Header

Ja nu börjar snart produktionen av dessa tuffa siffror.

Härligt när det vimlar av siffror på gräsmattan.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag började göra smycken i betong inför julen.

Till min glädje sålde jag flera till kollegor och vänner.

Likes

Comments

Ja precis som varje år så kommer vintern. I år var det motigt men tillslut insåg jag att slangvindan skulle frysa så det var dags att ta ledigt. In i det sista körde jag på även om kvällarna var mörka. Två kvällar stog jag därute med pannlampa och fixade de sista siffrorna. Tur att inte trädgården ligger så synligt😉.

Jag fick nämligen en väldigt rolig beställning.

Butik No4 beställde en 4:a till julskyltningen.

Problem nummer två var hur jag får den att stå i ett skyltfönster. Men tack vare en hjälpsam man och kreativt tänkande så löste vi det. Jag gjorde även ett par julklappar och en tomteluva som jag lämnade över.

Visst blev det snyggt!!!

Likes

Comments

Här ser ni min "verkstad"

Ute på baksidan av huset har jag min plats med slagborrmaskin, vattenslang och betong. I helgen när jag höll på med gjutningen kände jag igen mig från de år då jag arbetade inom förskolan. Då satt man i sandlådan och bakade sandkakor. Nu har jag lite bättre grejer. Men den råa höstluften var densamma. Betonghobbyn är mysigare på sommaren.

Likes

Comments

I somras var jag frustrerad och kände att jag ville något mer men visste inte vad.

Min kollega såg det på mig och vi pratade en stund. Han sade sedan: "Jag har en bok som du ska läsa."

Jag tog med den hem och började läsa. Men när jag läste kände jag igen mycket så jag blev nästan rädd. Han frågade om jag hade läst klart men jag berättade att jag knappt vågade. Han förstod mina tankar men sade: "Läs vidare"

Boken gav mig så mycket att fundera på och gav mig även en spark i baken att förändra vissa saker.

Jag bestämde mig för att satsa och inte vara blyg. Jag bestämde mig för att bli en mer närvarande person hemma. Jag bestämde mig för att utnyttja hela min personlighet. Jag bestämde mig för att ge mig själv tid för en fritidssysselsättning.

Hur gick det då?

Jo nu kom jag igång med betongen och det är skönt att vispa ner sina tankar och funderingar i en betonghink. Om jag hade hittat ett headset med printer hade det blivit ännu mer effektivt för jag kommer fram till väldigt mycket när jag står där och vispar.

Men det kanske är bra att allt inte printas ut för allt gör sig nog inte i skrift. Hihi...

Jag kan verkligen rekommendera denna boken.

Tack Ingrid för en mycket tänkvärd bok.

.Tack min kära familj för att ni gillar mina tokiga idéer och tack alla vänner för era uppmuntrande tillrop

Tack Låj för att du vet vad mitt huvud behöver.

Men som ni inser när ni ser hur ofta jag uppdaterar bloggen så blir det lite mycket jobb ibland. Men man kan ju inte vara proffs direkt eller hur. Övning ger färdighet.

Likes

Comments

Förra året testade min vän och jag att gjuta tomteluvor, men vi hade fel material så betongen gled bara av.

Nu tog jag fram mormors symaskin och sydde grovt tyg till strutar. Sedan var det dags att knåda dem i betong. Jag testade att göra både luvmodell och hängande modell. Den som jag gjorde som luva blev rolig och just nu sitter den och väntar på att eventuellt få ett uppdrag i ett skyltfönster i jul. Jag är så nyfiken på hur det blir.

De som är i hängande modell ska troligen få granris i sig och hänga på väggen. Men de är inte riktigt klara ännu.

Än så länge får ni skratta åt mig iklädd betongluva.


Likes

Comments

Nu börjar det att närma sig advent.

Jag har piffat till ljusstakarna som jag gjöt tidigare i höstas.

Ljusstakarna är alltså gjutna i petflaskor och ljushållare är propphållare inköpta på byggåtervinningen.

Nu är jag redo för första advent!


Likes

Comments

Det är svårt att fotografera så att skenet återges. Denna marschallhållare är gjord av en virkad duk. Duken hängdes sedan över en kruka och eftersom den var stor lades snibbarna platt mot marken. Det gör att den har en "krage" och därmed lite säkrare att passera. Skenet från den sipprar vackert igenom hålen. / Malin


Likes

Comments


På instagram har jag sett den ena kransen vackrare än den andra. Jag tog en cykeltur och hämtade lite material. Sedan satt jag och dottern och pysslade ihop kransar. Nypon är vackra men taggarna är inte lika roliga. Men vi blev nöjda med resultatet. Det är mysigt att komma hem när det är vackert i blomlådan eller hänger något vackert på dörren. Jag tycker att det symboliserar omtanke och kärlek.

/ Malin

Likes

Comments