Sedan en tid tillbaka har vi i huset haft en liten minisemester inplanerad för att komma bort från vardagen ett tag, så efter jobbet i torsdags packade vi bilen och åkte till Theas stuga i Trysil!

Vi kom ner på kvällen och drog ihop en plockmiddag, sedan gick vi till sängs för att vara pigga dagen efter. Väckaren ringde ganska tidigt för att vi skulle iväg till skidanläggningen och ville vara där vid öppning, och så blev det! Vi åkte runt i de flesta backarna och lunchade även där, så efter 6,5h kände vi oss nöjda och begav oss hemåt. Vädret var sisådär och vinden låg på 15m/s men det var såå kul att få se Trysils anläggning! Efter en tacomiddag och spel drog jag mig tillbaka först i stugan, hör inte till vanligheten... Att vara ute i aktivitet på riktigt tar på krafterna.

Alla bilder tagna med systemkamera är lånade från @Ehenrika

På lördagen vaknade vi upp till solsken och blå himmel, så skönt! Efter en långfrukost med massa gogrejer gjorde vi oss färdiga för vandring och grillning.

Kulturen här i Norge är så mysig. Nästan alla familjer åker på "hyttetur" varje helg och åker då ut till sin stuga för att umgås samt åka längdskidor tillsammans, alltså finns det längdskidspår nästan överallt. Vi hade tyvärr inga skidor med oss, så vi gick längst spåren istället. Hela vägen till grillplatsen vi skulle till möttes vi av härliga och pratglada familjer och äldre par, riktiga glädjespridare! Väl framme satte vi igång en brasa och grillade korv, pinnbröd, marshmallows och bara satt och njöt i några timmar. En riktigt lugn och behövlig dag.

Idag tog vi en sovmorgon och långfrukost, och efter vi städat ur stugan började vi rulla hemåt igen. En lyckad helg med mina sambos var det bästa på länge!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Grillning i massor, offpist-åkande, uteserveringsmysande, x-gamestittande, Just Dance-dansande, häng med fantastiskt sällskap, solstekande och många snacktimmar. Vad jag hunnit med i helgen med några ord och bilder.

Likes

Comments

Efter en supermysig picknick i solen med en av mina barngrupper för veckan slutade jag och Emelie 15.00, så vi la plattan i mattan in till Lillehammer för att hinna till banken innan den stängde en halvtimme senare. Äntligen så är allt fixat! Varit lite krångligt med allt kring bankkontot här, men förhoppningsvis ska jag kunna få lön nu. Efter jag var klar där strosade vi omkring på stan och jag fick med mig behövliga småsaker (där även sushi är inräknat!!!).

Lördagen kommer bestå av jobb, men på söndag är jag helt ledig. Behövligt för att ladda om batterierna inför nästa vecka, men har massor att se framemot. X-Games drar äntligen igång och jag får besök hemifrån, längtar sååå!!

Hoppas ni får en fin helg! Kram

Likes

Comments

Bilder tagna av mig, @Ehenrika och Julia.

Från helgens lilla topptur upp på vår "bakgård". Vi tog oss upp dit i söndags när solen tittande fram på eftermiddagen, och oj så värt!! Helt fantastiskt fint och inte alls långt bort, så vi tog våra vanliga skidor och stakade oss upp med lite fika och kameran i högsta hugg.

Likes

Comments

För två veckor sedan hade vi de stressigaste och mest fullbokade veckorna framför oss, och nu kan jag officiellt säga att vi klarade det. WOHOOO!!! Jobb hela dagarna och ibland även sent på kvällarna har vi nu gått genom och jag är så glad över gänget vi är. Stöttande och alltid peppande för att vi alla ska hålla vår höga lägstanivå och leverera den bästa möjliga produkten till kunden. Dundergäng!!

Under dessa veckor har jag hunnit ha massor av olika grupper, privatlektioner och även fått vara med en Irländsk grupp från en "gymnasieskola" som varit här i sex dagar. Var först lite skeptisk och nervös över hur det skulle vara men det visade sig vara det absolut roligaste jag gjort här hittills. Att man kan komma så nära en grupp människor under så kort tid.

Jag är så stolt över både mig själv och mina arbetskompisar över vad vi presterat dessa veckor, så vi tågar på och fortsätter ha det gøy i backarna!

Likes

Comments

Jag sitter i skrivande stund och kikar på VM från St.Moritz och mumsar på bananpannkakor med Thea. Hon, precis som jag, var aktiv själv för några år sedan, så det är kul att ha någon mer som också är intresserad! Vi är lediga idag medan Emelie och Julia (de andra två i huset) har jobbdag. Det blir en lugn dag för oss båda bestämde vi redan igår, särskilt eftersom det blir vår sista lediga dag på ett bra tag. På måndag drar några hektiska veckor igång när hela Skandinavien och UK bland annat får lov-period omvartannat, så vi kommer ha det vi gör på jobbet.

Hoppas ni har en fin helg! Kram

Likes

Comments

Efter en vecka full av jobb fick jag i helgen finbesök hemifrån. För att vara exakt fick jag det redan i onsdagskväll, men eftersom jag jobbade ända till lördagen blev det inte förrän då vi hittade på något speciellt. Så vi åkte in till Lillehammer på kvällen där jag blev bjuden på både middag och bio, så mysigt! Vi åt på ett ställe som heter Nikkers där jag tog en kycklingburgare med guacamole på bland annat, något jag aldrig provat som faktiskt var riktigt gott.

Efter en välbehövlig sovmorgon på söndagen snörade vi på oss längdskidpjäxorna och gav oss ut i spåret. Det gick rätt tungt uppför backarna kan jag lova, men det var en superhärlig dag uppe på fjället! En helg som får högsta betyg av en glad mig ♡ Kram

Likes

Comments

Inspiration från min Pinterest.

Rummet och huset i det stora hela här var helt färdigmöblerat när jag kom hit, så jag har inte kunnat fixa så mycket själv. Längtar så mycket tills jag flyttar till en tom lägenhet och kan bestämma exakt allt som jag vill ha det!

Likes

Comments

Vilken dag!!! Fick starta den i kanonväder med nya grupper för veckan. Började med en dansk skola som är här i tre dagar, och sedan hade jag en lektion med Mini Stjerner (3-åriga nybörjare). Första gången jag har en av de mindre grupperna och oj... Både roligt och krävande!! Att det kan finnas så söta ungar.

Efter lunch hade vi tagit ledigt för att åka till Lillehammer för att fixa en bank, men det funkade inte idag... Så istället strosade vi runt på stan och beställde sushi som vi sedan tog hem och åt. Som jag saknat att äta det! Perfekt start på veckan.

Likes

Comments