​Hej på er.

Jag sitter just nu i solen i skrivandetsstund, pluggar NO som jag fattar nada på. 

Igår red jag och vi hade markarbete. Samtidigt fick vi rida ute på utebanan för första gången för i år. ​Solen sken och det blev stekhett. Jag red Molly en liten häst och var väldigt pigg och glad. Vi red över bommar och gjorde typ snäva volter efter. Sedan stallvärd-standard. Sedan så åkte jag hem och bytte om och åt för att sedan gå ner till samlingen. Då jag skulle spela match med a-laget. Vi förlora med 1-0 pga en straff och jag fick spela de 10 sista minutrarna. Sedan åkte jag hem och åt china mat. 

Idag klev jag upp halv 8 men på vintertid blir det halv 7. Asså det här med sommartid och vintertid tycker jag är helt onödigt. Kan vi inte ha samma tid hela tiden? Aja jag mötte iaf upp Klara och Thilda så begav vi oss mot stallet då Klara skulle tävla. Hon tävlade Penure och det gick lite sisådär. Penure är väldigt dum ibland med att dra undan hindrena men klara red helt perfekt! 

Sedan kom jag hem och då gjorde jag våfflor till hela familjen eller snarare till de som var hemma 

Men nu ska jag plugga vidare 

Hade

Ella

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godmorgon på er, sitter just nu käkar frulle. Ska strax dra mig mot stallet. Klockan ringde 06.30 och ja är inte trött. Jag har ridit på lördagar i jag vet inte hur många år. Men jag var inte så jätte stor när jag började. Då red jag en lite b/C ponny kommer inte riktigt ihåg. En riktig buse. Jag ramlade av minst en gång per lektion. Men jag skulle ändå alltid ha de. En gång på ett KM (klubbmästerskap) Ramlade jag av och blev släpad några meter. HAHA det är på den lilla ponnyn som gjort näst intill alla mina avramlingar. På hopplektionerna kunde de vara mellan 3-6 gånger. Men jag tror att om jag hade ridit den idag så hade det nog inte blivit en enda och så blev det även emot slutet de sista gångerna innan jag övergick till D-ponny som hette Gwendolyn Windflower (Gwen) som var motsatsen till Frusst (B-ponnyn) Då hon var super duper het och bockade aldrig eller ville vara elak på något sätt. Hon var min drömhäst som jag gjrde debuter i hopptävlingar med. Men som idag tyvärr har somnat in då hon hade gaffelbandsskada...

Idag har vi markarbete på schemat, jag får hoppas på att det går bra. Efetr är jag stalllvärd en stund innan jag beger mig hemåt då jag ska spela match med A-laget. Och jag är så himla närvös. Asså jag vill typ inte ens vara med, men jag vill ändå. Jag kommer förmodligen suga röv. Men, men det är väl sånt man får leva med. Sedan har jag faktiskt ingen plan för kvällen men det dyker la säkert upp någon senare om jag inte bara är hemma och ser på typ film eller pluggar.. Bästa lördagskvällen (not).

Igår kväll hade vi filmkväll för ridskolan, jag tror att det var väldigt uppskattat då alla var nöjda och glada. Antar att alla somnade gott när de kom hem. Okej jag får nog börja bege mig då jag tror Thilda väntar på mig, hehe.

Ha det så bra

Hade

Ella

Likes

Comments

Hejsan på er! Hoppas ni mår bra.

Jag mår bra, tror jag. Jag vet inte riktigt. Har inte känt efter. Har haft en skratt rik dag iallafall, vilket är uppskattat från min sida. Men stundtals är det väll sådär. Finns ändå folk som har det sämre. Jag tänker på er som har det dåligt dag! Alla borde få skratta och vara lyckliga. Skippa fake leendet och sätta på ett äkta istället.

Idag har jag en ganska chill dag i skolan, då jag endast har slöjd, spanska och NO. I slöjden gör jag ett par ridbyxor och jag tror att de kan bli riktigt snygga. Spanskan hade vi läxförhör mm och i NO övade vi på Fysik provet blandat med experiment. Asså det kommer verkligen gå piss dåligt på No provet för att jag fattar seriöst inget! Det är skitsvårt. No är mitt svagaste ämne, det blir som ett annat språk med alla begrepp mm.

När jag kom hem hade min syster och bror gjort våfflor med glass och jordgubbar. Uppskattat. Det var väldigt gott. Samtidigt kollade vi lite på Youtube. Nu sitter jag här i min säng och pluggar skiten ur mig "host" inte i närheten... Men jag har ett so prov imorgon och så lär jag få plugga endel till No provet. När jag pluggat en stund tänkte jag ta en paus och städa lite. Plocka ur diskmaskinen, städa rummet och toaletten men tänkte ta det i olika omgångar så att jag lix tar rummet först tex. Sedan plugga och sen toaletten, plugga osv. Imorgon ska vi ha en filmkväll som aktivitet med USEK. Innan det är jag stallvärd.

Ne nu ska jag fortsätta plugga

vi hörs

Ella

Likes

Comments

Passet igår red jag Fisen (Fia) Och för första gången på lääänge så gick det trots allt bra.

Hon är ganska svår riden men jag fick igenom henne framemot slutet av passet.

Så idag kan man ju säga att mitt självförtroende inom ridningen har blivit lite bättre då jag fick vääldigt mycket beröm av min tränare. Från att vara i en svacka där jag alltid varit "gråtfärdig" till att idag klappa mig på axeln. Men jag vill ändå inte känna att wow vad bra jag är utan men ödmjukt ta in att någon tycker jag blivit bättre men att jag ändå har god väg kvar till mitt mål.

För ni vet de som tror att de är bäst och kan allt tycker man (oftast) inte om, i varje fall från mitt synhåll. Jag blir lätt sur på folk som tror att de är bäst oh blir lite dryga /bitchiga ni vet. En sån person vill jag inte va och jag hopas inte människor upptar mig som en sådan person heller utan mer som en ödmjuk tjej med ett stort hjärta.

Det klart man vill vara bäst, vem vill inte det lixx?

Just nu känns det som om jag utvecklas i ridningen men att jag på något vänster ändå inte gör det. Man kommer inte långt på att bara rida en gång i veckan... Jag önskar jag kunde vara mer hos Nils men det går tyvärr inte då dem slutar jobbet 17 och jag slutar halv 4 i skolan och mamma o pappa slutar 16- 17 så det är svårt med skjuts samtidigt så ska ju mina 4 andra syskon skötas med. Om man ändå bara hade en egen häst som man kunde göra framgångar och utvecklas tillsammans med... Åhhh o drömmar ändå bara kunde gå i uppfyllelse...

Men nu ska jag gå och lägga mig så kommer det möjligen något kort inlägg imorgon kväll

Puss

Ella

​Juste har glömt att skriva det men min dator är fortfarande på lagning.. "suck"🙄 Så därför blir d lite ont om bilder. Så jag skriver på datorn o sen får jag gå in på mobilen o lägga till en bild. Men ni får leva med det ett tag till

Puss😘 


Likes

Comments

Hej!

Hade fotbollsträning igår och vi sprang och körde lår och rumpa en stor del av passet. Ändå har jag ingen träningsvärk i låren idag. Ni vet känslan innan när man ska springa väldigt länge i ett högt tempo och man inte pallar. Den känslan hade jag igår. Men sedan är ju bästa känslan efter när man är klar och har duschat det är världens bästa känsla verkligen!

Idag hade jag sovmorgon till 09.00 väldigt skönt. Vi var på industri besök på fm idag med skolan, sedan hade jag matteprov som gick suuuper dåligt. Jag fick typ panik för att jag inte fattade något... Sedan hade jag typ håltimma och sedan skulle vi gå till bibblan. Men vi var inte där så länge så vi fick sluta tidigare. Så jag var hemma en timma tidigare än vanligt. Så en kort dag helt enkelt. Jag är nu hemma för att plugga till tre prov och två läxor. Hatar det och ett av proven är i No som jag fattar nada i, så det lär jag ju få plugga extra mycket på. Ikväll ska jag rida igen så tänkte jag göra ett inlägg om det antingen ikväll om jag orkar och om jag inte kommer hem försent eller så gör jag det imorgon på kvällen då jag har träning först och una friendo kommer hem till mig. Tänkte även åka dit lite tidigare då Klara och Thilda praoar i stallet just nu. Fusk för dem... Själv får man gå i skolan dag in o ut...

Jag har typ kommit in i ett blogg flow där jag börjat blogga en del så tanken är att ni ska få ett inlägg om dagen om ni skulle tycka om det, men d beror på vad jag hinner. Så ibland kke det blir någon dag utan ngt eller så kommer det sent på kvällen.

Men nu ska jag fortsätta plugga vidare så hörs vi

Hadeee

Ella

Likes

Comments

Heej!!

Dagarna i lördags och söndags har gått i ett.

I lördags fick jag hoppa in på stalltjänsten så jag hade stalltjänst på morgonen, jag var där runt 7 och hade fodrat klart 07:04. (Jag vakna halv 6 självmant) sedan när vi var klara red jag. Jag red då Ztolt och det gick inte alls bra. Ni vet känslan när man bara vill ge upp och hoppa av och gråta på samma gång. Den känslan hade jag och jag var så jävla arg. Men Klara sa att det såg bra ut så jag antar att jag sätter för höga krav på mig själv. Men jag tyckte ändå att känslan inte var den bästa. Jag känner mig så himla liten när han blir så pigg. Eftersom att han är så stor (1,76m, tror jag) så han är typ 6 cm högre än mig och det är bara på manken. Men jag kommer upp utan pall;) (med stiglädret på sista hålet så att jag inte ens når ner när jag sitter på). Vi tränade iallafall på typ "början till bakdelsvändning" en fortsättning från förra veckan där jag red Ztolt med och då gick det sämre än sämst för han var så hiimla stark och pigg och jag hade inga vantar så vi kan ju bara snacka om såriga och blodiga händer efteråt. Men i lördags red jag med vantar iaf. Juste jag red även i dressyrsadel och det gjorde inte direkt saken bättre... Det var skit svårt och man kommer inte riktigt ner tycker jag. Man vill lix typ skänkla på hela tiden och när han redan var pigg så hade jag inget att hålla emot när jag skulle ta upp han på bettet och ta förhållningarna, jag var helt stum i händerna efter passet. Samtidigt så var jag väldigt svettig hehe, magmusklerna fick kämpa hårt. (tur vi tränat magen på fotbollsträningarna). Sedan var jag stallvärd o det gick strålande.

Jag käkade lite och satte mig ute i solen för att sedan börja min gröna kort kurs klockan 2, den gick bra men det går typ alltid lite segt efter att man är svin trött och varit igång väldigt länge. I lördags var det den näst sista gången för att på lördag så skriver jag slut provet!! Taggaaaa. Vi var klara runt 20 över 5 och då cyklade jag hem duschade super snabbt och fixade iordning mig för att sedan vara hos mina kusiner 6. Där grillade vi hamburgare och umgicks helt enkelt. Men jag var helt slut efter dagen så jag slocknade i min kusins säng runt 23-24.00 för att sedan bege oss hemåt och där slocknade jag med en gång. 

På söndagen vaknade jag halv 6 igen för att följa med Nils på tävling ( han som har utbildnings/försäljningsstall) Han kom och hämtade mig runt 7 och när vi kom fram fixade jag och en till tjej vid namn Lisa de två hästar som skulle med. För att sedan lasta på och bege oss av runt 8. Vi var framme runt halv 9-9 i Falköping. Det blev en kort väntan för att sedan börja fixa iordning den första hästen Eminem som skulle starta 1.10m. Sedan var vi med på hopp & framridning. När han hade hoppat klart fick vi skynda oss iväg till lastbilen medans han travade av. Vi fixade då iordning Poppen (Icona Pop) då även hon skulle hoppa 1.10m. Medans Lisa och Nils red och hoppade fram Poppen fixade jag och Nils föräldrar iordning Eminen och lastade sedan in honom i lastbilen. Sedan kollade vi på ritten. Både Eminem och Poppen var felfria. Sedan när Poppen var klar lastade vi in henne och gick och åt. Vi kollade även på en del ritter och gick sedan och satte oss i lastbilen och fikade då Lisa hade bakat. Den var mycket god. När väntetiden började ta slut lastade vi sedan ur Poppen då hon även skulle göra en debut i 1.20m. När vi hade lastat ur henne gick vi ner till veterinär besiktningen och allt var bra. Vi gick då upp igen och började fixa iordning henne. Sedan när vi hade gjort henne så fin som det bara gick började jag leda henne tills det var dax för upphoppning och hopp + framridning. Sedan red de sin runda och hon var felfri! Och super duktig! Av 7 starter i sitt liv har hon gjort 7 felfria! Super duktig. Sedan när han hade travat av och allt började vi ta av sakerna och lasta in henne för att sedan bege sig hemåt.

När vi hade kommit fram så fixade vi i ordning hästarna igen och packa ur lastbilen för att sedan ta in resten av hästarna ifrån hagarna. Sedan sopade jag stallet och blev upphämtad av mamma. När jag kom hem var jag dö trött så jag satt och kollade på Den stora vänliga jätten (SVJ) men mina bröder och min pappa. Mycket mysigt. Jag la mig sedan tidigt. 

Det var min intensiva helg 

Ha det bra 

Ella


Icona Pop❤

Likes

Comments

Eftersom jag inte bloggat på ett tag sedan jag började i tisdags så tänkte jag dela med mig av bilder när jag inte använt mig av det då jag fortfarande inte fått tillbaka min egna dator ännu... det har lixx gått 1-2 månader... Så nu bloggar jag från min telefon, Aja vi sätter igång antar att det var ett rejält tag sedan

Insåg nu att de inte var så mycket bilder då de flesta var privata... så ni får endast några få puss o hej leverpastej
Ella

  • 14 readers

Likes

Comments

Tänkte göra en klassisk morgon rutin på vardagar så nu kör vi. Jag har inte direkt någon goals morgonrutin så att eh aa.

Jag vaknar runt 07:00 av min underbara väckarklocka (not)

Sedan går jag upp väljer kläder och tar på mig. Till det spelar jag hög, peppande musik.

Efter det sätter jag mig vid skrivbordet och börjar sminka mig. Beroende vad jag orkar så tar jag olika mycket smink på mig men det vanliga är...

-Concealer

-Puder

-Bronzer

-Highligter

-mascara

En ganska simpel sminkning.

Jag fixar även håret efter vilken hårdag jag har men oftast brukar jag bara borsta det.

Sedan så fixar jag frukost och det kan vara allt från avokadomackor till vanliga mackor till jordgubbsyoghurt med banan skivor. Samtidigt så tittar jag igenom alla sociala medier och skickar iväg en streak om jag inte är jätte stressad.

Jag packar därefter min väska och det brukar vara in dator, en hår borste och ev. någon skolmapp om jag har tagit med den hem för att öva på typ glosor osv.

Sedan borstar jag tänderna och stressar mig med att ta på mig de rätta ytterkläderna om jag inte behöver leta efter ett par vantar...

Cyklar sedan iväg mot skolan i full fart;)

Detta var min morgon rutin, förr gick jag upp klockan 06:30 men hade då lite dö tid och kom ändå inte upp ur sängen förrns 07 ändå så det var bara att ställa om klockan.


Ella

Likes

Comments

Gillar/älskar: Asså jag måste ju skriva hästar annars vore det något konstigt så det första är ju såklart hästar.

Andra grejen har jag börjat gilla på senare håll. Jag är ingen frukost människa men älskar avokadomackor med smoothie. Dream morning.

Tredje saken måste att vara skratta. Älskar att skratta och vara lycklig. Fjärde... När man ridit ett riktigt, riktigt bra pass och man känner att faan vad grym jag är.

Femte saken, Nybäddad säng, ny duschad och ny borstade tänder. Bästa känslan att känna sig ren.

Sjätte saken är... doften av ko lagårdar asså ÄLSKAR. Sedan luktar man efter också som alla man möter klagar på men det får man ta.

Och sista saken måste vara att överväga en rädsla, när man klarar något man känner att eh faan de här kommer jag aldrig klara och känner sig nervös över. Efter man har klarat den måste vara den bästa känslan asså.

Känner att det blev väldigt mycket med sju saker så vi kör på fem saker istället.

Hatar: Djurplågeri, asså fyfaan ryser bara av att skriva det.

Andra saken är när ett rid pass går riktigt pissigt att man vill typ bryta ihop och bara hoppa av och gå där ifrån.

Tredje saken måste vara avundsjuka, hatar när både andra har det och när en själv får det...

Fjärde saken är nog när vänner sviker och slutar tycka om en.

Och sista saken ärrrrr människor som lämnar besticken på bordet eller lägger knäckebröd på bordet i skolan asså jag hatar det för att jag tycker det är så vidrigt. Har typ bacillskräck i sådana tillfällen och får då aggresionutbrott på de som gör det för att de inte fattar hahah....

Jag tror det får räcka för idag.

Hadeeeeeeee

Ella

Likes

Comments

Hur kommer det sig att så fort man får hörlurar med musik i blir man så himla mycket mer peppad på livet och du klarar av allt?

Eller som jag varje morgon sätter jag på högmusik i högtalarna hemma medans jag fixar mig om jag inte skulle gjort det hade jag aldrig klarat mig, jag skulle varit arg som ett åskmoln. Apropå ilska asså jag blir så jävla lätt arg nu för tiden asså det räcker med minsta lilla typ hahah. Typ som idag på matten så fick jag inte hjälp med en gång så jag bah nee de är väll lika bra jag packar ihop och drar om han ändå inte tänker komma och hjälpa mig. Så jag packade ihop sakerna och satte mig och kollade ut igenom fönstret. Det ar en del som behövde mer hjälp än vad jag behövde antar jag men jag blir så jävla arg och det förstör typ hela min dag. Ne nu överdrev jag men den närmsta timman ialllafall. Just nu så kan jag knappt koncentrera mig på matten då jag slarvat bort mina hörlurar som vanligt... Asså jag kan typ inte klara mig utan dem och det är inte första gången jag slarvar bort något. Hahahha asså vafan kom på nu att de ligger här hemma.. Asså jag är ju helt borta. Så här brukar det vara..¨

I måndags på fotbollen skulle vi springa, så jag bytte om till vanliga joggingskor och tog av mig benskydden (trodde jag). Sedan när vi sprungit klart så skulle vi packa ihop våra saker och åka hem. Så hittar jag bara ett benskydd, så jag letar som en galning och frågar typ alla om de sett det osså kollar jag ner så har jag på mig det.. Asså så jävla typiskt.

På lördag är det årets första match, men det är lite oklart om jag får vara med då vi är ganska många i vårat lag och då går 02:or före oss 03:or... Rätt tråkigt ändå...

Detta blev ett rätt spretigt inlägg men bättre än inget alls;)

Ella


Likes

Comments