Denna bilden tycker jag är häftig. Precis som de orangea bänkarna så kan man se en tydlig linje och att husen blir mindre i storlek desto längre bort de är. Bortsett från de glada färgerna så tycker jag byggnaderna ser lite dystra ut. Jag får en liten ensamhetskänsla av den. Jag har redigerat så att färgerna blivit starkare och beskärt så att husen är i fokus och inga träd syns. 

Likes

Comments

Här är domkyrkans altare och sittplatser. Jag ställde mig i gången mellan bänkarna för att skapa ett djup i bilden. Det finns många geometriska former: cirkel i taket och vågräta linjer på bänkarna. Jag har redigerat så att bilden blev lite ljusare än vad det i verkligheten var, sen har jag också framhävt de gula tonerna också. Jag tycker bilden ger en känsla av ensamhet eftersom kyrkor oftast brukar vara fyllda med folk vi olika tillfällen så som bröllop, dop m.m.

Likes

Comments

Vid trädgårdsföreningen fanns detta fina träd. Jag har redigerat bilden så att de gula löven framhävs mer. Trädet är "placerat" vid höger sida i bilden vilket jag tycker se bättre ut än om den hade stått i mitten.

Likes

Comments

Detta är ytterligare en bild på inte bara en utan flera bänkar. Här har jag tagit kortet så att bänkarnas ryggstöd hamnar i rak linje. Jag tyckte det gav en bra vinkel och visar hur bänkarna längre bort blir mindre och mindre.

Likes

Comments

Denna bilden har ganska stora kontraster då bänken är svart och står mot en väldigt ljus bakgrund. Jag har beskärt originalet så att enbart bänken syns, förut kunde man se en affär och en gång på sidorna. Varför jag gjorde så var för att bilden blir mer stilren och enkel. Bilden har många vågräta linjer både på bänkens ryggstöd och sittplats men också på väggen (tegelstenarna) vid marken. Jag är mycket nöjd med bilden!

Likes

Comments

Uppgift: Skapa ett konstverk baserat på två motsatta ord: antonymer. Vi arbetar i par men ska självständigt skapa konstverket med ett eller flera estetiska uttrycksmedel, dock ska de två konstverken fungera ihop och kommunicera antonymen.


Jag och Livia Forsberg Grengman fick antonymen sovande/vaken. Jag fick upp en bild i mitt huvud av en tjej som var vaken, men hennes hjärna sov. Jag kunde relatera till den tanken då jag ibland själv känner så: man är vaken men gör allting på automatik, hjärnan sover fortfarande och man tänker inte lika snabbt eller effektivt. Jag skissade upp en bild på hur jag tänkte:

Livia kom sedan på att man kunde skapa ytterligare en bild där en tjej sover, men henne hjärnan är vaken och arbetar. Den iden passade perfekt med den bilden jag hade tänkt mig. Vi kom överens om att jag skulle skapa bilden som jag kom på, och hon skulle skapa bilden hon kom på. Vi hade nu en klar planering på hur vi skulle arbeta. Jag tycker att tanken bakom konstverket inte är allt för simpel. Vi hade kunnat skapa en tjej som sover och en annan tjej som är vaken, men istället tänkte vi ett steg längre.


Vi bestämde oss för att arbeta med enbart blyertspennor och skuggningar för att det var det som vi var mest bekväma med. Jag är väldigt nöjd med slutresultatet. Bilderna är tydliga och jag tycker vi har förmedlat hur vi tänkte när vi skapade dem. Det var mycket roligt att arbeta med Livia då hon delade med sig av sina tankar och även utvecklade mina idéer. Här är vad jag skapat:

Då Livia glömde sina bilder hemma kunde vi inte sätta ihop det slutgiltiga konstverket.


Det är några saker jag önskar att vi hade gjort annorlunda. Vi hade kunnat arbeta med något annat än blyerts och istället använda något med färg. Bilderna hade då blivit mer intressanta och fått ett större djup i dem. Det hade också visat att jag och Livia kan använda uttrycksmedel som vi inte är bekväma vid, och att vi utvecklas genom att arbeta med dem. Jag skulle också vilja att vi hade gett bilderna mer kontraster; just nu är de väldigt ”platta”.


Det här var en väldigt rolig uppgift som hade kunnat blivit bättre, men jag är fortfarande väldigt nöjd med slutresultatet.

Likes

Comments

Uppgift: Skapa en bild med hjälp av tre ord som man slumpmässigt tar. Man ska framhäva uttrycket. Jag fick orden "djur", "skräckslagen" och "närbild", alltså ett skräckslaget djur i närbild.

Jag är ganska nöjd med det jag skapat. Jag tycker att djuret ser hyfsat realistisk ut men jag skulle vilja ha mer kontrast då uttrycket skulle ha framhävts lite mer. Jag har lärt mig att skapa mig egen bild genom att hämta  lite information här och där (från bilder på ugglor i detta fall). Uttrycket som ugglan har och skuggningen, har jag själv kommit på hur jag ska rita, men just en ugglas "karriäristiska drag" har jag sökt upp. 

Likes

Comments

Uppgift: Måla av ett föremål och framhäva dess skugga och olika toner.

Jag målade av en klase bär. Om jag fick förbättra något så skulle det vara att måla till bordets yta, alltså det som bären ligger på för då tror jag att man skulle mer tydligt se att det är en skugga.

Likes

Comments

Uppgift: Att skapa ett kollage med ett vitt papper och ett svart papper. Konstverket ska förmedla repsekt.

Mitt kollage föreställer människor som står under en klar stjärnhimmel. Människorna ska representera världens befolkning.

Respekt har man för många olika saker på många olika sätt, men det första som kommer upp i mitt huvud när jag tänker på ordet, är att varje individ, oavsett ålder, kön, nationalitet, åsikt, och läggning är speciell, och man ska respektera personen för vem den är. Och om man har någon sjukdom eller funktionsnedsättning, är man inte mindre värd.

Varje individ på jorden är olika och och vi alla lever under samma himmel, under samma stjärnor. På det sättet har vi en gemenskap och då ska man ta hand om varandra och visa respekt.

Likes

Comments