Propaganda genom kyrkan

förr var det kyrkan och religionen som stod för mestadels av propagandan som befolkningen vart utsätta för. Vi allra flesta kanske tänker på att media idag är vad som sprider propaganda. Faktum är att vi inte kan lita på vad vi får se. Oftast finns en anledning till att nyheten i fråga är med. Kanske för att stärka en tanke, känsla eller början utav en värdering. Det är en helt jäkla massor av saker vi inte får reda på. Jag utgår ifrån att ingeting som skulle oroa invånarna på allvar skulle vi vanliga dödliga allra få se på någon media. Allt av vikt blåsas ut medan fördelaktiga händelser & nyheter blossar upp.


Men givetvis stämmer förmodlingen det mesta som går att läsa. Dessa specifika händelser/ s.k. epedimer och annat smått & gått är inte i jämförelse med eller en rättvis bild av den verkligenheten vi lever i.


Klimatet är värre befarat än de flesta kan tro. Även ifall media tar upp det så definitivt inte vidden av det. Dör världshaven ut så dör vi, om inte annatpå grund av bristen på sötvatten och en omgivning fri från kemikalier och restprodukter ifrån diverse industrier eller rent utav olja och andra dödliga partiklar när det väl letar sig in i kroppen.

Våra kroppar klarar inte av att rena hur mycket toxiner som helst vilket påverkar både kärlen, hjärtat & framför allt levern. Men det är såklart svårt att alla tänka på vad man stoppar i sig även om det är svårt ibland.


Det finns många saker vi själva kan välja att påverka med. Och det är ju faktiskt inte så mycket svårare att ta en halvtimmesspromenad än att ta bilen, när man vant sig dvs. Vilket kanske tar 2 veckor på sin höjd. I längden blir det en hel del olja som sparas in.


Närproducerad mat eller kanske egenproducerade som jag planerar att förverkliga inom en inte alltför distanserad framtid.


Bortser vi ifrån allt det som vi kan göra i vår vardag för att spara in på miljön och återigen ser på den historiska sidan myntet är det ju självklart att religionen för var den enklaste viset att få sina invånare att tro på eller sträva efter en sak som gynnade de som konstruerade strukturen. Prästerna alltså. Jag själv har gått ur kyrkan. Idag har vi diverse människor makt och kapital som står för styrandet vilket enklast sker genom medierna.

Hur mycket tid ägnar vi dessa medier, undrar jag då, och hur kritiska är vi till den informationen som vi får?


Finns flera exempel med hur flera blockbusters slänger in historisk "fakta" för att få tittarna att genom antingen patos o/ e logos argument få en tanke som gynnar deras agenda.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments