Gud vad jag har längtat efter den här helgen! Min kompis Valentina och jag har känt varandra sedan vi var 10 bast och nu bor hon i Huston, inte långt från Austin. Så kul att vi hade kunnat bli placerade varsomhelst i hela USA och hamnade så nära varandra! Valentinas värdmamma ordnar i alla fall varje år en helg vid sitt landställe där utbytesstudenter från hela Texas inom YFU samlas. Med familjer därtill blev vi över 100 pers!

I fredags kom min kompis Kathrine från Danmark som jag lärde känna på en YFU-träff hem till oss för att sova över innan vi åkte till campingen. Så mysig är hon! (Även om vi kanske ser ut som motsatsen)

Kan vi bara ta ett moment för Alauries swag?

Under dagen hängde vi på bryggan och lyssnade på musik från alla länder, spelade fotboll, soccer och hade det allmänt nice.

Alla hade med sig pumpor som vi karvade ur

Med 3 timmars sömn var vi en aning trötta dagen efter kan jag säga. Det hela slutade med att vi sov åtta personer, alla med varandras magar som huvudkudde i ett tvåmanna tält. Så mysigt! Den här helgen var definitivt en av de bästa hittills. ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​I torsdags var det dags för första golftävlingen! Jag hade fått reda på innan av vår coach att alla papper inte var färdiga än vilka behövs för att spela Varsity, så jag spelade i Junior Varsity istället. Lite tråkigt men kanske ändå bra att få prova på att tävla första gången med mindre press.

Hur gick det då? Jag spelade helt okej. Mina drivar var superbra och spelet på fairway bra, men puttningen som i vanliga fall varit min starka sida var inget att hänga i granen om man säger så.

På tävlingen träffade jag en annan svensk utbytesstudent som också heter Clara och det visade sig att också vi hade läst varandras bloggar precis som Emma från Sverige som jag träffade tidigare! Det sjuka var att hon hade växt upp i Sollentuna och gått på en skola några kilometer från mitt hus... Vi har alltså en hel del gemensamma kompisar! Det slutar inte där utan båda är dessutom blonda och vi båda har en tvillingsyster med brunt hår! För några dagar sedan fick jag också reda på att hon har en värdbror som heter Braden och är 7 år... Precis som jag. Minst sagt creepy att jag helt random stötte på min dubbelgångare bara sådär... Hon var i alla fall riktigt skön så vi ska se till att ses igen!

Likes

Comments

Det finns ingenting jag inte klarar av. "Klara klarar allt" har alltid varit min inställning ända sedan jag var liten. Ibland har jag till och med funderat på om jag lider av något slags storhetsvansinne när självförtroendet inte tyckts ha några gränser.

Det är något som ständigt gnager i mig. Sedan snart två år tillbaka har jag varit fast besluten om min framtid: Jag ska jobba inom FN, punkt slut. Precis som allt annat jag tagit mig an så har jag inte sett varför jag inte skulle klara det, jag är ju bäst? Det hela mötte någon sorts vändpunkt när jag fick reda på den kalla faktan att chansen ligger vid ungefär 5%. Fem procent. Varje dag kastas jag nu mellan olika känslor. Känslor av att jag är naiv och dum, att jag borde komma ner på jorden och inse att jag inte är så bra som jag tror. Att sätta upp ett högt mål, att säga "jag ska upp till toppen", är hisnande läskigt då det gör en så blottad för att misslyckas.

För tänk om om jag gör just det; misslyckas? Tänk om jag inte får toppbetyg, inte kommer in på elitutbildningen och inte får drömjobbet? Jag kommer titta tillbaka på mina naiva, hybrisfyllda mål skapade av en tonårstjej som inte visste någonting om det verkliga livet, och inse att jag misslyckades. Är det verkligen värt risken, när den nu visade sig vara så stor? Är det inte bättre att sikta lägre med lugnet att veta att vad som än händer, även om jag inte räddar värden eller eller ens någon, så kommer jag i alla fall aldrig att ha misslyckats. Är inte det en vinst i sig? Tänk om. Tänk om jag inte försöker. Då får jag väl aldrig veta.

Likes

Comments

Idag hade vi "lock down" på skolan, vilket betyder att vi tränade på att gå in och gömma oss i ett rum ifall det skulle vara en skolskjutning. Vi behövde sitta helt tysta i några minuter och lärare gick runt och såg till att inga "kroppar" syntes. Lite udda men alla verkade vara väldigt vana vid detta.

För ett tag sedan lärde jag känna Hannah, en tjej i min US History klass. Ganska snabbt märkte jag att hon var väldigt homofobisk och allmänt konservativ, vilket är något jag ändå inte alls ser mycket av eftersom Austin är en så liberal stad. När hon sedan bjöd med mig till sin konservativa kyrka så var jag ju bara tvungen att säga ja.

Hannahs mamma är väldigt strikt då hon inte ens får ha en smartphone eller knappt göra någonting med kompisar om det inte är kopplat till kyrkan. I söndags hade i alla fall hennes mamma hört henne nämna ordet "butt", och då var det nog. De började bråka och det hela slutade med att Hannah blev utsparkad från huset; för gått. Hon är nu 17 år och hemlös. Nödlösningen för de senaste dagarna är att hon bott hos sin pojkvän som hon varit ihop med i två veckor... Att sova hos en kille är också störta synden här kan jag säga. Hon berättade att om hon inte får bo hos sin kille så kommer hon antagligen hoppa av skolan och gå med i militären... Jag tycker så synd om henne för hon verkade verkligen ledsen över detta. Jag har hört att detta kan hända barn som kommer ut som homosexuella eller som transpersoner, men det känns så konstigt att detta verkligen hände min kompis. Jag hoppas att hennes mammas modersinstinkter slår in; att man ska skydda sitt barn och vilja att det ska vara lyckligt. Här kan man verkligen säga att kyrkans skeva värderingar ibland går till överstyr.

Likes

Comments

I lördags tog vi vårt pick och pack och åkte till Brads föräldrar (utan Brad dock, han jobbade) för en släktträff!

Efter 4 timmars bilfärd kom vi fram och åt hamburgare. Brad syster och hennes barn var också där. Hon har också en utbytesstudent fast från Spanien, så det var kul att träffa henne!

Sedan hade vi bonfire och gjorde smores; mums!

Dagen efter var det dags för frukost: amerikanska pannkakor, ägg, bacon och hash browns.

Efter frukost var vi redo för en tur runt Tom Bean, vilket också är staden där Brad och Alecia växte upp.

Alecia berättade att henne kompis som bodde precis vid skolan alltid åkte bil typ 30 meter bara för att det är det töntigaste som finns att gå, då det kan betyda att man inte har råd med en bil... Lite sjukt.

Här fick alla seniors måla sin egen parkeringsplats. Dröm.

Likes

Comments

Vi hälsade också på Alecia's pappas range, även om han inte var hemma.

Papi som han kallas av barnen, är en äkta cowboy. Här har sin egen rodeo-inhängning (eller vad kallas det?). Han tävlar alltså i att på en häst fånga kor med lasso.

Sedan åkte vi iväg på någon slags fyrhjuling och hängde med kossor. Tut tut!

Alecia lyckades fastna i ett träsk på vägen tillbaka. Mycket skratt blev det och vi kom loss till slut!

Likes

Comments

Här ser ni vad vi ofta äter. Det är mycket bönor, BBQ, naccos, picklat och kött.

Pumpkin goodiebags


På en skala över hur Texas den här den här helgen var så ger jag den 🌵🌵🌵🌵🌵/5 kaktusar!

Likes

Comments

I fredags var dagen vi alla väntat på. Temat var skolans färger vinrött och vitt och det var dags för årets mest hypeade fotbollsmatch! Ordet "homecoming" kan vara lite missvisande men det betyder att de som har gått ut från skolan kan komma tillbaka, även fast jag varken såg eller träffade några sådana. Det är i vilket fall en vecka där schoolspiriten är mer än någonsin!

En tradition som bara Texas har är att man gör mums. Från början var de en liten blomma som killar kunde ge tjejerna när de frågade om de ville gå på "Homecoming dance". Det hela eskalerade till att folk spenderar x antal hundra kronor på att skapa dessa mums. Eftersom mentaliteten är "allt är större i Texas" så är desto större och fler, desto bättre!

Här är några tjejer från golflaget och deras mums!

Det här är en bild från Google men det är väl någonstans här som gränsen går för hur stor en mum kan vara, helt sjukt.

Jag, Beatriz och Isabelle innan matchen!

Eftersom att homecoming är så stort, så kan man bara inte förlora sin homecoming-match. Därför väljer de alltid ett lag de vet att de kommer vinna mot, haha! Så ja vi vann, surprice surprice!

Likes

Comments

Idag var det Hawaii-tema i skolan! Men, tänker ni, har inte hennes skola en klädkod som förbjuder shorts? Jo, men många struntar i den och eftersom det blev en sådan debatt förra året om klädkoden så folk säger att lärarna inte är lika strikta längre. Men, denna outfiten varade inte länge kan jag säga. När jag skulle lämna golfbagen i lärarrummet kom en kvinna i kapp mig och sa ilsket åt mig att shortsen inte var lämpliga att ha i skolan, och att jag genast måste lämna byggnaden och på något sätt byta om, för att sedan komma tillbaka till hennes lärarrum. Det gjorde mig riktigt illa till mods och jag kände mig darrig och kallsvettig. Usch! En upplevelse i sig dock... Skärrad ringde jag Brad som så snällt kom med jeans till mig. Hans kommentar:

"I couldn't find your burka but I got you a pair of jeans".

Kul skoldag även om outfiten inte längre var on fleek. Här är jag och min kompis David också. Nu återstår läxor och pizza. Hare bra!

Likes

Comments