​Det är så jobbigt. 

​Flytta till Uppsala och få nära till vänner och familj eller bli kvar i Luleå men ta drömjobbet? 

Och vet ni. Jag kommer nog välja mitt drömjobb. Min familj och vänner är 2 timmar bort. Det går att flyga hem. Det är ju ändå inte som att jag kommer ha tid för dem om jag så flyttar hem, jag har så mycket som händer och dem har sina liv. 

Tänk att man aldrig är nöjd. 

​Dance the night away... 

Love Alexandra


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Jag älskar ju hösten. 

​Inte direkt att tända ljus och mysa inne. Utan som idag, när jag haft en skön dag från jobbet och suttit och pluggat på biblioteket. Jag har fått mycket gjort och har en härlig känsla i kroppen bara av det. Att få vara ledig från jobb, sova länge, äta en lång frukost, ta det lugnt, sedan plugga  gå mot affären efteråt. 

Och det är där det blir mysigt. Att gå till affären och köpa något jag är sugen på. Idag köpte jag ost & kex. Sedan...när jag går hem, det är då jag blir så tacksam. Jag njuter. Känner ingen stress, har en påse i handen med gotta, datorn i den andra, det är mörkt och lite ruggigt ute. Ljusen från bilarna och fönstren gör stan så mysig. 

Då går jag alltid och ler för mig själv. Att promenera hem en hösteftermiddag efter en lugn produktiv dag med gotta och sedan få komma hem och bara vara. 

Jag älskar den känslan. 

​Love, Alexandra


Likes

Comments

​Snart flyttar jag hemåt igen!! 

​Det känns ofantligt bra att få komma tillbaka till min familj och mina vänner. Att få tillbaka mitt sociala liv igen. Jag är en väldigt social person men samtidigt en ensamvarg. 

Det har varit ensamt i Luleå men det har inte stört mig nämnvärt eftersom jag har så mycket att göra i mitt liv med skola, jobb, träning och politiken. Dagarna har verkligen försvunnit. 

Jag har ALDRIG varit ut på krogen i Luleå och det lockar inte. 

Det är först nu jag börjar få vänner i Luleå. S har försökt hjälpa med socialt umgänge för mig men jag har inte velat ha något med hans studentliv att göra eller hens andra vänner som bara festar. Jag vill ha ett eget umgänge :-) 

 Jag behöver något mer sofistikerat än en kväll där man super, fjantar sig och sen går ut på krogen (vilka är helt obefintliga i Luleå).

​Så nu blir det nog Uppsala för min del och alla dess uteställen. Närheten till Stockholm och mina vänner där. 

2017 blir ett helt fantastiskt år och det är mycket som kommer hända då. Bröllop, dop, storslagna födelsedagsfester. 

​Året i Luleå har gjort att jag missat mycket kul hemma och jag är så ledsen för det. 

Men jag kommer aldrig ångra Luleå. Tvärtom! Det var det bästa som kunde hända. 

Likes

Comments

Det finns så mycket men samtidigt så lite att säga.

De flesta jag pratat med i min omgivning talar om för mig hur modig jag är som vågar lämna min sambo. Jag håller med dem. Det svåra i att ha varit i en längre seriös relation är just att lämna på grund av allt man byggt upp runt omkring.

Att man blivit en del i varandras familjer. Drömmar och mål och saker man trodde man skulle uppleva tillsammans. Hemmet man byggt och bygger upp. Saker man delat och anförtrott. Redan upplevda minnen.

Att gå då det inte längre känns bra är svårt. Det är därför många gör slut och sedan snabbt ångrar och blir tillsammans igen.

DET TAR FÖR MYCKET ENERGI ATT LÄMNA!

De 2 första dagarna kände jag en panik. Jag var ledsen, grät och ville bara backa bandet. Analyserade det ögonblicket då jag sa; "Det räcker nu".

Hemligheten i att våga fullfölja och gå starkare ur ett uppbrott är; bli din egen bästa vän.

Jag har under många år arbetat på mig själv! Att må bra. Att bli stark. Och viktigast; att bli oberoende. Att vara så självständig det bara går. Att vara tacksam. Att se framåt och att värdesätta sig själv och sina känslor.

Då blir det enklare att släppa taget om det som varit dåligt och att lära sig något. Jag har lärt mig massor om mig själv i denna relation och det tar jag med mig till nästa.

Jag är inte perfekt! Men jag mår bra :-) 

​Love, Alexandra

Likes

Comments

​Fler och fler börjar veta så jag kan lika gärna släppa bomben. 

Jag är singel igen.

Så jag flyttar hemåt i slutet på oktober. Jag har visning på lägenhet i Uppsala och jag får vilken lägenhet jag vill i Västerås. 

Så fr om första november har jag säkerligen en lägenhet. Som jag saknat att bo själv. 

Politiken finns överallt och jag ser fram emot en ny förening och nya utmaningar. 

Mitt jobb finns överallt så ett nytt blir inga problem. 

Samt det bästa...

NÄRHETEN TILL MIN FAMILJ OCH MINA VÄNNER IGEN!!! 

Som jag saknat er!!! Heja livet och heja allt. 

Jag har gråtit ut och sörjt. Nu räcker det. Livet är så kort och det gäller att ta kommando över det. 

​Love, Alexandra

Likes

Comments

​När du dag för dag kan börja andas mer och mer. 

​Så känner jag just nu. För jag har fattat ett beslut som kommer ändra mitt liv drastiskt inom en månad. Det var tufft till en början men nu börjar jag känna hur otroligt rätt beslutet är. 

Jag har sakta men säkert börjat berätta för min omgivning och alla kommer snart få veta. Behöver bara lite tid att smälta allt så att även DU får veta snart. 

När du tror att du redan gått igenom livets jobbigaste kriser så kommer den värsta krisen till dig. Det som tröstar mig mest är att så många andra tidigare, innan mig och som, nångång i framtiden, kommer gå igenom detta. 

Jag har tidigare trott att detta går att undvika, men nu har det hänt! 

När andra människor som gått igenom detta beskrivit sina känslor så har jag aldrig kunnat relatera. Nu kan jag det! 

Tiden läker allt, och jag vet att dessa känslor inte kommer finnas för alltid. För när en dörr stängs så öppnar en annan. 

Och livet går vidare till det bättre :-)

​Love, Alexandra

Likes

Comments

​Imorgon lämnar vi Tallinn. 

​Vi har bott femstjärnigt och ätit förstklassig mat på stans bästa restauranger. Verkligen fina dagar. 

Gamla stan i Tallinn är verkligen intressant med en mur runt och massa kyrkor. Små lokala restauranger i varje hörn och dyra klädbutiker. Alkoholbutiker är också något vanligt förekommande och jag önskar att vi kunde ha det så även i Sverige, så att inte bara systembolaget skulle ha monopol. 

Vi har även hunnit med lite SPA och idag hade vi bokat in ansiktsbehandlingar, och det var fantastiskt. Sedan har vi hängt hela lördagen i deras största galleria. 

Dock ska det bli skönt att fara hemåt imorgon. 

​Love, Alexandra

Likes

Comments

​Imorgon far vi iväg till Tallinn och SPA-resa. 

​Shopping, mat & vila också såklart. 

Jag kan ändå inte slappna av. Jag har grupparbete denna vecka, något som jag anser fungerar mycket bra på distans, men distans från ett annat land? Hoppas det funkar. 

Sedan är det massa annat som händer och sker och det känns lite som att det är helt fel helg att resa iväg? Eller helt rätt, beror på hur man ser på det. 

Det sköna kommer dock bli, att få åka iväg med Sebbe igen, till en ny miljö. Vi har bokat 3 olika hotell och det är verkligen fina hotell. Man måste få unna sig. 

Idag ska jag bara plugga hela dagen. Sebbe kom in med kaffe på sängen vid 7 imorse och oh vad trött jag var. Men gud vad jag har börjat sova bra på nätterna nu! Sover som en stock varje natt och sömnen är det som krånglat mest för mig senaste åren. Sedan 2009 har den blivit rejält rubbad pga stress bland annat. 

Nu börjar det ordna upp sig och jag är så tacksam för det. 

​Love, Alexandra

Likes

Comments

​Vissa dagar har jag mer energi än andra. 

​En del dagar mår jag helt enkelt bättre. Igår var en sådan dag. Då jag hinner med flera olika saker på en och samma dag. Så igår funderade jag över hur en perfekt dag för mig ser ut. 

Under en perfekt dag vill jag dela in dagens timmar i olika sektioner om några timmar. De olika sektionerna ska motsvara; 

​Träning

Studier

Jobb

Politik

Tid för personligt intresse

Vänner/Familj 

​Om jag lyckas få  in alla dessa sektioner under en dag så känns det väldigt bra. Tid för personligt intresse samt umgänge med nära & kära gör dagarna än mer bra och kanske får ta ut varandra ibland. 

Träning, Studier, Jobb & Politik är inte så svårt att hinna med. Det som jag dessvärre försummar i mitt liv just nu är mina personliga intressen och det är det som stressar mig. 

Bättring måste ske. Jag har ju börjat kliva upp tidigare på morgnarna (06.00) för att träna. Varför sova den tiden när du kan lägga den på träning? På så sätt spar jag mycket tid och onödig stress då träning tyvärr blir det som försummas ibland. 

Ett tips :-)

​Love, Alexandra 

Likes

Comments

​Utbildningen är igång. 

​Herregud takten är hög. Kommer även på mig själv med att jag pluggar något jag verkligen känner är intressant och som kommer hjälpa mig uppfylla drömmar. Utbildningen är verkligen nyttig. 

Men det är mycket att göra. Hänger knappt med. 

Lyssnar på föreläsning just nu så haj. 

​Love, Alexandra

Likes

Comments