Header

Hej!

Jag har börjat skriva läsdagbok, har ni gjort det någon gång? Eller jag skriver kanske inte riktig läsdagbok, eftersom jag inte beskriver boken på något sätt. Jag betygsätter inte ens. Men det är på något sätt skönt att ha vilka böcker jag läst nedskrivna, det kan vara kul att läsa om något år.

För övrigt har jag bokväg varit jättepeppad på att läsa nya böcker som kommit. Dels har Johanna Tydell kommit med ny bok, "Mornitologen". Sedan har jag från biblioteket fått en katalog med nya och lite gamla ungdomsböcker, i den finns massa spännande böcker som gjort mig så taggad på att läsa. Tredje delen av Girl Online har även släppts nu, eller om det är på torsdag, jag är inte helt säker.

Nu börjar Historieätarna, måste skynda mig till soffan!

Ses i nästa inlägg!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Jag sökte på bokfrågor för att jag tänkte att det kan vara kul att svara på. När jag gjorde det så hittade jag något som den som skrivit hade kallat för bokenkät. Enkäter är roliga att svara på och böcker är bra saker därför så ska jag svara på den enkäten nu, vad kul eller hur?! Jag tänker mig att jag delar upp enkäten i två delar och svarar på den ena idag. Annars så har jag inga idéer till inlägg kvar. Även om jag delar upp enkäten så är det många frågor, så vi sätter igång!

Senast lästa bok: "Godnatt mister Tom" av Michelle Magorian. En helt fantastisk bok. Den är bäst och borde läsas av alla. Den utspelar sig under andra världskriget i England och handlar en pojke som kallas för Willie, mer än så berättar jag inte. För då behöver ni inte läsa den och det är det alla ska göra.

Senast köpta bok: Det är svårt för jag köper nästan aldrig nya böcker jag lånar bara böcker, men jag tror det är "Girl Online: On tour". Också en otroligt bra bok.

Senast lånade bok: Varje gång jag lånar böcker så lånar jag flera böcker. Senast så lånade jag tre böcker och det var "Carry on" av Rainbow Rowell, "Godnatt mister Tom" av Michelle Magorian och "Lola och pojken i huset brevid" av Stephanie Perkins.

Senast fådda bok: Senast jag fick en bok så fick jag två, vilket var "Eldens hemlighet" av Henning Mankell och "Att vara jag" av Anna Höglund.

Favoritbokhandel: Akademibokhandeln i Karlstad, men jag gillar också Lars Hjalmars bokhandel i Karlstad. Men det finns nog många andra bättre, som är mysigare och har bättre böcker.

Favoritbibliotek: Går bara till ett bibliotek och det är Arvika bibliotek. Det är ett bra bibliotek, men skulle önska att det var lite mysigare och att det fanns fler böcker på engelska.

Använder som bokmärke: Ett bokmärke från när jag var typ 5 år där det står Klara och Nasse sitter på en trave böcker. Om jag inte använder det så använder jag kvitton.

Favoritfärg på bok: Oj, det är svårt. Ljusa färger kanske.

Favoritsnack/mat vid läsning: Saltlakrits.

Favoritdryck vid läsning: Te, jag ÄLSKAR te!

Favoritställe att läsa på: Min säng, bilen och stranden.

På den sidan hålls jag i den bok jag läser just nu: 116 av 234 i boken "Jag var här" av Gayle Forman.

Den här boken köper jag till en förälder: Boktjuven.

Den här boken köper jag till in bästa vän: Godnatt mister Tom eller Som stjärnor i natten kanske.

Så det var de frågor jag tänkte besvara idag, vi ses i nästa inlägg. Vi får se vad jag hittar på då.

//KlaraLikes

Comments

Hej! Detta är mitt första inlägg här på denna blogg, vilket egentligen är helt onödigt att skriva eftersom det sen syns i vilken ordning inläggen kommer. Men på något sätt ska man väl börja sitt första inlägg. Temat för bloggen är böcker och jag är så taggad. Jag tänker mig ungefär 1 till 3 inlägg i veckan, men vi får se. När jag kommer tillbaka från påsklovet som jag har nu så kommer jag ha ganska mycket att göra igen och kommer att tycka att detta med att starta en blogg inte var en särskilt bra idé. Men det tänker vi inte på nu. Utöver att läsa så orienterar jag och spelar cello. Jag älskar även att resa, vara med mina kompisar, titta på Clara Henrys vloggar och diskutera, speciellt miljö, politik och jämställdhet. Jag gillar också att fota. Om jag inte gör något av detta så sitter jag antingen med näsan i geografiboken eller skriver på en uppsats till engelskan. Vilket jag också gillar, jag älskar att lära mig nya saker och skolan i allmänhet. Men ibland blir det lite väl mycket.

Så det är jag ungefär, iallafall mina intressen. Men om jag fortsätter att blogga och detta inlägg inte blir det sista, så kommer ni antagligen att få reda på mer om mig. Hoppas ni finner denna blogg intressan och kommer tillbaka för nästa inlägg!

//Klara


Likes

Comments