Header
View tracker

Pinterest //art //

Vad gäller konst till barnrummet gillar jag allt med pastellfärger, roliga illustrationer eller enklare former. (Hint hint mamma, jag önskar en till fin akryltavla). Funderar även på att dra igång Illustrator och rita några roliga personliga posters att rama in. Alltid roligt att ha någonting eget och personligt på väggen. Man kan aldrig få för många tavlor - och de går ju faktiskt att byta ut ibland!

Pinterest //art //

Pinterest //art // - Whale //Desinio


De flesta här ovan går att hitta på min pinterestboard "Art". Där finns även länkar, konstnärer etc. om man är intresserad av att läsa mer!

Likes

Comments

Idag vaknade jag tidigt och hann vinka hejdå till F när han gick till jobbet. För en gångs skull hade jag tid till att fixa och äta frukost i lugn och ro innan lilla E vaknade (jag är vanligtvis minst lika morgontrött som honom). Förmiddagen spenderade vi hemma hos en tjej i föräldragruppen. Det var roligt att träffa andra mammor och bebisar och få prata, fika och leka lite. Ebbe hade dessvärre lite ont i magen på slutet och kedjereaktionen av gråt och skrik satte igång - så man vet att det är dags att bege sig. Väl ute i vagnen somnade han omedelbart och sov en lång stund så att mamma hann äta lunch och vila lite. På eftermiddagen tänkte vi pyssla lite här hemma och kanske börja dra fram lite saker som ska flyttpackas. Dessutom ska lilleman få bada, något som han älskar mest av allt!

I tisdags vägde vi in oss på BVC och vikten går fortfarande lite sakta uppåt men i övrigt såg allting bra ut. Väntar fortfarande på att få komma på uppföljning hos läkaren i slutet av månaden vad gäller magen (som otroligt nog fortfarande inte är bra). Jag bakade en ananaspaj och på kvällen kom Martina hit och myste. Vi pratade massor och såg på Bachelor och busade med E som var vaken trots att klockan var mycket.

I helgen ska vi ta det lugnt och hitta balansen igen efter Fredriks första vecka på nya terminen. Behöver fortfarande planera en hel del vad gäller flytten men det är bara roligt att tänka och drömma! Ser fram emot att ha F hemma på dagen igen. Man får så otroligt mycket mer gjort när man är två!

Hoppas ni har en bra vecka!
Puss och kram på er


Likes

Comments

Mr Fox - Wabi Sabi // Ferm living // Pinterest // Stockholms Auktionverk
Ikea // Kerry Lord Amigurumi Elk // Ferm living // Ferm living

Likes

Comments

Vi ska flytta!

Efter en tids letande i den djungel som är Uppsalas bostadsmarknad har vi äntligen lyckats hitta den perfekta lägenheten för vår lilla familj! Inte nog med att vi får två till sovrum, den ligger dessutom bara ett stenkast från vår nuvarande lägenhet i Luthagen, vilket är helt perfekt då vi verkligen älskar området vi bor i.

Allt har gått i lås så himla bra och vi är så tacksamma för att F's föräldrar ställt upp och hjälpt oss så mycket. Det kommer bli slutet på en era på många vis. Vår nuvarande lägenhet har varit i släkten i cirka åttio år och var i riktigt dåligt skick när vi flyttade in. Jag och F var entusiastiska över vårt allra första boende tillsammans och renoverade i stora drag hela lägenheten - både med nya och gamla inslag - och vi skapade ett hem för oss två. Nu har vi, efter snart fem år, växt ur vårt hem och det känns häftigt att få gå vidare till någonting nytt. En lägenhet som så småningom ska växa till sig och bli ett hem för oss tre. Så många känslor!

Vet inte vad jag är mest exalterad över. Kanske är det barnrummet! Det känns så roligt att äntligen få boa och fixa ett rum för lilla E där han kommer att spendera sina första år. Det finns så mycket fina saker att jag bara vill proppa rummet fullt till taket. Dock kommer vi försöka hålla det så sparsamt som det går i början tills vi ser vilka behov som faktiskt finns. Det är annars lockande att fylla rummet med en massa ögongodis och diverse baby-designprylar, vilket egentligen förminskar syftet med rummet: vilket är att det ska fungera som sovplats och lekplats för vårt barn. Att uppfylla det syftet kommer vara fokus. Plus lite lull lull runt omkring som jag inte kommer kunna låta bli!

Nu ser vi fram emot att börja planera in i detalj hur flytten ska gå till, vad vi ska ta med oss och vad som ska skänkas bort. Det är knappt 8 veckor kvar tills vi får nycklarna men det känns redan som en evighet! (Kan jämföras med sista dagarna inför BF).

Hoppas ni har det bra!
Puss och kram


Likes

Comments

Dagarna har smält ihop lite nu när vi varit hemma alla tre. F har tentapluggat och E har haft både bra och dåliga dagar. När han har bra dagar och mest vill ligga och leka för sig själv har jag passat på att ta fram virknålen. Jag har alltid varit duktig med handarbete tack vare min fina mormor som spenderade mycket tid och möda på att lära mig saker som liten.

Det som jag nyligen har gått och förälskat mig i kallas Amigurumi. Det är virkade djur eller figurer och de är verkligen HUR söta som helst. Jag tror intresset började när jag i nionde månaden virkade en barnvagnsmobil med ugglor till mini. Därefter har jag tittat på diverse mönster och intresset har bara växt. Det finns så många roliga, inspirerande idéer. Man kan inte få nog! Att jag dessutom har någon som mycket snart kommer att uppskatta mina kreationer på riktigt känns så himla kul! Man får vara lite av ett barn själv igen när man skapar. Det behövs verkligen ibland emellan stress och ansvar.

Mina favoriter kommer från Kerry Lords samling Edwards Menagerie (eller Virkade vänner som boken heter på svenska). Myrsloken och katten nedanför är några av de fantastiska mönstren, virkade med oblekt alpacka- eller yllegarn.

Kolla in dessa!

// Ni hittar dem och fler på min pinterest //

// En av mina ugglor som numera pryder barnvagnen //​


Puss och kram!

Likes

Comments