Oppskrift
300 gr valgfri sjokolade (jeg brukte 100 gr lys og 200 gr mørk)
En håndfull (mini) marshmallows (deles i 4 dersom vanlige MM brukes)
2 dl salte peanøtter
1,5 håndfull karamellfugde/dumle

Framgangsmåte
Smelt sjokoladen over vannbad. Når alt er smeltet, kaster du oppi de øvrige ingrediensene og blander godt.
Bre så blandingen utover et bakepapirkledd brett og la det stivne i kjøleskap (min stod i ca 2 timer) før det deles opp i passelige biter 😃 Julens enkleste "bakst" 😉

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Oppskrift (ca 75 stk)
  • 250 gram mykt smør
  • 300 gram brunt sukker
  • 150 gram hvitt sukker
  • 70 gram lys sirup
  • 3 egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
  • Revet skall av 2 appelsiner
  • 1 ts natron
  • 500 gram hvetemel
  • 250 gram mørk sjokolade (knuses)

Fremgangsmåte
Miks mykt smør sammen med brunt og hvitt sukker til luftig smørkrem. Tilsett sirupen og eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg så blir smørkremen god og luftig. Tilsett så appelsinskall og vaniljeekstrakt. Sikt mel og natron og ha i. Bland i sjokoladebiter til slutt.

Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet et par timer. Da blir deigen "hard" og lettere å jobbe med. Form deigen til runde kuler som settes på stekeplater med avstand mellom. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 10 minutter. Da er de gyldne i kanten, men myke inni ❤

Likes

Comments

En av mine favorittjulekaker - og det viktigste er selvfølgelig at de er myke og holder seg myke mens vi venter på julaften 😄

Oppskrift (til ca 100 kakemenn)
1 kg hvetemel
500 gr sukker
3 ts hornsalt
5 dl sur melk (jeg bruker skummet kulturmelk)
5 ss smeltet smør

Fremgangsmåte
Elt alt til en smidig deig (tar få minutter i kjøkkenmaskin) kjevle ut til ca 0,5 cm tykkelse
og begynn uttrykkingen 🎄 Stek kakene på brett midt i ovnen på 175 grader (jeg bruker alltid varmluft, men over og under-varme går nok fint det også) i 10 minutter 🎅 Legg i lufttett boks og de holder seg myke og gode leeenge.

Likes

Comments

Det beste komplimentet til ferske burgere 🍔

Dette trenger du;

  • En del eddik 7% (feks 1 dl)
  • To deler sukker (feks 2 dl)
  • Tre deler vann (feks 3 dl)
  • Ønsket mengde rødløk

Dette gjør du;
Oppskriten er basert på deler, så den er enkel å bruke etter hvor mye løk du ønsker å sylte.
Kok opp ingrediensene og tøm det over tynne løkringer i en krukke. La det stå i minimum 2 timer, men jo lengre - dess bedre.

Likes

Comments

Ingenting er som å slenge i hop denne lettvinte browniefugde'n når lørdagen (eller hvilken som helst dag 😉) melder seg 🍰 Den er utrolig mektig og dyp på sjokoladesmak til tross for at det kun er bakekakao i røren; noe som gjør at den krever cirka 0 forberedelse i forkant. Vel bekomme!

Dette trenger du:

  • 150 gram smeltet smør
  • 2 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts ekte vaniljesukker
  • 5 ss bakekakao
  • 1 klype maldonsalt


Dette gjør du;
Smekk alt sammen og fordel røren i en liten langpanne (maldonsaltet strør jeg over på toppen av kakerøren). Stekes midt i ovnen på 175 grader. Jeg steker den i 10-12 minutter før jeg lar den avkjøles på benken og så settes i kjøleskap en halvtimes tid. Da er den ganske "underdone" (noe som jeg elsker) og kulden gjør at den blir fudgy 😍 God helg 🎉

Likes

Comments

Basisen for å lage en god pulled pork er å langtidssteke kjøttet etter det har fått en god krydderrub. Her kan du lese litt om langtidssteking dersom du ikke har gjort det før. Det er samme hvilken del av dyret man ønsker å bruke. Idag har vi brukt røkt svinekam.

Eirik's krydderrub
1 ss paprika
1/2 ts kajennepepper
1 ss hvitløkspulver
1/2 ts spisskummin
1 ts Salt
1 ss sukker

Kjøttstykket rulles i krydderrub'en og brunes raskt i panne før det plasseres i ildfast form på en seng av oppkappede epler (2 stk) og 2,5 dl vann. Stek så kjøttet til den har en kjernetemperatur på 70 grader.
La det hvile i ca 15 min før du bruker to gafler til å rive opp kjøttet når det er ferdig. Når det er ferdigrevet ta gjerne en del av sjyen som ble skapt i ovnen og bland i kjøttet for ekstra saftighet og smak.

Eirik's coleslaw
Finkutt opp ønsket mengde kål, gulrot og eple. Bland det grønne med en skvett HP-saus, en ts sennep, saften av en halv sitron, og creme fraiche til en kremet salat.

Topp burger'n med det du liker best, vi digger tomat og sylteagurk til denne komboen.
​God helg og vel bekomme 😄





Likes

Comments

Dette trenger du til 3-4 personer;
  • 1 rød paprika
  • 1,5 dl fløte
  • 1 pakke kremost urter (jeg bruker Tine)
  • 1/2 gul løk
  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • 1,5 store ferske sjampinjonger eller 2 medium store
  • 400 gram biffkjøtt (Her har jeg brukt pepperbiff av flatbiff pga tilgjengelighet og pris hos min lokale rema 1000, her kan du bruke det du vil)
  • Ønsket mengde tagliatelle
  • Salt og pepper


Dette gjør du;
Bak paprikaen i ovnen, følg gjerne denne fremgangsmåten dersom du ikke har gjort det før. Etter fjerning av skall kjør paprikaen med stavmikser eller lignende så det blir en purè. Surr løk og hvitløk i litt nøytral olje til løken er blank. Tilsett kremost, fløte og paprikapurèen og smak til sausen med salt og pepper. Eventuelt kan man tilsette litt gorgonzola og fersk chili for en ekstra punch. Skjær biffen i passende biter og surr dette sammen med soppen til ønsket temperatur på kjøttet. Sett tagliatellen på kok. Når kjøttet er godt i gang kan sausen helles over kjøttet og soppen så det får surres sammen helt til slutt. Smak til med salt og pepper. Jeg liker den godt når den har en solid peppersmak, men dette er selvfølgelig smak og behag. Når pastaen er ferdig helles gryten over pastaen og vendes så sausen blander seg godt.

Servèr gjerne sammen med godt brød og parmesan på toppen, velbekomme 😊







Likes

Comments

Er det noe jeg prøver å bli flinkere til, så er det å eksprimentere med fiskeretter. Det er lett å gå i den klassiske retningen, men idag har jeg prøvd ut en av oppskriftene hos trinesmatblogg.no og den falt i god jord. Lett, frisk og sunn. Idag hadde vi godt brød til, men kan være godt med ris til.

Det du trenger til 2 personer er;
  • 2-3 torskefileter uten skinn
  • 1/2 gul løk
  • 1/2 kinesisk hvitløk (raspet)
  • Litt fersk chili
  • 1 dl kokende vann
  • 1 terning fiskebuljong
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1/2 rød paprika i staver
  • 70 gram bacon
  • Litt nøytral olje
  • Toppes med frisk basilikum og en dæsj sitronsaft

Dette gjør du;
Finn frem en vid gryte (med lokk) og fres baconet. Tilsett løken og litt nøytral olje, og etter hvert paprika, chili og hvitløk. La det surre med til løken er blank og myk.. Tilsett hermetiske tomater, vann og fiskebuljongen, og la tomatsausen få stå å putre i ca. 10 minutter uten lokk. Rør av og til. Smak til med sukker, pepper og bittelitt salt.

Mens tomatsausen koker skjærer du fisken opp i jevnstore terninger, ca. 5 x 5 cm. Du kan gjerne benytte frossen fisk, men pass på at den er helt tint før du tilsetter den i gryta. Krydre fisken med litt salt og dytt fiskestykkene jevnt nedi tomatsausen. Skvis over litt sitronsaft og varm opp retten til kokepunktet igjen. Skru deretter ned varmen. La gryteretten stå å trekke (skal ikke koke) under lokk i ca. 10 minutter, til fisken så vidt begynner å flake seg.


Vel bekomme 😃

Likes

Comments

Ute er det grått og tungt - noe som ofte gjør at bakegleden kommer snikende. Idag har jeg laget mine kanelknuter, som jeg lager ut fra en basisoppskrift jeg bruker til alle typer hvetebakst. Min oppskrift gav meg 20 knuter idag.


Dette trenger du
5 dl melk (jeg bruker skummet)
150 gr ekte smør
110 gr melis
1/2 pk gjær (jeg bruker fersk)
0,5 ts kardemomme
800 gr hvetemel

1 egg til pensling

Fyll
Romtemperert ekte smør
Hvitt sukker
Kanel

Pynt
Perlesukker

Dette gjør du
Ta hvetemel og kardemomme i en bakebolle. Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl dette til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i vesken og tøm væskeblandingen i bakebollen når den har nådd riktig temperatur. Elt til deigen er smidig, jeg elter alltid mellom 10-20 minutter på lav hastighet.

Ta hele deigen på kjøkkenbenken og kjevle den i en rektangelform. Ca 5 mm i tykkelse. Smør så på det romtempererte smøret (jeg bruker en slikkepott til dette). Her bruker jeg aldri mål, men tar det jeg synes er passelig. Strø så over sukker og kanel - igjen - så mye du ønsker. Brett så deigen i to og bruk et pizzahjul til å lage 20 leiver. Knutemetoden er litt improvisert, men her finnes det feks youtubevideoer som viser forskjellige teknikker. HER kan du se èn metode.

Legg de ferdigsnurrede kanelknutene på bakepapirkledde stekeplater og la de heve i 1 time. Pensle så med egg og dryss over ønsket mengde perlesukker før de stekes på 220 grader i 8-10 min midt i ovnen. Jeg bruker alltid varmluft, men dette er smak og behag.

Vel bekomme!














Likes

Comments