Var igår åter igen hos Nils, Emelie en som jobbar i stallet kom och hämtade mig runt 20 i 8. När vi kom dit började jag släppa ut alla hästar. För att sedan gå ner till det lila stallet och mocka samt fixa allt det andra som jag skulle göra. När det var klart red jag Carisimo. och Nils Nina där han emellanåt gav in några inflikar på vad jag skulle göra och förbättra mm. När jag ridit Carisimo tog vi fika för att sedan fortsätta rida. Jag red då Fiorentina där Nils hjälpte mig väldigt mycket, jag red då skänkelvikningar och ställde mycket utåt och tryckte bakbenen inunder henne vilket hon tyckte var väldigt jobbigt. När jag ridit klart stog Rameo och Eminem redan uppställda och fixde förutom tränsade. Men eftersom Tina var så svettig fick jag ta och duscha av henne och Eminem vänta. Sedan red jag och Nils ut på Eminem och Rameo. Det gick bra, lugnt och stadigt. När vi kom tillbaka hade Emelie fixat med de hästar jag och Nils inte red så då var alla hästar redn klara. Så vi tog lunch för att sedan sätta igång med stallgörat såsom fixa all utröstning och sopa stallgångarna efter att Emelie lagt ut höt. Sedan var jag klar för dagen så Nils körde hem mig.

När jag kom hem hann jag vara hemma i typ 3 minuter innan jag var tvungen att byta om för att Thilda kom. Vi skulle då bege oss mot Klara där vi typ bara hängde för att sedan åka iväg till Klaras medryttarhäst Dawson där han hoppade för första gången, då han är en gammal travare. När hon ridit klart åkte jag och Thilda hem till mig för att käka. Sedan åkte jag, Thilda, Klara och mamma iväg på nattvandringen som gick på kinnekulle. Det var jobbigt men mysigt.

Idag har jag varit i stallet på morgonen o förmiddagen där jag först red Milo och vi red då uteritt, jag tror att jag börjar att gilla honom mer och mer. Sedan var jag stalvärd och höll i prova pån för att sedan dra mig hemåt och sola lite grann. Nu ska jag strax träffa Thilda.

Imorgon har jag inga planer alls.

Ha det så bra 

Ella

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej! 

I tisdags var det en väldigt bra dag, likaså igår. I tisdags hade vi ju elevens val dag och då var jag hos Nils. Jag kom dit runt 8. Där började vi mocka o sopa och bära foder. Samt fixa det lilla stallet. Även skura boxväggar. Efter vi fikat började vi med teorin. Det handlade om vad man skulle tänka på när man ska köpa häst såsom visiteringen osv. Sedan så red en vid namn Sandra Andersson Wickström rida Linus Herzigs 2 hästar. För att sedan käka lunch och därefter se när Nils red Sixten där även temat där var köpa häst så det var som en provridning. Efter det var det slut och alla åkte tillbaka till skolan, men jag stannade kvar då jag skulle med på tävling. Så vi började packa lastbilen och även göra iordning hästarna.


Sedan lastade vi dem och begav oss. När vi kom fram till greva gården började vi med ta ut Lunah och Enrique (Einar). För att fixa dem. Så att Nils kunde börja rida Einar. Sedan bytte vi snabbt till Lunah när Einar var klar. När d två hoppat klart tog vi ut Fiorentina och fixade henne. Sedan red han henne två rundor för att sedan ta ut Eminem och fixa honom och rida. Han var så otroligt duktig! Emellan Eminems två rundor red han en annans häst också. Sedan när han packat klart packade vi ihop och drog oss mot donken för att käka och sedan dra oss mot stallet där vi fodrade, fixade hästarna och packa ur lastbilen. Sedan åkte vi hem. Vi var hemma runt kvart över 11. 

Igår vaknade jag sedan vid halv 7 för att bege mig mot Nils igen. Där började jag med att plocka ut alla hästar och sedan gå ner till det lilla stallet och fixa där. När jag var klar gick jag upp igen och la fram efm hö och sopa. Sedan var vi klara i stallen med mockning o allt runt 5 över 9. och gick då och tog fika. När vi fikat började jag att rida Carisimo där jag övade galoppombyten, tempoväxlingar och skänkelvikningar i alla gångarter samt övergångar. och jag säger bara tre ord OMG vilken häst asså helt sjukt vad fin han var att rida!! När jag ridit Carisimo tog vi lunch och sedan börajde jag fixa den 3 åriga hingsten som jag skulle rida. Lite annorlunda från Carisimo till Fibbe ahha. Där övade jag bara på stora volter och att ha honom framför mig men det var inte så svårt för att han var väldigt pigg. I galoppen fick jag kämpa för att kunna sitta ner för han hade en riktigt stooooor galopp kan man säga. Sedan när jag ridit Fibbe var det dax för Sixten en 4 åring tror jag vi skulle rida ut Nils red Erna ute för första gången oså var Nils kompis med som red Rameo. Sixten var pigg och jobbig hahaha ibland kickade han o ibland stegra han. När vi kom tilbaka gick jag ut och hämtade Pinar och skulle då rida honom med honom övade jag på typ samma som med Fibbe. Han skötte sig ocks´å väldigt bra föruto att han hoppde över alla solkatter så att jag höll på att flyga av hahah. Det gäller att hålla i sig om man säger så. När vi ridit klart var Pinar så svettig att jag fick spola av honom. Sedan började jag släppa in alla hästar och la ut hö samt sopa stallgången innan mamma kom och hämtade mig. När jag kom hem hade jag en halvtimme innan jag skulle samlas då jag hade match. Jag skulle stå i mål, mer än så behöver jag inte säga för att matchen var skit men det blev iaf 1-1. 


Idag har jag sålt av mig lite ridkläder på fb o även stått i kiosken på gif när min bror spelade match och nu sitter jag och chillar när jag igentligen borde städa mitt rum. Ikväll ska jag kke träffa någon elr så ä jag bara hemma och tar det lugnt.

Imorgon ska jag förmodligen till Nils igen. Var hemma idag och tog det lugnt då jag är så fruktansvärt förkyld och vart d i typ 1 och en halv vecka...

Ni får ha det så bra

Ella


​ifrån tävlingen i tisdags

Likes

Comments

Hej på er!

Har precis kommit hem från konfirmation då Thilda har konfirmerat sig. Så där har jag hängt hela dagen.

Igår red jag på morgonen vi hade markarbete ovh jag red Milo, en av de nya hästarna. Hmmm, dem har jag inte presenterat för er. Vi har nämligen fått två nya hästar till stallet Milo och Prince Q. Väldigt söta. På ridpasset hoppade vi sockerbitar på en båge. Det gick faktiskt ganska bra. Förra lördagen när jag red honom gick det inte så jätte bra. Men det kan vara för att han var precis ny och alla spänningar inte släppt samt att jag inte hittat alla knappar på honom. Men idag visste jag lite mer om honom och endel spännigar släopt så det gick lite bättre. Efter var jag stallvärd. När jag kommit hem fixade jag mig då vi skulle på kalas vid mina kusiners sommarstuga. Där badade vi och åt god mat. Första doppet i sjön för i år och det var sviiin kallt kan jag meddela. Kom hem runt 11 på kvällen och la mig för att kolla lite på youtube.

I fredags var jag o Klara stallvärdar men red istället ut. Där red jag Piralda väldigt mysigt meeen jag fick kramp i mina vader typ hela tiden.. Hon är så bred o ja för korta läder så det gick väll sisådär kan man la säga. Man fick koncentrera sig på att bromsa o man säger så. Då vi galopperade på ett gärde och hon blir så förbaskat stark. Dock var hon glad och det var ju huvudsaken!

I veckan som kommer går vi endast en vanlig dag i skolan, för att sedan på tisdag har vi elevensval dag och då ska jag till Nils på "clinic" mm. och det ska bli skit sköjj! Sedan ons, tors o fre har vi lov/studiedagar. Jag lär ju vara hos Nils iaf men ändå!

Ni får hade så bra nu så ska jag gå o plugga So som vi har prov på imorgon och som jag inte pluggat ett skit till...

Ella

Likes

Comments

Välkomna tillbaks

Var igår iväg på tävling med Nils där han tävlade 5 hästar på Greva gården.

Jag slutade skolan 15.20 och skulle vara hos Nils 15.40. Under dessa 20 minuterna skulle jag ta mig hem, byta om och packa samt åka moppe dit bort som tar 10 min. Så jag var lite stressad kan man ju snacka om.

När jag kom fram började jag fylla hönät, ta in de hästar som inte skulle med ifrån hagen och sist börja fixa de hästar som skulle med. Jag började med Ainar och Luna, sedan Sixten och Pinar och till sist Fiorentina (Tina). För att sedan lasta dem och dra oss(16.45).

I bilen på vägen dit snackade vi om hur vi skulle lägga upp allt då jag var den mest kunniga på marken när han red. Så jag fick vara Boss över alla då Lisa inte var med. De som var med var Nils föräldrar och Sixtens ägare.

När vi kom fram (18.00) lastade vi ur Sixten och Pinar som var först ut. Vi började då fixa iordning dem så att Nils kunde börja rida fram. Han bpörjade med Pinar och när han ridit fram klart fick vi snabbt vara med och byta till Sixten som han skulle rida fram och sedan hoppa först med. För att sedan när han hoppat banan snabbt byta till Pinar som skulle hoppa banan och sedan red en i 70 o n i 80. När han var klar bytte vi snabbt till Sixten igen.

Sedan var det dax att fixa Ainar och Luna. Samt kasta in Sixten och Pinar i lastbilen. Vi lastade ur Luna och Ainar och fixade iordning dem. Ainar var först på tur. Medans Nils började rida Ainar red jag Luna. För att sedan byta snabbt när han ridit klart Ainar till Luna och sedan byta igen när Luna gått 2 rundor till Ainar igen. Sedan var det bara att springa för att ta ut Tina och fixa henne och då ta emot Ainar och Luna. Medans några skrittade av Ainar och Luna gick jag omkring med Tina för att hålla igång henne för att sedan gå o fixa lite i lastbilen när Nils började rida Tina. Jag lindade ihop alla benlindor (20st) och vek benpaddarna. Jag vek även täckena och fixade allt annan utrustning som vi använt på de olika hästarna. Sedan tog jag Ainar och Luna igen när dem kommit tillbaka och kollade på när Nils och Fiorentina hoppade. När de var klara lindade vi benen och lastade hästarna.

Sedan drog vi oss hemåt (20.00)

När vi kommit till stallet (21.14) började vi lasta ur hästarna och fixa dem sedan gick jag bort med Pinar och fodrade de stallet han står i.

Sedan fodrade jag det stora stallet tillsammans med Nils mamma och sedan begav vi oss hemåt. Men först åkte vi till Burger king och köpte mat. Sedan skjutsade Lotta (Nils mamma) hem mig. Så när jag kom hem satt jag kl 12 på natten alldeles ensam vid mitt köksbord och åt mat. Hahah Sedan gick jag och la mig och somnade runt 1. Så idag kan man ju snacka om att jag är trött...¨

Idag ska jag även spela match i Skara.

Ni får ha det så bra så hörs vi snart

Puss

Ella


Likes

Comments

God morgon!

I onsdags red jag Amelia på min lektion, vi red då bort till skogsborg (en gräsbana med terräng hinder, vatten hinder och körhinder) Där vi slingrade runt körhindren och red i vattnet. Amelia var suuuuuuuper pigg men helt kontrollerbar så det gjorde inte så mycket, jag fick igenom sidorna väldigt bra och hon gick väldigt fint. Förutom när vi red förbi ett hinder som var som ett hus. Då skenade hon varje gång eller så bockade hon eller så började hon backa och sedan skena vidare. Hahah när vi sedan red i vattnet gick det super bra och hon skötte sig exemplariskt. Dock höll jag på att åka i vattnet en gång hahah. Hon hade jätte bra framåtbjudning på vattnet men precis när hon skulle galoppera igenom tvekade hon och typ stannade så jag föll framåt o kom lite ur balans men det gjorde inte så mycket för hon tyckte det var kul iaf.

Sedan igår hade jag hand om hela Nils stall. Jag åkte upp vid 07 tiden på morgonen för att starta dagen. Jag började med att kolla så att alla åt och fyllde ven på vatten till konvalescenten. När alla ätit upp började jag ta ut alla hästar och sedan mocka. När jag mockat la jag fram höet, morgon, kväll och efm. För att sedan sopa ÖVERALLT, när det var klart fyllde jag på vatten till de som har vattenhinkar. Sedan gick jag ner till nästa stall och gjorde samma där. När stallen var klara gick jag till fika rummet för att ta en fika. När klockan var runt halv 11 gick jag ut igen för att ta in första hästen jag skulle rida. Jag fixade då iordning Botanika och inväntade min mormor och min lillebror Olle för att de skulle kolla på när jag red och även för en fika. När jag red övade jag på skänkelvikning, tempoväxlingar och inåt samt utåt ställt. När jag sedan ridit klart fixade jag henne och sedan fick hon gå ut igen. När det var klart var det dax för fika. Vi satt ute i solen och fikade, så mysigt. När vi fikat klart åkte mormor och Olle och köpte blommor medans jag tog in Candyman för att rida honom. I vanlig ordning fixade jag honom och gick sedan in för att rida honom. På det passet övade jag ännu mer på skänkel vikning och nu gjorde jag det både i trav och galopp, jag övade även på tempoväxlingar och öppna/ sluta och även galoppombyten. Han var så hiiiimla pigg men han skötte sig väldigt bra ändå! När jag ridit klart spolade jag av honom för att han var så svettig. För att sedan ta ut honom och börja putsa den utrustning jag använt. När jag nästan hade putsat klart kom mormor och Olle samt Maja tillbax oxh hade köpt glass så vi satte oss på bänkarna där ute och käkade för att sedan sopa stallgången och åka hem. Jag var hemma runt 3.

För att sedan åka tillbaka runt 5 för att släppa in hästarna igen.

Det var typ min lördag samt onsdag. Idag ska jag spela match med f15 och i fredags spelade jag med mitt lag där vi förlorade och jag blödde näsblod och allt för att jag nickade en boll. HAha

Ni får ha det så bra

Hadee

Ella

Kom på nu i efterhand att jag har hand om Nils stall för att han ä på tävling i eskilstuna (Sundbyholm) hela helgen😊

Amelia❤️❤️

Candy Man💞💞

Botanika💗💗

Och Eminem från måndagens tävling❤️❤️

Likes

Comments

Har precis kommit hem ifrån fotbollsträning och är just nu barnvakt. Har idag börjat 20 i 10, gick en lektion och hade rast i 3 timmar. Så jag, Ellen o Jennifer åkte hem till Ellen och käkade mat och sedan hem till mig för att sola. sedan tillbaka till skolan igen för två lektioner.

I söndags var jag hos Nils runt 16, jag gjorde iordning hästarna han skulle rida och tog sedan in de andra och fixade stallet. Var hemma runt 6-7 på kvällen sen och "firade" valborg. Vi käkade middag och väntade på att min syster skulle komma hem då hon och pappa skulle in till akuten då hon hade skadat sitt knä på en match. Men när de hade åkt dit kom de hem typ lika snabbt igen. Hon hoppar dock just nu på kryckor. Men inget allvarligare än en skada på knät.

I går alltså i måndags, vaknade jag 5 på morgonen och blev hämtad av Nils typ 1,5 h efter d. Vi började med att fodra alla hästar och sedan började jag mocka medans han badade Nina och Eminem som skulle följa med på tävling. Dock hann jag mocka typ 2 boxar. Sedan började jag släppa ut alla hästar medans Lisa fixade iordning Eminem och Nina för avfärd. Sedan var vi påväg mot Greva gården. När vi var framme startdae vi med att börja göra iordning Nina. Hennes första klass var 90 cm. Första klassen var hon nolla och det var bara lasta in när hon var klar. Nästa klass var ca 2 timmar efter så vi satte oss ner och käkade lunch mm. Sedan tog vi ut henne igen och fixade iordning. Hon skulle göra sin första riktiga 1 m klass. När Nina hade hoppat klart tog vi ut Eminem med en gång. Han skulle gå en 1.10 klass. Sedan ställde vi in Eminem igen i lastbilen när hade hoppat klart och gjort iordning honom. Sedan när nästa klass började tog vi ut honom igen för att fixa iordning honom. Då han skulle göra sin sista start för dagen och det var en till 1.10 klass. Han nollade båda klasserna. Sedan lastade vi in honom och drog oss hemåt. När vi var hemma fixade vi hästarna och sedan började jag ta in hästarna. För att sedan börja sopa mm. Sedan åkte vi hem till Nils och red varsin häst. Jag var sedan hemma runt halv 9-9 typ. Blev helt solbränd i hela ansiktet då det varit strålande sol hela dagen och vi bara varit ute typ. Dock är bara halva facet solbränt och en del fläckar på andra halvan.

Imorgon ska jag rida igen det kommer väll förhoppningsvis en upd imorgon

Hadee

Ella

Likes

Comments


Goddagens allesammans. Eller jah nåt i den stilen det är ju trots allt kväll typ.

Ett tag sedan sist mina vänner men har ej varit så high på att blogga den senaste veckan då jag varit jävligt trött asså. I måndags var jag, Thilda och Klara i stallet och hängde och i tisdags var jag och tränade fotboll. Onsdag barnvakt och torsdag fotbollsträning,

I går var det fredag och vi hade So-prov Jippie! Eller inte riktigt. Var inte så jätte taggad och trodde det skulle gå sämre än det gjorde. Sedan hade vi Orienteringstävling och det kunde ju int göra dagen ännu mer hypad! HATAR orientering över hela mitt hjärta fattar inte ett skit. Jag hittade ettan på grund av att jag var i stallet innan jag startade och vi sprang precis i skogen intill. Så jag såg första kontrollen, när jag sedan sprang till 2 så såg jag en i min klass o jag bah, eh faan kan jag hänga på dig elr? Så det gjorde jag och det gick på 30 min. Sedan slutade jag när jag var klar o d var runt 12 kke. När jag kom hem chilade jag typ bah och taggade upp för match. Eller om jag ska va helt ärlig taggade jag inte så jävla mycket jag låg mest i min säng och åt en smoothie bowl och kollade på ex on the beach. För att jag var så himla slut. När klockan började närma sig halv 3 släppte jag datorn och sängen och började ta tag i mitt liv jag började städa, packa väskan och laga mat. För att sedan bege mig mot samlingen.

Vi mötte ju då ett derby lag och det slutade med 2-2. Sämsta matchen jag någonsin spelat. 

Idag så vaknade jag 06:00 av mig själv och kunde inte somna om så det fick bara bli att kliva upp göra iordning mig och packa om väskan för nästa match. Då jag skulle spela med mitt egna lag idag och så spelade jag med de äldre igår. Idag förlorade vi med 1-0. När jag kom hem åt jag och åkte och kollade på en match. Nu när jag kommit hem skulle jag byta byxor och inser hur mycket blåmärken jag har. Hahah benen är helt fyllda med blåmärken...

Imorgon är det ju valborgsmässoafton eller va det nu heter... Jag ska förmodligen vara hos Nils under dagen. 

Nu ska jag gå och käka lite chips så att...

hadeee

Ella


Likes

Comments

Sitter just nu i soffan och är helt slut, inte för att jag gjort särskilt mycket utan för att jag är världens kvällströttaste människa.

Idag har jag varit i stallet vi hade teori där vi longerade varandra och hade lite voltige. Efetr det stammade jag o Klara kvar och hjälpte till lite då det bara var vi där. Sedan så red vi en lååång uteritt på 2 h på de hästar som behövde gå med en vuxen som kom och pratade med oss. När jag kom hem var klockan runt 4 och sedan dess har jag int gjort särskilt mycke typ handlat käkat och kollat film med la familia. Vi kollade på Sing den är riktigt bra måste jag säga.

Imorgon ska jag förmodligen till Nils om det blir som jag tänkt

Och igår hade jag myskväll med mina amigos, vi kollade på match, film och hade det bara allmänt trevligt. Väldigt myysigt<3

Asså det har blåst nåt så kopiöst det senaste fattar inte vad som händer, det är nästan så att man blåser bort haha.

Nej nu ska jag väll typ gå och lägga mig snart hahah

Hadeee

Likes

Comments

Välkommen tillbaka!

Tillbaka till rutiner och läxor...

Varit i skolan idag och har aldrig varit så här trött i skolan någonsin!

Jag kom hem från tävlingen runt halv 12 igår och somnade inte förens 12-halv 1 igår för att jag duschade och kunde inte somna för att jag inte kom ner i varv.

Men till tävlingen nu dåra, allt gick strålande vi hade med oss Nina och Pinar ifrån stallet och sedan red Nils en häst till.

Allt gick somsagt strålande förutom att det var så jävla kallt. Jag var först groom åt Nils och pinar, filmade, fixade i ordning, höll koll osv. Sedan när han hade hoppat klart så bytte vi snabbt sadel mm över till Nina som skulle hoppa de två klasserna efter. Så då gick jag med Pinar. När nils hade hoppat första klassen med Nina sprang vi iväg med Pinar och lastade in honom när han var iordning gjord och han gick på så bra. När vi hade lastat in honom, sprang jag vidare till Nils och Lisas häst Jacket (Carissimo) som Lisa hade hoppat för att hjälpa till att ta av grejerna och sedan lasta in honom. Efter det tvingade Lisas mamma mig att ta några jackor utav Nils då det snöade!!!!! Så jag lånade två jackor. Sedan gick vi och satte oss för att kolla.

När alla hade hoppat klart hoppade vi in i lastbilen för att bege oss hemåt.

När vi hade kommit fram lastade vi ur hästarna och fixade dem samtidigt som de andra packade ur och gav hästarna mat mm. När allt var klart begav vi oss hemåt och lämnade stallet runt 23:00.

Idag ska jag följa med Thilda till Sirena och hjälpa henne där.


Nu ska jag sätta fart att byta om ¨

Ella

Pinar och SVJ-Stora vänliga jätten aka Rameo

Likes

Comments

Godmorgon!

Gårdagen var jag hos Nils till typ 5. Vi mockade ur alla boxar (10st) på typ 20 min och då är dessa boxarna vääldigt stora!

Sedan fikade vi lite och satte igång med ridandet och allt där emellan.

Han började rida Rameo och jag longerade Nina med en pessoasele. Sedan red han Disa och då stack jag ut och hämtade Kendy man och Pinar, för att göra iordning dem och sedan rida. Jag red Kendy man vilken är min favorit. Det är även den hästen jag har ridit alla andra gånger. Vi hoppade små, små kryss och den serien vi hoppade i fredags. Han skötte sig strålande. Han är helt fantastisk att rida. När vi ridit klart gick vi med dem till deras stall och fixade det som skulle fixas. För att sedan gå och äta lunch. När vi hade ätit upp så gick vi ut och hämtade Sixten och Fibbe. Då Nils skulle rida Fibbe och jag longera Sixten.

När allt var klart med sopning, putsning och utfoding samt insläpp av hästar, åkte vi vidare till Nils stall där hemma. Där fixade vi Luna och Einar, jag skrittade fram en och Nils hoppade en och sedan bytte vi så att jag skrittade av och han hoppade. Allt gick fin, fint. För att sedan putsa, rykta mm. så kom pappa och hämtade mig sen.

När jag kommit hem och duschat och ätit, cyklade typ hela familjen och kollade på min kusin när han spelade fotbollsmatch. De förlorade tyvärr.


Idag är det sista dagen på lovet... Bläääh vill ha längre lov... Idag så är jag endast inplanerad ikväll då jag ska följa med Nils på tävling och han ska ha med sig 8 hästar. Så jag lär ju vara hemma sent ikväll. På dagen har jag som sagt inget planerat utan jag får se om jag hittar på något.

Ni får ha det så bra

Ella

Likes

Comments