Det vi inte kan uttala

I KNOW YOU DREAM OF HIMWHILE YOU SLEEP NEXT TO ME.

Han skrev att han ville lära känna mig, att han ville veta vad som fick mig att bli glad och vad som fick mig att bli ledsen. Att han kunde byta jobb om jag kände det obekvämt att vi arbetade  tillsammans. ”För det är bara ett jobb,men att hitta någon som dig händer inte igen. Det finns bara en Matilda” –för att citera hans ord.

Så där stod jag med ett påskägg fullt av godis och papper fulla av ord från honom och visste inte hur jag skulle reagera. Han mötte mig med tårarna i ögonen och sa att nu fick de bära eller brista. Han gjorde som mig när jag uttrycker mig, han skrev. Han skrev  för han visste att det var mitt sätt att uttrycka mig så han gjorde likadant för att jag skulle förstå. En kille som uppskatta mig för den jag är, som verkligen var intresserad av mig. När han säger att han är kär i mig står jag bara still.Jag får inte fram ett ord, det var som jag blev stum och jag tittar inte ens på honom. Jag tittar inte på honom när han precis sagt att han är kär i mig. Hur idiotisk får man vara?

Han hade lyssnat på mitt tjat om en annan kille i bilen varje kväll efter jobb. Han hade hört hur mitt hjärta gick sönder och hur jag aldrig trodde jag skulle kunna överleva en endaste dag igen.Vi hade gått på morgonpromenader, suttit på bänkar när fåglarna kvittrade medan hela Helsingborg fortfarande sov klockan sju på morgonen en söndag, spelat upp varandras favorit låtar för varandra och berättat historien bakom. Han ringde mig när jag var i Sälen och grät för att mitt trasiga hjärta hade lyckats gå sönder igen, bara för att fråga hur jag mådde. Han lyssnade, han gav mig råd. Han fanns där hela tiden. Och under tiden jag hade fullt upp med att vara så jävla självupptagen blev han kär i mig.

Jag skrek hysteriskt och vände bort huvudet den ute natten när han hade tagit sig modet till att kyssa mig, jag skrek så att hela staden hörde att han inte var en kille för mig på grund av att han var för snäll. Någonstans där mitt emellan mitt prat om att han var för snäll och för bra för mig kastade han tillbaka i mitt ansikte att jag skulle fortsätta vara med killarna som tog sönder mitt hjärta, som inte brydde sig om mig som totalt sket i mig.

För det är ju sådana killar du vill ha.Så låt dina killar Spela svåra,inte prata om sina känslor och bara svara dig ibland, för det är ju det du vill ha?” skrek han samtidigt som han använde min egen mening emot mig som jag tidigare själv publicerat.

Idag när jag möter dessa killar somhan beskrev för mig, de killarna som han under ett halvårs tid  aktivt fick lyssna på varje gång han försökte föra en konversation med mig har jag alltid i bakhuvudet: Att jag släppte taget om en kille som verkligen tyckte om mig för dessa killar, killarna som fortsätter ta sönder mitt hjärta, som fortsätter att skita i mig. För någonstans på vägen när mitt hjärta sprängdes likt en handgranat tappa jag bort min självrespekt .För jag kan inte vara med snälla killar för jag har intalat mig att jag inte förtjänar snälla killar så därför jag spelar bort dem som spelpjäser. För det är inte sådana killar jag vill ha, jag tittar åt ett annat håll.

"För jag är för självupptagen för att se. Att denna kille jag träffa som verkligen såg hela mig kanske jag inte möter igen, för det finns bara en av honom och nu finns det en annan tjej som gör honom lycklig” för att citera mina egna ord.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det vi inte kan uttala

Jag hade lockat mitt hår som var några decimeter längre då än nu, det rosa läppstiftet hade jag precis tagit på och jag vet hur ful jag kände mig i rosa läppstift den kvällen men det var kind of tvunget då temat på min väns 18-årsfest var something pink. Vi hade en super bra kväll i en lokal på tågaborg som sedan ledde oss ut i vimlet i staden. Vi hade en hel tjej-kväll och aldrig är en ute kväll roligare än när man står på dansgolvet tillsammans med sina tjejkompisar och skiter i allt. ungefär så var det.  MEN

Har ni någonsin tittat på en bild och sett allt bakom bilden? känslorna som inte syns, glädjen som trycks tillbaka, händelser man var helt omedveten om och människor man inte ännu mött som man önska att man aldrig heller mött.

Hur man en gång aldrig fört en konversation med en person som faktum med aldrig haft en inverkan i ditt liv tidigare helt plötsligt blir centrum i ditt liv. Någon du klarade av att leva utan, innan personen ens fanns i ditt liv som du fått kämpa över att personen ska försvinna ur dina tankar igen. Hur man var en annan person trotts att man lever i samma kropp som då. 

jag önskar att jag aldrig träffa min person två veckor efter den kvällen där jag locka håret och bar rosa läppstift och älskade livet som den självständiga 18-åringen jag var, personen som vände upp och ner på både mig och mitt liv. 

Likes

Comments

Det vi inte kan uttala

gör en repost på en artikel jag skrev till alla hjärtans dag som nyheter 24 publicerade. För att läsa hela tryck på länken eller bara scrolla ner. http://nyheter24.se/debatt/830000-lat-oss-gora-en-deal-om-alla-hjartans-dag


I dag visar kalender den 14 februari vilket betyder att alla hjärtans dag är kommen igen. Det ska bokas bord på restauranger, spa- anläggningar är fullbokade och det ska inhandlas presenter till sina käraste och den svenska handeln tjänar multum med pengar på just denna dag.

På sociala medier kan vi följa hur alla par firar dagen, läsa långa kärlekstexter om hur lycklig lottade folk är som har varandra. Visst är det mysigt? Och visst är det fint att se hur många som älskar varandra. För det finns ju inget vackrare än när två människor älskar varandra. Men alla singlar då? Ja, vi är singlar på alla hjärtans dag so what? Vi är singlar i dag och vi kommer att vara singlar i morgon med. Så känn ingen ångest inför att en enda dag på året råkar handla om att uppskatta sin partner. Jag är singel och jag har skrattat mig lycklig när jag tappert försökt hjälpa mina bästa vänner att hitta något fint till sina pojkvänner – just för jag själv inte har såna bekymmer detta år.

Jag känner ingen ångest för att fira alla hjärtans dag ensam. För en dag kommer även jag att sitta på en fin restaurang där jag kommer äta gott och dricka vin i mängder tillsammans med en kille som jag älskar.

Men inte detta år. I dag ska jag i stället fokusera på mig själv och jobba hela dagen med något som jag älskar för att sedan köra hem till min lägenhet, titta på en serie med choklad som är det bästa jag vet, och sen gå och lägga mig som alla andra kvällar. Inget märkvärdigt och inget att skapa en onödig ångest över.

Så låt oss göra en deal: skippa att tycka synd om dig själv bara för att du är singel och lova mig att inte känna någon ångest så lovar jag dig att du också kommer att få uppleva den perfekta alla hjärtans dag-dejten någon dag. Låt oss i stället att uppskatta människorna i vår omgivning så mycket varje dag att alla hjärtans dag inte sticker ut speciellt, för man vet aldrig vad som kan hända. Ingen vet om alla hjärtans dag kommer att se ut likadant nästa år. Faktum med ingen vet egentligen hur morgondagen kommer att se ut.

Så se till att alltid uppskatta dig själv och uppskatta alla i din omgivning. Inte bara i dag utan även alla andra 365 dagar om året (ja det är ju faktiskt skottår detta år så ni har en extra dag att visa hur mycket ni älskar er familj, era vänner och partner – ta vara på den).

Likes

Comments

Det som händer dagligen

​När jag sprang runder på maxi för någon dag sen sprang jag på propuds proteinmilkshake och eftersom jag tycker om deras pudding tänkte jag testa dessa med. så det har jag sysslat med idag när jag då inte tvättat och kollat oc. 

vinglas fick jag festa till de med då jag även ska diska senare (ja alla mina dricksglas är i disken, men vinglas känns ganska lyxigt det med!) 

för att säga vad jag tyckte om den så får den 7/10 glada gubbar av mig. lite för söt. 

Likes

Comments

Bilder säger mer än tusen ord

I can't believe that we're still fighting thought we were better than that. It's like we're lost, we keep denying what really means something. is it worth the pain?

Efter att varit sjuk i tre dygn är ingen lyckligare än mig att äntligen orka stå på bena igen. detta fira jag med att köpa mig en ny kamera och självklart testa jag även den idag like you see ovanför. En liten kompakt canon som en super smidig att ta med sig, tröttna på att ha en systemkamra större än mig därav låg den alltid hemma i en låda. Så vet ni? jag tänkte bli lite bättre på det här med att hålla igång en blogg. 

Likes

Comments

Det som händer dagligen

Jag har insett att min senaste kyss:
var en alldeles för tidigt söndags morgon, men också en av dom bästa kyssarna jag någonsin fått,
så det är okej.

Jag lyssnar på: I hate u, I love u - gasha

Jag pratar: för mycket, alltid

Jag tycker om: choklad

Jag avskyr när folk: ger mig mixade signaler om saker och ting

Kärlek är: något av det finaste och hemskaste jag vet.

När jag borstar tänderna: försöker jag att tänka på att 2 minuter är jävligt lång tid.

När jag lagar mat: blir det alltid katastrof stökigt i köket

Jag tänder på: en tändsticka

Jag är rädd för: att livet ska förändras på bara någon sekund och att det ska vara åt de negativa hållet.

Den värsta känslan är: när man blivit totalt lurad

Den bästa känslan är: När jag har gjort något grymt att jag verkligen måste älska mig själv varje sekund

Jag är bäst på: att skjuta upp saker som måste göras

Jag är sämst på: att komma i tid.

Jag kommer alltid vara: kort

Det finaste som finns: ömsesidig kärlek

I sommar ska jag: till spanien med fina människor, titta på Rihanna i stockholm med en av min bäsa vänner

Sist gången jag grät var: för tre dagar sedan för jag hade så fruktanvärt ont i min hals och ingen vårdcentral hjälpte mig.

Jag älskar: min familj

Jag kan inte: förlåta om jag inte vet att jag kommit över händelsen.

När jag vill tänka: skriver jag istället

När jag vill baka: orkar jag aldrig baka

Min mobiltelefon: är tyvärr ett litet beroende, but still jag börjar bli bättre!

När jag vaknar på morgonen: är jag trött

Innan jag går och lägger mig: sätter jag alltid klockan

Just nu tänker jag på: Att jag måste köpa nytt schampoo för mitt är slut och mitt hår är extremt skitigt

Bebisar är: gosiga

Idag har jag: bara vaknat änså länge

Ikväll ska jag: titta på tv och sova ( måste bli frisk!! haha)

Imorgon kommer jag: inget bestämt, men e jag helt frisk ska benne mig världen få veta det.

Jag vill verkligen: spara pengar.Likes

Comments

Det vi inte kan uttala

I HATE AND I LOVE.

Varje gång jag ser honom stelnar jag till, det blir en speciell känsla inom mig. En känsla som fyller mig med både värme och kyla på samma gång. En känsla svår att sätta ord på. När hans namn syns till på mobil skärmen kommer ett leende smygandes fram. Ett lyckorus rusar igenom min kropp samtidigt som jag fylls av känslor med obehag, ilska och hat.Han fyller mig med alla känslor på en och samma gång. Och han får mig att känna varje liten känsla.

Attraktion, lycka, kärlek, ilska, irritation och hat.

Jag fortsätter att intala mig att jag inte bryr mig om honom. Vi klickar inte. Vi är som två magneter som båda är plus. Men vi känner en dragningskraft till varandra, vi har en stark attraktion till varandra men vi vet båda att vi aldrig bli ett. För vi är inte minus och plus. Vi är bara plus.

Nätter av långa samtal om förflutna känslor och våra rädslor är många och aldrig tidigare har jag öppnat mig så för någon av det motsatta könet.. En öppen och ärlig relation. Han har alltid gett mig en känsla av trygghet ingen annan kille lyckats få mig att känna. Jag vet att när jag tittar på denna kille ser jag någon som jag kan göra allt med.Någon jag vill dela allt med. Dra en dagsfylla bara för att jag vet att vi hade haft så jäkla roligt, åka på äventyr bara för vi vore rastlösa en vanlig dag.Men faktum med att jag vet att när jag stänger dörren till lägenheten kommer jag att störa mig på honom igen. Och irritationen jag känner inför honom finns där igen.

Faktum med att jag stör mig för jag vet att vi klickar med varandra. Att våra personligheter kompletterar varandra precis som plus och minus på magneten. Vi är bara på olika plan i livet nu. Men bakom stängda dörrar är det bara vi och där kommer jag fortsätta att känna den enorma attraktionen av hur fin han är.

Jag är inte kär och jag har inget hat. Jag tycker om honom och jag stör mig på honom. En känsla jag aldrig känt förut. Något som jag och han döpte till hatkärlek. För det vi har är inte kärlek. Inte hat. Vår relation är hat-kärlek. Han är min hat-kärleks kille.

Likes

Comments

Det vi inte kan uttala

Han ska vara min bästa vän


Vi satt i hennes säng med te och chokladbollar. Vi hade en typiskt tjejkväll. Ord och känslor slängdes ut och vi uttryckte oss. plötsligt sa hon.

"jag ska kunna se honom som min bästa vän, kunna tänka mig att säga allt jag säger till dig till honom annars är det inget att satsa på"

Hon är klok, min vän. För de är just det som de handlar om. Kärlek.

Kan jag inte se honom som min bästa vän kan jag inte heller se honom som någon att dela mitt liv med. Jag ska kunna skratta hysteriskt och bete mig precis som jag gör med mina bästavänner som med honom jag väljer att spendera en del av mitt liv med. Han ska aldrig vara en kille som kanske funkar.

Han ska vara som den första klunken av morgon kaffet. Han ska ge mig samma känsla som jag känner inför första vårsolen. Han ska ge mig samma lyckorus som jag får av att springa milen på bra tid (eller åtminstone de lyckorus jag fick när jag väl sprang innan, haha)

Han ska få mig att vika mig av skratt trots att vi bara ligger i soffan och gör ingenting. Han ska veta alla mina brister och fortfarande se mig för den jag faktiskt är. Han ska veta att jag alltid kommer några minuter sent för jag är en jävla tidsoptimist och han ska kunna skälla på mig som min pappa alltid gjort när jag aldrig plocka undan efter mig när jag bodde hemma. Han ska kunna hantera mig som sin bästa vän.

Han måste vara en potentiell bästa vän innan han är en potentiell pojkvän.

Likes

Comments

Det vi inte kan uttala


Är det inte konstigt det där: Hur ens ex fortfarande hör av sig till en med jämna mellanrum tre år efter att man gjort slut? Men hur han inte ens kunde säga förlåt när man stod där för tre år sedan med hjärtat i tusen bitar efter att han varit otrogen mot en

Vi slänger oss tillbaka i tiden några år. Tillbaka till tiden innan jag blev Sveriges första, största och enligt eget tycke, bästa fuckgirl. Tillbaka till tiden då jag var dödskär och i mitt första förhållande. Jag hade gått över lik för hans skull. Jag skulle cyklat på en enhjuling till hans stad 18 mil ifrån min egen stad för att komma till honom om han hade bett mig.

Jag kände inte igen mig själv. Från att alltid ha varit den självständiga tjejen som aldrig skulle låta någon sätta sig på mig, till att ha förlorat min självrespekt helt. Men så är det när man är kär intalade jag mig. Det handlade ju inte om förlorad självrespekt, det handlade om att jag hade insett att någon annan var viktigare än mig själv.

Det var bara det, att han hade också insett att andra saker var viktigare än mig. Till exempel att fylla sitt bekräftelsebehov. Att inte behöva sova ensam när jag var i min stad. Att vara omtyckt av det kvinnliga könet. Det kvinnliga könet. Andra brudars pussys var viktigare än mig. Och där satt jag blåögd på andra sidan telefonen och berättade hur mycket jag saknade honom.

Fast egentligen var jag inte blåögd. Jag förstod precis vad som hände men han hade brutit ner mig så mycket att jag låtsades tro honom när han sa att han inte varit otrogen. För jag visste att han skulle bli sur på mig annars, som anklagade honom för något så dumt. Och att han skulle vara sur på mig var det värsta som kunde hända.

Till och med när han tillslut, efter att vi varit tillsammans i ett år, erkände att han hade varit otrogen mot mig ville jag förlåta honom. Men då sa han tillslut att han helt enkelt inte ville vara med mig. Den förnedringen. sedan dess har jag kunnat stänga av mina känslor. Sedan dess har jag knappt gråtit en skvätt. Sedan dess har alla avslut med killar varit piece of cake. Sedan dess har jag alltid vetat att jag kommer att överleva alla heartbreak.

Framförallt så har jag sedan dess blivit mig själv igen. Mitt vanliga, säkra jag, där jag är den viktigaste personen i mitt eget liv.

Så nu när han hör av sig till mig varannan månad skrattar jag för mig själv och inser att jag var den som vann tillslut. Det är han som hör av sig till mig. Och det finns inte en atom i min kropp som känner ett behov eller ens en längtan efter att träffa honom.


hur någon kan skiva en text som passar så bra in på någon annan är det som fascinerar mig. text lånad från nyheter24.

Likes

Comments