Just nu behöver jag en förbättring.

Tänkte dela med mig av några saker som jag MÅSTE bli bättre på när jag rider!

1.Jag MÅSTE få en bättre sits, det funkar inte att jag ska sitta framåtlutad som en rädd nybörjare. Det MÅSTE ske en förändring och det snart!!

2. Jag MÅSTE stärka mig i vänster varv med att hålla en bra höger ytterhand som tar förhållningar och inte bara en hård vänster hand. Då kommer jag ingen vart. Det MÅSTE även här bli förändring inom kort. Men jag jobbar vidare varje gång jag rider. Så en bättre höger ytter

3. Sätta avstånden. Asså jag får typ damp på mig själv när jag alltid kommer fel på hindren. Asså det funkar inte! Detta problemet har ja haft länge men det måste ärligt talat bli bättre med en gång det fungerar inte att ha det såhär.

4. Kunna få (Amelia) lugn och sansad och även reglerbar utan hinder/bommar. Även svanka när jag rider henne då jag driver på henne ed min sits...

Jag har inte s´å mycket mer att tillägga men dessa fyra punkter MÅSTE verkligen jag bli bättre på och det FORT. Hatar när jag är dålig inom något jag vill lixx va bra nu, nu, nu... Men det funkar ju inte riktigt så övning ger färdighet så att hoppas på det bästa och nu när jag har fys en gång i veckan så tränar vi magen så den har förhoppningsvis blivit lite starkare och de ska ju vara bättre för sitsen så vi får väl hoppas på det bästa;)

Eftersom jag rider imorgon så kommer en upd senare på hur det gick jag vet redan at jag ska ha Amelia och vi har markarbete på schemat. Jag funderar på om jag ska ha martingal elr inte. Jag vill ju lixx inte ha det eftersom det är lärorikare utan men om jag inte har det kan hon bli så jävulens pigg att jag inte kan reglera henne tillräckligt. Och då blir det ingen ridning utav det för att jag bara ska sitta och bromsa henne 24/7 då hon atagligen kommer vara sjukt pigg när det ligger bommar i ridhuset... Men jag får prata med Matilda (min ridlärare) om det så får vi väl se.

Ha det bäst

XO Ella

Smile<3

Likes

Comments

Min nyårsmål 2017 är...

Jag har inte alls många utan jag tar det som det kommer.


-Bry mig mindre om vad andra tycker och köra mitt egna race.

-Vara mig själv i alla situationer.

-Äta mer grönt och mindre socker.

-Ta grönt kort

-Komma ut och tävla

-Koncentrera mig i skolarbetet

-Träna upp min bål, mage och rygg, för att sedan kunna f en bättre sits.

Efetrsom jag inte har så många så kan jag istället konscentrera mig på de jag har.

Kort inlägg men vad gör de?

XO Ella


Väbjörns Ärtan<3

Likes

Comments

Tänkte nu skriva om vecka 2 istället det är inte lika händelserikt då jag började skolan på tisdagen. Men vi kör ändå.

Måndag: På måndagen sov jag till 11. Hade vart igång varje dag veckan innan så att eh aa. När jag hade ätit frukot så åkte jag till stallet för att va hundvakt åt Kelly och för att träffa Klara. Jag var där hela dagen tills jag skulle rida. Jag skulle då rida Thelma, jag började rida henne och trava fram men hon kändes inte fräsch så jag hoppade av så bytte jag till Amelia. Det passet gick såååååå DÅLIGT, inget fungerade.

Tisdag: Dagen då skolan började och jag inte gjorde något annat än att vara barnvakt åt Olle på kvällen.

Onsdag: På onsdagen gick jag i skolan först och sedan så tränade jag på kvällen. Det var såååå jobbig. Kändes att det att vait uppehåll.

Torsdag: På torsdagen var jag i stallet på em och var med mina best friends. Thilda och Klara. De ä d bästa vännerna man kan önska sig!! Står alltid upp för en.

Fredag: Äntligen fredag känslan var på topp och hela jag var trött efter skolstarten. Jag åkte till stallet som vanligt eftersom jag var stallvärd, alla skötte sig exemplariskt.

Lördag: Ridning och stalltjänst, Jag hade stalltjänst så jag var uppe 06.00 Älskar att ha stalltjänst, mysigaste man kan göra<3 Sedan red jag Fia och det gick hyfsat. Hon är en riktig läromästare! Eftersom jag gärna vill i vänstervarvet hålla mer i inner än ytter tygel. Men det går inte med henne då hon bara strävar emot då. Men det gick till slut och hon var riktigt rolig att rida. Sedan ledde jag en lektion för at sedan åka hem för att byta om och åka till tandläkaren. Det gick jätte bra. Jag åkte sedan tillbaka till stallet på kvällen för att fodra och släppa in hästar.

Söndag: Startar dagen med stalltjänst och vaknar då självmant 10 i 6 ist för 06. Jag gjorde det jag skulle göra istallet och hade även ett USEK möte. Sedan åkte jag till Nils eller snarare han hämtade mig. Vi kte sedan tillsammans med några andra iväg och hoppade i Vedum ngn stans. Han hoppade alla tre hästar jääätte bra. Det tog cca 45 min dit sedan var vi där i 4,5 h för att sedan åka 45 min hem. Sean åkte jag hem och la mig raka vägen i sängs.

Hoppas ni gillar dessa inlägg

XO Ella

Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva om min första dag på året.

Måndag: Klockan 9 var jag i stallet för att rida ut på Thelma med en annan som skulle rida en häst vid namn Polka. Det gick jätte bra Thelma var dock väldigt trött. Sedan åkte jag hem och var hemma runt 1. När jag kom hem städade jag. Jag åkte sedan tidigare till stallet för att rida Thelma ytterligare en gång då det var träningsgrupp. Vi hade dressyr och det gick bra, har äntligen hittat näst intill alla knappar så att jag kan börja rida på riktigt. Hon var fortfarande trött så det gällde att driva. Sedan åkte jag hem åt och la mig i sängen för att kolla på en film och dricka the'.

Tisdag: På tisdag åkte jag till stallet på morgonen för att löshoppa hästar. Vi löshoppade alla unghästar på ridskolan och även en "liten" fegis som inte tycker om de nya bommarna. När alla hästar var klara fodrade vi och jag åkte hem. Lite senare på dagen följde jag med Thilda till hennes medryttarhästar vid namn Sirena. Jag var då "ridlärare" och sa då vad hon skulle göra. Det var ill kallt så jag frös ihjäl. Thilda är jätte duktig så det gick kanon som vanligt. Som kvällen innan la jag mig i sängen när jag kom hem och hade duschat och gjort mig klar och kollade då film och drack mitt the'

Onsdag: På onsdagen var jag och hyrde skidutrustning på morgonen/fm då vi ska åka iväg nästa vecka. Sedan åkte jag raka vägen till stallet för att rida uteritt på Amelia med näst intill hela stallvärdsgänget. Amelia var pigg som vanligt. Osså red jag utan martingal då jag broddade en annan häst och några andra gjrde iordning Amelia. Så utan martingal fick gå. Det hade snöat så d var halt, som jag hatar halka. När vi precis hade kommit iväg så var det några som skrek så att Amelia börjar lyfta lite på framhovarna. Sedan fortsatte vi vidare. När vi sedan skulle börja trava på Klyftamogärdet så bockade Amelia och galopperade bara för att hon tyckte det var så roligt och för att hon var så pigg. När vi skulle fortsätta ut på en väg som för övrigt var haaaaal, Var jag livrädd och inte minst så halkar Amelia med bakbenen och sätter sig på rumpan men kommer snabbt upp igen. Då märker jag att hon inte hade några broddar bak och blir ännu räddare hahah hatar verkligen halkan. Sedan när vi hade ridit klart stannade jag kvar och var med Klara på hennes lektion. Senare på kvällen fick jag ett sms som handlar om den kommande dagens händelse.

Torsdag: På torsdag morgonen var jag hundvakt tillsammans med Klara och Thilda. Åt den söta lilla Kelly. Sedan åkte jag hem för att sedan åka till Nils, det var Nils som frågade ons kväll om jag vill komma och hjälpa till i hans stall. Då han har ett försäljnings stall Han rider även till hästar. Så dit åkte jag och jag var super duper närvös då jag typ drömt om att få hjälpa honom. Så då fick jag sätta mig in i hans rutiner och hur han jobbar. Jag kom hem runt 7 på kvällen och var helt slut. Han har dessutom helt fantastiska hästar och jag blev då helt förälskad i en.

Fredag: På fredagen var jag funktionär på morgonen på en tävling. Jag var banchef och hjälpte till de barn som behövde hjälp. När jag sedan var klar med stallet och tävlingen så åkte ja hem slängde i mig lunch. Sedan kom Nils och hämta mig. Jag hjälpte han då igen och då skulle han hoppa. Jag blev ännu mer förälskad i hästarna. Han rider otroligt bra och är grym på de han sysslar med. Han är även enormt kunnig på sitt jobb. Jag åkte sedan hem runt 6 och somna som en stock en fredagskväll.

Löörrdag: Lördag=RIDNING Jag red Amelia barbacka och det gick för engångsskull strålande bra!! Man kommer åt henne mer och kan reglera henne bra! Sedan var jag stallvärd som vanligt och sedan blev det som det blev.. Jag åkte hem tidigare än vad jag brukar för att jag inte mådde bra. Senare på em fick vi främmat av våra friendos väldigt skojsigt. Jag somnade tidigt eftersom jag var trött som vanligt. Jag har märkt att jag är kvällstrött men morgonpigg. Om jag ska vakna 6 så vaknar jag 5 i 6. De ä kanoooon.

Söndag: Vaknade runt 6 för att följa med min kära frind Thilda till hennes tävling på hennes medryttarponny. Hon blev felfri och det gick jätte bra! Grym är de båda;) Sedan bjöd hennes pappa på mat, när jag kom hem kommer jag inte ihåg vad jag gjrde men jag var väll antagligen trött som vanligt. Hehe.

Hoppas ni gillar min vecka

XO Ella

Likes

Comments

Ibland kan det kännas som om att jag är helt ensam. Att jag inte har några vänner utan jag går helt ensam. Även fast jag har vänner så känns det som om jag inte passar in och att hela världen är emot en. Jag blir ibland utstött och medans nästa vecka kan det verka som om jag vore deras bästavän. Ibland undrar jag varför inte folk förstår hur människor mår. Man borde oftare fråga hur man mår. Jag får den frågan ofta och svarar bra medans jag oftast mår skit. Ibland vet jag inte ens varför jag mår skit. Utan jag bara gör det. En liten grej kan bli så jäkla stor och gnaga sönder ens inre. Man sätter på ett fake smile, man är oftast glad för stunden när man är med roliga människor som man trivs med men innan och efter blir det som förr. Dåligt. Man mår skit och orkar inte en minut till. Man vill lägga sig på sängen och gråt tills man är helt tom. Gråta fr att man inte kan ta tag i sig själv och leva lycklig som "alla" andra. "alla" andra har ju det så bra och de klart en annan också ska göra det. Man gråter åt allt och inget. Arg-gråter, glad-gråter, trött-gråter. Ja ni fattar. Men jag tror att alla känner sig så här någon gång. Man känner att man inte passar in. Att man inte duger som man är. Att man alltid måste passa in stör mig. Man jämför sig med allt och alla. Oj hon var smal varför är jag inte som henne? oj hon var "tjock" bara jag inte blir som henne. Men vad är egentligen tjock? Jag tycker inte det finns något som heter tjock. Men ändå kallar jag mig det. De som är smalast är inte livet enkelt för heller. Det är oftast värre. De mår dåligt för att de är smala. Medans endel mår dåligt för att de är "tjocka", jag kan känna att man kan se ut precis hur man vill, oavsett hur man ser ut så är man ju faktiskt kompis, kär elr what ever i deras personlighet och inte deras personlighet.

En i min klass blev ofta utstött och kränkt utav många av skolans befolkning, jag lät det ske. Jag såg på medans de förolämpade och bråkade med den här personen. Idag mår jag dåligt för det. För at jag inte grep in. Jag var rädd för att inte de skulle gilla mig mer om jag sa från. Hen hade trots allt en dryg personlighet. Jag tog det som ursäkt och sa istället vad håller ni på med när jag visste att de inte var hens fel utan de andras. En dag tog jag tag i det jag satte mig bredvid hen pratade med hen och gick till maten med hen lät hen sitta med mitt "gäng" och pratade sedan med min lärare eftersom jag litar 100% till henne. Hon pratade med hen om att hen blev utsatt och att hen har en dryg personlighet men att hen antagligen använder det som en försvars grej. Eftersom antagligen hen inte vill verka svag. Så om hen skulle kunna ändra på den så skulle hen kke bli mer välkommen hon skulle iaf prata med hen och nu tycker jag det verkar gå bättre. Hon hade inte märkt av detta så hon tyckte det var bra att jag talade om det för henne. Men eftersom jag inte har varit där hen har varit och hen har även varit borta så har jag inte sett allt. Till det jag vill komma. Säg ifrån, var inte fega som jag. Jag vet om att det är inte bara att göra men vems bästa gör du det för. Det kan vara droppen för någons liv. INGEN människa på denna jord vill ha en annans persons liv på sitt samvete. Iaf inte jag.


Var rädda om er och era vänner och ovänner.

Sorry för dålig upd, jag kommer upd när jag har tiden över.

XO Ella

Likes

Comments

Sitter just nu i soffan hos min farfar o hans tjej, d ä lilla julafton här o hela min släkt på pappas sida ä här. De har precis varit utdelning av julklappar o tomtemor kom. Sedan har vi även ätit julbord o fika väntar. Red igår o ett litet tråkigt inlägg kommer inom kort...

  • 13 readers

Likes

Comments

Ja ni....

Passet i lördags.

Jag red då Amelia och jag tyckte det gick sisådär.

Vi hade markarbete, men på uppvärmningen/ typ hela passet när vi inte red över bommar var hon såååååå jobbig o jag tyckte inte alls det gick bra.

Hon koncentrerade sig på allt annat förutom mig o jag blir så arg när hon gör detta för hon jobbar inte, jag kan inte ställa henne, jag kan inte jobba henne och jag kan heller inte sätta henne på bakbenen.

Eftersom hon bara springer, tar bettet och blir hård i munnen.

Det gör mig så förbannad så jag vill typ bara rycka i munnen och skänkla på'na så hårt.

Men det gör jag inte, så jag typ struntar i att jobba henne och sitter där halvvägs på att börja gråta för att inget funkar.

Ändå var hon inte pigg då jag släppte henne i ridhuset så att hon inte skulle vara allt för pigg.

Men hon springer lixom undan arbetet och det gör mig så irriterad o asså AA.

Men sedan när bommarna läggs till då jävlar, då är hon på hugget o är såååå reglerbar.

Och även så satte jag alla avstånd, det blev inte en ända miss.

Men när vi körde en "bana" alla samtidigt blev det lite mycket för henne så hon bara sprang och sprang, så jag styrde henne mot mitten, stannade och klapp. Lät henne sedan vänta och lugna ner sig och när hon var det så kunde vi börja om.

Älskar att jag fått så mycket lärdom från henne<3

Efter så var hon SVETTIG, som vanlig.

Bästa prinsessan!!!

Även om Amelia var jobbig på passet är hon lika söt och charmig ändå så att jag blir förälskad och smälter o vill då bara ösa med beröm över henne efter passet.

Pratade sedan med hon andra som brukar rida henne och hon sa att de skulle börja rida henne mer på lektioner då hon alltid rider henne själv. Förhoppningsvis så kommer hon då bli lugnare

Ella

Likes

Comments

Sitter just nu o äter frulle o ska om några minuter cykla mot stallet. Har stalltjänst o ska då mocka mm.
Hade d igår med, vi var tre. O varav 1 var ordinarie jag hoppade in så ho int skulle vara ensam sedan kom min ridlärare också
Red igår så om hur d gick kommer upp inom kort.
Ha de bäst❤️
Ella

Likes

Comments

Skagenröratoast

Ingredienser:

Toast

1 burk skagenröra

Utförande:

Rosta ditt bröd, så många som ni är så många toasts ska det vara.

Häll sedan på en klick med skagenröra, servera.

Ställ även fram skagenröran i en liten skål så att det går att ta mer om man vill.


x

Texmextallrik

Det receptet över går bra att följ men för att göra det enklare och även efter det receptet jag gjorde så är det detta som gäller.

Ingredienser:

Nötfärs

1 paket svarta bönor

1 dl vatten

Tacosmak

Tomat

Sallad

Gurka

Majs

Tortillachips

Gräddfil

Utförande:

Skär upp de grönsaker som önskas, jag tog sallad, tomat, gurka och majs.

Stek sedan nötfärsen, när allt det rosa blivit ljusbrun häller du i din tacosmak. Sedan häller du i 1 dl vatten och låter det puttra i en min.

Häll sedan i bönorna i ett durkslag och skölj därefter häller du ner det i köttfärsen och rör om.

Servera sedan med chips runt om och även gräddfil funkar även bra med creme freche (stav)


Hallonspegel och glass

Ingredienser:

Hallon

Vaniljglass

strösocker

ev. vatten

Utförande:

Lägg hallonen i en kastrull och sätt på spisen (inte för hög temperatur) sedan häller du i 1-2 dl strösocker och ev lite vatten vid frusna hallon. Sedan låter du de sjuda men du måste röra om hela tiden så att det inte bränns. När det är varmt så är det bara att servera.


Alla i min familj tyckte detta var jätte gott.

Lycka till

Ella


Likes

Comments

Ja ni, vad hände?

Jo jag har haft ganska mycket det senaste så har därför inte hunnit med att blogga.

Så här får ni en lite sammanfattning av mina dagar

Söndag: På morgonen var jag iväg på ett ärende som jag tyvärr inte kan berätta om då jag möjligen kan få skit/hat för det sedan och får därefter sota för det. När jag sedan kom hem åt jag mat som min mormor hade lagat och det var sjukt gott. Sedan åkte jag till stallet på möte då jag är med i USEK som motsvarar ungdomssektionen och det mötet tog en stund. Nr jag kom hem skrev jag två protokoll då jag hade missat ett från de föregående mötet och sedan även protokollet från mötet. Sedan va det rätt så sent så jag gjorde en kopp the' och kollade tillsammans med min syster på Gåsmamman en grym serie.

Måndag: på måndagen var jag först i skolan, när jag kom hem (16.00) så övade jag prov och sedan direkt till stallet där jag red Thelma ÄNTLIGEN . Vi hade dressyr med inriktning på takt och tempo. Det gick helt okej. Lär mig massor utav att rida underbara Thelmut<3 Dock märkte jag att jag måste få bättre magmuskler för kan verkligen inte sitta tillbaks i hennes galopp. Sedan kom jag iaf hem och min bror fyllde då år så vi åt planka med kött och frukt, även potatisgratäng. Sedan gjorde jag som dagen innan drack mitt the' och kollade på gåsmamman tillsammans med Maja och lockade även hennes hår.

Tisdag: Sovmorgon och prov. Hade prov i SO och det gick piss. Dock skrev jag typ 3 hela A4 papper. Men aja. Sedan efter skolan följde min kusin med mig hem då han ä lika gammal som mig och vi har riktigt sköjj tillsammans.

Onsdag: sedan idag är det onsdag, bästa dagen i skolan då jag har korta lektioner med långa raster. Sedan nu så kom jag hem och har ätit mellanmål och sitter nu och leker med in lillebror på 3 år. Har fys sen och är inte ett dugg taggad.

Ha det bäst

Puss

Ella


Likes

Comments