Den här helgen hängde vi i lilla staden Tom Bean igen där Alecia och Brad växte upp. Deras granne har inte mindre än 13 vapen, så under förmiddagen fick jag prova att skjuta 5 av dem. Coolt ju! Man får upp pulsen en del kan jag säga; en riktig adrenalinkick! Herre gud. När jag kom hit ville jag inte ens titta på ett vapen, men se på mig nu?

(Lugn, mamma. Jag är inte seriös med bilderna. Jag är fortfarande emot vapenlagarna här. Andas.)

Likes

Comments

Nu var det dags för min första riktiga tävling i track & field! Jag sprang 1600m och 3200m, och kom 2:a i båda loppen, vilket var kul! Tävlingen var dock bara för B-laget, men men. Personligt rekord med 1 ynka sekund på 1600m blev det också. Framför allt var det grymt kul då tjejerna i laget är hur härliga som helst! Jag somnade med ett leende på läpparna och kände att livet är rätt bra just nu. :)

Likes

Comments

I tisdags var det som ni vet alla hjärtans dag. Under skoldagen så kunde en person komma in och avbryta lektionen för att sjunga en kärlekssång för någon i klassrummet. För 50 kronor kunde man alltså skicka detta anonyma sångtelegram till någon man tycker om. Så fint ju! Under min sista lektion när vi hade möte inför friidrottsträningen så kom en tjej in och sjöng en såg för mig inför vårt lag på 70 tjejer! När jag hörde vilken låt det var så förstod jag genast att det var från min bästa vän Cheryl, då hon vet att det är min favoritsång. En kärleksgest behöver inte vara dyr för att få en att verkligen känna sig älskad. <3

Likes

Comments

Om vi inte pratar om det så finns det inte. Det är lite inställningen här när det kommer till sex. Varje skoldistrikt bestämmer själva om de vill ha sexualkunskap eller inte, och det finns ingen krav på att den ska vara baserad på fakta. Eh, whut? Föräldrar är i allmänhet också mycket striktare än i Sverige. T.ex får man aldrig ha stängd dörr om man är i ett rum med det andra könet, och många vill inte att man umgås ett kompisgäng med både tjejer och killar... Paradoxen är att desto mer tabu sex är i en stat, desto fler är tonårsgraviditeterna. Det jag inte förstår är vad de konservativa är så rädda för? Deras argument är "det är inte skolans uppgift, utan föräldrarnas". Vi alla vet ju dock känslan av att vilja försvinna från jordens yta så fort något intimt händer på TV:n vid fredagsmyset... Sexualkunskap i hemmet uteblir helt enkelt oftast.

Jag har faktiskt hört om skolor här i Texas som tvingats öppna dagis i High School så att tonårsmammorna ska kunna lämna av sina bebisar lätt och smidigt. Jag vet också att en elev födde barn på en av min skolas toaletter, för att sedan (varning för känsliga läsare) lämna det i papperskorgen. Abortlagar räddar bebisars liv? Tror inte det va. USA har mycket att lära, den saken är säker.

Likes

Comments

Alla Juniors och Seniors får två dagar per termin där man kan gå på college visit, så i fredags följde jag med min granne Audrey en skoldag till University of Texas. Hon är verkligen så härlig så vi kommer nog hänga mer!

Klasserna jag följde med på var Autonomi, Hip Hop History och Child Psychology. Under Hip Hop-lektionen så råkade jag slumra till medan psykologin var riktigt intressent. Sedan tog vi en sväng till ett dinosauriemuseum som tillhörde skolan som för övrigt är sjukt stor: 50 000 studenter!

Även om jag inte kommer gå på college här så är det kul att få uppleva mer än bara high school, och dessutom öppnar det upp fler dörrar! Jag har t.ex redan blivit inbjuden till flera college-aktiviteter och fått en ny kompis. Jag älskar verkligen att under utbytesår bara försöka hoppa på alla möjligheter man får!

Likes

Comments

Min outfit var pösiga löparshorts med stor t-shirt, eftersom det är 30 grader utomhus och är något de flesta tjejer här har på sig när det är varmt ute. Skillnaden är att jag har relativt långa ben vilka tycks dra ordningsvakternas blickar till sig, trots att mina shorts är samma längd som alla andras.

En bitter dam stolpar argsint fram till mig för att med avsmak påpeka att shorts inte är lämpligt i skolan. Med en blick som äcklat faller på mina ben, lyckas hon med sitt mål. Jag känner skam. Jag känner mig smutsig.

Efter en dag full av obehag och en ångest jag inte kunnat sätta fingret på så började den feministiska Klara äntligen vakna till liv. Jag var inte skamsen längre, utan arg. Arg över att bli sexualiserad av vuxna på skolan. Arg över att de tar sig rätten att bestämma över min kropp. Arg över att de skambelägger ofta redan osäkra, unga tjejer. Arg över att jag som kvinna är född med en skuld jag ständigt bär med mig i min existens. Det är mitt fel om män attraheras av min hud, mitt fel om de inte kan hålla sina hormoner i styr och en berusad natt skulle råka förgripa sig på mig. Klädkoden riktad mot tjejer här är en del av våldtäktskulturen och inget annat. När ska folk förstå det? När ska de sluta låta pojkar vara pojkar och låta dem ta ansvar för sina handlingar, och inte vi tjejer?

Jag är jag, en individ full med tankar, starka åsikter och framtidsdrömmar. Mina ben kan springa tiotals kilometrar i sträck och dess hud kan svalka mig en het vinterdag i Texas. Mina ben var inte skapta för män att titta på. De var skapta för mig. Jag är en person, inget jävla sexobjekt.

Likes

Comments

En stor tradition här är att se på "Super Bowl" vilket är den årliga finalen av de nationella seriespelen i amerikansk fotboll. It's. A. Big. Deal. Vi åt äkta amerikansk mat = mycket ost, bacon och deep fried. Härligt värre...

Det jag ständigt förundras över när det kommer till fotboll är hur mycket pengar som finns i branschen. Här har ni en lista:


Genomsnittlig kostnad för biljett: 50 000 kronor. Googla om ni inte tror mig, för jag trodde inte Alecia när hon först berättade! Lägsta pris för att ens komma in i arenan är 28 000 kr, och högsta pris 750 000 kr... Lite sjukt.

Högst betalda spelare: Quarterback Aaron Rodgers, 220 miljoner kronor per år.

30 sekunders reklamfilm i halvlek: 45 miljoner kronor.


Det där med reklam har blivit lite av en grej, då företagen verkligen måste göra stordåd med sina sekundrar, om man säger så. Många bryr sig inte om matchen, utan tittar för att se vilka reklamfilmer som visas det här året.

Alltid härligt att få uppleva amerikansk kultur i ett nötskal. Hoppas ni också hade en bra helg! Kramkram.

Likes

Comments

Idag drog jag och ett gäng kompisar till Downtown Austin. Vi... hm... Smög oss in på ett hotell, tog hissen upp till takvåningen och badade bubbelpool. Dollar spenderade: 0. Man får inte vara dum.

Likes

Comments

Nu har jag precis kommit hem från min första friidrottstävling! Eller, glorifierad practice är väl en bättre beskrivning, eftersom det bara var skolans lag. Hur som helst. Igår var det 26 grader, så självklart tyckte jag det borde räcka med shorts, men icke sa Nicke. 12 grader.

Vi i distanslaget började med 800 meter, och det kändes okej även om det var första gången för mig och jag hade kunnat pusha mig mer. När vi hade väntat klart på vårt heat en timma i kylan så var ingen särskilt taggad på att springa 1600 meter. Mitt tidigare personliga rekord var 6.58, så jag hoppades på att kunna springa på 6.50. När det var dags att ta av sig tjocktröjan och ställa sig bakom startlinjen så skrek kroppen "NEJ!". Jag tänkte: "Vad är det för skitsport att bara springa utan anledning och plåga sig själv så mycket det går till det tar slut? Alla hatar ju att springa! Varför gör jag det här??" Sedan löd startskottet och det var bara att ta rygg.

Jag tyckte jag disponerade loppet rätt bra. Vid slutspurten så sprang jag sida vid sida allt vad jag hade med en annan tjej och vi grimagerade båda av smärtan. Fy. När jag sprang över mållinjen så ropade min coach "6.26!". Whuuuut? Jag hoppade av lycka, och tänkte "JAG ÄLSKAR DEN HÄR SPORTEN!". Jag har nu dansat på moln av endorfi- och adrenalinkicken under hela kvällen. Märkligt det där med att springa. Så simpelt och ändå så komplext.

Likes

Comments

Halloj! Igår efter practice så dekorerade jag och Cheryl återvinningslådor med elevkåren för att ställa i klassrummen för att helt enkelt göra det trevligare att återvinna pappar och sånt. Jag har gått på liknande aktiviteter förut, så det är kul! Dessutom finns det en chans att vinna en biljett till en resa med min organisation. Det populäraste resemålet är Hawaii, så varje gång man lägger upp en bild från volontärarbete så läggs ens namn till för lottning. Resan kostar 17 000 kronor (!) så det vore ju rätt najs om man säger så. Hoppas hoppas!

Likes

Comments