Header

Vardag, Raya, Andromeda

Igad har jag äntligen fått Rida Raya'!! Så skönt och det bästa av allt var att hon inte var halt i vaken skritt eller trav. Så skönt och så nervös jag var för att sitta upp på henne igen. Gjorde bara lite lösgörande och travade något varv på en 8. Kändes riktigt bra och imorgon skulle jag ringa min veterinär för att checka läget liksom. Så nöjd med Raya idag som trots 7 vilodagar skötte sig exemplariskt! Hon studsa inget och hade lagom energi.

Efter Raya red jag också ett kvällspass på Andromeda. (Jag äger inte andromeda utan rider bara henne ibland då jag tycker hon är en så rolig och charmig häst) Hon fick gå lite markarbete med upphöjda travbommar och en linje med 3 språng 16 meter emellan! Hon var också jätteduktig och jag börjar lära mig hennes knappar nu. Har inte hunnit rida henne så mycket utan detta var nog tredje eller fjärde gången.

Båda hästarna var fantastiska idag.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag

Hej! Idag är det en jättebra dag då jag äntligen får börja skritta och småtrava på Raya! Så kul och som jag har längtat! Så kul att vara tillbaks igen och kunna trimma ordentligt inför Dagstorp om 2 veckor! Angående Dagstorp och Svenskt PD vill ni att jag gör någon vlogg därifrån? Jag har ju faktiskt en vlogg kamera så då skulle ni kunna få följa med? Kanske att jag redan börjar filma när jag packar. tills vi kommer hem? Skulle det va intressant? Jag skulle iaf tycka att det skulle vara lite kul ;)


Likes

Comments

Utrustning

Som varje år så har jag såklart varit i Falsterbo! Älskar att vara där i år valde vi att se 7 åringarna, Ponny GP och Vellinge kommun Prize! Så duktiga ryttare och hästar.

Förutom all rolig hoppning så är det ju också världens bästa shopping. Hittar alltid en massa nytt och iår köpte jag mycket läder osv:

Det jag köpte var:

K9 horse copper tone schampoo, k9 aloe vera conditoner och när jag köpte det så fick jag med deras nano spray.. Älskar k9 och deras produkter och blev jätteglad då det var billigt. tror jag betala runt 200kr för allt!

Sedan fick jag också med mig en boxgardin + schabrak från jumpnet! super snyggt med orange som är min tema färg!! verkeligen älskar det gröna mot det orangea. (Stort tack till Jumpnet för det) Jag är väldigt nöjd så en boxgardin är det jag hade som prio 1!

Sedan behövde jag också en ny förbygel då raya musklat sig så henne nuvarande blivit väldigt liten. Så jag sprang på en så snygg i equipes monter. En brun med klinker i mässing som jag tyckte va så fin! Så köpte den och jag är jättenöjd! tror jag betala 900kr för den!

Det sista lite större jag köpte var en magplatta! Tyckte den var snygg men det var också den ända på hela mässan som var lite utskuren därfram så mycket som raya behöver! Tror det var en av de billigare också! så det var ju super.

Sedan köpte jag lite smått också som godis, boots, skal ocsv men det ät bara smågrejer!

Över jag är jag jättenöjd och tack igen jumpnet!Likes

Comments

Raya

Läget med Raya är okej.. Hon har ont men mår överlag bra. Vi vet inte riktigt vad som hänt eller vad det är med henne ska prova igen imorgon och se hur det är då och om det inte är bra så ska jag ringa min veterinär igen..

Känns så tråkigt :( Blir iaf ingen hoppträning imorgon!

Likes

Comments

Utrustning

Fått några pm om vad mitt schabrak är ifrån och det är egendesignat genom Celeste Stables och Brodyr och märket på schabraket är från Anna scrapati.

Det är det bästa schabraket jag haft och passformen är jättebra! Även om Raya är genomsvettig är det fortfarande tort!

Tror jag gav 800kr för det när jag köpte det.

Likes

Comments

Tävling

Igår var jag och tävlade i skedala.

Dagen började på ett ganska dåligt sätt med en ponny som vägrade gå in i transporten och det slutatde med att vi fick ringa min tränare som kom och lyckades få in henne!

Väl framme så hade vi inte jättebra med tid eftersom lastningen tog så lång tid så missa vi bangång osv men hade några kompisar som kunde banan så det gick ändå.. Bi broddade Raya och sedan fixade vi henne.

På framridningen var hon lugn men det blir lite jobbigt ibland när folk inte förstår vad den röda rosetten betyder.. Var lite orolig att hon skulle sparka i vissa lägen men det gick bra, tog lilla hindret några gånger i båda varven innan jag fick komma in på framhoppningen

På framhoppningen tog jag räcket 1 gång sedan oxern och sedan gjorde jag en liten bana med räcke först sedan oxern och hon tog hinderna jättebra och jag hade en super känsla när jag kom in på banan.

Tyvvär blev det typ storm och började regna när jag skulle hoppa och jag tog inte på Raya luvan eftersom det var så soligt under hela framridningen. När jag skulle hoppa 2:an så hade vi jättemotvind och raya börja studdsa för hon tycker att vind på öronen är jätteobehagligt. Så det blev ett stop men sedan tog hon den jättebra. Stop på 3:an också vilket jag tar på mig då jag inte la om benen och då blev hon osäker eftersom jag "övergav" henne. Sedan hoppa hon den fint och resten av banan var jätte bra och hon hoppa fint. Dock glömde de stoppa tiden när de bygde upp hindret hon rev så tiden är helt fel.. Tråkigt när hon har typ dubbel så många fel som hon ska ha tror de satte 17 eller 18 tidsfel hahah...

Ganska lång väntan mellan klasserna men sedan var det dags igen! Red inte fram lika länge då hon brukar bli väldigt trött i andra hoppa lilla några gånger och sedan oxern 1 gång och sedan in på banan igen. Hon var väldigt trött i denna klassen och studsade mest och när hon gör så är det svårt att få till en bra ridning vilket resulterade till en stark och het ponny som höll på att gå omkull i svängarna så jag valde att efter 4 an hoppa om 1:an och därför bli utesluten. Hon var trött och hade redan 2 stop och jag ville inte bråka mer med henne.

Överlag är jag nöjd med henne. Bara att kämpa vidare..

Likes

Comments

Tävling, Utrustning

Fick en fråga om jag kunde göra ett inlägg där jag skriver om vad jag har med mig när jag tävlar osv.
Här kommer den!


Meeting packlista

Sadelskåp
-sadel, sadelgjord, brösta med martingal
-padd+fårskinn
-hackamore
-träns + extraträns
-schabrak
-benskydd fram + bak ev lindor och paddar
-boots fram+ bak
-ryktlåda med:
-pälsglans, babysarvetter, borstat, hoverats, man och svansbordte, kam, gummiband, hellosan.
-hink, svamp och svettdkrapa
-handduk till raya
-handduk till att putsa
-hovolja och babyolja
-svetttäcke, pyjamas, fleece, Regnräcke
-nummerlappar
-putsgrejjer
- kniv, plåster, sax, silvertejp, spännband, krokar,
- Grimma och grimskaft

Ryttare
Stövlar
Hjälm
Väst
Sporrar, spö och handskar
Plåster och compeed
- Animo kavaj + spooks kavaj
- 3 vita ridbyxor, tävlingslopp, undrkläder
- Regnrock, regnjacka regnbyxor
-övrig packning i resväskan

Boxen
-Boxgardin
-boxväska
-täckeshängare
-krokar
-grep och mockhink

Foder
Hö kraft och magnesium
Vattenhink + krubba
Kajor att hänga upp med
Markeringspenna
Pass

Har säker glömt något nu men isåfall lägger jag in det sen 😉

Likes

Comments

Vardag

Förlåt att det inte blev något inlägg igår men vårt internet krånglar som vanligt och jag min mobilapp hade inte hunnit laddas ner förens idag..

Igår var jag och raya och hopptränade på Hallands equestrian center. Träningen var bra och rolig men just igår stämde det inte mellan mig och raya.. Vi fick till en jättebra runda och på slutet funka det inte alls mellan oss och hon var stark och väldigt jobbig. Sjö försöka ta med känslan från förra veckan då den träningen var det bästa på länge. Raya är lite osäker så hon har alltid hellre velat hoppa av nära än att hoppa av där hon ska ifrån, men nu har vi börjat komma ihop oss och nu hoppar hon för det mesta av ordentligt och då får vi en bättre rytm osv.

Idag fick hon en lång uppvärmning då hon hade träningsverk efter igår, när jag kände att hon blev mjuk och fin så red jag ett konditions pass på henne. Tänkte inte så mycket på hennes form men ville inte heller att hon skulle springa med huvudet uppe i luften utan jag ville ha en avslappnad ponny men att gå i stadig form behövdes inte just detta passet.

Imorgon ska hon ridas ordentligt och sedan ska vi även träna henne på att lastas eftersom det är ett jobbigt moment för henne!

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!
Det var ett tag sedan och sist vi hördes var i maj någon gång när jag skulle hoppa pay and jump med Raya!

Jag valde att ta en paus eftersom jag ville göra det sista i skolan men nu är det sommarlov och jag tänker starta upp bloggen igen!!

Jo vad som händer denna veckan är:

Måndag: Trimma sen något möte med lagen i Laholm

Tistag: Hoppträning på Hallands Equestrian Center!

Onstad: Lösgörande

Torsdag: Kondition

Fredag:Lösgörande (Hårdare pass)

Lördag: Skritta

Söndag: Tävling i skedala LD+ och LC bara!!

Så ser min vecka ut!


​Vad tycks?


Likes

Comments