Jag har bott här, på andra sidan i 209 dagar. Så pass många dagar att jag har glömt hur det är att bo i Stockholm, hur det är att bo "hemma". Det är när jag börjar tänka på mina gamla rutiner som jag får hemlängtan. Jag vill hem till mina gamla rutiner, missförstå mig inte, jag trivs jättebra här, men jag vill hem. Jag vill hem till ICA Kungsholmstorg. Jag vill till Kungsträdgården. Jag vill ta min cykel till Klara Norra Gymnasium. Jag vill ta mina kvällspromenader runt Kungsholmen, över till Söder och sen hem igen. Jag vill ta en fika. Jag vill till en IKEA möblerad lägenhet. Jag vill hem. Men jag åker hem om 110 dagar, 6 timmar och 34 minuter.


Jag vill inte lämna High School. High School är troligtvist det roligaste jag har någonsin varit med om. Jag vill inte hem från alla sporter och aktiviteter här. Jag vill inte lämna Qwik Trip och Erdmans. Jag vill inte lämna de oerhört fult-inredna-huset. Jag vill inte lämna den lilla staden utan trottoarer. Jag vill uppleva Prom och alla Graduation parties. Jag vill till New York igen med min skola. Jag vill inte lämna alla kompisar jag har här. Jag är inte redo att lämna. Jag vill inte hem.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Woho, säsongstart!!!!
Sporter här i USA är det bästa enligt mig. Och nu äntligen har jag bestämt mig för att gå med I track & field och sen fotboll i privat klubb!

Track&field är alltså som friidrott, och jag hade tänkt och göra sprints (100 m skulle jag gissa) men det är tränaren som bestämmer vad han tycker man ska tävla i.
Denna vecka började träningarna inför de riktiga träningarna med coaches. Vi är alltså en grupp som ska vara med i track som sköter träningen själva!
Det är fortfarande snö här, men det gör inget stopp, vi är fortfarande ute och springer eftersom hela track banan är fylld med snö.

Vårt schema ser ut såhär:
Måndag- springa direkt efter skolan, tar 30 min isch. Springer runt 3 Miles, (1 mile=1,6 km). Efter det körde vi 90 grader, abs osv i en ring
Tisdag: i skolans gym 5.40 på morgonen, sen springa direkt efter skolan (klockan 3)
Onsdag: springa efter skolan, 3 pm+har även fotboll 6.30
Torsdag: i gymmet 5.40+springa efter skolan
Fredag: springa efter skolan, kommer även ha fotbollsträning på fredag i mars.

Det är så kul och se hur engagerade studenterna här är, även om jag dog efter den första dagen efter 3 Miles. Men tycker att det är superkul då både Lara and Beighley är i Track+ alla andra som är med är sjukt härliga! Ska bli svinkul!!

Likes

Comments

Herregud vilken resa jag har gjort under detta halvår. Helt sjukt. Det har gått så snabbt, och jag vet inte vart all tid tog vägen. 4 månader kvar, och det är så sjukt mycket som ska hända under dessa 4 månader. Graduation, prom, track & field, resor, och så nytt fotbollslag.

Ni kanske har förstått att man spelar sporter här med skolans skollag. Jag spelade alltså i skolans #1 lag när jag kom, och säsongen höll på i 3 korta månader. Under dessa tre månader så finns det massor av andra skolor, collages och privat coaches som håller koll på dig och ditt lag, både individuellt och som en skola. Jag är så van att spela fotboll året runt i sverige, att jag inte kunde förstå att fotbollen faktist var över. Det kom mycket tankar runt hur det skulle bli när jag kommer tillbaka. Att spela i mitt gamla lag i sverige utan att ha spelat på flera månader är svårt.

En dag kom det där mailet, från den där coachen i Rochester (staden 30 min bort, med +100,000 inåvande). Hon nämnde att hon visste vem jag var, då jag blev utvald till MVP i mitt lag+ all state #1st team i Minnesota. Hon nämde sitt lag som hon tränade i Rochester, ett tournment team. Ett lag där man tränar 2-3 gånger i veckan, och åker runt i USA för att spela turneringar. Laget var 1-2 år äldre än mig, och Lara, min bästa kompis skulle även delta i detta lag. 2 veckor senare hade jag skrivit på pappret, och mina kläder var påväg. Träningarna börjar i slutet av februari, och jag kan knappast vänta! Är så sjukt taggad, och det ska bli ett nytt kapitel av min resa.

Likes

Comments

Prom (bal) är en av de största sakerna här. Snackat om balen började redan under Homecoming week, vilket var i oktober (om jag ej minns fel). Min bal kommer att vara april 8, och jag är sjukt taggad!

Balklänningarna kostar runt 300-600$ och alla går crazy om de! Att köpa samma klänning som någon annan är det värsta man kan göra, det är big No. De flesta har redan skaffat sig en balklänning och dejt men inte lilla jag. Eller jo, köpte idag min balklänning!

Att köpa balklänning var oerhört svårt. Du måste tänka på pris, färg, bekvämheten, är den för lång? Behöver den justeras? Många har mycket paljetter och är too much för min smak. Fick hem en klänning som var lite mer casual men som ändå passar till balen! Är iallafall supernöjd och kan inte vänta till balen! Wohoo!

Likes

Comments

HEJSAN!
Jag har nu stött på sjukt pinsamma missförståelser här för några veckor sen och måste bara dela med mig!

Måste bara börja med att säga att allting i High school (iallafall min) handlar om: popularitet, betyg, vad man har med sig i lunchlådan, sporter OCH förhållanden! Helst ska den snygga populära tjejen vara tillsammans med en football player, och det är sällan den "poppis tjejen" inte är det!

Att vara tillsammans med någon här är inte "together". Du kan använda "relationship" eller "boyfriend/girlfriend" men det är inte så ofta. Istället säger man "dating". Dating här är INTE "dejta" som på svenska, vilket lilla svenska utbytesstudenten trodde.

När man frågar om någon vill bli tillsammans eller "dating" frågar man inte would you like to be my girlfriend/boyfriend?" Utan du säger "Do u wanna go out with me?"
Denna fråga är inte om du vill lära känna personen bättre o ta en fika, utan personen frågar alltså om du vill bli tillsammans.


Hoppas att ni kan förstå hur många gånger jag svarat ja på frågan "Are u guys dating". Hoppas ni förstår hur många missförståelser killen har fått när detta har kommit tillbaka till honom. Som att han inte visste att jag var hans flickvän? Eller som när personen isig som fråga säger sedan
- "trodde du hade pojkvän?"
- "nej? Varför trodde du det!"
- "you told me you guys were dating?!"
-"ja vi dejtar väll"
*ansiktsuttryck som en utbytesstudent som jag får se varje dag*


Hoppas ni kan förstå hur många gånger jag har svarat "ja" på frågan "Do you wanna go out with me?". Ja absolut kan jag det! En bio eller fika? Vad hade du tänkt? You name it!

Hur stort antal av killar jag "am dating" eller "go out with" är oklart. Har äntligen förstått detta system och var tvungen att säga förlåt till alla killar som har drabbads av den extrema krocken!

Varsågoda för tipsen! För att undvika otrogenhet, dejter, okända förhållanden, söta morgon sms från killar du trodde var kompis med, massor av hjärtan och pussmunnar, mängder av kramar, lär dig av mina misstag och kom ihåg de! Kram från lilla mig

Likes

Comments

Innan jag åkte på mitt livs äventyr så pratade AFS volontärerna mycket om dalar. Ibland kan de gå neråt, och ibland även uppåt. Som tillexempel när man saknar hem, runt jul, eller bara vanliga veckodagar. Jag var så förberedd på dessa dalar, men aldrig hade de nämt om en sådan enorm dal när en går om miste av en nära vän. För dem hade nog inte hans haft det i tanken, precis som jag såg detta som omöjligt.När dalarna går neråt är det viktigt att känna att man har någon och prata med. Jag hade Wyatt.

Wyatt är en underbar person som jag lärde känna redan första veckan. Jag kommer fortfarande ihåg första samtalet. Jag tyckte att han var så snäll. Han nämnde redan då att han alltid fanns där om jag ville snacka. Det tog bara en vecka innan jag skickade iväg ett meddelande om hur jag mådde. Wyatt, som ville bli psykolog tog emot mig med varma händer och snackade ut alla trånga känslor. Jag blev så glad när han sa att han ville bli psykolog, tänk hur många han kunde hjälpa. Jag sa att jag alltid fanns där för honom också såklart, men det fanns inga hintar om hur han egentligen mådde. Han hjälpte så många, och fanns alltid där. Om han bara kunde ha hjälpt sig själv...

För några dagar sen fick jag reda på att Wyatt hade lämnat kasson. Trodde att han hade flyttat och blev såklart ledsen. Men om jag bara skulle veta att han hade flyttat längre än så. Så långt bort det går, och längre bort än det. Wyatt finna tyvärr inte idag. För några dagar sen tog han sitt livs största beslut. Kvällen efter han hade kommit in på collage med psykolog inriktning. Han såg inget ljus i livet, och denna kväll skulle bli hans sista, och jag fick inte säga hejdå.
Idag var hans begravning, det var en oerhört fin stund. Många från skolan var där, och tårarna var av ett oerhört stort antal. Jag är så glad att jag lärde känna Wyatt. Han hjälpte mig så många gånger under dessa 5 månader. Han hjälpte mig mer än någon annan har gjort. Tack Wyatt för allt. Vi ses snart.

Likes

Comments

Godmorgon! Just nu är klockan 9, söndag, och jag har precis vaknat. Vaknade upp med sådan sjuk halsont att jag inte vet vad jag ska göra. Otippat?! Känns som att jag är sjuk här hela tiden...

Igår spenderades dagen med mina två allra bästa kompisar här, Lara & Beighley. Beighl plockade upp mig och Lara strax efter 9, och vi drog till ett gym som Beighl har medlemskort på. Tränade där tillsammans i ungefär 1,5 h och drog hem runt 11 igen! Vi alla tog en dusch och gjorde oss iordning, hämtade våra julklappar (då jag var fast i NY o ej kunde göra det förra helgen) och drog iväg till sushi i Rochester! Det var sjukt mycket folk där, men det var ändå sjukt mysigt och jättegod mat! Mina två kompisar blev sjukt förvånade när jag fråga om jag kunde ha deras ingefära. För det var tydligen en "tung rensare" när man switchade mellan de olika sushi bitarna???! Jag vet inte om det stämde men jag älskar ingefära så jag åt allihopas, och de kunde verkligen inte sluta skratta!

Sen drog vi in och kolla skor till Lara, och sen rullade vi hem! Tror jag kom hem runt 4 isch. Sen kom Morgan o Missy hem och jag följde med de in till Roch igen för de skulle storhandla. Åt på resturang påvägen hem, och svängde förbi några familjekompisar för att snacka o dricka öl. Kom hem runt 10 och var helt slut!

Nu ska jag handla med Missy (v-mamma) och sen får vi se vad som händer!:)

Likes

Comments

Okej hur dålig har jag inte varit på att uppdatera?! Kortfattat: Jullovet gick såå snabbt och sen helt plötsligt var jag i new york för att träffa familjen. Blev kvar i 2 dagar pga snökaos och nu har jag gått en vecka i skolan.
Träffa familjen var sjukt härligt. Vi gjorde så mycket, och det var så härligt att få uppleva allt! Ville typ inte sova för det var slöseri med tiden jag hade med dem!!

Fredag hörrni! Sjukt lång första vecka efter lov. Finals nästa vecka, och jag är inte redo alls. Blir så stressad i onödan, men det ska nog gå bra. Idag så åkte jag och Maddie W till Rochester (närmsta storstad där man oftast åker för de har typ allt, 20 min bort) och fixade några av hennes ärenden. Vi tog en fika och fick även lite shopping gjort! Sjukt mysigt!! Var där från 3.30-7 och sedan drog vi till Hockeygame med 2 killkompisar. Det var inte mycket folk där alls, princip bara vi från vår grade (Senior/junior) men det var ändå rätt kul! Vi drog efteråt till Mc Donalds kl 9 (otippat?) där vi stannade i drygt en timme. Andra från vår skola som hade varit på basketball matchen kom också dit så vi snackade med de, och sen drog hem. Nu är klockan 11.30 PM och ska sova då jag gymmar imorgon klockan 8.30 AM

Likes

Comments

God jul allihopa hemma i Sverige!!
24e december är nu snart över, och julen har varit lättare än vad jag trodde den skulle bli. Imorse åkte vi familjen till v-pappas sida och fira jul. Massor av mat, presenter och folk. Kom hem runt 5, och då öppnade vi i min familj våra julklappar vi gav varandra. Fick bl.a. En resa till Florida av min värdefamilj, så i februari ska jag, v-mamma och v-syster till Florida över en långhelg, vilket ska bli sjukt kul! Ska alltså till nyc i jan, Florida i feb, och sen nyc igen i april, sjukt kul!!

Efter våra egna presenter kom några familjekompisar över och de är fortfarande här. Har fått så mycket paket från folk jag aldrig träffat förut o känns lite konstigt när jag inte gav de någonting... men aja!

Imorgon ska vi fira jul igen med mammans släkt här hos oss. Det ska bli mysigt, men skulle hellre vara i Florida just nu med min egna familj och det är klart att julen fortfarande är hård/ svår även om den är lättare än vad jag trodde!
Hoppas ni har haft en bra jul så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

Äntligen har jag också fått lov! Tror min skola som var den sista med att få lov, helt sjukt hur sent!? Mitt jullov är alltså från den 23 dec- 3 jan. 1,5 vecka, bra jobbat Kasson-Mantorville!:)))) blir såå avundsjuk på alla andra skolor runt omkring som har 3 veckor, men aja...
Imorgon ska vi i familjen öppna julklappar och äta mat osv. På söndag ska vi över till v-pappas föräldrar och fira jul där, sen på måndag kommer v-mammas släkt över till vårt hus med julmys! (Något sånt det är sjukt oklart)

26-27 ska jag hänga med min kontaktperson och åka upp till storstaden. Vad som ska hända är en överraskning men ska bli sjukt mysigt!
27-28 ska en annan från föräldrar "föreningen" från Afs ta med mig o åka skidor!! Hur mysigt och snällt!?
Nyår och nyårsfestligheter med kompisar, vet ej vart, när, med vilka osv men något ska vi nog komma fram till!
4 jan åker jag till New York för att träffa familjen!!

Nu har jag iallafall kommit hem från skolan. Idag höll vi på mycket med vattenfärg, vilket var sjukt kul! Planerna för idag är att göra glögg med värdemamma och kanske kolla på tjejernas hockeymatch!:)

Likes

Comments