Gjort lite förändringar här på bloggen. Har startat en med min vän där jag kommer skriva om mitt hästliv och vardag. Ni hittar den på: www.nouw.com/tkshästvardag

Men den här bloggen kommer att finnas kvar, Detta kommer att bli en fotoblogg. Jag kommer alltså lägga ut mycket av de bilder jag tar!

Hoppas ni fortsätter läsa denna blogg och även den nya.

Ha det bra!

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 5365763740"

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har då ett litet företag jag startat som heter KZ Design där jag tillverkar lyckoänglar och namnbrickor! De är främst riktade till hästmänninskor men också hundmänniskor och andra användningsområden.

Änglarna går att få i olika färger med antingen en karbinhake eller nyckelring att fästa dom med. De kan sättas fast i bla. tränset, sadeln, grimman, förbygeln eller så hittar man på något annat ställe man tycker det passar på. Detta ska då bringa med tur och är en snygg detalj som går att matcha till alla outfits! Dessa kostar 30 kr/styck.

Namnbrickorna går att sätta fast på samma ställen som jag nämnde ovan. Men dessa kan man också använda till hund med ex. ett telefon nummer. Detta är en snygg detalj som passar både till vardags och tävling. Finns bokstäverna A-Ö, siffror 0-9, ett hjärta och det går också att önska ett valfritt mönster som jag gör på fri hand. Dessa kostar 45 kr/styck.

Pärlorna som går att välja mellan till änglarna är:

Botten:

Huvudet:

För att beställa kan man antingen maila mig på klara@cantrot.se eller gå in på sidans instagram: @KZ.Design eller Facebook: KZ Design. Där kan du också hitta fler bilder och även uppdateringar på färger mm.

Gå gärna in och följ mig där!

Mvh Klara

Likes

Comments

Idag hade vi den första normala skoldagen för terminen. Vi har i två veckor endast gått 9-12 pga utvecklingssamtal. Men nu börjar det vanliga schemat gälla. Slutar runt 15 varje dag och börjar vid 9. Inte de bästa tiderna för en ryttare som vill rida i ridhus och i ljuset. Men men, kan inte påverka tiderna något.

Sitter i talande stund i ridhuset och kollar när mamma rider på Zamba och även några stallkompisar som är nere och rider. Bussen stenar precis vid ridhuset så för att komma till stallet måste vi gå 15 min i skogen. Vi får se vad denna vecka har att bjuda på. Men en ungefärligt schema ser ut så här:

Måndag: Jogg i ridhuset med mamma

Tisdag: Skola 9-15, Jogg i skogen med Zamba

Onsdag: Skola 8.15-15, öppet hus gymnasium. Ev att mamma tar hand om Zamba beroende på vad jag hinner.

Torsdag: Skola 9-15, Hoppträning Katrinedal

Fredag: Skola 9-15.45, Jogg i skogen med Zamba

Lördag: Ridhuset/skogen med Zamba

Söndag: Hopptävling för Fanny på södertälje, åker med som groom och fotograf. Ridhuset/skogen med Zamba beroende på var jag rider på lördag och när vi kommer hem.


Lite kort planering av veckan. Vad ska ni göra för något?

Ha det bra så hörs vi!Likes

Comments

Postad i: Hästar

Var i lördags på katrinadals lagträning (där jag tränar). Min syster och två kompisar hoppade i en grupp och passade då på att ta med kameran och öva på att fota i ridhus. Blev faktist väldigt nöjd med bilderna och hade sjukt snygga ekipage på bilderna! Alla tre är så duktiga!

Hela upplägget med banhoppningen var att det skulle likna tävling och alla fick gå banan tillsammans och Katarina pratade om hur man ska tänka, själförtroende hos häst och ryttare och andra lärorika steg man går igenom på tävling. Även vi som inte red idag men som tränar där fick vara med och gå banan. Sen var jag med som banpersonal. Väldigt kul! Även om jag inte red själv.

Här kommer några smakprov på bilder jag tog!

Fanny & Shanaia

Saga & Lucas

Ebba & Honey

Fotade även lite i stallet i den rosa solnedgången

Likes

Comments

Zamba var fantastisk på hoppträningen i torsdags. Vi red mycket små hinder och ärade på inramning och samspelet mellan häst och ryttare. Sen red vi även lite snävare svängar både med och utan hinder för att öva på ridningen i sånna situationer. Zamba var helt med på noterna även om jag klantade mig lite grann, men hon ställer alltid upp och räddar situationen.

Efter grund jobbet skulle vi rida några linjer blandat med hinder och bommar. Zamba tog alla hinder som en klocka mesans ryttaren var lit för exalterad. Har aldrig gillar bommar på marken även om jag vet att det är en viktig del. Så rider alltid för mycket eller för lite mot dom. Måste lära mig slappna av mer och låta hästen göra jobbet. Har svårt för att släppa kontrollen när det gäller hoppning. Brukar alltid gå och peppa min syster när hon ska tävla och säga att hon ska släppa kontrollen och våga chansa lite mer eftersom jag vet att hon kan mer än vad hon tror. Men sen så kan jag själv inte släppa det.

Med dessa övningar så la hon upp hindrerna lite. Vilket gjorde att Zamba blev ännu mer taggad. Fick här öva mer på att på fram handen mera då jag haft problem med det är hon springer på mot hinder och hoppar med huvet upp i luften och släpper ryggen. Men när det blir högre så hoppar hon mycket bättre. Speciellt när det blir lite trångt mellan två hinder. Passet slutade med en oxer på 125. Är sjukt nöjd över det språnget. Allting satt. Generellt är detta det bästa passet jag ridit på henne och sista språnget är den bästa känsla jag haft på henne! Nu ska vi bara jobba vidare för att ha den känslan varje gång.

Kommer film på det under dagen!

Likes

Comments

Sitter nu i bilen påväg mot hoppträning. Ska bli kul att komma igång med träningen. Speciellt med bästa tränaren Katarina! Sjukt svårt att kunna rida perfekt utan någon vägledning. Jag vet hur jag vill att det ska vara när jag hoppar. Men vet i te hur jag ska komma dit, så fått lite tips och sen får vi prova oss fram och se vad som passar oss bäst.

Zamba har väldigt lätt för att slänga upp huvet, släppa allt och rusa mot hinder när det blir högre. På lägre hinder är hon snäll som ett lamm och lyssnar till 99%. Självklart ska hon ha mer energi på högre hinder. Men vill gärna ha lite kontroll och inte bara åka med som en vante, så håller på att prova oss fram till tekniker så detta ska bli bättre. Har en grej nu dom vi ska prova ett tag och sen får vi utvärdera och se om det blivit bättre. Men även om hon springer på lite gör hon aldrig något dumt. Hoppar i alla lägen och jag börjar verkligen lita på henne. Hon kan inte rå för att hon tycker hoppning är lite för kul haha.

Igår vart det lite trim i ridhuset. Hon var så himla fin. Det tar ett tag att få henne att slappna av och låta henne ta för sig. Men när det släpper så stämmer allt! Även om vi inte gör allt perfekt än så länge, så är det kul att få utvecklas med henne. Med lite jobb kommer hon bli riktigt bra. Men jag låter det ta tid och när vi är redo ska det bli riktigt kul att få komma ut på dressyrbanorna! I morgon tror jag att det blir lite jogg i ridhuset eftersom det är så isigt ute. Går endast 9-12 i skolan som jag gjort i 2 veckor så har gått om tid. Riktigt skönt att gå dom tiderna faktiskt. Har haft ett ämne per dag för att få en uppstart i dom. Men nästa vecka går vi normala tider igen och det kommer vara fullt upp i skolan eftersom det är min sista termin i 9:an. Mycket prov, redovisningar och nationella prov. Lite ångest inför dom. Men men. Det är även dags att söka in till gymnasiet. Den preliminära sökningen öppnar den här veckan. Men tror att jag redan nu bestämt mig för vad jag ska gå.

(Bild från senaste träningen)

Nu ska jag fokusera på träningen. Men ha det så bra så hörs vi!🎉

  • 88 Readers

Likes

Comments

Postad i: Hästar

I går kväll var det idrottsgalan. En gala där framgångar inom idrotten hyllas från året och priser delas ut. Jag var själv där i publiken och tittade. Jättekul att se alla idrottare och deras prestationer. Även om jag inte är någon idrotts människa och kände typ igen hälften av de som var nominerade.

Men en av de största anledningarna till att jag ville vara där var att ridsportens kung Peder Fredricsson var nominerad i två kategorier. Årets manliga idrottare och Jerringpriset. Samma pris som Rolf Göran Bengtson vann 2012. De andra kandidaterna som var kvar inför kvällen var Henrik Stenson (Golf), Sarah Sjöström (simmning), Emma Rissveds (mountainbike) och Tove Alexandersson (orientering).Röstningen fortsatte under kvällen mellan dessa 5 för att i slutet av kvällen bli två kvar i finalen. De två som var tippade att hamna i finalen var Henrik Stenson som tog OS-silver, vann en major. Den andra var Sarah Sjöström som tog guld, silver och brons under OS i rio och som vunnit jerring priset 2 år i rad, skulle detta bli hennes tredje? Under kvällens gång vann Sarah årets kvinnliga idrottare och Henrik vann både årets manliga idrottare och svenska dagbladets Bragdguld.

Kvällen bestod av musik från Zara Larsson, Danny Saucedo, Charlotte Perrelli och Ebba Forsberg, mycket humor. Men också en del allvar. Lena Sundkvist, kommentator på C-more fick ta emot sportspegelpriset. För att hon orkat stå upp mot allt hat. I hennes tack tal berättade hon om hatet hon har fått tagit emot genom sitt jobb och hur mycket hat normaliseras i detta samhälle och att det har blivit en del av vardagen var så långt ifrån idrottens faiplay som man kunde komma.

Men kvällen gick och det var dags att avslöja de två som tagit sig vidare till final i Jerringpriset. Henrik Stenson och en förvånad Peder Fredricsson. Nu var det bara att rösta så mycket det gick och hålla tummarna. Den tippade vinnaren Sarah Sjöström var ute. Men Henrik var kvar. Alla kunde gissa att det var Henrik som snart skulle gå upp på scenen och ta emot sitt tredje pris. Men som de sa på tv4 nyheterna så är ryttare listiga och är en höjdare på att rösta. När vinnaren skulle presenteras höll hela häst sverige andan. Skulle det bli ännu en ryttare att ta priset? Det var helt tyst inne i globen, man kunde höra andetagen. De ropade ut ett namn, det kunde inte vara sant. Peder Fredricson tog hem priset med 273 760 röster mot Henriks 230 229 röster. Hela häst Sverige jublade. Våran kung skulle gå upp på scenen och ta emot ett pris. Talet han höll var mycket fint där han berömde sin häst väldigt mycket.


"När man, mellan ryttare och häst, kan fånga det till 100%. det är något som är väldigt svårt att sätta ord på. Det närmaste jag kan komma är: Magiskt. Det är min sport. Det är ridsporten."

Medans vi ryttare fyllde sociala medier med kärlek och bilder på Peder som var vårar sätt att säga grattis, blev vi påhoppade för att vara från ridsporten. De flesta ansåg att vi hade gjort en kupp och att det var riggat. För de flesta är det inte prestationen som räknas, utan de priser man vinner. De syftade på att Henrik Stenson hade vunnit en major och att det var den fösta svensken som gjort det. Han hade skrivit historia. Sarah Sjöström som tog medalj i alla loppen hon simmade i under OS. Peder hade ju "bara" tagit ett silver. Men det där silvret var med en ett silver. Det vet alla ryttare om. Hur mycket jobb som legat runt det där silvret. Allt måste stämma. Minsta lilla fel så hade allt vart kört. men Peder och All In gjorde allt helt fantastiskt och var dom ända som var nolla genom hela OS, det räknas som ett guld i våra ögon. Sarah sa efter galan att hon tyckte att en guld medaljör skulle vunnit priset. Men är det färgen på medaljen som räknas? Det är väll ändå prestationen som räknas. hon hade flera lopp att göra, alltså fler chanser till medalj. Peder hade bara en medalj ett rida för och det gjorde han. Under flera tuffa dagar som han förberett sig på i flera månader klarade han av. Han var dessutom det ända ekipaget som vart felfria i hela nationshoppningen.

Att Peder och resten av ridsporten får massor av hat för att vi vann detta pris är inte okej. Lena Sundkvist som var uppe på scenen och berättade om att hatet inom sporten inte är okej och måste ändras. Varför blir det så här då? Likadant var det när Rolf-Göran Bengtsson vann också. Massor av hat på sociala medier, av personer som sitter bakom en skärm och är riktigt dåliga förlorare. De som inte vågar gå ut allmänt och säga saker sätter sig framför datorn och skriver ut vad de tycker. Så ska det inte få vara. Vi inom ridsporten ska gå ihop och stå upp för våran vinst. Inget kommer stoppa våran kung!

Kan inte vi alla bara vara glade för denna vinnst utan att spekulera i fusk. det är bara så, vi ryttare är grymma på att få igenom vad vi vill. Här är ett starkt exempel på det. Grattis till vinsten Peder. Nu lämnar vi hatet bakom oss och ser att vi faktiskt har fått igenom vår vilja och fått våran vinst! Vi är grymma tillsammans!

"Klockren kommentar från @tjernstrom på twitter:

"Skulle hellre kalla i ridsport-sverige än försvaret om ryssen kommer. Jäklar vad de kan mobilisera sig!"


Likes

Comments