Header

Det finns vissa saker som är otroligt viktiga som man inte tänker på. Bra ventilation är en av dem. Det behövs i ditt hem, på skolor och arbetsplatser för att du ska må bra.

⦁ Förhindra mögel och avlägsna lukt

⦁ Förhindra huvudvärk, illamående och yrsel

En stor anledning till fukt inomhus är utandningsluft och dusch. Då vi tillför med mycket vattenånga, gaser och partiklar. Har du bra ventilation tar du bort lukt, skadliga gaser och förhindrar mögel av fukt. Det är viktigt med bra ventilation i sovrum.

I sverige spenderar vi 90 procent inomhus och då är hälften i vårt eget hem. Ofta antar vi att vår luft vi andas är bra. Vi förorenar luften mycket med matlagning, parfymer, byggmaterial, möbler, kontorsmaskiner, rengöringsmedel och det som är bland det värsta är dataskärmar.

Vi människor ger ifrån oss koldioxid som man lärt sig i skolan men tänker vi inte längre än så? Vi människor andas in det och det leder till illamående, huvudvärk och yrsel. Det är otroligt jobbigt att behöva känna så då inte mycket hjälper förutom bra ventilation.

Har du ett väl fungerande ventilationssystem så tar det in ny och bra luft och tar bort den gamla och dåliga. Det finns stort urval för bra ventilation som spar på energi och pengar.

För mig är det viktigt med bra luft för när jag gick i 7an och 8an var det otroligt dålig luft i min skola och det påverkade hela min skolgång tills jag bytte skola till en bättre. Man får mycket mer energi och slipper huvudvärk. Jag hade ständig huvudvärk i 7an och 8an att det misstänkte epilepsi men det var det inte som tur var utan endast dålig luft. Det kommer påverka på arbetsplats, skola och i hemmet. Vi människor behöver må bra för att prestera bra och då behöver vi en liten sak som bra luft.

Luftfuktare/Avfuktare

Nu när det blir vinter blir det torrare och du kommer känna av det i näsan, halsen och huden. Personer med astma påverkas mer än vanligt. Men med en luftfuktare bir det fuktigare och lättare att andas. Speciellt om du har astma, allergi och förkylning. Däremot kan det bli för fuktigt. Med en avfuktare ser den till att det är bra nivå som i din källare, tvättstuga, torkrum osv.

luftmiljöbutiken hittar du massa produkter som värmepumpar, luftkonditionering, avfuktare , luftrenare osv. Så kolla in det för bra sömn och en bra plats på skolan, arbetsplatsen och i hemmet.

Betalt samarbete

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är husvakt och bor i Gävle i två veckor till och börja med och det är verkligen så kul redan.

Kom dit igår och sovit en natt.
Jag provade även gymma igen eftersom jag vart sjuk och inte gymmat sen januari men nu ska jag försöka igen, min pojkvän provtränade på mitt gym även fall om han skulle vilja byta men det gick bra och vi körde mage och rygg.

När vi kom hem var vi väldigt trötta och lagade lite mat, handla och duschade men sen somna jag på en gång. Idag har jag min sista praktikdag på ilinium och började dagen med en mysig frukost.

Likes

Comments

Jag älskar denna!!

Jag och min pojkvän gjorde denna goda smoothie varvat med chiapudding.
Super god och enkel frukost eller mellanmål.

Recept Chiapudding
2-4 personer

4 msk chia frön
4 dl propud proteinmilkshake mango vanilj

(Går att prova annan smak, eller ta vanlig mjölkdryck och sätta smak med t.ex. Kanel, vaniljpulver)

Blanda och låt stå över natten

Recept smoothie

Hallon och jordgubbar
efter känsla med mängd
Mjölkdryck valfri

Jag kör alltid på osötad soyadryckLikes

Comments

Fick hem detta från proteinbolaget igår. Det är ett proteinpulver i smaken creamy chocolate banana och bcaa i soda pop smak och en blå snart shaker med filter och plats för pulver. Perfekt och smakerna var super goda. Kommer uppdatera er när jag testat produkterna längre så nu längtar jag tills att bli frisk

Likes

Comments

Nu har det gått ett tag men den 19 januari tatuerade jag in denna på min arm. Är så sjukt nöjd och ville vänta tills den läkt färdigt med att visa er. Kommer inte behöva fylla i någonstans heller så den är otroligt bra gjort. Gjorde på style and beauty i Sandviken. Var lätt att få tid och jag betala 1600 kr för tog ca 1,5 h bokade även en konsultation innan som var kostnadsfri för att bestämma storlek och även bäste skuggningen då bilden jag hittat var prickskuggning vilket jag inte ville ha och även lägga i vitt i stenarna gjorde hon för att få lite blänk.

Motivet är en lotusblomma och i mandala stil. Denna står för lycka och kommer pryda min arm genom livet

Likes

Comments

Blev överraskad av finaste pojkvännen som kom med choklad och pepsi när jag är sjuk. Så glad att jag har honom han är så underbar

Likes

Comments

Hitta detta på Ica maxi när jag var in för att köpa lite bus, foundationen är min favorit och var erbjudande på den så köpte den för 109 kr och fransarna köpte jag för 49 kr helt perfekt ju

Likes

Comments

Jag har verkligen tagit en ofrivillig paus, haft så mycket så har vart sjukt stressad. Haft mycket i skolan, jobb, körkort, förberedelse inför julen, dansuppvisningar, vart sjuk och har umgåtts med vänner alla lediga stunder så nu tänkte jag ta upp lite roliga saker dom hänt i December

JAG HAR FÅTT KÖRKORT!! Känslan är så sjuk när man får körkortet och det är så mycket bättre än att fylla 18! Jag klarade mitt på första försöket vilket var så otroligt skönt men kom ihåg att om du kuggar på någon del eller båda ge inte upp! Om du så måste göra 10 prov ge aldrig upp du kommer fixa det!

Dansuppvisningen var en rolig dag som även filmades så lägger ut ett inlägg med videon också!

En hel del festande har det blivit nu när man blivit 18 och det är kul då man får spendera tid med vänner men krogen är överskattad! I magaluf var det de roligaste jag vart med om dock!

Julen har vart så mysig även om jag vaknade på julaftonsmorgonen sjuk men så tacksam för alla julklappar och att jag får fira med släkt och familj ❤ ni ser även lite presenter jag fick, dubbelsängtäcke, marmor sängkläder och fluffiga kuddar

Naglar har jag gjort mycket och blir bara mer nöjd för varje gång ❤🎄

Likes

Comments

Idag hade jag modelldag och hade snyggaste Lana som modell, sjukt snygg blev hon!! Gjorde klassisk sotning och en tajt ponytail och blev så snyggt verkligen super nöjd

Likes

Comments