Frågan blir säkert hängande, jag måste ändå göra ett försök att förstå...

Läser om 4 män som frias från våldtäkt på en flicka ( kvinna ).
Kvinnan har under berusning gått in i en båt hytt frivilligt tillsammans med dessa 4 män.
Männen har våldfört sig sexuellt på kvinnan.
Männen erkänner att de haft sex med henne men att hon samtyckt .
Tingsrätten gör bedömningen att kvinnan inte var tvingad att stanna i hytten, hon har kunnat lämna. Fanns inget tvång där enligt männen.
Det finns alltså inga bevis för att våldtäkt har skett. Nej det finns det sällan i just sådana fall. Ord står mot ord om det är en man och en kvinna. Men här är det 4 män och en kvinna och Tingsrätten väljer att fria männen och återigen förminskar man kvinnans upplevelse av förnedring och kränkning av hennes kropp. Man väljer att inte tro henne. Alltså kvinnan är återigen fråntagen sina känslor . Upprörande minst sagt !

Jag kallar dom män...men...en man som har fått rätt värderingar tidigt i livet respekterar en kvinna och uppträder därefter.
Vi kan inte skylla ifrån oss som mammor om vi inte behandlar våra söner på rätt sätt. Det gäller alla samhälls skikt och alla kulturer.
Män har ju från början varit ett litet knyte i mammans armar, tror inte man kan födas ond .om man inte blir älskad och respekterad av sin egen mor så kanske det blir ett kvinnohat eller förakt inom barnet .
Ja inte vet jag men jag stöter på män i min egen ålder som har en gammal förlegad syn på kvinnan och häpnar över att vi inte kommit längre.

Kvinnan i Sverige är fri men lever ändå kvar i nån slags boja ...att vi inte duger som vi är och att vi måste bli bekräftade av en man för att må bra och det kan ju ibland ta fel väg. Unga kvinnor som tror att allt blir bra bara man har en fin kropp och fina kläder...med andra ord kan det bli ganska ytligt ibland. Kanske är jag som har fördomar men jag vet att det var likadant på min tid på 60 talet...man ville vara till lags. Vi har inte kommit så långt ändå när dessa våldtäkter sker och domstolarna väljer att hellre fria än fälla.

Så ni unga kvinnor idag, fortsätt vara fria och ha skoj på vägen genom livet, tro inte att du inte duger tro inte på att du måste se ut på ett visst sätt för att duga tro inte på allt du matad med i tidningar. Tro på dig själv ! Acceptera aldrig att bli kallad hora ! Acceptera aldrig att bli förminskad av en man. Kräv respekt !

Tack för ordet !

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jaha nu har jag laddat upp på golvet igen vet inte vad det blir den här gången.

Jag har skissat mycket ansikten...kanske dags för lite mer kroppar då..

Gillar enkelheten i ett ansikte, uttryck , ingen prestige i detta bara dra linjer lite på skoj för att handen ska få syra själv, inget uttänkt.

Såg att det var konsert med Håkan Hellström i Göteborg ! Gamla tanter gillar Håkan också. Jag tycker om honom. Är ju född på 40 talet vilket innebär att jag var ung under 60 talet då det hände så mycket inom musiken. Upplevde Elvis tex, hade hur jäkla kul som helst under hela 1960 talet. Tror inte dagens ungdom förstår vilken revolution det var under den tiden. Hände så fruktansvärt mycket kul. Är så himla tacksam att jag har fått vara med då. Kanske därför jag fortfarande har en musiksmak som tilltalar dom unga idag, kanske inte allt men Håkan gillar jag för det svänger ordentligt och bra texter.
Har alltid älskar att dansa och har fått många fina upplevelser med dans.

Hur som helst nu är det tecknandet som gäller en stund men det hindrar ju inte att man lyssnar på bra musik när man tecknar, som Robbie Williams. En riktigt skicklig sångare och en fantastisk enterteiner. Älskar hans röst !

Så får det bli !

Likes

Comments

Inte lätt att sitta på golvet och skissa med kol framför spegeln

Har inget bra motiv, får använda mig själv just nu.

Börjar bli sent men ...blir nog en liten stund till...svårt att avgöra om proportionerna blir dom rätta när man sitter på golvet och kikar i en spegel. Därför fotar jag allt jag gör ser då om jag behöver ändra . Irriterande att inte rätt form direkt.

Nåja fortsättning följer...om jag tar mig upp från golvet
😉

Likes

Comments

Ja ha slut på papper...
Tapet rullen åkte fram
Kolkritorna
Snabb skissar liggande
Blir inte ok
Suddar
Försöker igen
Proportionerna fel
Suddar försöker igen
Blir inte ok men får duga för den hör gången

Kroki kurs skulle inte vara så dumt men kan inte hitta någon häromkring.
Det har varit mycket nu en tid så färgerna är undanplockade och tavlorna bortplockade, men det är så svårt när jag inte får hålla på att skissa eller bára sitta med penna och block , det behöver inte bli något utan bara låta penna eller kol gå över ytan.
Sen kommer ett anfall av jag måste bara då kommer tapetrullen fram...jäklar vad jag blir frustrerad, kan inte tänka på något annat.

70 år o inte kommit längre, men skam den som ger sig så jag kör på med mina skisser ett tag till. Blir det nåt så är det bra annars åker det i soporna.

Så är det !

Likes

Comments

Min lugna trygga trista tillvaro fick för ett ögonblick ge vika för några dagar av osannolikt rus , en känsla av lycka, en känsla av att jag faktiskt lever !
Nu har jag återigen landat i verkligheten och inser att det förmodligen var en dröm ett önsketänkande medvetet eller omedvetet inte vet jag. Jag är otroligt tacksam för den person som av ett ödets nyck fick mig att uppleva detta, sant eller inte men känslan dröjer sig kvar ändå. Tänk ändå så konstigt att ödet kan styra in oss på en stig som man trodde för evigt var förlorad.

Jag tar återigen tag i min tråkiga men trygga vardag som jag trots allt ska försöka göra till en fest där jag saluterar livet. Livet kan vara värt att leva fullt ut, jag ska njuta av min trygghet och strunta i allt som inte får mig att skratta.

Så får det bli !
☺️

Likes

Comments

Hittade pappas anteckningar när jag röjde i ett skåp.

Blev sittande och funderade på varför jag inte lärde mig teknik av min pappa ! Förmodligen för att han var en dålig pedagog och jag trodde inte jag skulle klara av att arbeta med oljefärger !

Likes

Comments

I mellan mjölken land är vi så lätt kränkta, undrar varför ibland !

Jag får väl erkänna att jag känner mig inte kränkt direkt men kanske lite förvånad över en del människors reaktioner eller inga reaktioner alls.

Jag blir förvånad när man tror att människor lägger ut åsikter på FB för att göra någon annan människa illa. Man blir kränkt ! Förresten kränkt låter så jäkla illa. Varför inte säga att man blir lessen eller arg istället. Vara lite mer rakt på sak. Alla har vi rätt att ha åsikter men så klart måste man i mellanmjölkens land se till att alla är nöjda eller att ingen blir kränkt ! Det går ju inte ! Jag kan be om ursäkt om någon känner sig kränkt av mig för jag har aldrig onda avsikter med det jag skrivare på FB eller på min blogg. Men jag hävdar med bestämdhet att jag har min fulla rätt att uttrycka min åsikt. Så !

Någon blev lessen av en kommentar på en tråd, tråkigt !

Jag är själv drabbad av sjukdom som är dödlig men jag blir inte kränkt om någon kommenterar detta i nån tråd.

Jag är glad att jag lever och att jag äntligen får medicin för min sjukdom fast det tog tid innan någon brydde sig om min sjukdom inom vården. Så all vård idag är inte bra. Tror att man får kämpa för att bli uppmärksammad överhuvudtaget. Det är svårt i mellanmjölkens land för man får ju inte tycka att man är värd nåt...jante lagen lever ännu !

Men jag kämpar på mitt sätt och alla andra får kämpa på sitt sätt.

Jag kluddar med mina färger och njuter i fulla drag av varje dag jag mår skapligt. För sanningen är ju den att man mår inte bra jämt. Jag njuter av min tid om jag vet att mina närmaste mår bra ! Det är absolut det enda jag bryr mig om idag ! Mår de dåligt då går jag under I smärta !

Jag har vänner, några få vänner som verkligen är vänner som bryr sig och det är jag såå tacksam för , det är en gåva att vara rädd om !

Nu ska jag gå ut i solen och fortsätta njuta av vårvärmen ! Förra året orkade jag inte med värmen men det går bättre nu...

Ha det så bra, hör av mig här när det finns nåt att säga....😎

Likes

Comments

1 maj !

Ingenting fungerar just nu, kan bero på på sömnbrist...

Inspirationen är inte på topp diekt. Satt på balkongen en stund på em . Tog fram mitt block och kolkrita det redskap som egentligen funkar bäst för mig. Där kör man bara på utan prestationskrav, det blir alltid något.

Har övermålningsarbeten som ska fullföljas och lite annat på gång men det ser segt ut.

Har kikat på kungen idag, hans 70 årsdag, han är fin vår kung och han gör ett bra jobb för Sverige ! Han har humor det räcker långt för mig. Han har en fin drottning vid sin sida som säkert är en trygghet.

Synd att han blir förlöjligad i viss press, tycker det är fult och respektlöst. Jag gillar kungen han är års barn med mig.

En dag i morron också, får se om lusten dyker upp.

Nåväl !

Alla är vi olika...! Bra tycker jag ! 😉

Likes

Comments

Idag har jag tagit medicin för mina lungor för första gången ! Känns bra att äntligen fått den här medicinen så jag kan börja hoppas på en bra vår. Längtar verkligen efter att kunna ta lite längre promenader.

Nåväl, idag är det en mellan dag, hade inget bestämt för dagen utan koncentrerat mig på mina målningar. Funderar lite på varför det blir samma motiv hela tiden, varför jag fastnat i mina figurer ! Jag älskar dom men när jag ger mig på något annat motiv så blir det inte bra...känns naivt och konstigt jag är ju ändå en rätt åldrad kvinna, borde ju ha annat att måla med min livserfarenhet. Kanske kommer...

Har hållit på med lite övermålningar idag.
Har hittat ett ställe här i stan som har bra färger så jag är glad att jag slipper åka till storstaden för att handla färg. Förstår inte hur jag bär mig åt, går åt massor...dessutom är det trevligt med kunniga och trevliga expediter eller ägare att diskutera färg och konst med.

Synd att tiden går så fort det börjar bli lite för skumt inne på grund av regnet som strilar ner därutanför...slutar för idag !

Läser om en 13 årig flicka som försvann för ett år sedan. Lite skandal att vi inte lägger mer resurser på att hitta flickan. Hemska tanke om det hände nån av de mina...

Imorgon träning på cykeln igen...kanske går lättare nu med medicin i lungorna !
😊

Likes

Comments

Klockan är snart 23, dagen har varit i färgernas tecken...

Plockat runt bland gamla skisser och hittade detta...

Min dotter var 3 när lillebror kom...det är väl enda gången jag varit seriös i mitt tecknande när jag skissar den tiden och tänker på mina barn som idag är vuxna och har egna barn.

Annars sitter jag vid mitt staffli mest hela dagen, denna helg har jag färdigställt 3 bilder, lite provokativa med glimten i ögat bilder. Inte alla som gillar mitt sätt att tänka men jag har så himla kul när jag kommer igång med färgerna. Det värsta är att jag gör av med så mycket färg, gillar att använda färgerna så dom täcker. Jag har ingen bra tecknik, har aldrig lärt mig. Varit så envis med att jag kan lära mig själv och så är det väl det att jag vill göra på mitt sätt.
Envis som få...men jag gav efter..
Har ju varit på Vedic Art kurs med den enda människa som jag känner jag har förtroende för när det gäller konst. Nu kan jag inte leva upp till allt vad gäller den läran men det har varit nyttigt för jag lärde mig att tro på mig själv och att släppa alla krav jag har på mig själv. Jag tror att bara jag har skoj så är mycket vunnet. Jag beundrar Edith Wetteus som lärt mig mycket om just detta att våga...

Jag tittar också på mycket konst via konst sidorna på FB , otroligt vad mycket skickliga konstnärer det finns. Jag har hittat 2 som jag tycker otroligt mycket om de har olika stilar men är så bra . Den ena heter Ewa Brodd och hon målar fantastiska hus i glada färger bland annat. Cecilia Siscar är den som jag känner nån slags samhörighet med. Hon målar ansikten som jag . Men hon målar i milda färger och är mild i sitt sätt att framföra sin konst. Jag däremot målar lite mer provokativt naivt kanske,men jag vill ha glimten i ögat...undrar om vi inte gillar samma kvinnliga konstnär...jag har tagit en av hennes frisyrer och gjort dom på mitt sätt. Undrar om inte Cecilia har denna dam som förebild också...! Hmm

Sen har jag ju min gamla klass kompis från skoltiden som jag hittat tillbaka till. Hon är så fantastisk med sina målningar. Målar med egen stil, katter blommor danspar naturbilder allt i fina färgsättningar och fina strukturer på dukarna. Ser upp till henne som en fin människa och skicklig konstnär. Solweig Gunnarsson fd Grubjer.
😀 kolla in hennes hemsida !

Nåväl... Blev inget födelsedags fika idag..hoppas min dotter haft en fin dag idag med sin son.
❤️

Imorgon måste jag in till stan och fixa fler dukar, ingen ide att försöka plocka undan målningen igen. Kan ändå inte släppa tankarna på detta.

Godnatt !

Likes

Comments