Header
View tracker

Hejsan!
Nu, oavsett ångesten av att sommarn är slut, knackar hösten på dörren. Även om det blir kallt, vilket inte till 100% är min melodi... tycker jag faktist att höst är en av de mysigare årstiderna. Löven blir vackra och luften frisk. Dessutom blir det säsong för mysiga lägereldar och grillade marshmallows. Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på chokladmuffins med marshmallows i. Egentligen vart de ett misslyckat försök på att göra marshmallowskakor. Men jag var lat och hade i flytande margarin istället för fats margarin... vilket resulterade i att det blev muffins istället... jag hittade kakrecept på en blogg som heter Bambi, det är det receptet som ät skrivet här under. Ända skillnaden är att jag hade i flytande margarin och la de i muffinsformar så på sätt och vis blir det här ett 2 i 1 recept😉. Lycka till!🍂🍁🍂


12 marshmallows (i tredjedelar)

1 ½ dl kakao

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk salt

115 g smör, rumstempererat

1 dl farinsocker

2 dl strösocker + ½ dl att rulla kakorna i

2 ägg

1 tsk vaniljsocker



1. Klipp marshmallowsen i tredjedelar och ställ in i frysen medan du förbereder kakdegen.

2. Sätt på ugnen på 200 grader.

3. Blanda smör, farinsocker och socker till en jämn massa.

4. Tillsätt ägg och vaniljsocker. Blanda väl.

5. Blanda i vetemjöl, bikarbonat, salt och kakao lite åt gången.

6. Rulla en liten boll runt om varje marshmallow bit. Detta kan bli väldigt kladdigt, men det brukar hjälpa att tvätta av händerna emellan åt och att rulla degen till en boll först och sen trycka in marshmallow-biten.

7. Rulla varje boll i stösocker och grädda sedan i ugnen i 4-5 minuter.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hejsan!
Idag är ingen vanlig dag för idag är det Klaraskitchen födelsedag!! 2år har Klaraskitchen funnits idag!!🎂🎂 jag han tyvärr inte baka någon tårta... Men några cupcakes blev det iallafall🎉🎉 Det är en vanlig vaniljmjuffin och sedan är de toppade med en vanilfrosting. Väldigt basic men väldigt gott! Här har ni
Recepten lycka till!

Vaniljmuffins (12 st)
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt. Blanda därefter i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda till sist i smör och mjölk och rör till en jämn smet. Fördela i muffinsformar och grädda i 10-12 minuter.

Tips: Tillsätt 2 msk kakao för att göra chokladmuffins


Frossting:
Ingredienser:
115g mjukt smör
250g florsocker
2tsk kokande vatten

Hur man gör: vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker lite i taget under omvispning. Tillsätt vatten och valfri smaksättning under omvispning.
Jag valde att ha vanilj smak tillsätt då 1tsk vaniljsocker.

Likes

Comments

View tracker

Hejsan!
Idag har jag bakat kardemummabullar. De här är perfekta om man ska få gäster och behöver slänga ihop något snabbt. Men, va? Tänker säkert många nu. Bullar ska väll jäsa hur länge som helst? Ja de stämmer men inte när det gäller de här bullarna... De här bullaran kallas hastbullar och innehåller inget jäst= ingen jäsningstid. Det bästa av allt är att de smakar hur gott som helst. Den största skillnaden är bara att ytan är lite knaprigare. Du måste tänka på att du inte kan göra för små bullar dock... För de jäser ingenting. Lycka till!

RECEPT: (ca 20 st)3,5 tsk bakpulver
75 gram smör
2,5 dl mjölk
0,5 dl sirap
1 krm salt
1 tsk kardemumma, malen
7 dl mjölFyllning:
50 gram smör
0,5 dl socker
1 tsk kanelGarnering:
1 st ägg, vispat
1 dl pärlsockerGör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och blanda ner i mjölken.
Tillsätt salt, sirap och kardemumma och rör om.
Ha i vetemjöl och bakpulver och arbeta den väl, Degen ska bli mjuk och smidig utan att vara torr. Kavla ut degen till en stor rektangulär platta. Bred på smör med en slickepott, strö över kanel, socker och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar. Pensla bullarna med vispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.

Likes

Comments

Hejsan!
I helgen var jag och min familj+ vänner ute på sjön. Vi var på ett riktigt smultronställe som kallas sängkammarön. På kvällen hade vi en mysig kräftskiva. Tyvärr hade vi inte med oss lustiga hattar och månar... Men vad gör det om hundra år? Lika kul hade vi för det!Kräftorna kokade vi ute på ett gaskök. Kräftor i säg är inte särkilt mättande så idag hade jag tänkt dela med mig av några olika recept på saker som passar perfekt till kräftskiva, och som dessutom är jätte goda men enkla.

Det här grillbrödet är hur gott som helst! Passar perfekt till en vanlig grillkväll också:
Recept
6-8 bröd
15 g jäst
1/2 +1/2 dl (37 gradigt) vatten
1 tsk honung
1 dl yoghurt (rumstempererad)
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk krossade kummin frön
cirka 7 dl vetemjöl

Den här pajen är också utsökt till kräftskivan. En riktigt god västerbottenpaj sitter väll aldrig fel?

Du behöver
Pajdeg
100 g smör
100 g vetemjöl (1 2/3 dl)
2 msk kallt vatten
Fyllning
200 g västerbottensost, grovriven
2 ägg
2 dl mjölk eller vispgrädde
Salt och nymalen peppar
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Pajdeg
Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare.
Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme.
Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
Fördela västerbottensost i pajskalet.
Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Servera gärna västerbottenpajen med en blandad sallad.

Likes

Comments

Hejsan!
Idag har jag bakar cupcakes dekorerade som vattenmeloner. De smakar dock inte cupcakes men de var goda ändå. De är gjorda av en vanilj cupcake med chokladbitar i och en vanilj frostig. Både cupcaken och frostingen är färgad med karamellfärg. Till den röda färgen använde jag mig av både en flytande och gelé karamellfärg. Jag hittade den här idén på internet, och tyckte den var cool. Tyckte absolut att den var värld att prova! Lycka till!

Ingredienser
Portioner: 6 st
150 g smör eller margarin (motsvara ca 1 1/2 dl)
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Choklad, efter smak.


Sätt ugnen på 200°C.
Rör matfett och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Blanda ner röd karamellfärg. Rör sedan ner chokladen.
Fyll smeten i muffinsformar.Grädda i ca 15 min.
Låt muffinsarna svalna innan servering.

Frossting:
Ingredienser: 115g mjukt smör
250g florsocker 2tsk kokande vatten
Hur man gör: vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker lite i taget under omvispning. Tillsätt vatten och valfri smaksättning under omvispning.
Jag valde att ha vanilj smak tillsätt då 1tsk vaniljsocker.

Likes

Comments

Hejsan!
Även idag är jag på vår båt. I en båt finns det många begränsningar på vad du kan och inte kan baka. I ugnen här på båten finns det endast undervärme. Vilken i vissa fall kan bli ganska klurigt... Men en sak som funkar hur bra som helst att baka här är paj. Så idag fick det bli en rabarberpaj. Men inte en riktigt vanlig rabarberpaj utan minirabarberpajer med kardemummasmul. Om ni vill se en snabb video på hur jag gjorde mina pajer kan ni gå in på min Instagram och kolla på videon här💗
lycka till!

Mördeg:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 st äggula

Fyllning:
500 g ansad rabarber
1,5 dl strösocker
2 msk majsstärkelse

Kardemummasmul:
25 g smör
0,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk kardemumma

Tillbehör
Vaniljsås
Muffinsformar

Mördeg: Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form. Ställ kallt i minst 30 min. Sätt underhuden ugnen på 200 grader.

Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med 1/2 dl socker. Låt stå medan degen kyls. Häll av vätskan från rabarbern och blanda på nytt med 1 dl strösocker och majsstärkelse. Pressa ut mördegen i muffinsformar. Men spara lite som du kan använda på pajena. Fördela rabarbern i muffinsformarna.

Kardemummasmul: Smällt smöret och blanda ner vetemjöl, socker och kardemumma. Finfördela smulet över rabarbern. Lägg remsor av mördegen över pajen (se bild nedan, eller video på Instagram). Grädda i 15-20 min i nedre delen av ugnen.




Likes

Comments

Hejsan!

Idag befinner jag och min familj oss på våran segelbåt. Vi åker runt till massor av mysiga öar, och på ön vi ligger på idag hittade jag och min bror en massa blåbär. Så idag fick det bli en favorit i repris, blåbärsmuffins.
Alltid lika gott! Det här receptet tycker jag är det bästa, jag använder alltid grundreceptet oavsett vad jag väljer att smaksätta muffinsen med. Receptet kommer ur kokboken "vår kokbok". Lycka till!



Ingredienser
Portioner: 6 st
150 g smör eller margarin (motsvara ca 1 1/2 dl)
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g blåbär (100 g motsvarar ca 2 dl)


Sätt ugnen på 200°C.
Rör matfett och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Blanda sedan ner blåbären
Fyll smeten i muffinsformar.Grädda i ca 15 min.
Låt muffinsarna svalna innan s

Likes

Comments

Hejsan!

Idag har jag "bakat" något väldigt simpelt men otroligt gott. Nämligen en mugcake S'morse kladdkaka. (Ja, jag vet att det är ett väldigt långt och komplicerat namn...) för er som inte riktigt vet vad S'morse, eller mugcake för den delen, är kan ni söka på bilder på de Google. Men kort och gott är en mugcake en kaka som man gör i en mugg i mikron (gräddningen tar ca 1-2 minuter). För er som vill se hur konsistens och liknande blev finns det en video på min Instagram som ni hittar här 💞
Lycka till nu!

Ingredienser:

30g krossad kexchoklad
2 msk smältsmör
1 mellanstort ägg
2 msk mjölk
3 msk socker
3 msk "self raising sugar" (recept här )
Nypa salt
Marshmallows som topping

Börja med att lägga den krossade kexchokladen i botten av en mugg. Blanda de andra ingredienserna (utom marshmallows) i en annan skål, och häll ner i muggen. Toppa med minimarshmallows eller klippta stora. Grädda i mikron i 1,5 minut. Håll koll på kakan, den växer fort och högt. Öppna mikron om den är påväg över kanten och stäng när den sjunkit ner igen.

Likes

Comments

Hejsan!

Idag har jag bakat en seg kladdkaka med chokladbitar i. Jag åt den tillsammans med passionsfrukt, vilket jag verkligen kan tippas om. Det gav en väldigt fräsch tusch till det hela. Hoppas ni testar att baka den här kladdkakan för den är väldigt god. Lycka till!

50 g smör
½ dl matolja
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
50 g choklad

Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

Likes

Comments

Hej, hej!
Idag har jag bakat miniprinsesstårtor. Jag letade igenom min baklåda imorse och upptäckte att jag hade en full låda med bara marsipan i... Så i fortsättningen kommer ni nog se ganska mycket marsipan i alla former och färger. De här små bakelserna jag har gjort idag har en vanlig sockerkaksbotten, vaniljkräm, hallonsylt och så toppad av grädde. Väldigt simpelt, och väldigt bra. Lycka till

Likes

Comments