View tracker

1

2 skriet
3 Bilden föreställer en person som står på en bro och skriker samtidigt som denne darrar av rädsla. Skriet verkar tränga igenom all natur och luft, ett genomträngande skri helt enkelt. Bakom personen som skriker ser man två män i långa mörka rockar som verkar jaga den här personen. En kaotisk stämning som samspelar med himmelens färger. Himmelens färger är orange/rödfärg med lite gula nyanser. Den skrikande och jagade personen står på en bro som håller dem över en fjord som omges av en himmel som sandstrand. Till vänster om den skrikande personen finner vi träräcken som är avsedda för att hålla balansen och man kan använda dessa för ett visuellt mått på hur långt ifrån den skrikande personen befinner sig ifrån de andra männen. Männen befinner sig längst bak på bron, vid den första "träbalken" som löper igenom räcket och skriet befinner sig nästan längst fram. Båtar syns även ute på havet. Konstnären är norsk så jag undrar nästan ifall inte omgivningen och miljön är en kopia på en redan existerande plats i Norge. Konstnären Edward Munch kom ifrån Norge, Oslo.

Den här bilden väcker en känsla hos mig, rädsla. Omgivningen och miljön verkar vara tom, det finns ingenting och väl på bron står personen skrikandes och nerjagad av två män. Allt jag kan se i den här bilden förutom människorna är en tom och läskig miljö som jag själv knappast hade velat vistas i.

Fakta om en konstnär

Leonardo föddes i den lilla staden Anchiano år 1452 nära samhället Vinci i Toscana i Italien som han tillbringade sina första fem år i byn Anchiano med sin far och mor. Modern ger sig sedan iväg för att gifta sig med en annan man. Från 1457 bodde han med sin far, morföräldrar och morbrodern Francesco i det lilla samhället Vinci. Hans far hade gift sig med en sextonårig flicka som hette Albiera Amadori. När Leonardo var 16 år gifter fadern om sig med den tjugoåriga Francesca Lanfredini. Leonardo får totalt 17 syskon.

Hans extraordinära talanger uppmärksammades tidigt och han sattes omkring år 1466, vid en 14 års ålder. i lära hos Andrea del Verrocchio, en ledande florentinsk skulptör, guldsmed och målare. Studierna innefattade många flerfaldiga ämnen och pågick på grund av det nya människoidealet som växte fram under Leonardos tid, numera känt som renässansens början.När jag tittar på denna bilden så får jag en konstig känsla, ibland så kan det vara en äcklig känsla på en väldigt konstigt sätt. Jag kan faktiskt bli lite rädd av henne, det ser ut som att hon vill göra något mot mig, med en äcklig blick. Det jag menar med att den ser äcklig ut är att det ser lite ut som en skräckbild, som att hon precis har dödat någon. Därför kan jag få lite konstiga känslor.


Jag valde Leonardo da Vinci för jag tyckte att han värkande vara en spännande person. Och han dog 2 maj 1519 i Amboise i Frankrike.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag har jag arbetat med mitt andra projekt. Jag tyckte blev nöjd med allt.

Likes

Comments

View tracker

Idag har jag jobbat färdigt med min motorcykel som jag faktiskt blev väldigt nöjd med och jag e mäst nöjd är allt. Och jag fick inget problem dena gången häller.

  • 1 readers

Likes

Comments

Idag har jag fortsätt jobba med min motorcykel och hjort skuggor. Jag e nöjd med mina skuggor för jag tycker att dom blev bra . Jag fick inget problem idag.

  • 3 readers

Likes

Comments

I dag har jag nästa ritat klart grunden till min motorcykel. Jag en nöjda med de mesta. Jag fick inget problem idag.

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med min täckning på en motorcykel. Jag fick inget problem och jag e nöjd med allt.

  • 3 readers

Likes

Comments