Bilden på min header är som sagt en klockmalvan. I ett inlägg tidigare i år skrev jag om den vita sorten som är min favorit. Det vore synd om jag inte visade de andra färgerna jag har då alla klockmalvor växer lika bra och blommar lika rikt.


En härligt rosa klockmalva.En uppiggande gul-beige-orange sort.En mustigt mörkröd med väldigt stora blommor. Tyvärr har jag inte kvar denna längre på grund av att den växte så kraftigt att jag inte hade plats för den till slut!Och här har vi två malvor som hånglar! Bäst att jag låter dem vara i fred så kanske jag får en ny färg snart ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Då var det augusti! En härlig sommarmånad med oftast behagliga dagstemperaturer och även om det märks nu att dagarna börjar bli kortare finns det fortfadande gott om ljus för alla växter.

Och sommar är just vad det fortfarande är! Tänk på det ni som säger att det är höst när vi är i mitten av augusti. Varför säger ni så, tycker ni inte att sommaren är kort som den redan är? Varje dag i augusti är en sommardag. Det gäller även sista augusti, det är förvisso den sista sommardagen men fortfarande en hel dag med sommar.

Blommar i augusti gör även den mystiska näckrosen vars skönhet träffar en från långt håll. Du ser en blomma utslagen på vattenytan långt ut i vattnet och förundras över hur vacker en skapelse kan vara. Näckrosen kan med all säkerhet kalla sig den vackraste blomman i hela världen!

Nu till vad detta inlägg egentligen skulle handlat om, en utmaning. När jag fotograferar blommor så föredrar jag närbilder på blommorna. Utmaningen har varit att ta en närbild på en Näckros. Vilket jag nyligen har lyckats med. Jag såg en Näckros, ganska nära strandkanten, så då var det bara att ta av sig skor och strumpor och plaska i. Resultatet ser ni nedan!

Likes

Comments

Nu är det massvis med söta frukter (ja, det är frukter) på paprikan. Och många fler är på gång! 🤗

Likes

Comments

Trädgårdsföreningen i Göteborg är definitivt den bästa trädgårdsparken jag har varit i. Då har jag till och med varit i Royal Botanical Garden i Kew, London. Dessutom fri entré till både parken och till det stora växthuset.

Parken var väldigt stor och vacker.

Här fanns det rosor, rosor och rosor i hundratals olika sorter! Även om rosen inte direkt är min favoritblomma var det kul att gå runt bland alla rosorna och stoppa ner näsan i varje blomma man såg. Har du varit i en sån där tvålbutik där man får lukta på varje roliga tvålsort man ser så var det ungefär så det kändes.

Bäst doft hade denna! Rosen Lady Emma Hamilton!

Inne i växthuset var det varmt och fuktigt. Bland annat fanns det ett stort hibiskusträd.

Likes

Comments

Den bästa tiden är här! Nu är det mycket som står i full blom.

Veronica

Sommarmalva

Näva

Och Pion!!

Dessa är bara en liten bråkdel av allt som blommar. There are more to come!

Likes

Comments

Igår var det julafton när jag äntligen fick mitt paket som jag hade beställt i mars!! En låååång väntan på ett paket med en växt som inte har funnits någon annanstans att få tag på. Vad för växt? Än så länge väntar jag med att avslöja vad det är. Det enda ni får veta är att det är en väldigt speciellt sort! :D

Likes

Comments

Det finns ingen annan ätbar växt som är lika lättodlad som paprikan. Snart har jag mängder med solmogna röda paprikor i balkongen som kommer skördas hela sommaren, woohoo! :D

Likes

Comments

Att en del blommor doftar är bara en extra lyx för en växtentusiast. Just nu har jag två starkt doftande buketter hemma, en köpt bukett med liljor och några egenplockade kvistar med doftolvon som jag har plockat själv.

Doftolvon känner inte många till. Trots att de har en mycket mer "parfymig" och starkare doft som sprider sig mycket längre än syrénernas doft så är doftolvon mindre känd och har hamnat i skuggan av just syrénerna som båda blommar under försommaren.

Likes

Comments

Äntligen försommar. Det betyder att det är dags att inreda uteplatserna. Men vad är en uteplats utan sommarblommor? Vad ska man välja?

Vill du få störst avkastning för pengarna så ska du plantera Petunia. De är billiga och säljs som småplantor så här dags. Petunior växer mycket snabbt och plantorna täcks till slut helt av blommor. De finns i regnbågens alla färger och färgprakt är just Petunians ledord. Har du dock en skuggig uteplats dit solen inte når får du tyvärr titta efter något annat. Petunia behöver sol för att kunna blomma!

Glöm dock inte att investera i en redig vattenkanna om du inte redan har en. Hurtiga soldyrkare behöver mycket vatten under varma sommardagar.

Mer om Petunia:

Petunia tillhör potatisväxterna och är alltså närmast släkt med potatis, tomat och tobak.

Likes

Comments

Det hela började med att jag "fick" en liten liten stickling av en främling för några år sedan. Sedan dess har den här växten tagit över hela lägenheten. Nu finns växten i vartenda vrå. Det har inte spelat någon roll hur mycket jag har klippt ner den, varje avklippta gren har blivit en ny planta som jag har kunnat ge bort till bekanta. Det här är växten som får kalla sig "THE KRUKVÄXT", i alla fall till den har blivit stort som ett träd!

Om plantan utsätts för direkt solljus blir den helt lilarosa, utan minsta antydan till grönt!

Likes

Comments