View tracker

Vem skulle du vilja sända extra kärlek till idag?

Mig själv! Nej skämt åsido. Jag har inte bara en person jag kan tänka mig sända extra kärlek till, jag vill göra det till alla som har det tufft under julen. Barn, hemlösa osv som tycker julen är en pest eller har det extra jobbigt. Även andra som anser jul vara jobbigt och att samlas med människor man sällan samlas med och lida för andras åsikter, kommentarer och annat... Det är inte bara på film det sker dispyter eller kaosartade händelser, det händer även i verkligheten. 

Så extra kärlek till människor som vill kunna njuta av julen men som endast ser mörker. Jag tar förgivet att julen ska vara en fantastisk högtid, eftersom den alltid varit det. Det är först i vuxen ålder jag fattat att julen inte är så bra för alla. Jag älskar alla initiativ som finns för att ge till exempel barn och familjer en bättre jul. Jag själv har i många år tänkt volontärarbeta för Stockholms stadsmission och kollade upp det i år men de hade fyllt platserna. Att viga julen åt välgörenhet helt och hållet är definitivt något jag kommer göra nångång. Och framförallt lära mina framtida barn att alla inte har det så lätt under julen och hur tacksamma de ska vara som har en sån kärleksfull och fin mamma :-)

​Love, Alexandra  

Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Vad är det bästa med dig själv? 

Det är massor haha. Jag tycker verkligen om mig själv. Jag skulle inte vilja vara någon annan. Men det bästa med mig själv är att jag har så lätt för att vara en trevlig människa mot människor jag inte känner. Jag anser mig ha en bra utstrålning, en god karisma och jag tycker verkligen om att sprida den omkring mig. 

Jag är genuint intresserad av andra människor. Jag tror att det är därför som många har lätt för att öppna upp sig för mig. Och då menar jag främlingar jag hamnar i en konversation med. Vips så har jag fått höra hela deras livshistoria. Jag tror att det är en bra egenskap. Särskilt för mig som vill jobba med människor, i form av politiker samt det mediabolag jag vill starta. 

Varje individ är verkligen en resurs och sitter inne på mycket intressant. Du kan lära någonting från varje person du möter. Och det är häftigt! 

Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Likes

Comments

View tracker

Vad önskar du att du skulle äta till middag idag?

Jag är singel, ensam, inga barn, bestämmer själv så jag äter alltid det jag vill :-) Äter det jag är sugen på. Om jag orkar handla vill säga. Så det är inga problem att bestämma och äta en perfekt middag. (blir ändå alltid sushi).

Men för mig är det mer sällskapet. Jag saknar mina vänner sjukt mycket. En middag med alla mina vänner på en mysig lite halvstimmig restaurang hade varit något. Blir ofta hemmamiddagar men jag vill att vi ska vara i en ny miljö, där ingen behöver tänka på något, bara bli omhändertagna så man får tid för varandra.

Alternativt en tidig middag utomlands, med utsikt över havet , med någon man verkligen tycker om. Jag har ätit middag själv alldeles för länge nu.

Men snart kommer jag hem och ska pussa på alla mina vänner. Först ut är Frida och Kent-konsert i Stockholm på torsdag.


Bilden nedan är från en middag jag sent ska glömma. Trerätters på Himlen Därtill i Stockholm. Dess högsta punkt och skybar en sensommarkväll. Godaste råbiffen jag ätit har jag ätit där. Så ok, om jag fick välja en middag då är det på Himlen.

Love, Alexandra

Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Likes

Comments

Vilken dröm har du haft som du lyckats uppfylla?

När jag tänker efter så är det nog ganska många. Jag når oftast mina drömmar och mål, när jag är fast besluten. Och jag är glad att jag är en person som alltid har drömmar och alltid haft drömmar. Det kommer alltid nya när jag når de jag redan har.

Denna uppfyllda dröm kommer dock gälla politiken. Jag blev politiskt aktiv maj/juni 2014 och kände snabbt att jag vill ha politiken i mitt liv, för alltid. Jag ville bli något. På den tiden var jag ledsen och missnöjd med mycket. Avskydde mitt jobb och en del annat och politiken var verkligen det som gav mig ljus och energi i tillvaron.

Början på 2015 minns jag hur ledsen jag var eftersom poltiken kändes så svårt att slå sig fram i och skulle jag då vara tvungen att ha ett skitjobb 10 år fram tills man kanske skulle kunna hålla på med politiken på heltid?

Men... Jag som alltid var med på alla möten hoppade på en politisk studiecirkel i Uppsala. Och vips började jag knyta fler och fler kontakter och efter några månader fick jag ett förtroendeuppdrag inom landstinget. Wow! Att tjäna pengar inom politiken kändes då häftigt och ett steg närmre mitt mål. Sedan ersättande ledamot i styrelse och efter det, fått de uppdrag jag idag har som ordförande samt vice ordförande i förbund och lokalförening.

Snart får jag även svar på om jag får jobbet som ombudsman för L norrbotten. Ytterligare ett steg och jag får syssla med politik på heltid. Får jag inte jobbet så vet jag att det finns många fler möjligheter när jag lämnar Luleå.

Men det jag hittills gjort räknas som en viss uppfyllelse av dröm, som jag nu kan tillgodoräkna som ett delmål på min väg. Och det är så himla spännande att se vart det kan sluta.

Ge aldrig upp!

Bild från valvakan 2014. Vi liberaler befann oss på Radisson i Uppsala. Endast politisk aktiv 4 månader. Rookie :-)

Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Likes

Comments

Vilka tre drömmar har du som du vill uppfylla i närtid?

Oj! Svårt. Jag har ju många drömmar men i närtid? Då tänker jag närtid som inom 1 år, kanske?

1. Jag vill verkligen skriva klart min bok.

Jag har fnulat, planerat och funderat över innehåll sedan 2013. Idag känns det som att jag är mer mogen för att skriva den. Samt att den ligger helt rätt i tiden. Det jag är rädd för är att den kommer ses som en kopia av alla andra böcker som ges ut nu av kända medieprofiler, men jag har funderat på denna långt innan deras böcker så det är verkligen nu eller aldrig.

2. Jag vill få en praktikpalats/jobb som är kopplad till min webbredaktörsutbilning

Jag har några funderingar på förlag och mediabolag där jag kan tänka mig att vara för att få använda min kunskap praktiskt. Självklart kan jag vara på vilket företag som helst för det syftet men jag vill ju vara på ett ställe där kreativiteten flödar och som inspirerar mig. Kanske en framtida arbetsplats, innan jag startar mitt egna mediabolag ;-)

3. Jag vill få mer tid till bloggandet.

Jag har en egen domän. Jag har en idé. Jag har inlägg. Jag har innehåll. Jag har syfte. Jag har mål. Men ingen tid. Jättetråkigt. Jag har bloggat sedan 2007 egentligen. Ska man räkna med lunarstorm-tiden så har jag egentligen bloggat sedan 2004.

Men inte sporadiskt och inte seriöst. Vilket jag tycker är lite synd. Jag tycker om det men jag tappar det eftersom jag inte lyckas hålla det regelbundet. Skärpning på det.

Love, Alexandra

Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Likes

Comments

Vem är din förebild i livet just nu?

Jag har ingen direkt förebild. Brukar alltid säga mig själv. Annars är mina förebilder människor i min omgivning, familj, vänner, bekanta, ex trott eller ej. Förebilder för mig är de som tror på sina mål och drömmar. Som helt enkelt kör sin grej. Man skulle kunna tro att jag som politiskt aktiv har någon inom politiken som förebild, men nej. Jag ser på mig själv som en förebild. 

För att jag vill vara jag. Jag kan inspireras av andra men är försiktig med att ha förebilder. Förebilder för mig är någon du önskar efterlikna och jag vill inte efterlikna någon speciell. Jag ser upp till driv och flera andra egenskaper. Om jag verkligen måste nämna en förebild så..... Nej det är för svårt. Det går inte att bara hålla sig till en helt enkelt. 

Love Alexandra

Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Likes

Comments

Jag är lite efter men måste haka på julkalendern med 24 härliga frågor. Så jag kommer ta 2 frågor/dag några dagar nu för att komma ikapp, men i olika inlägg.

Lucka nr 1; Vad är din drömbild av julafton i år?

Min drömbild är helt enkelt att få dela julafton med många människor. På olika håll. Ta del av andras traditioner. Min tanke i år är att få träffa alla jag inte träffat eftersom jag bott i Luleå senaste året, och förra julen for jag inte ens hem. I år tänkte jag ha uppesittarkväll med mormor & morfar i Väsby (och kanske övrig släkt på mammas sida) sova hos dem och tillbringa julaftonsmorgon med dem. Sedan tänkte jag fara iväg till Enköping och fira hemma hos faster med familj tillsammans med farmor & farfar, pappa etc Äta jullunch och se Kalle.

Sedan ut till mamma på landet strax innan Kalle slutar. Förhoppningsvis har vi en vit jul. Jag ska fira med mina systrar+pojkvän och förmodligen min brorsdotter. Eftersom det sker en annan grej kring jul. JAG SKA BLI FASTER TILL EN POJKE, MITT TREDJE BRORSBARN!!! Kejsarsnitt 23e så släkten får tillökning :-D Sedan tänkte jag införa en ny tradition. 23.30 får det bli MIDNATTSMÄSSA i vårfrukyrkan för att avsluta en magisk jul.

Juldagen vill jag inget hellre än att få tillbringa med vänner. Möjligtvis en utgång och bara känna att man lever. Eller kanske juldagsbio. Dagarna som följer kanske blir mer firande som det alltid blir. För min del kan det oftast bli flera dagar eftersom jag har så stor släkt.

För att sammanfatta:

1. Uppesittar+Julaftonsmorgon mammas sida av släkten.

2. Jullunch pappas sida av släkten.

3. Julbord och kväll hemma hos mamma.

4. Midnattsmässan

Vår lilla kisse från förra julen.

Love, Alexandra
Detta är en del av Kajsons julkalander, vill du också vara med? Spana in hur du gör här.

Likes

Comments

​...men privat. 

Det finns så mycket jag vill skriva om men kan inte. Jag vet ju inte vilka som följer min blogg men jag vet att det ökar för varje dag. Jag vet också att ni är några som känner mig men även att ni är många som inte känner mig, där en del av er återkommer och är trogna läsare. 

Jag tänker även mycket på att man kommer in på bloggen via min instagram och där har jag ingen aning om vilka som hittar in hit. 

Sedan till en annan sak; eftersom jag är politiskt aktiv så vill jag inte heller lägga ut vad som helst. Min första blogg för många år sedan var mycket öppen och ärlig. Den fick jag mycket skit för och det var väldigt jobbigt. Jag hade många fler läsare då och kritiken för allt blev bara svår. 

Jag tror att du måste finna vilken känsla och för vem bloggen ska vara. Vad tycker ni? Alternativt att jag startar en ny blogg så jag kan ha 2. För mycket? 

​Love, Alexandra

Likes

Comments

Känslan av att vara på väg...

...men även känslan av att inte vara på väg. Jag pratar alltså om det jobb jag väntar på beslut från. Den 14e är mitt flyg "hem" bokat. Antingen blir det en enkelresa eller retur i januari.

Det är jobbigt att planera för kommande månader med boende och allt när jag inte ens vet vad som sker. Jag hoppas att jag äntligen kommer kunna pusta ut när jag vet om jag får jobbet eller inte.

Jag vet ju att jag klarar allt. Och jag vet att jag har min familj. Vad har jag att oroa mig över? Egentligen?På väg....

​Love, Alexandra

Likes

Comments

Det mest oinspirerande jag gjort idag...

...var när jag googlade ordet "karriär" och gick in på bilder. Det är det mest tråkiga flöde av bilder jag någonsin sett. Det jag saknar på webben är sidor, bloggar, konton you name it, som har med inre välmående att göra, entreprenörskap, karriär, drömmar & mål.

Jag förstår att de som byggt sina "ytliga" bloggar, konton, företag har gjort det med ett strategiskt tänkande och stark entreprenöriell (är det ens ett ord) anda. Men jag vill se det! Jag vill se mer bakom kulisserna. Mer tänkandet bakom framgången.

Det finns många bra poddar i ämnet men inte särskilt många eller bra plattformar. Jag vill skapa det. Men hur?

Har länge haft en idé i detta men det svåra är att gapet känns så långt mellan start och färdig produkt. Antar dock att det bara är att sätta igång. Men inte själv. Behöver en partner i detta.​Love, Alexandra

Likes

Comments