Tjena, hallå alla trogna läsare! Agnes och Loise här.

Vi har nu gått knappt en vecka i skolan och är redan halft utbrännda. Att ta sig upp på morgonen känns lika omöjligt som vanligt och det är en braggd att vi tar oss igenom varge dag utan att kolapsa totalt. Man kan ju undra hur denna termin kommer att sluta om vi känner såhär efter tre dagar av film, musikquiz och mjukstart. Bara tanken på arbete och de kommande Nationella proven får energinivån att sjunka till knappa 0,5. Om inte räddningen kommer snart så lär vi va körda inan veckans slut.

Johan gjorde ett försök att muntra upp oss på dagens hemkunskaps lektion genom att låta oss baka smulpaj och låta oss gå på lunch 45 min tidigare. Ett tappert försök som hjälpte oss att hålla ut ännu en dag.

Kanske överlever veckan trots allt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjena bloggen!

Nu är vi tillbaka efter ett välbehövligt jullov. Idag började tyvärr verkligheten igen...

Först ut var cirkelfys. Efter detta har vi delade åsikter om våran idrottslärare (stackars Johan). Han kan vänta sig hat trots att tanken var god. Innan lunch fick vi dessutom en teknisk genomgång gellande "Vittras nya IT-satsning" av vår nya IT-teckniker Anna (kan behövas ett lycka till).

Åsikter gellande maten: kritiken ger dagens lunch en femma (av 10).


Hare gött!

Likes

Comments

God dag damer, herrar och ickebinära

Idag har vi chilldag. Vi spelar spel, kollar på film och fikar= riktigt nice!

Något som är mindre nice idag är våran "jullunch", den va fruktansvärd! Vi kallar de för fattigt julbord... inget vidare med andra ord! De ända som serverades var trött janson, skrumpna köttbullar, korviga korvar, äcklig skinka och sill. Till vegetareanerna serverades endast ost.

Nu i eftermiddag ska vi kolla på ensam hemma (jippie!) och fika på alla möjliga go'saker!

Imorgon är det skolavslutning vilket vi tycker är JÄVLIGT skönt, som någon i klassen valde att uttryckte sig... (anonym)

Vi önskar våra läsare ost (internt) och en riktig go' jul!!Likes

Comments

Hej alla läsare!

Idag är det måndag, vilket betyder att det endast är två dagar kvar tills julavslutningen :) Sjukt taggade på lov och sovmorgnar. Men efter lovet kommer nationella proven och gymnasievalet vilket man kanske inte är lika taggad på.

Måndag innebär hemkunskap och vi bakade mjuk pepparkaka. För vissa gick det bättre än för andra kan vi lugnt säga... Alex och Tindra skyller på att deras form var dålig, men som man brukar säga, en dålig hantverkare skyller på verktygen.

Idag ska vi även dela ut en present till Kwistan som ni känner igen från vår senaste fredagsspecial. Hon sa under vår intervju att hon önskar sig strumpor så vi tänkte ge henne just det, strumpor.

Det var allt för idag, ha det gött!

Likes

Comments

​Namn: Kwistan Eliassi

Ålder: 29

Vad tycker du om vår klass: Jag tycker att ni är en vänlig klass som man kan prata och diskutera med. Ni är väldigt mogna och en bra klass.

Hur länge har du jobbat här: 5 år

Bästa minnet från Vittra: Arbetslagsmötena första året

Tycker du att vår klass är bra på att samarbeta: Absolut

Vad ska du göra i helgen: Titta på Netflix

Har du någon dold talang: Jag kan stå som en flamingo

Favoritämne när du gick i skolan: Historia, samhällskunskap och religion

Vad ville du bli när du var liten: Lärare

Vad brukar du äta till frukost: Ibland gröt, ibland macka

Vad är något du vill kunna: Jag vill kunna rita bra

Med vilken hand borstar du tänderna med: Höger hand

Vad hade du som nyårslöfte: Att träna två gånger i veckan, det gick inte så bra

Vad kommer du ha för nyårslöfte: Kanske att träna lite mer

Vad vill du ha i julklapp: Jag brukar önska mig strumpor

Gillar du barn: Jag älskar barn


Likes

Comments

Hej alla fiskar! Idag är det torsdag och vet ni vad som är bra med torsdagar? Inget haha. Eller det finns en sak som är bra med torsdagar men det har egentligen inget med denna dag att göra, utan att efter torsdag kommer fredag, HURRA!!!

Den här veckan har det varit prov i hemkunskap, seminarium på SO:n, glosförhör och nästa vecka fysik prov för dom som vill. Imorgon där emot blir det andra fiskar för då är det nobelmiddag. Lärarna säger att man får gärna sätta på sig något extra fint men vi har planerad att alla ska sätta på sig mjukisbyxor istället. Väldigt roligt och skönt må jag säga. Det har också vart rätt så god mat i veckan för vi har haft önskevecka, bästa tiden på året förutom när det är skolavslutning. Vi har fått bland annat tacos, pannkakor, hamburgare och idag får vi potatis bullar mums mums eller vi får se.

Förlåt för detta tråkig inlägget men imorgon blir det en fredags special (om vi inte är för lata.) Vi får se vem som blir den utvalda of the week.

Bye bye
Likes

Comments

Namn: Anna

Ålder: 36

Vad tycker du om vår klass: Jag träffar er inte så ofta, men ni är trevliga

Hur länge har du jobbat här: 1 år

Bästa minnet från Vittra: Förskolans kulturella knytkalas

Vad ska du göra i helgen: Julbaka med mina barn och pynta

Har du någon dold talang: Det är ingen dold talang men jag har ett extrajobb på en resebyrå där jag testar hotell

Favoritämne när du gick i skolan: Svenska

Vad ville du bli när du var liten: Styrelseproffs

Vad brukar du äta till frukost: Te och macka

Med vilken hand borstar du tänderna: Höger hand

Vad är något du vill kunna: Prata ett annat språk (flytande)


Likes

Comments

Hej alla vänner!

Vi har fått finbesök, ja, kan ni tänka er, självaste tandfén var här. Unde de tuffa sista minuterna av svenskalektionen dök han upp, som från ingenstans. Han stod där i dörröppningen med famnen full av färgglada tandborstar och lyckades mutraupp hela klassen med "viktig" information om tandvård:

"Det är viktigt att borsta tänderna, både morgon och kväll. På morgonen ska ni göra det för klasskamraterna och på kvällen för ...eeeh... att döda livsfarliga bakterier" -tandfén

Efter detta korta lilla tal fick alla en varsin tandborste.


Sammanfattningsvis ett mycket trevligt besök bortsätt från att vi inte fick välja färg på tandbordten och sedan tvingades ta med oss ytterligare en tandborste i oönskad färg.Hare gött!

Likes

Comments

Tjena alla trogna läsare!

Idag har vi några intresanta tankar att dela med oss av (för en gångs skull).

Tanke nr1: Lararnas superbraiga provschema fungerar förbannat, jävla superdåligt. Nästa vecka har vi ett stort hemkunskaps test (PROV!), SO seminarium på första världskriget, mellan krigstiden, andra världskriget och kalla kriget, vi ska läsa klart engelska boken, spanska glosor, franska glosor, eventuellt fysik prov och spanska prov samt att vi ska hinna med att ha en fritid, sova 8 timmar om dagen och gå på öppet hus för gymnasiet.

Tanke nr2: Luciatåget går piss. Det finns cirka ingen som vill vara med och vi är otroligt besvikna över att de ska lotta ut lucian när det alltid varit en i årskurs 9 som fått den ärofyllda rollen. Våra fördelar med att gå i 9:an verkar sakta men säkert försvinna...

Tanke nr3: Anna Hagers favoritelev Aksel. Hon verkar vara den enda som ser honom, det känns supertryggt (han finns inte). Vi börjar bli oroliga för vår ansvarspedagog som har börjat bli lite dement med åldern. Vart är världen på väg??

Tack och hej leverpstej!

/Bästa vännerna och Aksel


Likes

Comments

Hej hurra! Idag är det Linnéas födelsedag!

Dagen till ära har vi nationella prov i matte. Det var inte så åt helvete som man kan tro. Onödigt att hätsa upp sig över en sån småsak. Tycker dock synd om stackars Linnéa som har NP på sin födelsedag.

Här är en liten tröst:

https://www.youtube.com/watch?v=mKKodduoSSw

Vi vill även grattulera Ofelia som fyllde år igår med en härlig liten film.

https://www.youtube.com/watch?v=8UE6gzNuUKo


Ha en fortsatt trevlig dag!

Likes

Comments