Header


Etter 9 lange uker sluttet min ferie og det var full rulle tilbake på jobb , tilbake til hverdagen , denne uka er ganske travel på jobb og jeg kommer til å blogge de dagene jeg har tid jeg har ikke fått sett inn i de neste ukene men vi får ta det som det kommer :) i dag har jeg fått endelig tilbake lyset på soverommet etter 3 dager, ja tenk... 3 dager. Utrolig herlig å bedre lys det ble med de nye pærene , kanskje det va fordi de gamle va så gamle...  nå skal vi nyte kvelden med en god middag og så skal vi se om det er noe på tv

Ønsker alle en fin kveld videre

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments


Natt til mandag kl 01:45 hoppet vi i bilen og satte kursen mot Kristiansand det høljet ned hele veien, Skikkelig drittvær, vi ankom Kristiansand i ca 6 tiden og måtte vente litt på båten, den natta sov jeg bare 3 timer, vi kjørte på båten og fant oss sitteplasser ved Fly Me To The Moon. når båten gikk i 08:00 tiden gikk vi og kjøpte oss frokost i kaféen jeg kjøpte baguette med skinke og ost og iste. jeg sovnet en liten stund er ikke helt sikker på hvor lenge men det var nokk 1 time eller noe. Plutselig så var vi i Danmark sol og skyfritt så lang vi kunne se vi kjørte ned til Viborg, ca 4 timers kjøring, vi lette litt etter hotellet men fant det raskt ved hjelp av GPS :) vi fikk rom og fikk lest av oss og slappet av før vi gikk ut og spiste middag på jensens biff hus

Tirsdag startet med kjempe god frokost på hotellet og så gikk vi i Viborg sentrum og fikk shoppet litt klær, vi gikk rund og fikk se litt på kirker og div. vi spiste middag i sentrum. når vi kom tilbake til hotellet spilte vi litt biljard til vi skulle legge oss

onsdag startet med frokost på hotellet og så pakket vi alt ned og sjekket ut av hotellet. vi begynte turen mot Fredriks havn. Vi kjørte vel i 3-4 timer til palmestranda, nesten som Syden strand bortsett fra været det var kald og overskyet.vi var også innom akvariet og så. Etterpå kjørte vi ned til sentrum og gikk på jakt etter Danish Royal kjeks. Men ingen solgte de. Vi gikk innom føtex en tur men fant ikke mye spennende der. vi kjørte videre til Hirtshals og mens vi ventet på båten som skulle gå 20:45. Vi var litt tidlige så vi gikk inn i terminalen og satte oss ned å kikket i taxfree katalogen da vi kom på båten gikk vi opp til Catch me if you can. der du kan spise så mye du vil :) etter litt middag tok vi turen ned til taxfree og shoppet det ble ikke mye bare en pose med litt snop og tyggi. vi var fremme i Kristiansand i 00:00 og så var det kaos igjennom kontrollen, mange ble silt ut og måtte sjekkes. Det tok oss 30 min bare ut fra havnen som regel tar det max 10 min . vi startet turen hjemover og selvfølgelig fikk jeg ikke såve i bilen men været va fint og tiden gikk fort det var 2 biler som kjørte som svin, tok forbikjøringer i svinger og det var så skummelt og se på den ene bilen var veldig grønn og den tok vi igjen på helleland da vi stoppet for å strekke på bena jeg var på vei inn på bensinstasjonen da jeg så bilen og 2 damer med et lite barn på ca 3-5 sto ved bilen. og da tenkte jeg herregud de har et barn i den bilen de skulle aldeles ikke kjørt som svin som risikerer livet til et lite barn :o vi foresatte turen hjemover og vi ankom sola der de slapp meg av hjemme og jeg gikk opp til døren og skulle låse opp men låsen funket ikke og døra var helt skjev. men etter litt stress fikk jeg døra opp og kom meg inn, jeg lukket døra etter meg og fikk låst den. klokka er nå 04:30 og jeg hoppet i seng.

Så når jeg sto opp i dag kl 9 så måtte jeg kjøpe frokost og varer og skulle gå ut døra for jeg fikk den jo opp i går så jeg trudde den var ok i dag. å nei den sto bomfast ,skikkelig skjevt også, så jeg måtte krype ut vinduet for å se om jeg fikk låst opp døra på den andre sida. men det gikk ikke så jeg ringte til pappa og mens han var på vei så sprang jeg i butikken og handlet og måtte ta alt inn vinduet hahah vinduet er ganske høyt oppe ca 1.5 meter så jeg fikk inn posene og når jeg skulle inn så måtte jeg hoppe inn med hode først da ble det sååå komisk, for det så utrolig teit ut. men vi fikk fikset døra. ønsker alle en fin kveld videre

Likes

Comments


ca 40 hylleblomstklaser
3 liter vann
300 g rørsukker
4 sitroner

Klipp bort blader og unødvendig stilker. Skyll blomstene godt for å få bort eventuelle kryp.

Ha hylleblomst, sukker, vann og sitroner i skiver i en gryte og kok opp. Trekk av varmen og rør rundt til sukkeret er oppløst. Avkjøl blandingen.

Sett gryta et kjølig sted i 2-3 dager for at saften skal trekke. Sil så bort blomster og sitron og ha over på rene flasker eller glass.

Tips: man kan også bruke for eksempel kokosblomstsukker . Eller man kan bruke sommerhonning eller agavesirup.

Saften blandes ut i vann, ca 1 del saft til 4 deler vann. Det er også godt å blande ut saften i kullsyrevann så blir det en slags limonade.  ( Saften holder seg en uke eller to i kjøleskapet, men man kan fint fryse ned saften så har man litt sommer utover høsten og vinteren.


Likes

Comments

I dag tok jeg ,mormor og mamma turen inn til Stavanger for å få bunadene våre taksert til forsikring, når vi skal til Oslo i konfirmasjon. etterpå gikk vi i butikker og fikk shoppet litt og jeg fikk meg ny fargebok og 2 bord spill, ludo og kinasjakk. Vi var også innom og fikk oss litt lunch. Jeg tok noen bilder med mobilen, de ble ikke så bra hehe hadde ikke med meg kamera mitt og været var ikke så bra heller :)

Likes

Comments

I går tok jeg om mamma turen opp til gården, vi gikk tur rundt i området, jeg tok bilder på veien og etter vi hadde gått en stund tok vi turen tilbake til gården der vi fikk se når kuene skulle inn og kalvene fikk litt gress vi tuslet videre bortover til huset, der vi satte oss på terrassen og koste oss med jødekake og solte oss..

Likes

Comments

I dag tok vi turen til gladmaten her i Stavanger, utrolig fint vær og masse folk strømmer til vært år. Like kjekt er det også. Vi fikk gratis mat hos Nortura der jeg spiste 2 pølser og mamma å søsteren min fikk spekemat med rømme så gikk vi og så langs bodene og på cruise skipene det ene gikk da vi kom bort og vi tuslet over til den andre sida og fikk sett litt og vi fant en bod som solgte smultringer som vi kjøpte med oss sammen med drikke. da vi kom bort til cruise skipet skulle det også videre på sin ferd så vi ble stående og se når det skulle ut, etter en stund tuslet vi hjem over igjen

 ble ikke så mye bilder av mat får satse på å få noen neste år hehe.

Likes

Comments

wow for en herlig dag det var på tirsdag, min dag startet med at jeg og sindre dro på kvadrat der jeg kjøpte gave til pappa og så ble det litt shopping av topper og klær vi fant ganske mye fint ,og etter 2 timer fant vi ut at i denne varmen så går vi heller på stranda, haha nor vi kom hjem til foreldrene til sindre ble det grilling og kos på terrassen etter følget av tur ned til hellestø stranda der det ble bading og avslapping i sanden resten av kvelden

Likes

Comments

2 dl havregryn
2 dl sammalt rug, grov
2 dl solsikkekjerner
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl hvetekli (kruskakli)
2 ts salt
712 dl vann

 • Slik gjør du:
  Bland alt det tørre. Hell over vannet. Bland godt.
  La blandingen stå og svelle i minst 10 minutter.Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.Røren spres utover tre bakeplater med bakepapir på. For å få blandingen fordelt jevnt utover. Bruk en slikkepott dyppet i litt vann.Sett alle tre brettene i ovnen på 150 grader. La dem steke i en time. En halv time inn i steketiden bytter du rundt på brettene og bruker et pizzahjul eller en kniv til å dele opp knekkebrødene i passende biter.Etter en time er de ferdig stekt. Legg knekkebrødene til tørk på rist.

 • hentet fra matprat

  Likes

  Comments

  I dag fikk jeg tatt noen bilder av kalvene før vi skulle i selskap, kalvene har blitt store men allikevel så små.
  kalvene kom springende bort da jeg sto ved gjerde og tok bilder, de trodde nokk at jeg hadde gress med meg, nå blir det film og kos resten av kvelden og ønsker alle en fin kveld videre.


  Likes

  Comments

  Tidligere i dag kom mamma innom for å gå en tur og vi bestemte oss for å gå opp til mormor der mamma har gresskar som hun måtte sjekke, der traff vi tanten min og hundene,vi bestemte oss for å gå rundt sola stranden. Og for et herligt vær kjempe herligt å gå tur. fikk tatt mange bilder på turen :) det blir nokk en tur i morgen også hvis været er fint.

  Likes

  Comments