I slutet av sommaren så var jag på USM i Vellinge. Där deltog jag i 80m och höjdhopp. Jag skulle hoppa längd också men tävlingsschemat var jättedåligt då längdhoppet var innan höjdhoppet vilket inte var till min fördel. Höjdhoppet är det jag är bäst på så jag ville inte slösa min energi på något som jag inte hade chans att placera mig bra i.

Så det gick bättre än förväntat i 80m. Jag tog mig till semifinal vilket jag aldrig hade trott då jag egentligen inte kvalade till SM i 80m från början. Vet inte vilken placering men jag tror att jag sprang på 10,91.

Höjdhoppet däremot gick jävligt bra. Dagen innan hade jag gått till banan för att känna på den lite. Den var skithård vilket var till min fördel😏. Hårda banor är oftast studsigare. Jag hade höjdkval på lördagen och det gick hyfsat. Ansatsen stämde inte riktigt men rivningarna spelade ingen roll för man behövde bara hoppa 1,57 för att gå vidare till finalen. Det gjorde jag och det hjälpte med nervositeten.

På söndagen så var det final. Allt stämde perfekt och allt kändes jättebra. Jag fick justera ansatsen lite för att jag hade ganska mycket energi. Jag rev inte en enda höjd och jag låg på första plats. När det var tre personer kvar så insåg vi att vi hade vunnit medaljer och det gjorde oss överlyckliga, men då var det bara dags att ta reda på vilken färg. Allt fortsatte bra och jag var på 1,64. Det som brukar störa mig att jag blir så spänd, så jag tänkte bara på att slappna av. Då när jag klarade 1,64 så blev jag så jääääävla glad. Det är mitt utomhus pers och faktumet att jag klarade det på första försöket var helt underbart.

Jag låg fortfarande på första plats. Min största konkurrent hade en rivning så hon behövde klara en höjd högre än mig för att vinna. Hon klarade 1,64 och vi gick båda vidare till nästa höjd. Trean rev ut sig men hon fick ett personligt rekord tror jag.

Jag var sååååååå nära på att klara 1,66. Om jag hade gått bak en fot så hade jag klarat det, men det kan man ju inte ändra nu i efterhand, men det vi kan göra är att ta med oss det här till nästa gång.

Den andra tjejen klarade 1,66 i sista försöket vilket gjorde att hon vann hela tävlingen och jag blev inte sur för att hon förtjänade verkligen det där guldet. Jag får ta det nästa gång bara😜.

Det här var verkligen den bästa stunden i mitt liv. När jag går igenom tuffa tider i träning eller tävling så kan jag alltid tänka tillbaka på den gången jag vann SM-silver och veta att jag har det i mig och att jag aldrig ska ge upp.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har verkligen inte haft tid att blogga idag. Jag har haft en 9 timmars skoldag med träning 55min efter att jag hade slutat och har inte haft någon tid alls.

Vi fick tre timmars hål idag vilket var jättejobbigt för att vi skulle ha en lektion efter och sen sluta. Jag och några kompisar gick hem till mig för att jag bor nära skolan och så hängde vi där i två timmar för att sedan ha den där mattelektionen.

Sen hade jag träning i Hemlingby vilket innebar backintervaller. Näst-sista loppet så drog det till i foten så jag skippade sista loppet. Min fot har varit skada sen i februari och den har fortfarande inte läkt. Inte så konstigt med tanke på att jag använder foten hela tiden. Jag kan göra ett inlägg om min fot någon gång i framtiden. Men träningen kändes bra och jag tyckte faktist att uppvärminingsjoggen var jobbigast för att man frös och luften gjorde så att man blev snuvig och halsen hade inte vant sig än. Men när vi drog igång med backövningarna så blev det bättre och det gick att springa på fullt förrän jag kände av foten.

Nu måste jag sova och vila inför spanskaprovet imorn så hade.

Likes

Comments

Nu är jag på väg hem från morgonens träning. Härligt fyspass med först lite uthållighet och sedan cirkelfys med styrka och det tog i musklerna kan jag säga.

Idag har jag matte, spanska, biologi och träningslära. Så det blir en ganska lugn dag då vi bara räknar i boken på matten, spanskaläraren är inte där idag så vi får typ håltimme, fast jag ska plugga ändå. Sen på biologin så repeterar vi inför provet som vi har nästa vecka och på träningsläran så gör vi inte så mycket.

Efter skolan så ska jag till ett café och plugga med en kompis, så det kanske blir roligare än att bara plugga själv och om man är på ett café så kan man nog unna sig med en liten chokladboll eller frappe.

När jag kommer hem om fem min så ska jag ta en snabb dusch och sen skynda mig till skolan. Hade.

Likes

Comments

Igår färgade min kompis mitt hår rosa. Är så jävla nöjd! Det syns inte så bra i bilden men jag kanske lägger upp fler bilder sen. Dock så är färgen bara temporär så det går ur efter några tvättar men det gör inget. Jag använde Maria Nila's pink pop.

Idag åkte alla NIU-elever till Stockholm för att gå på VM-kvalet i fotboll (Sverige-Bulgarien) och Sverige vann med 3-0! Det var den första fotbollsmatchen jag någonsin varit på och den var väldigt underhållande. Men

Stockholmsresan började med ett besök på Bosön och där var vi i några timmar. Sen fick vi strosa runt på Mall Of Scandinava ett tag och jag hittade världens snyggaste jacka, men jag fick beslutsångest så jag köpte den inte. Jag kanske beställer den imorn ändå. Det är så att jag får ångest varje gång jag ska köpa saker för att jag HATAR att spendera pengar och jag för riktig ångest innan jag köper saker så jag brukar behöva tvinga mig själv, så det får nog hända med den hör jackan också för den är så jävla snygg!

Nu sitter jag på bussen hem från Stockholm och jag har pluggat lite och så. Jag är så trött så vi hörs imorn. Hade!

Likes

Comments

​Hann inte blogga igår för att jag hade inte tid. Direkt när jag kom hem från skolan vid 15-tiden så satt jag och pluggade till 18 då jag skulle iväg på föreningsmöte på skolan. Jag är med i den naturvetenskapliga föreningen och det är verkligen så kul! Mötet höll på i typ tre timmar kanske och sen hade jag stannat kvar i lokalen längre, men jag skulle upp jättetidigt nästa dag så jag gick hem vid 22 ungefär. 

Så vidare till idag. Min familj åkte hemifrån klockan 7 för att åka till Mora och nu har vi jobbat lite på ett projekt och jag åkte till våra kompisar som vi bor hos medan vi är här lite tidigare för att plugga och klämma in ett inlägg också. Så nu sitter jag och pluggar till mitt svenska-tal som jag har på Måndag och jag är jättetaggad inför Måndag för att alla NIU-elever (specialidrotts-elever) ska till Stockholm för att kolla på VM-kval i fotboll och jag har aldrig varit på fotbollsmatch så det ska bli spännande, och innan matchen ska vi gå runt lite i Mall of Scandinavia vilket också blir roligt.

Jag och den andra tjejen i min klass som går NIU gick till Borgis (en annan gymnasieskola i Gävle) igår och provade på NIU-kläder. Så vi provade olika storlekar och hittade några som satt bra och nu väntar vi bara på att vi ska få dem. Vi ska få våra initialer och annat tryck på dem så det kanske tar ett tag innan de kommer.

Nu kanske det är en bra idé att sätta igång med plugget, så hejdå.


Likes

Comments

​Idag var en produktiv dag. Dagen började med ett kemi-prov i aulan. Det var ganska lätt, men vissa saker hade inte våran lärare gått igenom så det blev lite konstigt på vissa frågor. Vi fick sluta 5,5 timmar tidigare än vad vi skulle ha gjort vilket var skönt, så jag och några kompisar drog iväg till MAX och åt lunch där. Efter det gick jag hem och pluggade i cirka tre timmar för att sedan åka och träna backintervaller med gruppen. Vi sprang 150m backe 5x3 gånger så totalt 15 lopp. Det var inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara, vilket var skönt, men man kände efteråt att man kommer få extrem träningsvärk och då vet man att man gjort något bra. 

Nu ligger jag bara i sängen och borde egentligen sova, men det finns ju roligare saker att göra, till exempel starta en blogg. Tveksamt om det håller pga busy life men det visar sig så småningom. Detta var bara som en liten kickstart, så det kommer nog mer intressanta inlägg snart.

Hade.

Likes

Comments

Hej, här är lite fakta om mig!

Jag heter Klara

Jag är 15 år (född 2001)

Jag går Naturvetenskapsprorammet med specialidrott (friidrott) på gymnasiet

Och ja då har jag hoppat upp en klass så jag går med 00:orna

Jag är friidrottare

Jag har två katter

Förutom friidrotten så älskar jag att hålla på med musik

Jag pluggar alldeles för mycket

Jag kan inte ta beslut

Jag använder nästan aldrig smink

Jag bor i mjukiskläder

Jag har väldigt sällan utsläppt hår.

Jag älskar mint

Jag har bott i Nya Zeeland i fyra år

Jag älskar sneakers och bomberjackor med hela mitt hjärta

Jag är kunglig på att gå i höga klackar

Nu vet ni lite mer om mig och lite mer onödiga saker om mig.
Likes

Comments