Header

Sov så många timmar igårkväll efter jobbet. Var trött hela vägen in i själen tror jag. Vaknade på soffan nu, strax före fyra på morgonen - lika klarvaken som en solstråle. Och vad gör man då 03.47 på morgonen?

Planen var att jag skulle fixa ett litet inlägg med iPhone-bilder från senaste tiden men ångrade mig bittert när jag öppnade kamerarullen. Nittofem procent av bilderna från den senaste veckan är printscreens av "Tillämpad kvalitativ forskning inom hälso-och sjukvård". Ni är förmodligen inte mer sugna på att läsa den boken än vad jag är?

Jag vet dock att några skratt och fina stunder har jag haft i helgen. Bodde hos Erika medan hon flyttade och trots att jag satt djupt försjunken i examensarbetet slank det ner ett par vinglas på nya balkongen. Och en halv shoppingtur hann vi med. Ja, halv. Räknar bara de minuterna jag inte satt ensam kvar i bilen på parkeringen utanför Erikslund och pluggade...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hemma hos oss

De allra bästa köpen gör man när man är på shoppingtur alldeles själv! Risken finns ju dock att detta var nån form av tröstshopping. De här har funnits på indiska ett bra tag, och jag har gått och tafsat på dem varje gång jag varit där. (Vilket är många gånger, finns ingen mer fantastisk affär!) Nu äntligen står de på vardagsrumsbordet och hänger i köksfönstret, som ett litet resultat av att examensarbetet ännu inte har skrivit klart sig självt. Men hallå, hellre tröst-shoppa än tröst-äta?

Nu återstår endast problemet med den där enorma murgrönan jag var tvungen att köpa för att sno kvistar ifrån... Om någon vet hur man på det mest växthumana sätt får den att synas så lite som möjligt men ändå vilja leva, please share? Har spenderat min lediga dag här hemma i en djungel sen jag köpte den. Känner mig lite vilse när jag inte ser kylskåpsdörren...

Likes

Comments

Den där fina timmen efter att man kommit hem från jobbet och grävt ner sig under en filt är den allra bästa. Har Vampire Diaries på teven och denna godsak i handen - så sockrig och chokladig att det inte ens går att låtsas att den är nyttig. Bävar ändå för den sekund Barebellsen är slut, avsnittet är slut och examensarbetet ska öppnas för första gången på alldeles för lång tid på sitt gömställe. Allt börjar närma sig nu när vi glider in i sista sommarmånaden. Om ett par veckor är jobbschemat över och skolan börjar igen. Slutseminariet för C-uppsatsen och praktiken... den allra sista terminen. Wow. Despacito, por favor!

Likes

Comments

Har sjunkit ner längre och längre i soffan medan jag redigerade och la upp bilderna från helgen. En och en halv timme senare sitter jag med ett par dimmiga alldeles fantastiska minnen i fotoformat och har ingen aning om vad jag vill säga. Kom iallafall hem från Östersund idag, med myggbett över benen från en lång vandringstur i Vålådalen. Erika, Felicia och jag tog en roadtrip till Jennys fina familj och hus som numera heter Hotell Wärdell. Klappade älgar, badade i Storsjöns hela 15 grader samt i diset från landets största vattenfall. Åre chokladfabrik, älg-mys, drinkar, levande ljus och hjärter sju i växthuset. Sussa Erika i örat varje natt och varje morgon höra tuppen gala. Alltid omgiven av fjäll. Alltid omgiven av skratt. Saknar det redan.

Likes

Comments

Då och då (ytterst sällan) är jag ledig nästan två dygn mitt i veckan. Denna veckostart fick jag det bästa sällskapet hemma i en annars ekande tom lägenhet. Det blev ingen hektisk mitt-i-veckan-helg; den bestod mest av Game of Thrones-mys, fika och promenader. Vilket iochförsig var skönt, för denna jobbhelg som varit hade kunnat få mig att somna ståendes. Och värdinnan här, med skäms-kudden i högsta hugg, somnade till och med i soffan första kvällen. Det är så man får fem stjärnor av sina gäster!

Alltid lika vacker på bild...


Är så låst i Västerås nu under sommaren att det är svårt att åka hem till Kristinehamn och kunna knacka på deras dörr så ofta som man önskar. Så det var fantastiskt att få ha Julia här, om än bara för ett par dagar! Sorgligt nog blev jag tvungen att krama henne hejdå idag (efter en pinsam bussmiss utav dess like), och återvända till vardagen i sjukhuskläderna. Dock så är det inte många veckor kvar av sommaren nu - känner ni höstvibbarna lika väl som jag?Tände till och med ljus på bordet imorse medan jag drack mitt te och kaaaanske längtar jag lite för mycket.

Likes

Comments

Har seriösa problem med träning. Det har visat sig att jag inte tycker om det värst mycket. Att det ens varade längre än en vecka handlade nog aldrig om själva sporten utan om gemenskapen. Slog både tennisbollar, fotbollar och puckar på Hannah, slog med boxhandskar på Nathalia och Nathalie. Svansade efter Erika på gymmet för att lära mig lyfta vikter och spinna. Pappa har försökt få upp mig på cykelsadeln i flera år, men aldrig lyckats. Löpning? Nej. Har aldrig joggat längre än fem kilometer. Och den enstaka gången jag gjorde det dränerade jag mig själv på ilska och sen dog jag. Som ni hör, sport och träning var aldrig "min grej". MEN...


...idag hände nåt. Har intalat mig själv i flera veckor att jag ska testa simning. Sist jag var på badhuset (vilket måste varit idrotten i högstadiet?) var det i mina ögon endast tanter som guppade i slowmotion på motionsbanan. Nu var det även jag, och min muskulösa partner in crime. Cyklade hem från Lögarängen med ett stort leende och mycket mer energi än vad jag kom med. När Kristiansborgsbadet öppnar igen i höst tar promenaden dit en halvminut vilket är perfekt. Det bor en sjöjungfru i mig. Eller en marulk eller whatever, och den älskar att mina armar numera känns som spaghetti. Ser inte SM någonstans i en nära framtid, men kanske kan simning en dag, alldeles för sent, bli "min grej".


Likes

Comments

De byggnaderna ni ser här är vårt hotell, förstår ni då hur nära havet vi faktiskt bodde?!

De bästa. Alla kategorier.


Nu har jag äntligen kunnat rensa ur min dator såpass mycket att dessa bilder fick plats. Ja, det är ett litet kritiskt läge här för ständiga rutor poppar upp på skärmen och skäller ut mig för att minnet är alldeles för fullt. Men några snabbt inslängda kamerabilder från Mallis ska väl få plats här på bloggen också? Tro det eller ej så låg kameran mestadels på hotellrummet och jag dränerade mitt mobilbatteri med att ha den kameran igång istället. Det blev alltså inte så många bilder som jag annars skulle tagit. Kan också bero lite på att jag varje soltimme envisades med Game of Thrones i öronen. Bra historia men sövande röst som ofta ledde till några för långa minuter sovande i den sjukt starka solen. Solskyddsfaktor 50 och parasoll räckte inte och jag började flagna innan vi hann lämna ön. Men veckan var guld och det var en ganska otrolig födelsedagspresent, mamsen och papsen. Tack. ♥

Likes

Comments

Jag lovar, nu var det länge sedan jag köpte en väska. Nästan ett år sedan. Jag har tydliga restriktioner gällande väsk-shopping, för tydligen har jag fler än man behöver. Men har velat ha en länge som har fransar, det har jag nämligen aldrig ägt någon. Och jag ville ha en beige/ljusrosa som matchar mina skor. Och jag ville ha en med kedja. Svårigheterna var att alla väskor med kedja som var snygga hade i 99% av fallen guldig kedja. Och vi alla vet ju att guld på mig är ett fett no no no! Men nu hängde den där och hade allt. Den lilla penga-spenderar-tanten slog till mig med käppen. Hårt.. Och jag kunde inte lämna den.

Likes

Comments

Nouw Magazine