Header

Tänään heräsi toivon kipinä... Alustan hieman; Meillä on siis asunnossa kaksi eri lattialaatua jostain kumman syystä. Olkkari/makkari puoli on parkettia, keittiö/ruokailu laminaattia. Me ei lähdetä vaihtamaan lattioita kustannussyistä, ja maalataan betoluxilla valkoiseksi. Pientä päänvaivaa aiheuttaa tuo laminaatti johon betolux ei ilmeisimmin tartu, mutta Arja tiesi kertoa että laminaatillekin löytyy oikeat myrkyt. Eli glossy fancy valkoinen lattia koko asuntoon!

Noh. Keittiökaappien alta on ilmeisimmin sahattu sitä laminaattia, ja koska me levennetään meidän keittiötä niin se tyhjiö tulisi täyttää. Sata salamaa iski mun aivoissa kun älysin että saisin keittiöön ihanan ruudullisen kaakelilattian, mutta Aleksi ampui idean alas todella nopeasti. Tästä käytiin kiivasta keskutelua sillä lopputulemalla että "nope, not gonna happen". Tänään jatkettiin keittiön purkua ja tutkailtiin sitä lattiaa. Mainitsin siinä ohimennen että niin se kaakeloitu lattia edelleen elää mun unelmissa, johon Aleksi vastasi että "voin töissä vähä kysellä mitä parin neliön laatotus maksais". SIIS OIKEESTI OON NIIN HAPPY JOS TÄÄ MENIS LÄPI!!!! Se on niin pieni tila että lähtisin jostain laattapisteestä etsimään näteimmät vintagelaatat mitä löydän, ja keittiöstä tulisi niin julmetun kaunis <3 Pitäkää peukkuja, laitan tähän vielä pinnaamiani kuvia.


Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - napsauta tästä!

Likes

Comments

Aleksi on ollut tämän viikon vaellusreissulla pohjoisruotsissa, ja itse olen ollut mamman seuraneitinä täällä Långvikissa. Meillä on ollut ihana tyttöjen viikko suunnitellen tulevaisuutta, käyty kierrätyskeskuksissa aarrejahdissa, Långvik hotellin Spa:ssa ja saatu tarjota illallisia kunnia-arvoisille vieraille (Reeta ja Johanna). Ollut ihana viikko, mutta nyt on ihanaa palata pölyn ja melun keskelle meidän työmaalle jota kodiksikin kutsutaan.

Eli remppapäivitys tähän väliin;

Viime viikolla ryhdyttiin tositoimiin, ja purettiin purettava osa väliseinää. Jouduttiin tosiaan tekemään se muutamassa osassa, koska pelkästä rappauksesta, joka paikoittain 15cm paksuista, tuli n 10 jätesäkkiä kiveä ja pölyä. Pyritään tekemään kaikki osissa, joten otettiin ensin se rappaus alas yhtenä päivänä, siivottiin, ja itse seinä toisena päivänä. Homma oli äärimmäisen hikistä, kuumaa, fyysisesti rankkaa mutta myös palkitsevaa. Kun A alkoi purkaa seinää, ja alettiin keittiön puolelta näkemään toiseen huoneeseen, innostuin kuin koiranpentu uudesta vinkulelusta (yes Hanna I said something this stupid and not taking it back).

Kun seinä oli kokonaan auki istuttiin vaan ja fiilisteltiin miten hyvä päätös tuli tehtyä. Ihan kun asunnossa olisi ollut tukahdettu zen joka vihdoinkin pääsi kiertämään avaraa tilaa. Myös valon määrä kahdesta ikkunasta yhteen tilaan on ihan mielettömän ihana ja mieltä ylentävä juttu.

Nyt siis aletaan funtsailemaan ja rakentamaan sitä vaatehuoneen kevyttä väliseinää, levytetään vanha oviaukko kiinni, ja ruvetaan miettimään sähköjä, seinän tasotuksia (aah tästä pitää myös tehdä oma postaus, koska maailman paras Arja kävi meillä ja piti pientä maali ja tasote konsultaatiota ja uli mahtavia ideoita ja vinkkejä, mutta siitä sitten enemmän) ja ja ja... Noh, kaikki muu :D Viellä on pitkä matka kunnes voidaan vaihtaa pölyvaatteet ihaniin talvisiin villasukkiin jolla tepastella valkoisella betolux lattialla teekuppi kädessä, mutta se kuva pistää jaksamaan. Toivon että saadaan tehopiikki ensi viikon aikana ja ehkä lopullisesti purettua loppukeittiö ja rakennettua ne seinät?? Itsestähän se on kiinni :)

Lopetan tämän sunnuntairomaanin tähän, ihanaa viikonloppua ja alkavaa työviikkoa! Palaan huomenna takaisin hammaslääkärihommiin ja oon siitä todella intona! Vaikea kuvitella että olen ollut siellä jo melkein vuoden töissä, aika mennyt älyttömän nopeasti.​Purettu seinä ja meitsin sunnuntaiselfie!

Likes

Comments

Aaah, nyt on paljon asiaa. Meillä oli viikonloppuna huikeat bileet, josta pitää kertoa ja jakaa kuvia, ja meidän remppa edistyy. Otan nämä kaksi erikseen koska on niin paljon asiaa molemmista tahoista, ja aloitan kertomalla bileistä! :) Rempasta lisää seuraavassa postauksessa, mutta pienenä teaserinä että nyt meille tulee valoa kahdesta ikkunasta yhteen tilaan ;)

Mutta joo, WOODSTOCK! Mamma ja pappa siis täytti alkuvuodesta molemmat 50, ja meillä on jo pari vuotta ollut ajatuksissa järjestää isot 100v bileet. Talvella ja keväällä nämä mun levottomat vanhempani eivät kuitenkaan olleet yhtäkään viikonloppua molemmat kotona (ravasivat messukeikoilla ja Levillä) joten laitettiin ajatus jäähylle. Sitten kuitenkin keksin että meidän yli-ihana kotipiha olisi täydellinen kotifestari piha, ja siitä lähti ajatus järkätä kotiin omat Woodstock festarit. Järjestelyt ovat oikeastaan olleet mielessä koko kevään ja kesän, ja kaikki oli tarkkaan suunniteltu. Lopputulos oli niin sen arvoista, koska piha oli ihan uskomattoman kivassa kuosissa telttoineen, picnic hengailualueella ja mahtavalla ruualla.

Oma panostuksemme oli hatunnoston arvoinen juttu, mutta pakko sanoa että nämä bileet kruunasi kuitenkin kaikki meidän uskomattoman ihanat kaverit ja naapurit, jotka olivat panostaneet 110% omiin asuihinsa ja biletunnelmaan. Jokaikinen tuli tälläytyneenä, toiset enemmän ja toiset vähemmän, mutta olivat tajunneet jutun juonen. Nyt pukeudutaan ja heittäydytään oikein kunnolla! Keli oli mielletön, fiilis katossa, ja hehkutukset sairaan kivoista festareista on jatkunut jo pari päivää.

Todettiin yhteen ääneen kotona että it was all worth it! Laitan viellä kuvapläjäyksen :)Likes

Comments

Saatiin vähän keppejä rattaisiin rempan suhteen ja homma on hetkeksi seisahtanut. Sunnuntaina hommasin itselleni pahan olon jostakin enkä pystynyt jatkamaan Aleksin remppa-assarina, ja eilen Aleksille iski joku ihme vatsatauti. Niin hirveesti ei nyt ole muuta raportoitavaa täältä työmaalta kun että keittiö on osina olkkarissa, seinässä näkyy pelkät vesieristeet vanhojen hyllyjen paikalla ja visioin tuohon sitä uutta ihanaa keittiötä täyttä häkää!

Sen sijaan voin päivitellä uusista kirppislöydöistä. Meillä oli taas Hannan kanssa Woodstockin hankintapäivä (pieniä puuttuvia juttuja), ja sen ohella löytyi myös omia pieniä kirppis heräteostoksia. Itselläni oli suht hyvä flow, ja löysin läjän ihania juttuja kaikki yhteensä alle 30€!

Tässä osa;

Kirja - Kaivarin Kanuuna Töölö // Ivana Helsinki pussukka - Relove // Vintage lautanen ja kulho - Hietsun kirppis // Kappahl paita - Relove // Kropattu villapaita - Kaivarin Kanuuna Töölö //Lee farkkutakki - Hietsun kirppis // Ralph Lauren paita - Hietsun kirppis


Eli ihan laadukasta ja kivaa tavaraa tarttui tällä kertaa matkaan :) Näitä ostaa aina niin hyvällä omatunnolla. Ei rasita kulutusyhteiskuntaa tai omaa lompakkoa, mutta silti saa omaan vaatekaappiin ja kotiin jotain kivaa ja uutta.

Toinen kiva juttu tältä viikolta on että varasin itselleni long weekendin Köpikseen moikkaamaan Fannya (ja Radea) syyskuussa! Oon niin innoissani päästä taas lempikaupunkiin parhaassa seurassa. Toivotaan hyviä kelejä, herkku ruokaa, paljon sisustusshoppailua ja paljon paljon naurua ja iloa <3 

Nyt viritän HBOn Game of Thrones tunnelmiin, oon välttänyt tän päivän facebookia ja 9gagiä spoilereiden pelossa. 

ADIOSSSSS!

Likes

Comments

Päästiin vihdoin ja viimein alottamaan väliseinän purkua! Seinä on ns kananpaskaseinä, ja molemmin puolin paksut rappaukset. Eilen Aleksi piikkasi olkkarin puoleisen rappauksen pois, ja sitä tavaran, pölyn ja kiven määrää mitä siitä tulee ei voi oikein ymmärtää. Saatiin kymmenen painavaa jätesäkkiä täyteen, ja vielä on siis toisen puolen rappaus jäljellä, ja sitten tietysti itse seinä. Eli tässä olisi sitten muutama sorttikeikka edessä :D Sen seinän voisi tietyti ottaa saman tien lekalla alas, mutta me yritetään tehdä mahdollisimman siististi ja järjestelmällisesti tämä homma. Tuntuuhan se nyt hyvältä että ei ole valtavaa kivimerta pitkin lattiaa, ja että pitäisi ottaa kaikki sitten kerralla pois. Todettiin että tämä remppa on marathon eikä pikajuoksu =)

Tänään olisi keittiön purku tiedossa. Tämänhetkinen keittiö on niin ruma ja epäkäytännöllinen, että on kyllä niin superihanaa päästä siitä vihdoin eroon ja suunnata kohta Ikeaan tekemään uudesta suunnitelmaa. Tämän hetkinen keittiö on periaatteessa saman mallinen kun uusi tulee olemaan, mutta me tehdään siitä hieman käytännöllisempi ja uudenaikaisempi. Ja tiskikone. Ai että miten sitä kaivataan!Likes

Comments

Meillä on 29.7. kesäjuhlat vanhempieni kotona Kirkkonummella, ja teemana on Woodstock festivaali. Koristellaan ja muunnetaan koko ihana kesäpiha festivaalitunnelmaan, ja kaikki vieraatkin ovat ihan täysillä pukeutumassa hippireleisiin. Toivotaan niin paljon että kaikki menee all in pukeutumisen suhteen, koska tämä tulee tekemään juhlasta vielä mahtavamman! Tähdätään siihen että järkätään kylän legendaarisin festari =)

No tekemistä tämän saralla tietysti on ihan hirveästi. Ollaan rakenneltu lavoista baaripöytiä, hankittu juhlatelttoja, tuodaan vieraat bussilla festarialueelle, juomat tuotiin saksasta ja siis vaikka mitä muuta... Ja asut on tietysti ollut oma haasteensa. Löysin itselleni mahtavan pitkän kesämekon, jonka napituksen pidän auki ja kiristän vyötärövyöllä. Omasta asustani uupuu oikeastaan enää turbaani ja hiuslisäkkeet. Muun perheen vaatetus oli vielä hieman auki. Houkuttelin parhaan tuntemani stailistin (Irene, kukas muu) meidän kanssa viettämään ikea/uff päivää, ja meillä oli ihan superkiva päivä. Otettiin aamulla Irenen kanssa Ikeabussi Ikeaan, ja siellä shoppailtiin Hannan ja mamman kanssa kaikki mitä meiltä uupui juhliin.

Tulevan makuuhuoneen vaatekomeron tyhjennysprojekti aamulla. Eipä tainnut olla lempihommaa.

Vähän freesimpänä Ikeassa. Koodailtiin aamulla sisäkaton kanssa että meillä olis matchy-matchy asut.


Ikean jälkeen otettiin suuntimat Helsinkiin, ja treffattiin Aleksi Uff-kierrosta varten. Tavoitteena oli löytä kaikille hyvät hippiasut. Oltiin ensiksi Kampin Uffissa, mutta sieltä ei jäänyt mitään käteen paitsi Aleksille housut (jotka on kyllä niiiin spot on hyvät). Irenellä oli kovat odotukset Fredan Uffin alakertaan, ja sinne päästyämme Irenestä kuoriutui maailman määrätietoisin shoppailija. Irene käveli reeltä reelle, ja nappasi syliinsä kasan aarteita. Näin ollen kaikki paitsi Irene itse lähti kotiin tyytyväisenä hippiasut hankittuna.

Nyt on chilli ilta ja Aleksikin malttaa pitää remppataukoa tänään, huomenna homma taas jatkuu!

:D:D

Likes

Comments

Nyt on hei hyvä fiilis! Tänään päästiin taas etenemään asunnon kanssa, ja remonttiaika ei ole enään "se kestää sitten noin kaks kuukautta", vaan nyt voi miettiä että "ollaan ehkä valmiita kahden kuukauden päästä". Eli nyt voi jo visualisoida alkusyksyn fiilistelyä valmiiksi rempatussa luukussa ja toteuttamaan niitä sisustusunelmia.

Aleksi vastaanotti teknisen isännöitsijän tänään iltapäivällä, joka oli vaan sitä mieltä että hyvä hienoa, homma hanskassa, alottakaa vaan heti kun isännöitsijä on saanut asbestiraportit. Vein näytepalat väliseinästä ja keittiön välitilasta tänään Aslabiin, jossa katsotaan onko siellä sitä horrorpölyä. FINGERS CROSSED, muuten tulee kallis keikka.

Me myös tehtiin karkea budjettilaskelma, ja se tuntui ihan hyvältä ja siltä mitä oltiin myös arvioitu.

Eli so far so good, kohta leka laulaa! Hyvää viikonloppua darlings*
Tässä pinterestunelmassa on oikea fiilis ja tunnelma. Meille tulee myös makkarin ja olkkarin väliin samanlainen tilanjakaja, ai että kun olen sitä jo vuosia unelmoinut! <3<3<3

Likes

Comments

Olen nyt aloittanut tämän pyhän ensimmäisen tekstin kirjoittamisen ehkä viisitoista kertaa alusta eri lähestymistavoilla. Taipumukseni yliajatteluun loistaa nyt kirkkaana, ja tuntuu kun olisin luomassa jotain huimaa blogi-identiteettiä. Päätin siis poistaa kaikki runollinen tekopyhyys jonka olin saanut so far aikaiseksi ja katsoa mitä sormet tähän itsestään näpyttelee. =) Eli tervetuloa aitoon ja rehelliseen remppablogiini! Täällä ei tulla näkemään lavastettuja järkkärikamerakuvia, ei hienoja moodboardeja eikä päivän asuja. Tulen tänne rustailemaan fiiliksiä rempan kulusta, turhautumisia kun katto romahti ja keittiö tuli väärän värisenä, malttamattomuuttani kun sohva ei saavu ajallaan ja hehkutusta kun vihdoinkin pääsen läträämään sisustuksen parissa ja ripustamaan verhoja. Saatan välillä myös esitellä viimeisimpiä kierrätyskeskusaarteitani (käyn siellä ehkä kerran viikossa), ja rakas pötkyläcorgini Mandi on myös taattu vieraileva tähti.

Eli pientä taustaa jos tänne eksyy joku muu kun äitini...

...Olemme avomieheni kanssa asuneet viimeiset kolme vuotta ihanassa kaksiossa Kirkkonummen keskustassa. Asunto oli täysin uusi, ja äärimmäisen mukava ensiasunto. Meillä kumallakaan ei kuitenkaan koskaan ollut "voi ihanaa meidän koti" fiilistä, ja haaveilimme rempattavasta kodista jossa asuisi astetta arvokkaampi ja persoonallisempi kodinhenki. Kirkkonummen asunto myytiin alta aikayksikön, ja sopiva remppakämppä sattui kohdalle heti perään. Tällä hetkellä istun siis Etu-Töölössä 46,5m2 kaksiossani jossa listat repsottaa ja sisustus on pelkkä vitsi. Rakastan tätä asuntoa hetki hetkeltä vain enemmän ja enemmän. Tänään saimme ilmoituksen siitä että muutoshakemus on hyväksytty ja pääsemme aloittamaan remonttiamme. Mikä sen parempi tapa juhlistaa tätä kun blogin perustaminen!

Pidemmittä puheitta tervetuloa seuraamaan matkaamme kohti unelmakotia! <3


Likes

Comments