Beschikbare fysieke interfaces zijn relatief vrijgevig als geschikt voor een zakelijke notebook. Terwijl de Latitude E5470 14 had de VGA-poort aan de achterzijde, Dell verhuisde het naar rechts op de nieuwe notebook. Persoonlijk, zouden we hebben graag de HDMI-poort daar te zien, aangezien veel gebruikers waarschijnlijk vandaag de dag het aansluiten van meer moderne monitoren. Een nieuwe toevoeging aan de linkerkant is wat Dell noemt een 'DisplayPort via USB Type-C "poort. Tijdens het configuratieproces kan de gebruiker Thunderbolt 3-vermogen te geven, hoewel deze verandering de gebruiker nodig heeft om de speciale NVIDIA GeForce 930MX (+ $ 90) en te selecteren. De Thinkpad T470 is voorzien van native een Thunderbolt-poort 3, die ook functioneert als een USB type-C-poort (Gen2). Zoals eerder vermeld, is de 5480 niet met een docking station poort langer, hoewel Dell biedt wel verschillende opties Dock.
De SD-kaartlezer beheert bovengemiddelde overdrachtsnelheden voor dit type toestel. Met de Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II referentiekaart, onze JPEG-kopie-test uitgevoerd op iets meer dan 131 MB / s - een zeer respectabel resultaat trouncing de andere laptops in onze vergelijking.
Onze review laptop is uitgerust met een Qualcomm QCA6174A 802.11ac 2x2 Wireless Adapter met Bluetooth 4.1. Op het moment van aankoop, kan de gebruiker ook kiezen voor de Intel Dual-Band Wireless-AC 8265 WiFi-adapter voor $ 18 meer plaats; een upgrade naar de WiGig-compatibele Intel Tri-Band Wireless-AC 18.265 WiGig adapter kost $ 28 meer. De laatste optie vereist ook een wijziging in de configuratie scherm - vermoedelijk voor de antenne - voor een extra $ 21. Met een afgemeten ontvangt snelheid van 645 Mbps, de Latitude 5480 doet het erg goed voor zover transmissiesnelheden betreft, hoewel Intel's Dual-Band Wireless-AC 8265 WiFi-adapter heeft duidelijk de rand als het gaat om de tarieven te sturen - zowel de Lenovo Thinkpad T470 en de HP Spectre X360 zijn veel sneller. In de VS, de o ptioneel breedband optie mobile bestaat uit een Qualcomm Snapdragon X7 LTE-A module. Toen we de verschillende online configuraties, waren we niet in staat om mobiele breedband toe te voegen als een optie, dus we kunnen niet rapporteren over de prijs op dit moment.
Naast TPM 2.0, de Latitude 5480 beschikt over meerdere optionele beveiligingsfuncties, zoals multi-factor authenticatie hardware zoals aanraking vingerafdruklezer, FIPS 201 Smart Card Reader en of een contactloze Smart Card Reader NFC met Controle Vault 2 Fips 140-2 Level 3-certificering te voorkomen onbevoegde toegang. Een Nobel Wedge-slot kan de gebruiker de notebook tether fysieke diefstal te voorkomen. Inloggen met de vingerafdruklezer werkte betrouwbaar en snel.

Dell verkoopt een groot aantal extra (generieke) accessoires op hun website, variërend van privacy filters, adapter kabels en adapters voor verschillende port replicator en docking stations. De Dell Wirless Dock - die de eerder genoemde wijzigingen in de configuratie op het moment van aankoop vereist - kost $ 270 op het moment van schrijven. De kabel-gebaseerde Dell Dock WD15 met 130 W vermogen adapter verkoopt voor $ 200.Accu Asus A32-K53 .

Net als de voorganger, de Latitude 5480 ontbreekt elke vorm van onderhoud luiken of kleppen. Het verkrijgen van toegang tot de interne componenten vereist het nemen van de bodemplaat - een vrij gemakkelijke taak na acht schroeven verwijderd. Positief: de schroeven zijn bevestigd, zodat ze waarschijnlijk niet verdwalen. Zodra de plaat wordt verwijderd, heeft de gebruiker toegang tot de batterij, de HDD (M.2 of 2,5 inch), de WWAN sleuf, de RAM-sleuven, evenals de koelventilator.

Terwijl sommige configuraties geleverd met een 3 jaar hardware dienst met in-home / on-site service na diagnose op afstand, is ons bepaald model alleen gedekt voor één jaar. Op het moment van schrijven, een upgrade naar 3 jaar ProSupport met de volgende werkdag on-site service kost $ 185; 3 jaar ProSupport Plus - Dell's versie van onopzettelijke schade bescherming - voegt ongeveer $ 255 tot de kosten van het systeem.
Voor zakelijke machines, webcams zijn vaak een tamelijk belangrijk instrument. Onze indoor-test foto is genomen in een kamer met een ventilator aan het plafond uitgerust met 3x 13W (60W-equivalent) Zachtwit gloeilampen boven en aan de linkerkant van de notebook. Hoewel de kleurruis is vrij duidelijk, de witbalans is fatsoenlijk en de kleuren zijn redelijk nauwkeurig, zodat huidtinten moet redelijk natuurlijk worden gemaakt tijdens de video-conferencing sessies. bont Pooh's ontbreekt aan informatie, aangezien er niet veel beschikbare licht, maar we hebben zeker gezien slechter.
Het chiclet-toetsenbord is voorzien van 14 mm sleutels die enigszins concave en mooi glad zijn. Key reizen is meer dan voldoende op bijna 2 mm en bests veel van de huidige Ultrabooks en consumenten notebooks, die over het algemeen bieden ongeveer 1,3-1,5 mm moeite van de reis. De toetsen zijn vrij zacht al opgesprongen en en de feedback is niet wat we per se zouden omschrijven als "fris". Zelfs zo, het typen op dit toetsenbord is gewoon een genot - iets wat we niet helemaal verwachten gezien de behoorlijke hoeveelheid flex in het midden - en mogelijk bij hoge snelheden. De twee-traps backlight werkt goed en de sleutels te produceren - behalve misschien voor de spatiebalk - een gedempt geluid ook geschikt voor zeer stille omgevingen.

De Alpen touchpad meet 10 x 5,4 cm (4 x 2,1 inch). Het contact oppervlak vrij ruw aan, maar weer voorkomt vingers kleven zelfs wanneer zij licht vochtig. Ingangen evenals gebaren worden betrouwbaar herkend en snel vertaald. De muisknop zitten recht onder het touchpad, zijn voorzien van een eerlijk bedrag van reizen en zijn zeer rustig, maar bieden wat sponzig feedback. Aangezien dit niet een ClickPad, betekent dit niet veel van een probleem tijdens het gebruik, echter. De pointstick - nog steeds onze input-methode de voorkeur als het gaat om eenvoudig de cursor rond te bewegen - werkt ook geweldig. Als we een probleem met de input devices, het is het ontwerp van de linker en rechter muisknoppen zijn aangewezen voor de pointstick: met de hand op de polssteun en de wijsvinger op de rubberen kern, de rand van het materiaal scheiden van de touchpad van de knoppen graaft in de duim bij het klikken. Lenovo gebruikt een ergonomisch ontwerp met de touchpad schuin omlaag naar de pin - de muisknoppen hoofdzaak lijken te "verhoogd", hoewel ze niet uitstrekken boven het toetsenbord dek. Accu Asus N56VM .

Het touchscreen reageert snel en nauwkeurig, zelfs bij de randen en in de hoeken. Dell levert niet een pen of stylus, hoewel elk capacitieve stylus prima zou moeten werken.
Onze versie van de Latitude 5480 is uitgerust met een 14-inch Full-HD IPS-touchscreen met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een corresponderende pixeldichtheid van 157 ppi. Dell biedt zowel HD (1366 x 768 pixels) en Full-HD schermen in de configuratie tool, maar alleen de Full-HD scherm is verkrijgbaar met touchscreen functionaliteit. Het paneel (LG Philips LGD0553) Dell gebruikt nu verschilt van die van de Latitude 14 E5470 in een aantal gebieden, hoewel men steekt als de meest opvallende: de gemiddelde maximale helderheid is beduidend lager op 205 cd / m² - de voorganger beheerde 316 cd / m². Dell geeft 220 neten voor de niet-touchscreen en het touchscreen Full-HD-versie. Andere notebooks in deze categorie - net als de Lenovo ThinkPad T460s of HP ProBook 440 G4 - zijn niet erg florissant uit, maar veel andere systemen te bereiken ongeveer 250 nits. De Lenovo ThinkPad X1 Carbon en de ThinkPad T470 bereiken 300 en 290 nits, respectievelijk.

Likes

Comments