Förlåt för att jag inte har uppdaterat på länge! Det har varit så att jag har varit hemma och bara legat i sängen för jag har haft så ont (Endometrios). Så det har ju inte hänt något roligt.

Jag har ju stress och ångest av skolan vanligtvis, men nu har jag ju mer stress och ångest för att jag inte har varit i skolan på två dar (om man tar bort helgen). Så det är ju inte roligt alls.

Jag har fortfarande ont men ska ändå försöka få ihop vardagen som jag inte har fått ihop nu när jag bara har legat i sängen och haft ont.

Men hejdå!👋

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Okej idag så har jag tänkt att förklara lite vad endometrios är.

Nu kommer jag att klippa in lite som jag har hittat: Endometrios orsakas av att celler som liknar livmoderslemhinnan (endometriet) hamnar utanför livmodern och fastnar på fel ställen i kroppen, främst på organ i buken. Dessa endometriosceller börjar växa och orsakar inflammationer inne i buken vilket i sin tur kan leda till buksmärtor, ärrvävnad och sammanväxningar. Varav minst 10% av dom som får det är tonåringar.

Alltså av det så får man väldigt ont magen, ryggen och man har ingen ork. (Detta är så jag känner så om det är någon annan med endometrios så behöver inte den känna likadant.)

Dom som har endometrios kan ofta bli fel diognoserade med t.e.x urinvägsinflamation eller IBS. Men nu behöver ingen vara orolig om dom inte redan har fått mens för det är inte stor risk att man får det.

Men detta är väll lite av vad jag känner och så om någon bryr sig. Jag hoppas att någon förstod. Det är lite svårt att förklara. Men ja.

Hejdå!👋

Likes

Comments

​Ska bara skriva en lite rolig sak. Jag skulle till läkaren så min mamma följde med. Och när vi kom dit så var vi sena så vi fick skynda oss och sedan när vi kom dit så fick vi vänta lite till vi fick komma fram till receptionen. Vi sa vart vi skulle och sånt och det tog tid för hon hittade inte mig i sin dator, ja för att skriva att jag var här.

Sedan så hittade hon mig, men det var en sak som va fel.

Det var fel dag, vi ska dit imon... Opps.

Men ja det var en liten rolig sak.

Hejdå!👋

Likes

Comments

Just nu sitter jag i min soffa, igen.. Och tar hand om min lillebror medan min mamma är och handlar. Jag sitter också och lyssnar på musik. Detta blir ett litet lära känna mig inlägg och lite till.

Som jag skrev så gillar jag att lyssna på musik och musik är typ mitt liv, jag lyssnar hela tiden. Så man kan säga att jag inte bara blev lite ledsen när jag idag hade glömt mina hörlurar hemma när jag skulle till skolan.😒

Lite information om mig:

Jag har endometrios, vilket gör att man har jätte ont i samband med mensen, jag har mest ont i ryggen och magen. (Mer information om endometrios kommer snart)

Jag går hos många läkare för att jag har ont typ överallt, jag är ett litet problem barn. Hihi

Jag har socialfobi och ångest.

Ja mer information kommer väl med tiden.

Hejdå👋Likes

Comments

​Ja, nu har jag äntligen börjat blogga, jag har velat göra detta länge men på något sätt har jag inte gjort det.

På denna bloggen kommer väll allt upp, mitt liv, vad jag tycker om saker och ja, ALLT!!

Som det står så heter jag Klara och ja, jag är rätt så konstigt.

Mer information kommer imon.

​Hejdå!👋

Likes

Comments