​Godkväll!

Här är en liten smygtitt på två av 300 bilder som togs förra fredagen. Efter mycket om och men har vi valt ut varsina profilfoton och även några gruppbilder. Dessa kommer ni kunna se på vår hemsida, i flygblad och på många andra kanaler. 

På återseende! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Nytt år, nya mål och nya möjligheter.

Under lovet har alla i gruppen jobbat mycket på egen hand. Vi fick alla våra egna uppgifter och första dagen i skolan gick vi igenom allt och såg vad samtliga hade gjort. Den stora nyheten vi diskuterade är en ny smak. Som ni minns hade vi planerat redan från början att göra två eller tre smaker och nu är smak nummer två påväg.

Just nu kan vi inte meddela vilken smak det blir, men en liten ledtråd kan ni få. Vi säger färgen grön och formen rund. Resten får ni gissa själva. Planen är att börja tillverka den nya smaken inom två veckor och efter det kommer den lanseras, STORARTAT.

Ha det gott!

Likes

Comments

​Godkväll!

Idag har vår VD och vår marknadschef stått upp för företaget. Detta mellan 11 och 16 på Stora Torget i Visby. Idag var det helt klart bättre förutsättningar, dvs inget regn på tvären och inte lika hårda vindar. Vi fick vår egna lilla hus och det pyntade vi med det som speglar företaget.

Även om vädret var bättre, sålde vi inte lika många glassar som förra veckan. Glöggen från Halvfete Musteri gick åt bättre och vi fick chans att värma flera själar. Nu ser vi fram emot den 19/12 då ni hittar oss på samma ställe. Då kommer vi sälja vår nyare version av glassen och även då en förbättrad sådan. Som ni vet är glassen under utveckling. 

Hoppas vi ses den 19:e! Ha en trevlig kväll och en mysig första advent önskar Koffeinglass UF. 

Likes

Comments

​Hej alla julfirare!

Nu är det bestämt att vi ska stå och sälja vår glass på lördag igen. Den här gången kommer vi finnas på Stora Torget i Visby. Där hittar ni oss mellan 11.00 och 16.00. Hoppas vi ses! 

Likes

Comments

​Hej!

Ja, det blev inte någon snö, men blåst och regn var det gott om. Något annat det fanns gott om var intressenter. 

Som ni läst tidigare, var det nu i helgen som Koffeinglass, tillsammans med några andra UF-företag, stod på Öster Centrum i Visby och sålde den framtagna produkten. 

Allt som allt är vi väldigt nöjda. Vi sålde mer än förväntat och är otroligt glada och smickrade över de fina orden vi fick av många. Vissa var nya kunder och andra var sådana som hört talas om oss sedan innan. Riktigt kul att se! Somliga köpte glassen och åt på plats, medan andra köpte några flera och tog hem. En extra stor eloge till er som trotsade vädret och faktiskt tog en isglass på Visbys gator i slutet av november.

Framöver har vi en marknad den 19/12 när vi kommer befinna oss på Stora torget i Visby. Där kommer vi stå med nya glassar och en förhoppningsvis ännu bättre smak. Vi hälsar gamla och nya kunder välkomna! 

Likes

Comments

Halloj!

Imorgon smäller det. Ni som har följt oss på Facebook och Instagram har även följt vår countdown. Imorgon kommer vi lansera vår glas och Du har chans att få med din några hem. Vi kommer finnas på Öster Centrum mellan 11 och 17.30. Ni bara måste komma! 

Varmt välkomna!

Likes

Comments

​Halloj alla glassälskare! 

Igår var det äntligen dags. Vi gjorde våra första glassar! Kanske att ni kan gissa lite smaker när ni ser bilderna? Riktigt så mycket kommer vi annars inte avslöja nu. På söndag kommer vi finnas på julmarknaden i Visby och där kommer ni få se det slutgiltiga resultatet av vår glass. 

Stället vi befann oss på heter Stava gård och ligger i Barlingbo. Där har vi tillgång till frysar, vispar och skålar, vilket är det enda vi behöver. Sättet vi tillverkar vår glass på är väldigt enkelt egentligen, i alla fall så som vi gjorde igår. Notera att gårdagens glassar var de första någonsin under namnet koffeinglass. Det vi gjorde igår var att hälla ihop alla ingredienser för att sedan hälla ner i glassformarna. Eftersom vi fick tillgång till hyperfrysar gick det snabbt att frysa glassen så vi kunde alla smaka varsin vid dagens slut.

Under vår vistelse på fabriken fotade vi och filmade en hel del. Ni vet vad det betyder, UPPDATERING. Blev det några bra filmer kommer vi inom en snar framtid vis hur vi gjorde glassen. 

Glöm nu, för guds skull, inte att komma till Öster Centrum på söndag. Där kommer ni alltså kunna köpa vår glass och även lite annat smått och gott. Välkomna! 

Likes

Comments

Hej!

Nu är det klart. Efter en lång tid och ett otroligt hårt arbete har vi fått fram vår affärsplan. Vi valde att dela upp arbetet på alla i gruppen, till exempel har Emma gjort allt gällande ekonomin, Fia har skrivit om marknad & konkurrens, Saga har skrivit profilering och Martin har beskrivit produkten. Det här har gjort arbetet så mycket enklare och tillsammans har vi tagit fram den bästa versionen. 

När alla hade skrivit klart sina delar tog vi med dem till möte och gick då igenom var och ens texter. Vi har sedan bett om råd från både handledare och rådgivare för att få den så professionell och enhetlig som möjligt. 

Nu har vi gjort alla ändringar som vi tror krävs och vi har även skickat in den. Vi har nu gjort vår, officiellt första, affärsplan. Riktigt roligt, men också väldigt tidskrävande. Nu är vi alla en erfarenhet rikare. 

Likes

Comments

Godmorgon!

På länken här nedanför kan ni enkelt gå in och kolla upp vårt företag. Länken leder er till UF Showroom där man snabbt kan gå in och läsa om Sveriges alla UF-företag. Ni kan läsa om vår affärsidé, vår produkt samt hitta vår Facebook och Instagram hur enkelt som helst. 

http://www.ungforetagsamhet.se/koffeinglass-uf

k.n.mn..m

Likes

Comments

​Godmorgon!

Nu händer det grejer. Igår fick vi hem både det ena och det andra, både glasspinnarna, förpackningspåsarna och glassformarna. Det här är något vi tillsammans har valt att använda oss av och när det gäller formarna vill vi tacka Halvfede Musteri som gjort det möjligt för oss att kunna ta hem dem. 

Härnäst ska vi beställa etiketter som ska sitta fram och bak på förpackningen. vi har, förra veckan, bestämt mått, form och innehåll, alltså kan vi bara skicka iväg en order. Förhoppningsvis kommer de inom kort. 

Vi påminner om julmarknaden som är på söndagen nästa vecka. Där kommer vi finnas och troligtvis sälja vår glass. 

Likes

Comments