Hej!

Idag har jag varit i skolan och eftersom jag nte har upd er på ett lååångt tag så tänkte jag göra det idag och berätta lite om min lång helg.

Tors: På torsdagen gick jag som vanligt i skolan tills klockan tio i 2 i guess.

Sedan så åkte jag till stallet på eftermiddagen då vi skulle ha möte med USEK. Ett väldigt bra möte ocg där bestämdes det blandannat att jag blir sekreterare för i år och Klara blir ordförande för i år. Sedan gjorde jag inte så mycket mer.

Fre: Gick i skolan-standard, åkte till stallet med en gång och var hundvakt och även stallvärd. Kom hem, käk, titta på hitta doris och gick o la mig. Händelse rid fredag va;)

Lör: På morgonen red jag, vi hade hoppning och jag red Amelia. Det gick helt ok. Film ligger ute på min insta (ellastriidh) Sedan var jag stallvärd men jag och Thilda åkte hem lite tidigare för att vi skulle hinna göra iordning oss då vi senare skulle hjälpa till på en fest tillsammans med en annan. Vi var där halv 6 och åkte hem fram emot 12. Thilda sov sedan över hos mig.

Sön: För att sedan gå upp halv 8 för att sedan åka till Nils. Där hjälpte jag han när han red 5 hästar och hoppade. Så man kan ju snacka om att jag har träningsvärk i armarna efter allt bärande. Jag duschade även en häst. Jag var hemma runt halv 4 så det var en ganska kort dag. Sedan så gick jag typ och la mig för att jag var så trött efter allt.

Mån: Skola och fotbollsträning med fys.

Tis: Det är idag ja och idag så hr jag spelat in en podd i skolan om strävan efter framgång. Men jag tror jag ska göra om den då jag inte blev särskilt nöjd. Sedan åkte jag hem och pluggade på prov som jag har på tors för sedan bege mig mot stallet och filma Klara när hon red. Klara red Amelia och jag tyckte det gick skit bra men jag antar att hon har lite andra värderingar.


Nu ska jag plugga vidare,

Ha de

EllaJag vill, Jag kan, Jag ska

Tro på er själva!Jag har även en lånedator som jag inte kan lägga över bilder på så ni får dras med linlägg utan bilder...

Likes

Comments

Det var jätte kallt ute idag så jag kunde knappt röra fingrarna. Bilderna blev inte jätte bra heller då jag inte ville gå in i hagen eftersom jag var ensam... Men men ni får se några av dom ändå.

King<3

Ztolt<3 Man kan ju inte annat än att bli kär i honom haha

Penure<3

Klinton<3 Haha älskar sista bilden

Yvonne<3

Maroy<3

Polka<3

Hahaha älskar dessa tre bilderna

​Nalle Puh<3Som sagt, inte dom bästa bilderna men hoppas ni gillar inlägget ändå<3 

Hade!// Klara

Likes

Comments

Hej! jag vet att det var länge sen men skit i de jag orkar inte bortförklara mig. Jag har varit lat... och jag tror inte att det kommer bli bättre nu heller men vi kan ju hoppas.

Jaa mitt liv är inte speciellt intressant.. Jag vaknar, går till skolan, kommer hem från skolan, åker till stallet, kommer hem från stallet, går och lägger mig.
Så ser nästan varje dag ut för mig haha.
Men igår var jag faktiskt inte i stallet. Jag var i Stockholm och kollade på min syster när hon tävlade Judo. Det var roligt men lite långtråkigt... Sen kom vi hem och då gick jag och la mig direkt.
Idag ska jag nog åka till stallet och fota lite hästar, och så ska jag kanske åka till Hööks.

Om jag åker och fotar hästar så kommer bilder upp på dom sen.

Vi hörs ikväll hoppas jag.
hade!

Lite bilder från senaste tävlingen med Penure 😍

Likes

Comments

I helgen var jag och Klara iväg p en kurs i Skövde.

Dä lärde vi oss en heel del, både på lördagen och söndagen hade vi föreläsningar, den på lördagen var det en tjej vi namn Anna som hade mist ett ben när hon red.

Föreläsningen handlade mycket om självförtroende och den mentala biten.

Väldigt lärorikt!

Den föreläsningen var min favorit

Vi hade även snack om Em i göteboorg och sedan var det prisutdelning.

Vi gick sedan och åt typ kyckling och potatis.

Sedan hade vi samarbetsövnings aktiviteter med BUS. Det var den kursen som vi var med på. Det handlade om hur man bedriver en ungdomssektion, då både jag och Klara sitter med i USEK.

Sedan så fikade vi och efter började själva kursen på riktigt då vi började diskussioner.

När det var klart så gick vi till vårat rum, sedan gick vi ner till en aula kan man nästan säga. (inte för att jag vet vad en aula är men..hehe) Där träffade vi två från skara som vi klickade bra med och var med resten av dagen och även under söndagen. Klockan var det middag och då var det till förrätt svampsoppa väldigt godd. Till varm rätt var det Oxfile med potatis.

Till efterrätt vad det någon chokladmousse med snickers smak. Den var väldigt mumsig.

Sedan blev det frågesport och uppvisning. Men jag och Klara och de två ny blivna vännerna valde att gå till våra rum. En tjej följde med oss till vårat rum av de två och där kollade vi på black beauty och åt lite godis. Black beauty är en underbar film! Sedan följde vi tjejen tillbaka till hennes hotellrum klockan halv 1- 1 någongång på natten. Sedan låg jag och Klara och plöjde genom alla sociala medier för att sedan få 5-6 timmars sömn.

Söndagen startade med att vi vaknade och tog varsin dusch och packade iordning alla våra saker för att sedan bege siig mot HOTELL frukost, BÄSTA som finns. Där mötte vi även upp de två tjejerna. Hotell fukosten var gryymt god och det fanns endel att välja mellan. När vi had ätit klart så var det dax för föreläsning om hästens syn vilket var grymt lärorikt även det. Även där satt vi 3 timmar is streck. Sedan var det lunch och då var det potatis och köttfärslimpa, jätte bra mat. Sedn var det dax för kurs med BUS igen. D handlade det ännu mer om Ungdomssektionen. När det sedan var slut så gick vi upp och fikade för att sedan bege sig hemåt. Jag var hemma i 20 minuter för att sedan åka på årsmöte med styrelsen på GRK. Dä satt jag till klockan 9 så agen efter kan jag meddela att jag var gryymt trött. Som plus på det så spelade jag även fotbolls cup i fredags där det inte alls gic bra tyvärr. Men detta var min och Klaras helg.

Jag hr varit på henne en hel del om att hon ska blogga så det kommer!!

Ha det bäst!

Ella

Likes

Comments

Red Amelia förra lördagen och det gick förvåningsvärt bra. Visst hon var ju pigg men det är hon alltid så att aa. Vi hade markarbete som sagt och när det kommer till bommar så är hon otroligt reglerbar. Vi hade bommar på serpentinbågar och det gick grymt bra. Dock är det de där jäv**a västervarvet som både hon och jag har svårt för. Höger varvet går mycket bättre men vi tränar vidare så att vi en dag kan vara bättre än bäst.

Hon är en glädje spridare så att det bara skriker om det. Gör mig alltid så jäkla lycklig nr jag rider och det kan ju typ alla som ser mig rida henne se, sitter och skrattar åt henne ibland och är allt går piss skrattar jag åt henne för att hon är som hon ä...j

Detta passet gick piss dåligt, allt var kaos men jag rider ändå med ett leende på läpparna. Hon är ju trots allt en goding och jag älskar henne otroligt mycket<3 Bästa vännen man kan ha tillsammans med 2 andra som jag har i stallet. De är guldvärda och står alltid upp för en!! Bjussar på lite bilder från i lördags, även fast de ine vart så jäätte bra...
Varför hamnar allt upp och ner? hahha aa

Min fuxiga fara, älskade häst<3

Väbjörns Amelia f*n vad jag älskar dig<3

(Detta inlägget skulle egentligen kommit upp i söndags förra veckan men hann inte skriva klart det så det kommer upp en vecka senare...)

Likes

Comments

Har börjat lyssna på poddar det senaste, mest nu när jag varit iväg på semester. Jag har då fastnat för dessa tre poddar

1 Ridpodden, denna lyssnade jag på mest när jag satt i stolsliften. Det är en podd om hästar med Lisen Bratt-Fredriksson och Ulrika LIndqvist. Där de tar upp blandannat Sitsen, lösgjordhet och mental träning. Men de bjuder även in gäster som är lite mer specialiserade på en del samtalsämnen. De ger även ut konkreta ridtips och övningar som gör vardagen i stallet bättre och ridningen roligare och bättre. Samtidigt som man ofta får lära sig något nytt. Även är Lisen väldigt duktig och ger själv ut underbara tips och knep och berättar även om i det senaste avsnittet om hur det är att driva ett hoppstall tilllsammans med sin man Peder Fredriksson.

2. Den friska wargen, Denna podd har Ida Warg och Viktor Frisk. Det är en podcast om livet, träning och allmänna händelser i livet. De är så otroligt jordnära människor och bjuder på sig själva, när jag lyssnar på dem så sitter man ofta med ett leende på läpparna eller så sitter man och skrattar. De pratar helt enkelt om deras liv och om olik trender även om händelser där och då. Ibland gamla historier och annat skojsigt. Kan verkligen rekomendera denna podd.

Sista Podden är min favorit och jag har plöjt igenom en och en halv säsong på bara några dagar.

3. Mordpodden, Mordpodden är en podd med Linnea Bohlin och Amanda Karlsson. I podden tar dem upp verkliga mordfall som har hänt i Sverige och de har även tagit upp ett som var i Findland. Podden utspelar sig både i berättande men även i diskussionsform. Man får lyssna på olika delar utav morden och sedan bryts det av att Amanda och Linnea har en diskussion samtidigt som de fördjupar sig på en del saker och på en del personer. Jag älskar denna podden då den är spännande men även så får man grotta ner sig lite i morden, man får reda på mord som man kanske inte visste om och om det sulle vara så att man vet om dem s kan man få veta mer om dem. Sådant som till exempel inte media och tidning talar om. Grymt bra podd. Perfekt att lyssna på, om man är på väg någontans eller om man fixar iordning sig eller varför inte chillar. Rekomenderar starkt!

Ha det bra!

Ella

Har ju då några kvar att plöja igenom

Även på Den friska wargen har jag ENDEL kvar an man ju säga..

Likes

Comments

Om du jobbar hårt för att bli bäst på något kommer det slå talang. Visst hjälper talang en på vägen men den som jobbar mest kommer i slutändan att vinna. Tex inom ridsporten den som jobbar mest och sliter mest i stallet får fler lärdomar. Får mer fördelar tex som att rida ut ngn gång ibland. Även om folk kan tycka det är orättvist. Men oftast är det så att de som säger det inte ens jobbar hårt, är inte i stallet näst intill varje dag och offrar vänner, familj och fritidsintressen.

Desto hårdare du arbetar och sliter oavsett vad du håller på med så kommer du bli bättre och bättre!! Det kan jag garantera!!

Man kan inte alltid få allt serverat på ett silverfat utan man måste trots allt jobba för att få medgångar.

Motgångarna gör så att medgångarna blir större, bättre och man uppskattar dem mer än vad man hade gjort i vanliga fall. Sedan kanske en motgång kommer igen men det kan bevisa vilken stark eller människa man är.Ens vänner ska ju stå upp för en i vått och torrt och inte svika en när det går som bäst eller som sämst men de ska väll ändå ALDRIG svika en. De är ju trots allt ens vänner. Men så händer det, vad gör man?? Jo man tar sig upp och spöar skiten ur dem. Hahah 'skämt och sido' Nej för istället så vill man visa dem hur bra man är och allt vad man går för. Man får som en kick. En energi boll som släpps och allt flyger inom en. Man går in i sin lilla bubbla och tänker endast på att man ska visa vad man går för. Att man är bättre än bäst och klarar vad som helst. Inte bara är den där ensamma svikta vännen som egentligen är helt tom, tom på känslor och tom på allt. Man vill lägga sig ner och gråta. Gråta sig ännu mer tom, men det finns inget som är så tomt som just du är där och då. Men det är då den här energi bollen kommer över en igen och man ska visa de där svikarna att jag f''n mej inte lägger mig ner och är en svag en. Utan man vill återigen bevisa att jag är bättre än bäst och kan klara allt.

Ge ALDRIG upp och tro på er själva! Man får vara stolt över sig själv men man får också vara besviken på sig själv. Det har med livet att göra.

Alla gör vi saker någongång i livet som vi kommer att ångra, få ångest över eller tappa personer över. Men ingen är felfri och alla gör vi misstag. Alla kan göra fel och det är inget att döma över. Utan det är sådanna vi är. Alla som man tror är felfria, liver ett fantastiskt liv med underbara bilder om deras liv på instagram eller sociala medier. De liven är inte perfekta. För att inget liv kommer någonsin vara perfekt om du inte gör det till ditt perfekta liv. Vi måste sluta gemföra oss med människor och personer. Vi lever vårat egna liv och lever ut till så vi vill ha det.

Ni får ha det så länge

XO Ella

Likes

Comments

Har varit lite off det sista då jag varit i Säfsen och åkt skidor. Vi har haft det underbart och grymt bra väder. Jag har åkt snowboad och skidor och det slutar med att jag åker hem med massa blåmärken och möra armar + ben.

Min helg ser ut som följande

Fredag: Skola, Packa och sedan fotbolls cup. Antar att fotbollen kommer gå piss dåligt då jag inte har spelat riktig fotboll på grymt länge

Lördagen: På lördagen åker jag på kurs tillsammans med Klara, Kursen ä för de som går i USEK och är i Skövde i think.

Söndag: Är fortfarande på kursen då vi sover över där. Sedan när vi kommer hem ska vi direkt på möte, då det är årsmöte med ridskolan. Om vi hinner så ska vi på vårat Usek årsmöte men eftersom det är väldigt tidigt så blir det svårt att hinna.

Så jag kommer ha det fullt upp men det är ju sådant som jag gillar. Hatar att vara hemma och ligga still, äve om det kan vara skönt då och då. Tänkte bara upd lite då jag gjort tidsinställda inlägg tills sön men upd väll lite under dagarna om jag hinner och orkar ändå.

Jag lever iaf, 

ha det bra

Ella

Likes

Comments

Just nu behöver jag en förbättring.

Tänkte dela med mig av några saker som jag MÅSTE bli bättre på när jag rider!

1.Jag MÅSTE få en bättre sits, det funkar inte att jag ska sitta framåtlutad som en rädd nybörjare. Det MÅSTE ske en förändring och det snart!!

2. Jag MÅSTE stärka mig i vänster varv med att hålla en bra höger ytterhand som tar förhållningar och inte bara en hård vänster hand. Då kommer jag ingen vart. Det MÅSTE även här bli förändring inom kort. Men jag jobbar vidare varje gång jag rider. Så en bättre höger ytter

3. Sätta avstånden. Asså jag får typ damp på mig själv när jag alltid kommer fel på hindren. Asså det funkar inte! Detta problemet har ja haft länge men det måste ärligt talat bli bättre med en gång det fungerar inte att ha det såhär.

4. Kunna få (Amelia) lugn och sansad och även reglerbar utan hinder/bommar. Även svanka när jag rider henne då jag driver på henne ed min sits...

Jag har inte s´å mycket mer att tillägga men dessa fyra punkter MÅSTE verkligen jag bli bättre på och det FORT. Hatar när jag är dålig inom något jag vill lixx va bra nu, nu, nu... Men det funkar ju inte riktigt så övning ger färdighet så att hoppas på det bästa och nu när jag har fys en gång i veckan så tränar vi magen så den har förhoppningsvis blivit lite starkare och de ska ju vara bättre för sitsen så vi får väl hoppas på det bästa;)

Eftersom jag rider imorgon så kommer en upd senare på hur det gick jag vet redan at jag ska ha Amelia och vi har markarbete på schemat. Jag funderar på om jag ska ha martingal elr inte. Jag vill ju lixx inte ha det eftersom det är lärorikare utan men om jag inte har det kan hon bli så jävulens pigg att jag inte kan reglera henne tillräckligt. Och då blir det ingen ridning utav det för att jag bara ska sitta och bromsa henne 24/7 då hon atagligen kommer vara sjukt pigg när det ligger bommar i ridhuset... Men jag får prata med Matilda (min ridlärare) om det så får vi väl se.

Ha det bäst

XO Ella

Smile<3

Likes

Comments

Min nyårsmål 2017 är...

Jag har inte alls många utan jag tar det som det kommer.


-Bry mig mindre om vad andra tycker och köra mitt egna race.

-Vara mig själv i alla situationer.

-Äta mer grönt och mindre socker.

-Ta grönt kort

-Komma ut och tävla

-Koncentrera mig i skolarbetet

-Träna upp min bål, mage och rygg, för att sedan kunna f en bättre sits.

Efetrsom jag inte har så många så kan jag istället konscentrera mig på de jag har.

Kort inlägg men vad gör de?

XO Ella


Väbjörns Ärtan<3

Likes

Comments