Jag har inte uppdaterat på flera veckor. Anledningarna har varit som de alltid låter "jag har haft mycket som har pågått senaste".

Men ja, jag har ingen bättre anledning. Familjebytet är nog största anledningen bakom uppdateringen. Psykiskt är andra stora anledningen. Det har varit mycket nu i slutet, alleldes för mycket för mig själv att ta in och hantera och det var under ett tag jag explodera, jag kunde inte ta något mer. Bloggen kom till sidan och jag glömde helt enkelt bort det. Tredje anledningen är tid.

Jag har 34 dagar kvar. 34. Det är helt sjukt. Jag är så redo att komma hem, det ska bli så skönt att krama om alla igen. Men jag har byggt ett helt liv här. Jag har en ny familj som jag känner mig som hemma hos. Jag har nya kompisar som jag pratar och ser dagligen. Jag har en hund. Jag har en ny skola. Jag har ett nytt språk. Jag önskar att min del av Minnesota och Sverige inte var så långt ifrån varandra.

Så vad har hänt sistone?
Vi har track meets(tävlingar) en gång i veckan, och jag försöker att sänka min sekunder för att bli tillräckligt bra för sections som är nästa torsdag. Det är som slutspel men i Track and Field. Förhoppningsvis kommer jag åtminstone med i 200 meter och shot put, men är inte helt säker. Det är bara top 3 från vårt lag från min skola som kan kvalificera. Vi har träning varje dag efter skolan, och inget är nytt med det.

Fotbollen rullar på också. Många träningar har blivit inställda pga vädret. Det har verkligen spöregnat senaste veckan. Vi har träningar ons, fre och söndag @ 6.30. Jag lär känna laget bättre och bättre och vi har varit på 2 turneringar. Det gick hyfsat bra i dem skulle jag säga! Senaste turneringen blev inställd för att det började spöregna, så jag och v-mamma (som alltid följer med på matcher och track meets vart de än är) åkte istället till Ikea! Vi åt svenska köttbullar och mandeltårta. Jättemysigt!!

Jag drog låret förra veckan under starten under mitt 100 m lopp. Trodde att det bara var träningsverk så har tränat på, tills jag kom in till vår idrotts specialist och hon tog en titt på det. Har nu varit ledig från fotboll och track i 2 dagar och troligen ska vara ledig från träning imorgon också. Har bara varit available att cykla, row, abs och armar. Så får hänga i gymmet med vår specialist i gymmet medan de andra är ute och springer. Well Well, vill bara få låret bra igen!

Vi hade vår senior trip förra veckan. Alla seniors på skolan åkte under fredagen till ett slags hike/park thing. Det påminde mig mycket om barnens ö. Några tog ansvar för att köpa mat och de köpte massvis av frukt, bär, chips, godis osv, för 7000kr. Helt sjukt hur mycket det fanns haha, det tog aldrig slut. Det var iallafall super kul. Vi tog en promenad på 1 mil upp i bergen. Bland stenar och träd, men det var såå kul!!! Vi körde även kick-ball, vilket är typ som brännboll fast med en liten baseball twist på det och du skjuter bollen istället för att slå den. Superkul! Vädret var inte det bästa men det var helt ok.

Jag går ut skolan på onsdag med seniors. På söndag är graduation. Jag ska hålla tal, och är inte klar med de alls. Jag har också fått min cap and gown, hatten och rocken som alla High schoolers har i filmer. Jajamensan, ni kommer få se bilder med mig i den.
Vi håller på som attan i kören att försöka lära oss alla låtar inför graduation. Det funkar väll sådär. Finals är nästa vecka, och slutet börjar verkligen närma sig. Jag har lämnat in mina böcker som jag inte behöver längre och skåp städning är nästa vecka. Vi har en tradition på min skola att ha waterbaloon fight efter graduation, men jag vet inte så mycket om det för utom att alla går all in, så har inte så mycket att säga om det.

Well Well, liten uppdatering från vad som händer här borta. Stressigt både fysiskt och psykiskt. Tack för er tid, vi ses om 34 dagar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ibland går inte allt ihop. Ibland går det bara inte. Jag har haft många svåra dagar i rad, så många svåra dagar att jag ville ta beslutet att åka hem. Jag satt i timmar gråtandes och prata med kompisar, och ännu fler samtal med mamma och pappa. Jag kollade hem flyg i smyg på lektionerna, tider och datum. Jag brydde mig inte om några läxor eller prov för jag hade bestämt mig för att jag ändå skulle hem snart.

Vi alla kan tänka oss att julen är en svår tid att vara iväg från sin familj. Men påsk är nog ännu svårare för mig. Jag och min familj har så många fler och starkare traditioner under påsk än vad vi har under julen. Måla påskägg, leta efter påskägg, trä på färgglada fjädrar på kvistar, se små barn gå utklädda till påskkärringar. Ha påsklunch och middag runt det stora bordet, alla tillsammans. Med sill och potatis. Usch som jag inte gillade påskmat, men som jag saknar det.

Imorgon byter jag familj. Jag hoppas så starkt att jag mår bättre och att jag kan fortsätta mitt år. Jag hoppas jag kan stan och uppleva alla mina 5 punkter som jag listade att jag ville göra/ se fram emot. De punkter jag gjorde när jag mådde som värst.

Glad påsk kära vänner och familj, och glad påsk till mig själv. Glad påsk, Klara.

Likes

Comments

Jag har gjort det, jag har gått på bal i USA. Förmodligen den dagen alla utbytesstudenter är mest spända på. En dag som vi spenderar tusentals kronor på, en dag som är ett minne för livet.

Jag vaknade lite före 8 för att åka till en kompis som skulle göra iordning mitt hår. Vi åt frukost där och sedan fick mitt hår fint fixat. Jag fick skjuss av en kompis som körde oss till en annan kompis, så jag fick skjuts av henne hem igen senare. Jag kom hem runt 10 med fint hår!

Jag kom hem och han knappast vara hemma i 20 minuter innan jag drog iväg igen. Jag fick skjuss av min värdemamma till min bästa kompis Beighley's. Beighley gjorde mitt smink + 4 andras så vi alla var där och snackade samtidigt som hon gjorde oss fina. Jättemysigt!

Efter det kom jag hem, runt 12.15. Min värdemamma tog foton på mig och jag åt lunch. Klockan 1.40 kom min date och plocka upp mig så vi kunde åka till ställer där vi och våran grupp skulle ta foton. Vi tog foton till runt klockan 3 och allas föräldrar och syskon var där för att kunna ta foton med sina barn/ syskon.

Direkt från fotorna åkte vi till skolan för att ha Grand March. Där alla par går i en cirkel och blir uppropade. Alla familjemedlemmar sitter och tar bilder mesans deras barn går med sin dejt genom ceremonin. Efter det hade vi ytterligare 2 timmar av foton i skolan där yngre från skolan kunde ta bilder med en eller lärare. Full proppat.

Från skolan tog vi bussar till Mayo civic center. Det ligger i Rochester (storstaden 25 min bort). De hade en stor lokal för 2,500 pers. Det fanns bilder från detta år uppe på väggarna, vita runda bord, och mat. Vi åt runt klockan 7 och dansen börja runt kl 8. Holy cow, jag tyckte att football killarna i High school efter matcherna var svettiga. Detta var värre. Alla svettades och vi tätt inpackade till varandra medan vi hoppade, sjöng med till låtar och dansade som aldrig förr. Vissa gjorde lapdances, vissa stod blyga i ett hörn. Andra gjorde sina fulaste dansmoves och ett annat gäng satt och kollade på.

Bussar hem igen gick 10.30, 11, eller 11.30. Alla de personer som skulle till en fest dit jag skulle, planerade att ta samma buss, den första. Vi kom till skolan runt 11. Min date skjutsade hem mig och jag gjorde mig iordning för partaj. Drog iväg runt midnatt, och kom inte hem förens på morgonen. Vände på dygnet helt, men det var definitivt värt det!

Likes

Comments

Jag har bott här, på andra sidan i 209 dagar. Så pass många dagar att jag har glömt hur det är att bo i Stockholm, hur det är att bo "hemma". Det är när jag börjar tänka på mina gamla rutiner som jag får hemlängtan. Jag vill hem till mina gamla rutiner, missförstå mig inte, jag trivs jättebra här, men jag vill hem. Jag vill hem till ICA Kungsholmstorg. Jag vill till Kungsträdgården. Jag vill ta min cykel till Klara Norra Gymnasium. Jag vill ta mina kvällspromenader runt Kungsholmen, över till Söder och sen hem igen. Jag vill ta en fika. Jag vill till en IKEA möblerad lägenhet. Jag vill hem. Men jag åker hem om 110 dagar, 6 timmar och 34 minuter.


Jag vill inte lämna High School. High School är troligtvist det roligaste jag har någonsin varit med om. Jag vill inte hem från alla sporter och aktiviteter här. Jag vill inte lämna Qwik Trip och Erdmans. Jag vill inte lämna de oerhört fult-inredna-huset. Jag vill inte lämna den lilla staden utan trottoarer. Jag vill uppleva Prom och alla Graduation parties. Jag vill till New York igen med min skola. Jag vill inte lämna alla kompisar jag har här. Jag är inte redo att lämna. Jag vill inte hem.Likes

Comments

Woho, säsongstart!!!!
Sporter här i USA är det bästa enligt mig. Och nu äntligen har jag bestämt mig för att gå med I track & field och sen fotboll i privat klubb!

Track&field är alltså som friidrott, och jag hade tänkt och göra sprints (100 m skulle jag gissa) men det är tränaren som bestämmer vad han tycker man ska tävla i.
Denna vecka började träningarna inför de riktiga träningarna med coaches. Vi är alltså en grupp som ska vara med i track som sköter träningen själva!
Det är fortfarande snö här, men det gör inget stopp, vi är fortfarande ute och springer eftersom hela track banan är fylld med snö.

Vårt schema ser ut såhär:
Måndag- springa direkt efter skolan, tar 30 min isch. Springer runt 3 Miles, (1 mile=1,6 km). Efter det körde vi 90 grader, abs osv i en ring
Tisdag: i skolans gym 5.40 på morgonen, sen springa direkt efter skolan (klockan 3)
Onsdag: springa efter skolan, 3 pm+har även fotboll 6.30
Torsdag: i gymmet 5.40+springa efter skolan
Fredag: springa efter skolan, kommer även ha fotbollsträning på fredag i mars.

Det är så kul och se hur engagerade studenterna här är, även om jag dog efter den första dagen efter 3 Miles. Men tycker att det är superkul då både Lara and Beighley är i Track+ alla andra som är med är sjukt härliga! Ska bli svinkul!!

Likes

Comments

Herregud vilken resa jag har gjort under detta halvår. Helt sjukt. Det har gått så snabbt, och jag vet inte vart all tid tog vägen. 4 månader kvar, och det är så sjukt mycket som ska hända under dessa 4 månader. Graduation, prom, track & field, resor, och så nytt fotbollslag.

Ni kanske har förstått att man spelar sporter här med skolans skollag. Jag spelade alltså i skolans #1 lag när jag kom, och säsongen höll på i 3 korta månader. Under dessa tre månader så finns det massor av andra skolor, collages och privat coaches som håller koll på dig och ditt lag, både individuellt och som en skola. Jag är så van att spela fotboll året runt i sverige, att jag inte kunde förstå att fotbollen faktist var över. Det kom mycket tankar runt hur det skulle bli när jag kommer tillbaka. Att spela i mitt gamla lag i sverige utan att ha spelat på flera månader är svårt.

En dag kom det där mailet, från den där coachen i Rochester (staden 30 min bort, med +100,000 inåvande). Hon nämnde att hon visste vem jag var, då jag blev utvald till MVP i mitt lag+ all state #1st team i Minnesota. Hon nämde sitt lag som hon tränade i Rochester, ett tournment team. Ett lag där man tränar 2-3 gånger i veckan, och åker runt i USA för att spela turneringar. Laget var 1-2 år äldre än mig, och Lara, min bästa kompis skulle även delta i detta lag. 2 veckor senare hade jag skrivit på pappret, och mina kläder var påväg. Träningarna börjar i slutet av februari, och jag kan knappast vänta! Är så sjukt taggad, och det ska bli ett nytt kapitel av min resa.

Likes

Comments

Prom (bal) är en av de största sakerna här. Snackat om balen började redan under Homecoming week, vilket var i oktober (om jag ej minns fel). Min bal kommer att vara april 8, och jag är sjukt taggad!

Balklänningarna kostar runt 300-600$ och alla går crazy om de! Att köpa samma klänning som någon annan är det värsta man kan göra, det är big No. De flesta har redan skaffat sig en balklänning och dejt men inte lilla jag. Eller jo, köpte idag min balklänning!

Att köpa balklänning var oerhört svårt. Du måste tänka på pris, färg, bekvämheten, är den för lång? Behöver den justeras? Många har mycket paljetter och är too much för min smak. Fick hem en klänning som var lite mer casual men som ändå passar till balen! Är iallafall supernöjd och kan inte vänta till balen! Wohoo!

Likes

Comments

HEJSAN!
Jag har nu stött på sjukt pinsamma missförståelser här för några veckor sen och måste bara dela med mig!

Måste bara börja med att säga att allting i High school (iallafall min) handlar om: popularitet, betyg, vad man har med sig i lunchlådan, sporter OCH förhållanden! Helst ska den snygga populära tjejen vara tillsammans med en football player, och det är sällan den "poppis tjejen" inte är det!

Att vara tillsammans med någon här är inte "together". Du kan använda "relationship" eller "boyfriend/girlfriend" men det är inte så ofta. Istället säger man "dating". Dating här är INTE "dejta" som på svenska, vilket lilla svenska utbytesstudenten trodde.

När man frågar om någon vill bli tillsammans eller "dating" frågar man inte would you like to be my girlfriend/boyfriend?" Utan du säger "Do u wanna go out with me?"
Denna fråga är inte om du vill lära känna personen bättre o ta en fika, utan personen frågar alltså om du vill bli tillsammans.


Hoppas att ni kan förstå hur många gånger jag svarat ja på frågan "Are u guys dating". Hoppas ni förstår hur många missförståelser killen har fått när detta har kommit tillbaka till honom. Som att han inte visste att jag var hans flickvän? Eller som när personen isig som fråga säger sedan
- "trodde du hade pojkvän?"
- "nej? Varför trodde du det!"
- "you told me you guys were dating?!"
-"ja vi dejtar väll"
*ansiktsuttryck som en utbytesstudent som jag får se varje dag*


Hoppas ni kan förstå hur många gånger jag har svarat "ja" på frågan "Do you wanna go out with me?". Ja absolut kan jag det! En bio eller fika? Vad hade du tänkt? You name it!

Hur stort antal av killar jag "am dating" eller "go out with" är oklart. Har äntligen förstått detta system och var tvungen att säga förlåt till alla killar som har drabbads av den extrema krocken!

Varsågoda för tipsen! För att undvika otrogenhet, dejter, okända förhållanden, söta morgon sms från killar du trodde var kompis med, massor av hjärtan och pussmunnar, mängder av kramar, lär dig av mina misstag och kom ihåg de! Kram från lilla mig

Likes

Comments

Innan jag åkte på mitt livs äventyr så pratade AFS volontärerna mycket om dalar. Ibland kan de gå neråt, och ibland även uppåt. Som tillexempel när man saknar hem, runt jul, eller bara vanliga veckodagar. Jag var så förberedd på dessa dalar, men aldrig hade de nämt om en sådan enorm dal när en går om miste av en nära vän. För dem hade nog inte hans haft det i tanken, precis som jag såg detta som omöjligt.När dalarna går neråt är det viktigt att känna att man har någon och prata med. Jag hade Wyatt.

Wyatt är en underbar person som jag lärde känna redan första veckan. Jag kommer fortfarande ihåg första samtalet. Jag tyckte att han var så snäll. Han nämnde redan då att han alltid fanns där om jag ville snacka. Det tog bara en vecka innan jag skickade iväg ett meddelande om hur jag mådde. Wyatt, som ville bli psykolog tog emot mig med varma händer och snackade ut alla trånga känslor. Jag blev så glad när han sa att han ville bli psykolog, tänk hur många han kunde hjälpa. Jag sa att jag alltid fanns där för honom också såklart, men det fanns inga hintar om hur han egentligen mådde. Han hjälpte så många, och fanns alltid där. Om han bara kunde ha hjälpt sig själv...

För några dagar sen fick jag reda på att Wyatt hade lämnat kasson. Trodde att han hade flyttat och blev såklart ledsen. Men om jag bara skulle veta att han hade flyttat längre än så. Så långt bort det går, och längre bort än det. Wyatt finna tyvärr inte idag. För några dagar sen tog han sitt livs största beslut. Kvällen efter han hade kommit in på collage med psykolog inriktning. Han såg inget ljus i livet, och denna kväll skulle bli hans sista, och jag fick inte säga hejdå.
Idag var hans begravning, det var en oerhört fin stund. Många från skolan var där, och tårarna var av ett oerhört stort antal. Jag är så glad att jag lärde känna Wyatt. Han hjälpte mig så många gånger under dessa 5 månader. Han hjälpte mig mer än någon annan har gjort. Tack Wyatt för allt. Vi ses snart.

Likes

Comments

Godmorgon! Just nu är klockan 9, söndag, och jag har precis vaknat. Vaknade upp med sådan sjuk halsont att jag inte vet vad jag ska göra. Otippat?! Känns som att jag är sjuk här hela tiden...

Igår spenderades dagen med mina två allra bästa kompisar här, Lara & Beighley. Beighl plockade upp mig och Lara strax efter 9, och vi drog till ett gym som Beighl har medlemskort på. Tränade där tillsammans i ungefär 1,5 h och drog hem runt 11 igen! Vi alla tog en dusch och gjorde oss iordning, hämtade våra julklappar (då jag var fast i NY o ej kunde göra det förra helgen) och drog iväg till sushi i Rochester! Det var sjukt mycket folk där, men det var ändå sjukt mysigt och jättegod mat! Mina två kompisar blev sjukt förvånade när jag fråga om jag kunde ha deras ingefära. För det var tydligen en "tung rensare" när man switchade mellan de olika sushi bitarna???! Jag vet inte om det stämde men jag älskar ingefära så jag åt allihopas, och de kunde verkligen inte sluta skratta!

Sen drog vi in och kolla skor till Lara, och sen rullade vi hem! Tror jag kom hem runt 4 isch. Sen kom Morgan o Missy hem och jag följde med de in till Roch igen för de skulle storhandla. Åt på resturang påvägen hem, och svängde förbi några familjekompisar för att snacka o dricka öl. Kom hem runt 10 och var helt slut!

Nu ska jag handla med Missy (v-mamma) och sen får vi se vad som händer!:)

Likes

Comments