Passade på att åka ner till Asecs en sväng idag på min lediga dag, tänkte se om jag kunde få tag i årgångsglöggen från Blossa idag, Aloha heter den med inspiration från Hawaii och med smaker som passionsfrukt, hibiskusblomma, kokos och kaffe, låter ju spännande men om den är god eller inte får vi väl se.
Men den fanns inte i butik ännu, den släpptes på beställningssortimentet idag, så får väl bli den vägen istället.
Strosade omkring lite i några andra affärer oxå, skulle vilja ha nån vit stickad tröja som man kan ha redan nu utan att det ser för varmt ut, men hittade ingen, får väl kolla på nätet oxå kanske.
Sen har jag njutit på altanen lite det var ju jättefint och soligt idag, så härligt.

När barnen kom hem så ville de baka cupcakes så det fick det bli, testade Roy Fares chokladmuffins och sen gjorde vi en vanlig frosting på färskost som vi färgade rosa och dekorerade tillsist med fina glänsande pastellkulor.
Twinsen var så duktiga och blandade och fixade det mesta själva, jag bara hjälpte dem med receptet och sätta in och ta ut plåten i ugnen i stort sett.
Det var ett bra recept, de blev verkligen fluffiga men ändå med en liten ”hård” yta, perfekt.


Roy Fares Chokladmuffins

2dl vetemjöl
2dl strösocker
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1/2tsk salt
1msk vaniljsocker
1 1/2dl kakao
1st ägg
3/4dl mjölk
1/2dl vegetabilisk olja
1/2dl hett kaffe

Sätt ugnen på 170 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa samman ägg, mjölk, kaffe och olja lite lätt i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott och blanda till en slät smet.
Lägg formar i en muffinsplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt.
Fyll formarna till ¾ med smet (enklast med hjälp av spritspåse så slipper man massa kladd och spill på kanterna) och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter.
Prova med en sticka så muffinsen är genomgräddade

Vaniljfrosting

60g mjukt smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
100g färskost naturell ex. Philadelphia


Blanda först vaniljsocker och florsocker i en bunke.
Tillsätt mjukt smör samt färskost.
Rör eller vispa till en jämn frosting.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229