Header
perspektiv

Livet med killen som skrattar så fort mamma och pappa pussas är fint. Vi har firat födelsedagar och högtider. Föräldrarna har varit på besök i omgångar. Vi trivs bra i vår nya lägenhet. Storleken är perfekt och vi är så himla glada för eftermiddagssolen på balkongen och det faktum att vi har en sprillans ny tvättmaskin. Bilen står i ett garage och vi har införskaffat en takbox för att få plats med alla enorma grejer till den lilla mannen.

Våren är här och har bjudit på vackert väder och härliga minnen. Snart är sommaren här och mini växer i rekordfart. De första egna stegen är en armslängd bort och vi jublar varenda dag över någonting nytt och fantastiskt. Gunga är kul och det kittlar i magen, precis som det ska.

Jag har varit produktiv och skrivit en stor tenta som kändes både bra och kul. Kreativiteten har varit på topp och musik förgyller mina dagar. Glöden börjar komma tillbaka efter den långa perioden med kolik. Dagarna blir längre och rutinerna fastare. Känslan av att allting flyter på och klaffar perfekt ger tillfredsställelse. Allt ordnar sig. Våren kommer och på min första mors dag fyller jag 24.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Dags för en liten uppdatering under tiden mini sover en stund.

Senaste veckorna har gått fort. Vi har förberett inför flytten genom att sortera och packa lådor. Jag har köpt lite saker (framförallt fina lampor, som denna ) och även pinnat en massa på pinterest. Så många saker som vi knappt visste fanns har kommit fram ur gömmorna. Herregud! Flytten är verkligen ett hästjobb men med mindre än en vecka kvar så ser vi fram emot att komma i ordning i den nya lägenheten.

Jag har hunnit varit till sjukgymnasten för uppföljning av mina leder. Har haft väldigt ont på sistone och det beror förmodligen fortfarande på eftersvall av graviditeten. Jag fick lite bra tips och ska försöka ta det lite lugnare med kroppen - som faktiskt fortfarande återhämtar sig. Lättare sagt än gjort däremot, då majoriteten av dagens timmar spenderas på knä jagandes en liten upptäckare.

Förrförra helgen träffade jag tjejerna. Vi åt middag och drack vin hemma hos Martina för att sedan ta oss ner till Royal och se La La Land. Vi hade lite blandade känslor när eftertexterna rullade men var nog ändå överens om att den var lite överskattad. Stundvis långtråkig och med en lite hackig story. Jag kan dock inte klaga på varken Emma Stone eller Ryan Gosling som i vanlig ordning spelade bra ihop!

Veckan som passerat har varit tuff vad gäller Ebbes mage. Han har varit gnällig och missnöjd och det har gjort att min energinivå har legat på minus. Jag tappar modet ibland och tycker att det är orealistiskt att han efter 7,5 månad fortfarande har kolik. Däremot har februari månad varit den månad han gjort flest framsteg på länge! Han ålar omkring som en tok och tycker att det är jättekul att äntligen kunna ta sig runt själv. Ibland tar han sig upp på alla fyra och det märks att han snart är på krypväg! Sitter gör han numera utan problem och vi har dessutom behövt sänka spjälsängen på grund av att han en kväll helt plötsligt hängde nästan halvvägs över kanten. Puh! Numera är det en brottningsmatch att få honom att sova, då det är mycket roligare att häva sig upp mot ribborna och stå och hoppa. Lite mycket överskottsenergi!

Förra veckan kom bebispratet! Helt plötsligt satte han igång för allt han hade: Bla bla bla blaa blaaa! Genast blev min lilla kille så otroligt mycket större. Det är konstigt att tänka att det kan vara så stor skillnad på de ljud som han gör nu och de som han gjort innan - men det är det! Nu är det nyanserat och låter verkligen som ord. För första gången har vi hört hans lilla lilla röst! Man märker också att han härmar oss och vårt tonläge och man kan nästan föra dialoger. Däremot föredrar han alltid att vara rummets mittpunkt och sätter ofta igång med långa monologer - gärna för att överrösta all annan konversation. Så charmigt ändå!

Ikväll kommer mammas Lennart förbi en sväng, på väg hem till Övik. Det är alltid så roligt att träffa familjen, speciellt nu när vi har Ebbe som växer för var minut! Senare ska vi nog fortsätta packa och Fredrik har en hel del att göra innan nästa veckas tentor och redovisningar. Tänker mig att kommande helg blir lite av lugnet före stormen. Kommer antagligen inte hinna blogga mycket mer innan flytten, men vi får se. Annars återkommer jag när internet är fixat och vi kommit i ordning. Ska bli så spännande att få nycklarna att jag knappt kan bärga mig!

Avslutar med ett citat från min favorit, likt för många år sedan. 
​Puss och kram på er!


"Success is a science; if you have the conditions, you get the result"

Oscar Wilde
Likes

Comments

perspektiv

Idag är det precis fyra veckor tills vi flyttar. Spänningen byggs upp och igår packade vi första lådorna. Mycket är redan färdigt och det känns skönt att veta att lägenheten i princip redan är inflyttningsklar.

Jag har under de senaste veckorna fokuserat mycket på hur livet kommer vara på den nya adressen. Det finns så mycket som jag ser fram emot och så mycket som kommer bli smidigare och bättre. Men idag kan jag inte skaka av mig känslan av ångest inför att lämna vår fina lägenhet.

Jag tänker på hur fantastiskt ljuset faller in genom de handblåsta fönsterrutorna. Balkongen med de soligaste somrarna och parken med de vackraste solnedgångarna. Hur de fina marmorfönsterbrädorna och fiskbensgolvet ger charm och den där hemtrevliga känslan. Det finns så många fina detaljer hos den här lägenheten som man inte får på så många andra ställen. Huset har ju trots allt nyss fyllt nittio år.

Jag tänker på hur mormor och Isa växte upp här. Hur de lekte i trädgården bland äppel- och körsbärsträd. Hur handelsträdgården i parken utanför lockade till sig Uppsalas allra grönaste av fingrar. Och det lilla skomakeriet i huset intill där man kanske fick sina dansskor omklackade. Spårvagnen som gick utanför fönstret och som plingade i korsningen för att undvika kollision.

Vår lägenhet, som när huset byggdes, låg på landet och som knappast omgavs av mycket annat än åkermark. Den som nu ligger i centrala Uppsala - staden som bara fortsätter att växa och växa.

Lägenheten där jag och Fredrik flyttade in som 19- och 20-åringar. Vårt första hem tillsammans. Där vi tillbringade våra första år som studenter. Där vi spenderade de allra tuffaste och jävligaste stunderna och där vi fick reda på att vi skulle bli tre. Hemmet dit vi återvände med en nyfödd liten Ebbe, med känslan av att allting var så självklart.

Det finns så mycket att älska med den här lägenheten. Det är på något vis slutet på en era. Jag känner så många känslor och redan nu finns där en stark saknad. Vetskapen om att huset står kvar och att jag kommer få komma tillbaka ibland känns betryggande. Att vi dessutom får möjlighet att skapa ett helt nytt hem, anpassat för vår lilla familj på tre känns så himla rätt. I can't wait.

Puss och kram på er!


Likes

Comments

inspiration

Bildkälla: Pinterest

Kan inte låta bli att bli inspirerad av de tre bilderna ovan. Smaragdgrön är faktiskt min månadsfärg (maj) och jag har sedan barnsben dragits till den. En varm, ombonad och jordnära färg - vad mer kan man önska?


Ni hittar dessa och fler sköna gröna inspirationsbilder på min pinterest - här .

Likes

Comments

perspektiv

Tråkigt med sån dålig uppdatering från min sida. Dagarna passerar och vi kan väl inte riktigt fatta att det bara är fyra veckor kvar tills vi flyttar!

De två veckor som hunnit gå har bjudit på en hel del. Mamma var på besök några dagar och vi fick god mat och barnpassning när det behövdes som allra mest. Hann tillbringa en kväll hemma hos Emily och vinka av henne innan hon gav sig iväg på en utbytestermin i Milano. Jag hade tjejerna över på vinkväll och vi fick påhälsning av polisen efter att hela vardagsrummet lyst upp av blåljus efter en otäck upplevelse i grannhuset.

Under förra veckan tog vi det mest lugnt Umgicks med Martina en dag och med moster Isa en annan. Fredrik jobbade mycket och hårt med nya kurserna. Jag satt flera timmar i telefon och bråkade med HP angående min splitternya dator som aldrig verkar komma tillbaka från service.

Jag tog Ebbe till läkaren för återbesök och uppföljning. Livrädd för RS-virus och smittor bäddade jag ner honom och undvek all typ av mänsklig kontakt inne på vårdcentralen. Vi fick godkänt och Ebbes vikt går stadigt uppåt. Denna helg har han lärt sig att sitta själv - bara sådär. Han är glad och positiv och har endast haft små anfall av magknip. Vi är tacksamma för det! Äntligen börjar vi se hur livet med en bebis kan vara härligt!

I lördags var vi och valde ut nya sängar då den gamla skulle reklameras. Efter otroligt snabb service av Ikea utgörs nu vardagsrummet till största del av en stor säng. Kommer bli perfekt om fyra veckor men just nu ser det riktigt tokigt ut. Vårt hem är som ett enda lekland av madrasser, kuddar, filtar leksaker, och saccosäckar. Åtminstone är det mjukt att tumla omkring i för lilla E.

Denna vecka faller snöflingorna från himlen och dagarna har med ens blivit ljusare än på mycket länge. Jag ska sortera igenom mina miljoner saker och försöka skänka det som skänkas kan. Det är ju egentligen nu det gäller. Tanken på att bli minimalist lockar mig men jag vet att jag är alldeles för kär i mina prylar för att få det att funka. Tur är att vi får bra mycket mer space på nya stället (åtminstone till en början).

Hoppas ni har det bra!
Puss och kram!

Likes

Comments