Igår började inte dagen riktigt som vanligt, när jag var på väg till jobbet ringde en jobbarkompis mig och sa att det brann på jobbet så att jag skulle vara beredd på att det var ett väldigt pådrag med brandbilar, poliser och ambulans samt tidningar och tv-reportrar.

Så när jag kom fram fick jag parkera en bit ifrån och alla stod och tittade, men det var inte i byggnaden jag sitter i utan huset bakom, men vi fick ju inte gå in ändå för det är ju stor explosionsrisk eftersom i stort sett allt vi tillverkar är farligt material.

Så medans de försökte få kontroll på allt och försöka släcka så var de flesta av oss inne i disponentvillan och fikade och tittade på från fönsterna.
Sen framåt fm fick vi gå in och vi kunde börja jobba, det brann fortfarande men de hade det under kontroll, de var ju kvar hela dagen (inte alla naturligtvis) men en del och de lär ju vara kvar hela helgen för att hålla koll. Så en minst sagt annorlunda dag blev det.

Sen när jag kom hem gick jag ut och gick, härligt att göra det innan fredagsmyset börjar på riktigt, barnen var bortlämnade till mina föräldrar eftersom vi ska på julfest med mitt jobb idag, så det var en lugn och stilla fredagskväll.
Vi gjorde kantarellpizza på tortillabröd, med mozarella, parmesan och stekt lök, mums vad gott det blev, blir sugen på det nu igen, men ikväll väntar som sagt ett stort julbord på oss, ska snart iväg för vi är ett gäng som ska träffas innan på ett ställe och ta en drink.

Annars har jag bakat brioche-hamburgerbröd och hamburgebiffar och fryst in så att vi har att ta med oss till Sälen, Zoe är ju inte så förtjust i korv och inte jag heller och eftersom vi grillar mest till lunch där uppe så brukar vi ha hamburgare med oss så kan man välja vad man vill grilla, åh vad jag längtar dit nu, men det är inte långt kvar som tur är.

Nej dags att fixa det sista med håret nu innan vår bil kommer och hämtar oss.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår när jag var hemma efter jag gjort alla mina ärenden och käkat lunch så drog jag igång med julgodisbak, började med två olika pralinersorter en med en pepparkakstryffelfyllning och en med mintcreme det passade jag på att göra när barnen fortfarande var i skolan.
När de kom hem så gjorde vi en Daimfudge och Amerikansk chokladfudge, väldigt smaskigt och svårt att inte vilja äta upp allt på en gång.
Sen tog vi fram deras vita plastgran och så fick de klä den och ställa fram alla tomtar och pynta ordentligt, blev så mysigt.
Idag har vi varit på drop-in fika på fritids så man fick kolla runt lite på vad de gör och gjort, fika lite och pyssla innan vi åkte hemåt.
Receptet på Daimfudge kommer här:

Daimfudge ca 40-50 bitar
300g 70% choklad
1 burk kondenserad mjölk
2st dubbeldaim

Hacka daimen, smält chokladen över vattenbad eller i micron (ha låg effekt i så fall) häll sen i kondenserad mjölk och en dubbeldaim.
Bred ut i en bakplåtsklädd form och stör över den andra dubbeldaimen uppe på.
Frys i ca 30min eller tills den stelnat, skär i den storlek du vill ha.

Likes

Comments

Idag har jag varit på simningen med twinsen, de har ju börjat ny grupp igen i stora bassängen och det tycker de är kul och nu simmar de verkligen mycket mera, uppe i undervisningsbassängen var det väldigt mycket lek, men det är skillnad nu så det känns kul.
Igår åt jag mitt första julbord, vi hade möte med DHL Global igår och sen åt vi julbord på Jönköpings Hotell och Konferens innan de åkte hemåt Gbg, igen, jag är ju inte så förtjust i julmat men det jag åt var gott och de andra tyckte det var väldigt gott, det var inte så flitigt som en del julbord kan vara, och köttbullarna smakade i stort sett hemmagjorda, dessertbordet var det bästa, det fanns skumtomtar, pepparkakor, chokladtryfflar, knäck mm så det slank ned en del.
Ännu mera gottesaker finns det på jobbet nu, en superstor korg med flera kg choklad och godis står nu mera på bordet i lunchrummet, ska bli kul att se hur snabbt den kommer ta slut.
Till lunch idag blev det en smidig och enkel kycklingrätt i ugnen, nämligen kyckling med pesto.

Pestokyckling

Kyckling
Pesto
Matlagningsgrädde
Turkisk yoghurt
Peppar

Dela kycklingen i lagom bitar och lägg i ugnsform, peppra lite.
Rör ihop matlagningsgrädde, turkiskyoghurt, pesto (ungefär fifty fifty av det) och häll det sen över kycklingen.
In i ugnen på 225° ca 25min.
Servera med valfria tillbehör.

Min fina polkagrispyntade gran!

Likes

Comments

Sitter här i soffan och myser med levande ljus och funderar på om man ska värma på lite glögg, årets Blossa glögg är ju så god och frisk så vi har redan hunnit dricka upp två flaskor, och mer lär det bli det är ju inte ens jul ännu.
Igår var det lite julgodisbak och annat pyssel här hemma, vi var på julmarknad i grannbyn, mysigt, det var ju lite stämning ett tunt vitt lager på marken.
Det bjöds på glögg och pepparkakor där, vi tog lite lotter, vann inget men jag köpte ett fint litet ”tårtfat” på deras loppis, sen tittade vi på alla djur (det fanns både kaniner, kalvar, får, grisar, hästar och hönor) och klappade de som ville bli klappade.
Idag har vi hunnit med skridskoskola som vanligt på söndagar, ett snabbstopp på Intersport för att köpa ett nytt underställ till mig, ville ha ett i merinoull eftersom jag är ganska frusen av mig, och nu hade de kampanj på det så då får man passa på.
Sen hem för lite varm choklad och lussebullar och pepparkakor som adventsfika, sen har vi ställt fram granen som jag plockade för några veckor sen när jag var ute och gick, jag sprayade den med snöspray och hängde sen i polkagriskäppar, så mysigt blev det ska ta en bild imorgon om jag kommer ihåg.
Barnen har pysslat i garaget, byggt och limmat olika konstverk, bl.a. båtar och gubbar av elkablar.
Tog fram barnens gran oxå men har inte hunnit pynta den idag utan det får bli imorgon, sen innan det var läggdags tittade vi på julkalendern tillsammans, fast barnen hade redan sett den imorse men ville gärna se den igen och jag har kollat de första avsnitten så jag ville oxå se vad som hände, den känns som om den kanske kan vara ganska vettig trots allt, var lite märklig första avsnittet tyckte jag.
Bilden idag blir på ett axplock av november, och det var mycket godsaker märker jag, och kan tänka mig att det blir ännu mera nu i december.

Likes

Comments

I samarbete med Buzzador har jag fått testa Arlas nya grönsaksyoghurt, så god rekommenderas verkligen smakrik och väldigt fräsch. Jag testade ”paprika och anchochili” tillsammans med en varm zucchinisallad med stekta champinjoner, grillad paprika, fetaost, rostade valnötter, halloumi, avocado #knivgaffel #buzzador #arlaköket #grönsaksyoghurtbuzz #halloumi #valnötter #zucchini #champinjoner #fetaost #grilladpaprika #avocado #enkelmat #nyttigmat #vegetariskt

Likes

Comments

Nu var det redan torsdag igen, var ju ledig igår, men de dagarna är i stort sett alltid stressiga känns det som man sparar ju alla ärenden och saker att göra till den dagen, men i och för sig så slipper jag ju stressa efter jobbet nån annan dag.
Det är mycket som ska fixas nu inför jul, handlas en hel del, luciakläder och tillbehör till det, julklappar som man ska kolla både fysiskt i butik samt kolla nätet för att se var man hittar exakt det man vill ha och gärna för ett bra pris också, börja tänka på saker vi ska ha med oss till Sälen det går snabbare än man tror dit också märker jag, men åh vad vi längtar, hela familjen, ska bli så skönt och härligt att komma iväg, det är verkligen det bästa beslutet vi gjort, att fira jul i Sälen, ingen stress och härlig julstämning som kommer automatiskt.
I år ser det ju ut att bli en väldigt härlig vecka där uppe med all snö som redan finns, de öppnade ju redan förra veckan och så tidigt är inte ofta de kan öppna, speciellt inte dit vi ska.

Men julklappar var det, tror nästan att jag är färdig nu förutom en kvar, måste klura lite till på den men har lite förslag i alla fall.

Nästa vecka har vi ju julfest på mitt jobb också (första gången med mitt nya jobb) så det är ju lite funderingar på vad man ska ha på sig också, har beställt några klänningar, har fått några och väntar fortfarande på nån, så får vi hoppas att nån av dem känns perfekt, de andra åker tillbaka, Jocke verkar inte ha lika stora klädfunderingar över detta som jag, kul att respektive är medbjudna med i alla fall, måste komma ihåg att boka en bil ner till stan också så vi slipper köra.
Men det är ju inte förrän nästa vecka, nu är det julpynt som gäller så att det blir färdigt inför första advent, har inte jättemycket kvar, girlangen ute vid entrén, bocken Bo och så väntar jag på min adventsljusstake jag beställt, hoppas verkligen den hinner komma innan söndag hur ska det annars gå när vi ska tända det första ljuset?

I vilket fall som helst igår gjorde jag en pizza med rödbetor och Chevré, mums vad gott, vi åt ju det när vi var i Tranås sist på Apotekarns så inspirationen kommer därifrån, jag gjorde så här.

Chevré och rödbetspizza

Tortillabröd
Rödbetor
Rödlök
Chevré
Valnötter
Pinjenötter
Honung
Olivolja
Balsamvinäger
Salt och peppar
Ev. Ruccola

Kokade rödbetorna och skalade dem, skar dem i tunna skivor (men man kan ju ha klyftor om man hellre vill det), sen skar jag rödlök i tunna skivor och stekte dem i olja och vinäger med salt och peppar tills dem blev mjuka och doftade gott.
Ringlade över olivolja på tortillabröden, la ut rödbetsskivorna och löken, smulade rikligt med chevre över, ringlade honung och till sist valnötter och rostade pinjenötter, in i ugnen på 225° i ca fem minuter, eller tills osten smält och fått fin färg. Strö gärna lite rucola över pizzan innan du serverar.

Likes

Comments

Då var det söndag igen, helgerna går så fort!
Var hemma i fredags med både Zoe och Lexie för Zoe var fortfarande hostig och Lexie kände sig lite hängig, tror hon mest ville vara hemma och mysa lite med oss andra och det kan väl vara ok ibland.
Vi tog det lugnt i stort sett hela dagen, film och mys, ett snabbt ärende till stan för att handla lite vi behövde sen var det bara fredagsmys.
Igår var de först på kalas hos en kompis, Jocke och jag passade på att åka till A6 några ärenden innan det var dags att hämta dem igen, väl hemma tog jag fram jullådorna, kände att det är dags att börja pynta i helgen.
Efter lunchen bakade vi pepparkakor alla tre burkar fylldes, så smaskigt!
Idag har vi varit på skridskoskola först, de övade en del på programmet som de ska visa upp på avslutningen till jul, sen hem för vårt vanliga söndagsmys, varm choklad, lussebullar och de nybakade pepparkakorna med lite ädelost på.
Sen julpyntade eller adventspyntade jag och tjejerna inne, stjärnor upp i fönster, lite ljusslingor fram mm, så mysigt och ombonat blir det, därefter övade Zoe läsning och Lexie gick ut till Jocke som fixade med allt möjligt ute och i garaget.
Efter middagen spelade jag och Zoe några olika spel, sen kom Lexie in och ville oxå vara med, därefter var det bara badning för tjejerna innan det var läggdags, och så hoppas vi att båda kan gå till skolan som vanligt igen imorgon.

Likes

Comments

Idag blev det en vab-dag, Zoe har ju hostat ett tag nu och idag kände hon sig lite hängigare och trött, så vi bestämde oss för att stanna hemma, hon måste ju bli frisk nån gång ordentligt och det är ju inte långt kvar till jul heller och Sälen vill vi inte äventyra.
Men Lexie var pigg och gick iväg till skolbussen medans jag och Zoe sjönk ner i soffan framför Nyhetsmorgon.
Mös där ett tag innan Zoe ville titta på nåt roligare och jag gick ner för att börja städa och fixa med tvätt och lite så.
Gjorde oxå pepparkaksdegen inför helgens bak, och det är så magiskt gott med dofterna när man gör den och sen att få provsmaka den ljumna degen, mums, mums, la en fin rund boll av pepparkaksdeg på ett litet fat och gick upp till Zoe med den så hon fick smaska lite med, hon blev överlycklig.
Sen åt vi lite tacos till lunch smidigt att fixa och alltid lika gott, sen blev det lite tv till för Zoe medans jag provade ett nytt recept som jag hittat i ica kuriren tror jag att det var, läste den på jobbet och kopierade receptet, guldfärgade chokladbollar med smak av brynt smör, det gick hem kan jag säga, de blev väldigt mörka i smaken för jag använde 95% choklad, men hela min familj gillade dem i alla fall.
Receptet kommer här:

Chokladbollar med brynt smör 15-20 bollar

100g smör
100g mörk choklad
3dl havregryn
1/2dl strösocker
1msk kakao
3msk starkt kaffe
Garnering:
Guldpulver, silverpulver, kakao eller florsocker, ta vad ni känner/är sugna på.

Smält smöret i en kastrull och värm upp det tills det börjar bubbla och skumma. När det lugnar sig och börjar bli lite gyllenbrunt på botten drar du av kastrullen från plattan.
Låt svalna några minuter och bryt sedan ner chokladen i smöret och låt smälta, värm försiktigt på plattan om chokladen behöver lite hjälp med att smälta.
Blanda ner havregryn i smör- och chokladsmeten.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smet, om du gillar lite slätare konsistens på dina chokladbollar så mixa smeten i matberedaren.
Låt smeten tjockna i kylskåpet 30-60min. eller tills den går att rulla.
Forma till bollar i lagom storlek och förvara i kylen, rulla dem i valfritt pulver strax före serveringen.
Bollarna håller sig 2-3 veckor i kylen.

Likes

Comments

Åh vilken härlig vinterdag det varit idag, snöade hela min pw idag, stora vita fluffiga flingor, hoppas det är så här vintern kommer vara i år.
Det var nästan lite ovädersaktigt när jag åkte in till stan för att handla, men så mysigt. Shopping på Ica Maxi och lämnade in lite kläder på Busfrö för försäljning. Sen hem igen och packa upp allt, laga lite mat och hinna slappa lite innan barnen skulle komma hem, idag hade de även en kompis med sig, så det var full lek både ute och inne, vi hann med lite fika oxå med både frukt och de goda lussebullarna vi bakade i helgen, eller jag gjorde degen och twinsen bakade ut alla bullar.
Zoe och jag övade lite läsning igen och det går hyfsat, tänk så kul sen när hon knäcker koden och det bara kommer att rulla på med läsandet, längtar dit, kommer i håg själv när jag var liten, jag läste hela tiden och kunde läsa flera böcker samtidigt för att jag inte kunde bestämma vilken jag skulle läsa.

Likes

Comments

Första jobbdagen för veckan avklarad, den gick fort, hade möte hela eftermiddagen oxå så det hjälpte ju till oxå.
Sen förbi Lidl för att köpa pepparkaksklänningar till tjejerna, plus lite annat som behövdes.
Hem för en promenad som fick bli lite kortare idag eftersom jag var tvungen att hinna äta och duscha innan det skulle vara ”vägmöte” hemma hos oss idag, skulle fixa iordning fikat oxå.
Tjejerna var ute i sina tomte- och pepparrkakskläder och åkte Snowkick, och lekte i snön och så väntade de på att mötesdeltagarna skulle komma så de kunde säga god jul till dem, lite tidigt kanske, men väldigt gulligt.
Sen övades det lite läsning i deras lättlästa böcker, går väl sådär för Lexie, men Zoe går det bättre för men fortfarande lite trögt, men en sida blev det idag i alla fall.
Imorgon är det simning för twinsen, sista för denna kursen, men den nya börjar redan nästa vecka så det blir inget uppehåll direkt.
Dagens lunch blev en god kycklingrätt i ugnen. Alla ingredienser är efter behag och smak.

Kyckling med soltorkade tomater, grillad paprika, mozarella, pinjenötter och basilika

Kycklingfilé
Soltorkade tomater
Grillade paprika i bitar
Pinjenötter
Basilika
Vitlök
Mozarella

Sätt ugnen på 225°
Dela tomaterna i mindre bitar, hacka basilika och vitlök fint, dela mozarellan i mindre bitar.
Stek sen kycklingfiléerna i en stekpanna så de får lite färg, lägg de, se i en ugnsform och stör över hackad vitlök, soltorkade tomater, grillad paprika, basilika, pinjenötter, mozarella och strö till sist över lite svartpeppar.
Sen in ugnen ca 15-20min
Servera med bulgur och en god sallad.

Likes

Comments