Header

Jag har fått många frågor om jag kan berätta om min gymnasielinje som är Stylist På Realgymnasiet i Gävle.

Just nu går jag andra året och är super nöjd med mitt val. Jag känner att jag valde helt rätt och det är en sån lättnad när man trivs så bra. Jag var först inne på Natur, Teknik osv. men nej ville verkligen inte gå en tråkig linje som är exakt som grundskolan fast svårare. Jag sökte till Stylist då jag älskar att hålla på med smink, kläder, naglar och hår. På fritiden läser jag på internet om det, kan sminka mig bara för att jag älskar det även om jag ska vara hemma.

Första året läste vi Matte, Svenska, Engelska, Idrott, Material & Miljö, Smartstyling, Naglar, Makeup och Hår.

Material & Miljö läste vi om klädindustrin, olika material osv.

Smartstyling hade vi mycket färglära, basgarderob, kvinnors proportioner osv.

Naglar är ju manikyr och då får vi lära oss allt om naglar och lacka dom.

Makeup fick vi lära oss vardagsmakeup, Kvällsmakeup osv. Alla grunder.

Hår var ungefär lika med grunder, olika tekniker, rulla hår, schamponering.

Mycket kunde jag redan men har utvecklats så mycket. All kunskap jag fått första året är helt sjukt mycket som jag verkligen kommer få användning för. Nu andra året har vi individuella val då valde jag Formgivning (Gelénaglar), Engelska och Matte och utöver det har vi Svenska, Tradition & Utveckling, Idrott, Makeup, Hår, Smartstylig, Natuekunskap och samhällskunskap. Kan inte berätta så mycket om det då jag inte gått så länge ännu.

Vi har Apl i tvåan (trean också) och jag är på en Salong som jag verkligen trivs på. Är där varje Fredag tills v. 22.

Jag trivs hur bra som helst, som sagt och skolan är jätte bra. Superfina lokaler, bra lärare, riktigt bra skollunch då vi äter på heartbreak som är en riktig restaurang där vi har 4-5 olika alternativ mat varje dag. Tacobuffé varje dag, kaffe, te och efterrätt på fredagar.

Jag har sjukt långa dagar och hatar det. Går till 17.00 alla dagar utom en. Jag är trött hela tiden och det är inte alls kul men så är det på alla linjer. Men att behöva gå upp 05.00 och kommer hem 21.00 för måste träna efter skolan. Sen har jag lite inlämningsuppgifter som ska in men två av dom har försvunnit från min dator så måste börja om. Kom ihåg att spara på t.ex. dropbox, onedrive osv.

Du har möjlighet till Högskolebehörighet och en yrkesexamen.

Hoppas ni fått svar på era frågor och hoppas några av er har det lite klarare för er om ni är sugna på att söka till Stylist och rekommenderar verkligen Real då.

Likes

Comments

1an HÄR // 2an HÄR // 3an HÄR // 4an HÄR

Den här gröna färgen som även kallas khaki är en stor favorit. Älskar den så sjukt mycket och har sett ett par byxor i denna färg som jag vill ha. Tycker verkligen om den här kombinationen. 

Likes

Comments

​Dom här är det bästa jag köpt. Älskar dessa skor så sjukt mycket. Har haft dom ett tag nu och dom är så sköna och hållbara. Köpte en extra sula och la i. Dom finns även i svart.

Du hittar dom på Dinsko för 399 :-

Likes

Comments

Flätor tycker jag är sjukt fint i många olika varianter t.ex. inbakad, fiskben, vattenfall osv. Tycker det är jätte höstig frisyr. Har tyvärr så kort hår så det är inte kul med flätor då dom blir så korta och tunna men tycker alla andra med kort hår och flätor passar så bra i det.

Likes

Comments

​Några av mina favorit färger på hösten. Såklart ska det vara fejk päls. Denna outfiten kan man klä upp och ner och det är så sjukt bra för ska man ut en fredag direkt efter skola/jobb kan man ta med t.ex. ett halsband och färgat läppstift så har du en party outfit.

Likes

Comments

En favorit i höst är mörka läppar, jag älskar det men är så feg när det gäller sånt. Har många i färg (röd, orange, lila osv) men är så feg så det är tråkigt men ska köpa flera mörka typ vinröda, mörklila osv. Har ni något favorit jag borde testa? Gärna något som inte testar på djur.

Likes

Comments

​Tycker verkligen det är så fint att inreda med chanel vilket jag faktiskt har men ni kommer nog inte få se så mycket ännu. Vill bli helt klar först så kan ni få en room tour på det, men ska inte lova för mycket nu haha.

Likes

Comments

​Älskar verkligen makeup tutorials så har tänkt göra egna men verkar så svårt att filma det. Ska se om jag kan försöka gör det någon gång. Skulle ni vilja se ögon sminkning eller en hel makeup då? Men har ju mitt sår i ansiktet nu så inte så kul att filma eller fota då. Skulle vilja ha lite fint väder någon dag så man kan fota outfit bilder i det fina höstvädret.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw