Ute er det grått og tungt - noe som ofte gjør at bakegleden kommer snikende. Idag har jeg laget mine kanelknuter, som jeg lager ut fra en basisoppskrift jeg bruker til alle typer hvetebakst. Min oppskrift gav meg 20 knuter idag.


Dette trenger du
5 dl melk (jeg bruker skummet)
150 gr ekte smør
110 gr melis
1/2 pk gjær (jeg bruker fersk)
0,5 ts kardemomme
800 gr hvetemel

1 egg til pensling

Fyll
Romtemperert ekte smør
Hvitt sukker
Kanel

Pynt
Perlesukker

Dette gjør du
Ta hvetemel og kardemomme i en bakebolle. Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl dette til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i vesken og tøm væskeblandingen i bakebollen når den har nådd riktig temperatur. Elt til deigen er smidig, jeg elter alltid mellom 10-20 minutter på lav hastighet.

Ta hele deigen på kjøkkenbenken og kjevle den i en rektangelform. Ca 5 mm i tykkelse. Smør så på det romtempererte smøret (jeg bruker en slikkepott til dette). Her bruker jeg aldri mål, men tar det jeg synes er passelig. Strø så over sukker og kanel - igjen - så mye du ønsker. Brett så deigen i to og bruk et pizzahjul til å lage 20 leiver. Knutemetoden er litt improvisert, men her finnes det feks youtubevideoer som viser forskjellige teknikker. HER kan du se èn metode.

Legg de ferdigsnurrede kanelknutene på bakepapirkledde stekeplater og la de heve i 1 time. Pensle så med egg og dryss over ønsket mengde perlesukker før de stekes på 220 grader i 8-10 min midt i ovnen. Jeg bruker alltid varmluft, men dette er smak og behag.

Vel bekomme!


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Mine go-to brownie cookies som kan kverke en hver craving og som går raskt å lage.
Det du trenger er;

 • 200 gr kokesjokolade (Jeg har her brukt 100 gr lys og 100 gr mørkt)
 • 2 egg
 • 1 klype salt (dette fremhever sjokoladesmaken)
 • 1/2 ts bakepulver
 • 80 gr hvetemel
 • 110 gr brunt sukker
 • 50 gr smør


Fremgangsmåte

Smelt kokesjokolade og smør i vannbad. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet og at det ellers ikke blir for varmt, for da kan sjokoladen skille seg.

Bland egg, sukker, vaniljesukker i en bolle og visp godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett sjokoladeblandingen og rør godt sammen. Bland hvetemel, bakepulver og salt godt sammen og sikt det over røren. Bruk en slikkepott og rør godt sammen.

Finn frem to bakepapirkledte stekebrett. Bruk en skje for å fordele deigen, den er noe rennende. Pass på at det er god avtand mellom hver, for de vil flyte noe utover. Jeg fikk 17 store kjeks.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter, til kjeksene er passe stekt. Avkjøles på stekebrettet noen minutter før du avkjøler dem videre på rist.

Vel bekomme, det er trossalt fredag 😉

Likes

Comments

Hva er vel bedre å bruke i bakst enn helt ekte vaniljesukker? Beste av alt er at det er omtrent er det letteste i verden dersom man har en form for foodprosessor.

​Det du trenger er;
1 vaniljestang 
200 gr sukker 

Fremgangsmåte
Del vaniljestangen grovt opp før du hiver den og sukkeret i foodprosessoren. La prosessoren gå til alt er finmalt, hos meg er det ca 1 minuttt. Det er det! Økonomisk og det beste vaniljesukkeret du kan bruke. 


Likes

Comments

En god kremet maisstuing passer til det meste, men spesielt godt er det på grillbordet 👍

Til 2/3 personer trenger du:
1 boks mais
1 ss nøytral olje
1/2 liten gul løk
1 klype salt
1 klype pepper
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte
Finkutt en halv liten gul løk og la det surres blankt i olje før man tilsetter boks mais. La dette koke opp før du før tilsetter kremfløten og lar det putre sammen til en fyldig konsistens. Smak til med salt og pepper før en omgang med stavmikseren. Jeg har kun forsiktig stavmikset det, da jeg ønsker crunch i stuingen - men dette er smak og behag.

Likes

Comments

Inspirasjon fra Trines Matblogg

En deilig, frisk lavkalori middag full av protein og farger. Retten inneholder ikke melkeproteiner, laktose eller gluten. Jeg halverte oppskriften til vår husholdning på 2.

Til ca. fire porsjoner trenger du:

 • 4 store kyllingfileter, delt i to
 • salt og pepper
 • 1 stor rødløk, i båter
 • 1 rød paprika, i grove biter
 • 1 gul paprika, i grove biter
 • 1 stor mango, i biter
 • ca. 3 ts rød (thai)karripasta
 • 1 appelsin, saften

  Vi hadde også en blandet salat til (man tar hva man har) og en liten porsjon ris hver.

  Fremgangsmåte:
  Del kyllingfiletene i to, krydre dem med salt og pepper, og stek dem gyllen på begge sider i litt nøytral olje. Legg kyllingen i en passende ildfast form.Fres løk og paprika i litt olje til løken er blank og myk og paprikaen er nesten mør. Fordel grønnsaksblandingen over kyllingen. Rens mangoen og kjør fruktkjøttet til en glatt saus med en stavmikser eller lignende. Tilsett appelsinsaften og smak til med rød curry til du får ønsket styrke på sausen (lag den gjerne litt sterk). Kjør sausen litt til og fordel den over kylling- og grønnsaksblandingen. Stekes ved 180 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, i ca. 20 minutter (avhengig av størrelsen på kyllingstykkene dine) til kyllingen er gjennomstekt. La retten hvile i minst 5 minutter før servering.

Likes

Comments