Några bilder från en födelsedag i början på juni som spenderas ute i naturen med massa goda tilltugg och fint sällskap.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Eftersom jag redan skrivit om några av mina tidigare resor så tänkte jag även dela med mig av den senaste och absolut bästa resan. Denna gången blickar vi tillbaka till Parga, ett litet paradis på fastlandet i Grekland.

Parga är litet och lugnt. Hamnen är själva centrum. Vi bodde dock på andra sidan där den bättre stranden finns, med 2-3 restauranger och 2 affärer. Det är bara en kort promenad upp för en (lite jobbig) backe för att komma till den underbara utsiktsplatsen över hamnen. Från utsiktsplatsen ner till hamnen är det en nedförsbacke i form av en smal gränd fullproppad med mysiga butiker på varje sida. Jag som av någon anledning är helt förtjust i mysiga gamla gränder njöt lika mycket varje kväll när vi gick igenom där. Centrum är inte särskilt stort men det erbjuder allt en behöver. Restauranger, affärer/butiker, bagerier, café, nöjen och lite annat smått och gott. Eftersom det var samlingsplatsen på kvällarna så var stämningen alltid trevlig med livemusik och mycket folk och det var så charmigt. 

Jag kan inte släppa hur fint det var där. Satt och nästan gapade under bussresan till hotellet för att miljön var helt galet vacker med all grönska, höga berg och turkosa hav. 

Likes

Comments

Här kommer ett litet tips till er som inte alltid orkar lägga ner så mycket tid på matlagning (aka jag jämt), nämligen one pot pasta! Så enkelt att göra, går relativt snabbt beroende på ingredienser och blir även supergott!

Allt som behövs är ingredienser of your choice, mina syns på bilden här ovan, och en kastrull.

Lägg i alla ingredienser i kastrullen (och passa på att ta en bild medans det ser någorlunda fotovänligt ut, haha).

Ha sedan i valfria kryddor samt vätska. Jag hade vatten denna gången men skulle rekommendera vegansk matlagningsgrädde för att få det krämigare. Kan även tänka mig att kokosmjölk fungerar beroende på kryddningen.

Men sedan är det bara att koka och vänta..

Voilà! Busenkelt och gott. Perfekt nu när värdet börjar bli varmare och en inte vill stå och svettas framför spisen.

Likes

Comments

I ett par månader så har jag längtat efter vegansk choklad som inte är mörk choklad, och förra veckan fick jag äntligen tag på dessa.  Som ''vanlig'' mjölkchoklad fast bättre. Nougatsmaken blev min absoluta favorit, skulle helst vilja trycka i mig en om dagen, hehe. Så tips tips tips! 

Likes

Comments

​Några bilder från mina favoritstunder när jag befann mig på Kreta för två år sedan. Det var min första resa utan föräldrar, och det var även första gången jag fick uppleva känslan av att inte vilja åka hem för att där jag var kändes mer hemma än det som väntade. Sedan dess har varje dag varit en längtat till något mer, något större. 

Likes

Comments

Idag gjorde jag något som jag inte har gjort på nästan ett halvår. Jag öppnade en bok och läste lite efter frukosten. Att läsa är bland det bästa jag vet och det är något jag verkligen måste hitta tillbaka till. Det är så himla lätt att fastna framför datorn tills läggdags, men nu har jag bestämt mig för att bli lite gammalmodig och ta tillbaka läsandet på kvällarna istället för elektroniken. Mitt psykiska såväl som fysiska välmående kommer att tacka mig för det i längden, och dessutom kommer jag att vara ett steg närmare drömmen om att äga en stor bokhylla fullproppad med böcker.

Likes

Comments

​Såhär drömmig såg min frukost ut i morse. Vaknade upp och kände mig trött på alla smoothie bowls jag ätit på senaste tiden så idag blev det lyxfrukost för mig och mamma. Måste faktiskt också tala om att dessa är så mycket godare än alla ''vanliga'' pannkakor jag någonsin ätit plus att det är precis lika busenkelt att göra, bättre än så blir det inte!

Likes

Comments

Kreta 2013.

År tvåtusentolv åkte jag till Grekland för första gången och hade det riktigt trevligt med familjen och en vän. Året därefter åkte vi tillbaka och det var då ett litet frö planterades inombords och min kärlek för främmande platser satte rot. Året var tvåtusentretton och jag satte min fot på Kreta för andra gången, med familjen och pojkvännen. Jag hade besökt Spanien två gånger innan mina resor till Grekland, men det var något med atmosfären här som fick mig att känna mig hemma på riktigt. Jag började sakta inse något jag egentligen varit medveten om hela mitt liv: Sverige är inte något för mig. Jag må vara född här men under hela min uppväxt har jag längtat efter främmande marker som mina fötter ännu inte gått på och alla miljöer som mina ögon ännu inte fått se.

Jag blev så kär i Grekland att jag i September förra året var där för fjärde året i rad. Drömmen och planen är att uppleva hela Grekland, plus resten av världen, haha. Vägen dit är dock krånglig, men skam den som ger sig.

Likes

Comments

Instagram@ssannabjork