​Nu har jag skärt ur bokstäverna och går vidare mot gipsning! Det är roligt att använda flera olika tekniker i ett projekt. Jag har aldrig gipsat förut så detta var något nytt jag testade. Det var väldigt enkelt att göra och tog inte alls för lång tid. För att inte skada huden så tog jag plastfolie runt min hand (som man ser på ena bilden). För att skydda huden så är plastfolie jättebra, men det gjorde det svårare att forma min hands exakta form. Den blev inte så detaljerad som jag hade velat. Jag har därför bestämt mig för att slipa gipset så att man tydligare kan se vad det ska föreställa.

Likes

Comments

Här är texten utskriven och jag håller på att skära ut bokstäverna. Det var lite svårt då man fick trycka ganska hårt för att få ut dem. 

Likes

Comments

Här gör jag stencilerna i Photoshop. Dessa skrivs sedan ut!

Likes

Comments

Här är skisserna till mitt projekt inom gatukonst. Projektet heter "Project Small Things" och ger förslag på hur man kan utföra små vardagliga saker för att:

1. Hjälpa naturen

2. Göra någon annan glad

3. Göra något för att man själv ska må bra

Tanken när jag började skissa var att göra tre stora plakat med A3 papper. De ska vara robusta så jag tänker klistra på ett hårt underlag. På ett plakat ska det stå tips på hur man kan hjälpa naturen och på det andra plakatet, göra någon annan glad, o.s.v. I högra hörnet på vardera papper ska det så "Project Small Things". Rubrikerna ska vara längst upp och under dem ska förslagen visas i punktform. All text ska vara stencilerade. Kreationer gjort av gips ska hänga i tråd från varje plakat. Kreationerna ska symbolisera varje tips.

Likes

Comments

Denna bilden tycker jag är häftig. Precis som de orangea bänkarna så kan man se en tydlig linje och att husen blir mindre i storlek desto längre bort de är. Bortsett från de glada färgerna så tycker jag byggnaderna ser lite dystra ut. Jag får en liten ensamhetskänsla av den. Jag har redigerat så att färgerna blivit starkare och beskärt så att husen är i fokus och inga träd syns. 

Likes

Comments

Här är domkyrkans altare och sittplatser. Jag ställde mig i gången mellan bänkarna för att skapa ett djup i bilden. Det finns många geometriska former: cirkel i taket och vågräta linjer på bänkarna. Jag har redigerat så att bilden blev lite ljusare än vad det i verkligheten var, sen har jag också framhävt de gula tonerna också. Jag tycker bilden ger en känsla av ensamhet eftersom kyrkor oftast brukar vara fyllda med folk vi olika tillfällen så som bröllop, dop m.m.

Likes

Comments

Vid trädgårdsföreningen fanns detta fina träd. Jag har redigerat bilden så att de gula löven framhävs mer. Trädet är "placerat" vid höger sida i bilden vilket jag tycker se bättre ut än om den hade stått i mitten.

Likes

Comments

Detta är ytterligare en bild på inte bara en utan flera bänkar. Här har jag tagit kortet så att bänkarnas ryggstöd hamnar i rak linje. Jag tyckte det gav en bra vinkel och visar hur bänkarna längre bort blir mindre och mindre.

Likes

Comments

Denna bilden har ganska stora kontraster då bänken är svart och står mot en väldigt ljus bakgrund. Jag har beskärt originalet så att enbart bänken syns, förut kunde man se en affär och en gång på sidorna. Varför jag gjorde så var för att bilden blir mer stilren och enkel. Bilden har många vågräta linjer både på bänkens ryggstöd och sittplats men också på väggen (tegelstenarna) vid marken. Jag är mycket nöjd med bilden!

Likes

Comments

Uppgift: Skapa ett konstverk baserat på två motsatta ord: antonymer. Vi arbetar i par men ska självständigt skapa konstverket med ett eller flera estetiska uttrycksmedel, dock ska de två konstverken fungera ihop och kommunicera antonymen.


Jag och Livia Forsberg Grengman fick antonymen sovande/vaken. Jag fick upp en bild i mitt huvud av en tjej som var vaken, men hennes hjärna sov. Jag kunde relatera till den tanken då jag ibland själv känner så: man är vaken men gör allting på automatik, hjärnan sover fortfarande och man tänker inte lika snabbt eller effektivt. Jag skissade upp en bild på hur jag tänkte:

Livia kom sedan på att man kunde skapa ytterligare en bild där en tjej sover, men henne hjärnan är vaken och arbetar. Den iden passade perfekt med den bilden jag hade tänkt mig. Vi kom överens om att jag skulle skapa bilden som jag kom på, och hon skulle skapa bilden hon kom på. Vi hade nu en klar planering på hur vi skulle arbeta. Jag tycker att tanken bakom konstverket inte är allt för simpel. Vi hade kunnat skapa en tjej som sover och en annan tjej som är vaken, men istället tänkte vi ett steg längre.


Vi bestämde oss för att arbeta med enbart blyertspennor och skuggningar för att det var det som vi var mest bekväma med. Jag är väldigt nöjd med slutresultatet. Bilderna är tydliga och jag tycker vi har förmedlat hur vi tänkte när vi skapade dem. Det var mycket roligt att arbeta med Livia då hon delade med sig av sina tankar och även utvecklade mina idéer. Här är vad jag skapat:

Då Livia glömde sina bilder hemma kunde vi inte sätta ihop det slutgiltiga konstverket.


Det är några saker jag önskar att vi hade gjort annorlunda. Vi hade kunnat arbeta med något annat än blyerts och istället använda något med färg. Bilderna hade då blivit mer intressanta och fått ett större djup i dem. Det hade också visat att jag och Livia kan använda uttrycksmedel som vi inte är bekväma vid, och att vi utvecklas genom att arbeta med dem. Jag skulle också vilja att vi hade gett bilderna mer kontraster; just nu är de väldigt ”platta”.


Det här var en väldigt rolig uppgift som hade kunnat blivit bättre, men jag är fortfarande väldigt nöjd med slutresultatet.

Likes

Comments