ADD, Hästar/ridning, Ångest

Denna vecka är det prao vecka, eller aa imon. Så det ska bli jätte roligt. Är ju nervös och sånt men hoppas att det ska gå bra. Ska ju va i stallet.

Jag red igår också, jag hade förberett att jag skulle få en stor häst. För jag trodde att det va fixat. Men när jag kom dit så va jag uppställd på en liten häst. Min add hjärna fick panik och jag fick ett litet utbrott. Jag hade planerat i min hjärna att jag skulle få en stor häst och sedan så visade det sig att jag va uppskriven på en liten häst. Jag tror några fattar vad jag mena. Så fick panik och mamma fick komma. Jag var för stor för den ponnyn och allt hade kört ihop sig i min hjärna.

Men när den lektionen innan mig var färdig så gick jag till läraren och sa "hej jag ska rida om, vilken häst ska jag ha?" jag visste men ville att hon skulle se och sedan fixa mig till en annan häst. Hon såg ju direkt att jag va för stor för den ponnyn, så fick byta till en slöis.

JAg fick nästan inte igång henne till trav, hon ville verkligen inte. Men tillslut så gick det. Det räckte med att läraren tog ett steg mot oss så började hon trava på. Jag fick galoppera lite också. Men det ville hon verkligen inte så det tog en liten tid.

När jag va färdig så kom jag av själv! jag har svårt att få över benet över sadeln för sadeln brukar va för hög. Men jag kom av nu. Men hon behövde klia sig så jag fick va den personliga kliaren, jag höll på att flyga iväg när hon kliade sig på mig hahaha. Men det gick ju bra tillslut.

Söndagar brukar inte gilla mig. Jag har liksom energi, men är trött. Jag vill göra något men har ångest. Men när jag tillslut våga säga till mina pappa så åkte vi någonstans och då blev det bättre. Men vi gjorde inget särskilt.

Så har blivit en lite slapp/ångest dag. Sedan har jag fått gjort iordning till imon. Så nu är jag helt slut så ska nog göra mig iordning.

Hajda mina Unisar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Hästar/ridning

Im here! Jag la mig i sängen igår och bara "fasen jag glömde att skriva" men det va så `sent´ och jag hade redan gjort mig iordning för att sova. Så ja, det blev inget igår helt enkelt. Men jag är här nu i alla fall.

Igår va sista skoldagen på länge, för jag ska praoa!! Jag ska praoa hela nästa vecka. Såklart så ska jag ju praoa i stallet, haha. Så det ska bli skita kul. Såklart så har jag lite ångest över det. För det är ju fortfarande nytt, men får hoppas att det går bra helt enkelt.

Men jag red igår, fick en samma häst som förra gången. Den hästen som stannar så fort den får chansen, hahah. Men ramla inte av denna gången heller, hade nog sett jätteroligt ut om jag hade ramat av, hahah. Men jag tycker i alla fall att det gick bra. Mitt ben va rakt hela tiden, eller vad man ska säga. Jag kunde komma fram i galopp, en stund, men där så vek sig foten lite. Men annars gick det faktiskt bra tycker jag. Det som va super va att jag kom av utan att någon behövde putta på benet, jag kom av själv. Så skulle nog såga att det blev ett lyckat ridpass.

Å idag va det dags att rida också, då är det att jag ska rida på ett ´privat´ ställe. Där fick jag göra massor av saker, var där hela dagen. Fick mocka, fylla hinkar, hjälpa andra med staketet (?), ta in min häst, ficka kraftfoder, borsta min häst. Kan säga att han hade rullat sig hahaha. Men sedan fick jag rida, så himla mysigt. Vi red i skogen, branta backar och massor av lera. Så roligt, sedan såg jag tre älgar, eller det va jag som såg dom först. En mamma och två kalvar. Hon som har detta är så trevlig och snäll. Sedan va hennes lillasyster med, hon va också super trevlig.

Men sedan fick jag ta ut honom i hagen igen, eller jag gosa lite med honom först. Det är så mysigt där. Det ända som är lite dåligt är att det är en timme bort med bil och tror inte det finns bussförbindelse dit. Men man har ju en som kör än, hahah.

Å imon blir det igenridning, så då blir det att jag ska rida på ridskolan. Vet inte vilken häst jag ska ha eller något, men det får vi se.

Men ska nog sova nu

Hajda mina Unisar!

Likes

Comments

Allmänt

De har varit en tråkig da idag, hahahah.

Men asså har inte gjort något idag. Jag vakna, tog sin tid men vakna. Vakna av att ett sms som sa att min lärare vabbade idag och den andra läraren som jag tycker är bra, va inte i skolan heller. Så dagen startade ju inte bra, om jag får säga det själv.

Men tog mig upp ändå. Åt och gjorde mig iordning, sedan blev det skola.

Va nog inte ens där i en timme. Det va ingen som hjälpte mig och det körde bara ihop sig. Så vi valde att jag skulle gå hem och göra en engelska uppgift.

Så hemma gjorde jag engelska, man skulle skriva en berättelse så jag skrev om hästar, hahaha. Jag gjorde det nog i en och en halv timme.

Men mitt i allt så hörde jag massor av ljud, blev jätte rädd. Trodde det va en inbrottstjuv, hehhehe. Men när jag väl vågade gå och kolla så såg jag att det va en lastbil som lämpa av något. Vet inte vad det va men pappa bad mig att bära in det i garaget, för att det hade inte plast över sig och det spöregnar här.

Men ska säga en sak, det va tungt. Det var väldigt jobbigt och det va inget bra att lyfta med så fick dra det in i garaget. Ont i händerna fick jag i alla fall. Den saken va så lång också så hela kom inte in i garaget, men jag försökte.

Sedan det konstiga är att jag har haft så mycket energi idag, det är så konstigt för att va jag. Brukar alltid va trött men inte idag. Det jobbiga va att jag inte hade något att göra. Så gick mest runt i huset. Jag kunde inte va ute heller, för det har bara spöregnat idag. Men har hunnit va lite med kaninerna i alla fall, när det väl inte regna.

Sedan gjorde jag paj idag också, den va god men jag tror inte att min mage gillade pajen. För jag började må illa och sånt. Men nu är det nästan över.

Så en liten jobbig och tråkig dag idag. Men imon ska jag rida!

Hajda mina unisar!

Likes

Comments

Allmänt

Va på bup idag, kan inte säga så mycket av det. Kommer inte ihåg så mycket och vi pratade inte om något speciellt. Mest om mina mediciner och om läkarintyg. Men inget annat.

Men mamma skulle ringa och väcka mig, så att jag kunde göra mig iordning och så att vi kom i tid. Men det blev att jag vakna av att hon väckte mig när hon kom hem. Hon hade ringt mig 12 gånger och jag hade inte vaknat. Kan också säga att min mobils ljud va på.

Så vi kom sent, när vi väl hade satt oss i bilen och åkt en bit så hade jag såklart glömt att ta mina tabletter, för hade bara hunnit att ta på mig. Så de va bara att vända och åka hem igen.

Men kan säga att vi inte blev sena ändå, hahah. Vi hann. Men ja, vi pratade inte om något "roligt"

Eftersom jag inte hade hunnit skolan innan bup mötet, så gick jag till skolan efter. För att göra ett prov och sedan gå hem igen, men jag va där i alla fall.

Jag och min skola går inte så jättebra ihop, så hon på bup sa att vi kanske skulle tänka på att gå i en autistklass, där det är mindre grupper i varje klass och läraren vet hur man fungerar. Det lät bra, men vi får se hur det blir. Jag har liksom ingen kommentar om det, det spelar ingen roll. Heheh

Men jag gjorde provet efter och sedan åkte hem. Provet tror jag gick rätt så bra, vi får väll se när jag får tillbaka det. Det va ett so prov förresten.

Här är jag, har ätit men inget mer. Bara haft tråkigt och tittat på datorn.

Jo jag har varit kaninjakt och fixat deras bajshögar (eller ena bajshögen) Min kanin stack såklart idag igen. Även om vi har högt galler. grävt sig igen har hon inte heller. Men nu är hon i sin inhägnad.

Jag gör ju inget roligt om dagarna, hahah. Imon vet jag inte vad jag ska göra. Gå i skolan i alla fall :(

Idag känner jag mest tom, lite ledsen men mest tom. Så har inget att säga om det.

Men ja, hoppas ni har haft en bra tisdag.

Jag har fortfarande ont i svanskotan, hahah.

Hajda mina unisar!

Likes

Comments

Hästar/ridning, Ångest

Blir så himla frustrerad. Asså så j*vla frustrerad på mig själv.

Jag älskar hästar, min fristad är djur. Jag vill va med hästar hela tiden och göra allt som innebär stallet.

Förra ridskolan kände jag mig inte bra i, det känndes inte bra där. Jag blev "mobbad" av en tjej där och sånt. Jag blev rädd och skakis så fort jag åkte ditt. Fick typ ångest varje gång, tänk om det skulle bli dåligt? Tänk om någon skulle döma mig?

Så jag bytte ridskola, bra. Där har jag börjat få galoppera och hoppa, mycket bra mycket bra.

Jag känner mig lite äldre och dåligare än alla andra. Men ja, så känner jag ibland. Det känns som om jag är osynlig där också och att jag bara får stå där. Jag hade behövt någon som kunde säga vad jag kunde göra, iallafall i början.

Så nu kommer det som jag blir sur på mig själv av. Jag känner mig inte bra där. Jag "vågar" inte åka dit mer än när jag ska rida. Det känns bara fel.

Men asså vad är felet på mig? Nu har jag provat två saker och det känns inte bra. Asså bortskämd elle vad e felet? Jag kan ju inte hålla på och byta hela tiden. Varför känner jag såhär? Asså kommer jag aldrig va nöjd eller vad.

För mig skulle jag vilja va i ett litet stall med hästar och med en som inte tycker det är jobbigt, som tycker att jag hjälper till och är någon nytta. Ja någon som gillar mig och kan be om hjälp ibland. Asså där jag in känna mig behövlig, att dom vill att jag ska va där.

Men vad är felet på mig? Jag kan inte begära det. Asså vem orkar med mig, haha. Ingen i ridvärlden säkert. Asså kan jag sluta va idiot, kommer det bara bli att jag inte känner mig bra alls.

Jag om ju liksom inte ha så stora "krav(?)"

Jag måste ju va glad för det jag får!? Men tydligen inte.

Gashhhh blir så frustrerad på mig själv! Nu får jag sluta

Förlåt om någon tog illa men ville skriva av mig, hade säkert kunnat skriva längre Hehehe.

Hajda mina unisar!

Likes

Comments

Allmänt, Hästar/ridning

Im here, and Im kinda frisk.

Men har inte gjort ett skit denna helg. Bara vilat och titta på min dator, haha. Men vi får se hur denna veckan blir.

Eftersom att jag inte kunde rida i fredags och lördags så tror jag att jag iallafall kan rida på fredag igen, om jag inte blir sjuk igen. Hahah, men det är bra. När jag skulle rida på lördag vet jag inte om jag får rida om eller inte. Det får vi helt enkelt se.

Jag hade så gärna viljat bli medryttare eller kunna va där det finns hästar men inte så mycket personer, som det är på en ridskola. Som man bara kan åka till när man mår dåligt, som idag. Men det har jag inte "hittat" än, eller vad man ska säga. Så vi får se. Jag mår dåligt över att jag inte kan va med hästar och sånt. Men aja.

Sedan har väll inget mer roligt hänt, jag äter fortfarande inte så mycket som jag brukar. Men det kommer väll.

Tittar på hästvideos på youtube och vill ha en egen häst, Hahaha. Men annars e de okej, har lite ångest för skolan men annars så går det skapligt iallafall.

Men tror att det kommer lite bättre imon.

Vi hörs

Hajda mina unisar!

Likes

Comments

Jag skriver detta mest för att jag vill skriva varje dag. Så nu kommer ett ännu kortare inlägg.

Jag är sjuk, har/hade feber. Och ja, mår inte bra alltså.

Så den där tre dagars ridningen gick inte så bra. Det blev bara en dag. Skit tråkigt.

Har inte ätit någon bra idag utan bara legat i sängen.

Men ja, ville bara säga det.

Hajda mina unisar!

(ja.........)

Likes

Comments

Allmänt, Hästar/ridning

Im alive, men jag har ont i mandlarna, huvudet ock känner mig förkyldsjuk. Yey! Men det får inte förstöra min ridning.

Så det kommer ett litet snabbt inlägg för jag ska gå och sova snart.

Jag min mamma och min lillebror va och plocka hallon på en bärodling och svamp ute i skogen. Hade varit jätte mysigt om inte mi lillebror hade varit på ett sånt dåligt humör, han va jätte elak Hahaha.

Men tillslut fick jag säga till mamma att vi behövde åka hem. Hon fattade fört inte varför men när jag sa ridning så fattade hon. Det är lite bra att jag håller koll på klockan. Även om jag knappt förstår den. Ibland kan jag ta en timme som en kvart (asså att man måste skynda sig) och ibland en timme som två timmar (att jag är jätte slö) om någon förstår så e ni nog dom smartaste personerna i världen Heheh.

Men sedan gjorde jag mig iordning. Tog bandage på benen så att benen förhoppningsvis inte skulle vika sig. Tog en dayquill (jätte bra att man har varit i USA och kan ta med det hem, den funkar jätte bra mot förkylning, vilket den är till för) sedan så bar det iväg till stallet.

Fick än väldigt snäll häst i boxen. Somna nästan när jag klia honom och va jätte snäll när jag kratsa hovarna och satt på sadeln. Men tränset ville han inte ha på sig. Det tog en lång tid innan jag fick på det.

Väl inne i ridhuset så starta det bra. Jag satt upp, vi börja skritta. Han var väldigt slö men det gick bra. När vi trava första gången så gick det bra.

Men sedan när vi skulle trava igen så ville inte mitt ben, såklart. Asså blir så j*vla arg på benet. Jag vill liksom trava men den viker säg bara.

Sedan så tvärstanade han ju såklart varje gång han fick tillfälle. Så när vi skulle komma fram i galopp så blev det många tvärstanningar (det ordet finns nog inte) men av lärarens hjälp så kunde vi galoppera en liten stund. Men sedan stannade han.

Jag tycker att galoppen är lättare än traven, men det ser säkert inte ut så eftersom jag inge kommer fram i galopp. Förra gången kunde jag ju inte heller galoppera, så det känns ju sådär. Men då e det väll bara stt visa att man visst kan.

Sedan så e det renovering i hallen och mitt rum (det som ska bli mitt rum) nere, så det kommer två bilder av det. Nu ska bara några komma och gjuta (?) imon. Så vi kan inte gå där nere.

Men det är allt som har hänt idag. Sedan så har jag massor av sårskorpor i hårbotten. Inte roligt.

Hajda mina unisar!

Hörs imon

Inga jättefina bilder men de e mörkt ute och jag fick göra det lite fort. Så förlåt.

Likes

Comments

ADD, Allmänt, Autism, Ångest

Mina ögon svider, jag har ont i benen och huvudet. Yey, hahah. Men annars lever jag.

Jag trodde att det skulle va frågor och speciella saker på Väglednings centrumet. Men dom pratade bara lite som jag inte kommer ihåg och sedan typ inget mer. Jag tyckte väll personligen att det inte va någon jätte stor mening att åka dit. Men jag fick i alla fall höra talas om ett gymnasium, Strömma. Det lär väldigt bra. Men det finns ju många bra gymnasium. Just nu så vill jag gå ett Naturbruksgymnasium med inriktning djur. Så det finns det ju många.

Efter det så åkte vi till cubus, för dom har ju 25% på alla byxor. Så vi va på byxjakt. Vi hitta ett par. Men det jobbiga är speglarna i omklädningsrummet, det va typ förstornings glas, jag vet att det va större för dom andra speglarna va mindre. Så där inne kände man sig inte så bekväm. Jag kände mig bara så ful och tjock. Det händer många gånger att jag bara åker hem istället för att jag inte vill va i omklädningsrummen. Sedan så mår jag dåligt över storlekarna, när man hade liten storlek och sedan plötsligt har en stor, eller stor och stor. Det blir jobbigt. Men eftersom jag är i tonåren så är det ju en anledning. Jag får rumpa och höfter. Så får försöka tänka så.

Jag vill liksom inte äta, asså jag vill äta men jag vill inte för jag tänker att jag blir tjock av det. Att allt jag äter så blir jag helt plötsligt tjock. Vilket inte händer. Men min dumma hjärna tänker så. Men när jag äter så får jag bara mer ångest. Asså så jävla jobbigt. Jag får bara sån ångest om mat.

Som nu, jag vill äta ett päron men får ångest av det. Vill liksom inte äta. Skrattar typ av hur patetisk jag är. Gashhh.

Sedan åkte vi till ikea en liten svång och titta lite. Jag hitta inget roligt.

Vi åkte hem, fixa grenar till kaninerna. Va lite med dom, vi har fixat ett större galler till Milka (hon som rymde hela tiden)

Vi "släppte" ut henne lite också men hon hälsa sedan den andra kaninen och sedan gick in igen.

Sedan har jag bara pratat med min besti i mobilen och nu sitter jag här och har ångest för ett päron hahah.

Men imon så börjar min tre dagar i rad ridning. Min fot får bara inte vika sig igen, då e det inte roligt.

Jag har studiedag nu på torsdag och fredag. Men mamma vill att jag ska gå till skolan imon och gö ett prov. Men det vill inte jag.. Men vi får se hur det blir.

Hajda mina Unisar!

Likes

Comments

Allmänt

Jag är här, jag lever lalala.

Skolan gick bra, gjorde matte hela dagen. Hahaha, men när det flyter på så får man ju fortsätta med det. Det går i omgångar för mig. Ibland så kan jag göra massor och andra dagen så kan jag nästan inte göra något.

Men jag gick hem vid halv tolv, för då kunde jag inte koncentrera mig och alla börja dra.

Imon så ska jag åka in till stan, för att träffa min klass och så ska vi gå på något. Om gymnasium, aa just nu vet jag inte så mycket mer. Vi får se imon.

Sedan har jag studiedag på torsdag och fredag. Yey! Så det blir bara imon som jag har skola och sedan har jag en långhelg. Långhelg med ridning. Bättre kan det inte bli.

Det om igår står fortfarande kvar, jag tycker att ridskola är jobbigt. Men jag går där ändå, för jag vill ju va med hästar och det finns inget annat alternativ.

Idag har varit en helt vanlig dag. Inget roligt eller tråkigt har hänt. Förutom att jag har målat massor. Jag är inte jättebra men jag lär mig och det är roligt. Jag har ritat massor av hästar, hahah. Och jag håller på med att måla en kändis. Hehe. Men som jag sa så är jag inte bra så vill inte skämma ut mig och visa...

Jag tog en ansiktsmask när jag duscha idag. Min hud kan va på två olika humör, ändra så gillar den det eller så hatar den det. Nu va den på ett dåligt humör. Det bränns, svider och mitt ansikte är rött, mer än vanligt. Så det är inte så roligt. Men det går över, någon gång.

Men vi får höras mer imon.

Idag har jag ändå mått rätt så okej hela dagen. Så det är perfa. Men är trött, vilket inte är roligt. "Men det är i min natur, hahaha"

Hajda mina Unisar!

Hoppas att ni har en bra dag

Likes

Comments