Nu är tiden här då blomsterbutikerna är som godisbutiker, åtminstone Blomsterlandet på Sveavägen i Stockholm. Hyllorna är fullproppade med fula lökar i alla dess storlekar. Många kanske tänker vita och röda amaryllisar till jul, men det finns många sorter att välja mellan, bara man hittar rätt butik. Amaryllis är en sån växt som är lätt att spara och få nya blommor på, till och med under sommaren och även till vintern igen. Dessutom finns det inget roligare än att få följa hur en ful monsterlök producerar stora spektakulära blommor. Dock så har jag aldrig "orkat" spara en enda lök, jag slänger dem efter blomningen! Dumt av mig!

De första föramaryllisarna för i år är nu köpta. Jag köpte en jättestor lök av 'Neon Rose' (se bild) som ska planteras nu och blomma om ca 1 månad.

Dessutom så köpte jag en 'Baby Doll' som är en miniatyramaryllis med pytteliten lök och som ska få gräddvita blommor.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Häromdagen var jag på Plantagen och där hittade jag gulliga små liv som promt ville följa med mig hem. Självklart var det svårt att motstå dessa gullisar som sökte ett varmt hem och en husse som skulle älska dem, så ja, vips så var man med barn.

Och så var det sensommar. En ganska kall inledning på sensommaren har det varit, i alla fall om man jämför med förra och förrförra året då dygnstemperaturen låg stabilt mellan 20-25 grader, till och med en bra bit in i september.

Men väderprognosen visar sol framåt så det kanske blir en bra sensommar ändå.

En som inte bryr sig så mycket om vädret är pelargonen 'Little Trot' (heter den verkligen så?) som lyser med sin närvaro.

Likes

Comments

Bilden på min header är som sagt en klockmalvan. I ett inlägg tidigare i år skrev jag om den vita sorten som är min favorit. Det vore synd om jag inte visade de andra färgerna jag har då alla klockmalvor växer lika bra och blommar lika rikt.


En härligt rosa klockmalva.En uppiggande gul-beige-orange sort.En mustigt mörkröd med väldigt stora blommor. Tyvärr har jag inte kvar denna längre på grund av att den växte så kraftigt att jag inte hade plats för den till slut!Och här har vi två malvor som hånglar! Bäst att jag låter dem vara i fred så kanske jag får en ny färg snart ;)

Likes

Comments

Då var det augusti! En härlig sommarmånad med oftast behagliga dagstemperaturer och även om det märks nu att dagarna börjar bli kortare finns det fortfadande gott om ljus för alla växter.

Och sommar är just vad det fortfarande är! Tänk på det ni som säger att det är höst när vi är i mitten av augusti. Varför säger ni så, tycker ni inte att sommaren är kort som den redan är? Varje dag i augusti är en sommardag. Det gäller även sista augusti, det är förvisso den sista sommardagen men fortfarande en hel dag med sommar.

Blommar i augusti gör även den mystiska näckrosen vars skönhet träffar en från långt håll. Du ser en blomma utslagen på vattenytan långt ut i vattnet och förundras över hur vacker en skapelse kan vara. Näckrosen kan med all säkerhet kalla sig den vackraste blomman i hela världen!

Nu till vad detta inlägg egentligen skulle handlat om, en utmaning. När jag fotograferar blommor så föredrar jag närbilder på blommorna. Utmaningen har varit att ta en närbild på en Näckros. Vilket jag nyligen har lyckats med. Jag såg en Näckros, ganska nära strandkanten, så då var det bara att ta av sig skor och strumpor och plaska i. Resultatet ser ni nedan!

Likes

Comments

Nu är det massvis med söta frukter (ja, det är frukter) på paprikan. Och många fler är på gång! 🤗

Likes

Comments

Trädgårdsföreningen i Göteborg är definitivt den bästa trädgårdsparken jag har varit i. Då har jag till och med varit i Royal Botanical Garden i Kew, London. Dessutom fri entré till både parken och till det stora växthuset.

Parken var väldigt stor och vacker.

Här fanns det rosor, rosor och rosor i hundratals olika sorter! Även om rosen inte direkt är min favoritblomma var det kul att gå runt bland alla rosorna och stoppa ner näsan i varje blomma man såg. Har du varit i en sån där tvålbutik där man får lukta på varje roliga tvålsort man ser så var det ungefär så det kändes.

Bäst doft hade denna! Rosen Lady Emma Hamilton!

Inne i växthuset var det varmt och fuktigt. Bland annat fanns det ett stort hibiskusträd.

Likes

Comments

Den bästa tiden är här! Nu är det mycket som står i full blom.

Veronica

Sommarmalva

Näva

Och Pion!!

Dessa är bara en liten bråkdel av allt som blommar. There are more to come!

Likes

Comments

Igår var det julafton när jag äntligen fick mitt paket som jag hade beställt i mars!! En låååång väntan på ett paket med en växt som inte har funnits någon annanstans att få tag på. Vad för växt? Än så länge väntar jag med att avslöja vad det är. Det enda ni får veta är att det är en väldigt speciellt sort! :D

Likes

Comments

Det finns ingen annan ätbar växt som är lika lättodlad som paprikan. Snart har jag mängder med solmogna röda paprikor i balkongen som kommer skördas hela sommaren, woohoo! :D

Likes

Comments

Att en del blommor doftar är bara en extra lyx för en växtentusiast. Just nu har jag två starkt doftande buketter hemma, en köpt bukett med liljor och några egenplockade kvistar med doftolvon som jag har plockat själv.

Doftolvon känner inte många till. Trots att de har en mycket mer "parfymig" och starkare doft som sprider sig mycket längre än syrénernas doft så är doftolvon mindre känd och har hamnat i skuggan av just syrénerna som båda blommar under försommaren.

Likes

Comments