Ångest är något jag upplevt nu på senaste tiden, ganska mycket faktiskt. Och nu tänker säkert ni som läser att "vem har inte haft ångest?". Men det är inte riktigt samma sak som den ångest, någon med ångest upplevt! Iallafall inte om jag ska jämföra med hur jag upplevde ångest, innan jag verkligen fick det på riktigt!
Jag har faktiskt lite ångest kvar nu när jag skriver detta, ångest kvar från i helgen! För mig kan det komma när jag druckit alkohol och tappat kontrollen. Då mår jag dåligt i dagar, till och med veckor! Jag tror inte en person som inte har ångest ältar en helg så länge! Det gjorde iallafall inte jag förut!
Så ta det lugnt vänner! Har man fått ångest eller panik ångest attacker är det svårt att bli av med dem! Kom även ihåg ta hand om varandra och ta någon annans ångest på allvar! Den personen kan ha det riktigt jobbigt! Jag har en kompis som också har ångest. Jag har egentligen aldrig förstått hur hon känt innan jag själv fick min första panikångestattack ♡

http://www.umo.se/Att-ma-daligt/Panikangest/

Likes

Comments

Något som gör mig arg och lite ledsen är det här med storlekar på kläder! Det har ju varit mycket diskussioner just kring detta. Speciellt h&m har ju fått en hel del kritik. Jag måste säga att det är med all rätt också!! Men det är ju inte bara h&m som har skeva storlekar!

Ett exempel på en annan kedja är gina tricot, jag beställde två par byxor från deras hemsida. Jag beställde två par byxor i samma modell och storlek som på ett par byxor jag redan har, det ändå som var annorlunda var färgen. När jag får hem byxorna och ska prova dem så sitter ett par av byxorna bra och den ena byxan jätte tight och oskönt! Jag mäter då byxorna mot varandra och det skiljer 10 cm på byxornas midja! Ja ni läste rätt 10 cm!!!! Då är detta byxor i samma storlek och modell. Jag orkade inte skicka tillbaka byxorna så åkte till en butiken för att byta dem och fråga varför det skilde så mycket på samma storlek. I butiks så dem bara att det var så och att man måste prova kläderna! Men hur ska man prova kläder man beställer på nätet? Jag menar jag har ju redan ett par i samma modell så då borde väl storleken vara den samma?

Men nu till det som gör mig arg och ledsen. De är det här med att unga tjejer går gråtandes från affärer på grund av att vissa stora butikskedjor har så skeva storlekar. Det är just en sån här grej som leder till kropps hets, osäkerhet, dålig självkänsla och i värsta fall ätstörningar! För jag måste säga att det är inte roligt att behöva gå upp 3 storlekar i en viss butik för att deras kläder är mindre än i de andra butikerna!

Så vad beror dessa skeva storlekar på? Har ni också märkt att vissa butiker storlekar blivit mindre? För jag menar självklart blir man ju lite större med åldern, men är det inte konstigt att man har olika storlekar i olika butiker/kedjor?

Likes

Comments

Det finns så mycket jag tänker och spekulerar om i huvudet, som jag kanske vill prata om men inte vet hur jag ska formulera mig! Just nu tänker jag inte gå in på något speciellt ämne. Utan mer skriva vad jag funderat på ikväll som jag troligtvis kommer skriva lite mer fördjupande och utförligt  om nån annan gång.

 Som jag skrev tidigare så är jag från en liten ort där hockey är allt (visserligen inte för alla men det är stort här). Sport överlag är väl lite trendigt, men just hockey är mycket viktigt!! Spelarna är lite av kändisar. Varför är det så? Varför är dem viktigare än alla andra? Jag kan få lite känslan av att man ska dyrka dem. Nu går jag väl lite till överdrift, men vad är det egentligen som gör spelarna och sporten så speciellt här?

 En annan fundering jag hade idag är dem personer som flyttat ifrån denna lilla ort. Vissa personer kommer tillbaka med en attityd som tyder på att dem "made it" bara för att dem flyttat och ser ner lite på oss andra som för tillfället bor kvar! Då får jag tankar som "Varför är det fel att bo kvar?" "Hur kommer det sig att du blivit så speciell för att du flyttat?" "Vad är det du som flyttat åstadkommit?". Ja ni förstår säkert vad jag menar. 

Sen har jag även massa andra saker jag funderar på! Saker som gör mig arg och ledsen men också saker som gör mig glad! Vad har ni för tankar och åsikter om det här inlägget?

Likes

Comments