Moa

Hej på er!

Tänkte ta upp något som jag är väldigt trött på.. Ända sedan jag skaffa Jolina har jag fått stå ut med massa skitsnack och kommentarer. Min ask blev bombad med hat. Jag fick höra av folk att det gick runt massa skitsnack om mig, varför? Jo, för att jag antagligen hade något som dom inte hade, en egen ponny. Skitsnacket har fortsatt och nu under sommaren så har jag faktiskt inte hört så mycket, men nu med försäljningen och allt så har jag återigen blivit ett ämne att snacka om. Det värsta av allt är att det är utav folk som jag trodde va mina vänner, men nu har jag tröttnat. Stör ni er så mycket på mig så behöver ni inte va mina vänner. För snacka inte skit om mig ena sekunden och sedan nästa sekund ringer och frågar ifall jag vill göra något.

Ni som har snackat och hatat på mig, ni fattar inte hur mycket ni har tryckt ner och sänkt mitt självförtroende. Ni har fått mig att må så jävla dåligt. Ni har verkligen förstört för mig. Så att nu i dagsläget så tänker jag inte skriva ut här hur det går med Jolina och allt, det kommer jag hålla för mig och mina närmsta vänner. Det är för att jag inte orkar med mer hat och snack nu. Jag var fått nog, mina närmsta vänner vet vilka dom är och jag älskar er för att ni alltid stöttar mig och står vid min sida.

Så till er som vill veta hur allt går och inte är nära till mig, jag är ledsen, men ni får skylla på dom som har gjort att jag inte vågar dela med mig om saker längre. Tråkigt att det ska bli såhär :(

Kram Moa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Moa

Mot bulycke och det är dags för ridning, markarbete står på schemat! Hoppas att jag får någon rolig häst hehe. Efter skolan ska jag till stallet och jolina ska vila idag!

Kollar in här senare!

Kram Moa

Likes

Comments

Hej på er!

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Idag gick jag i skolan från 8.30-16.00. Ganska seg dag, hade svårt att koncentrera mig och var väldigt trött!
Efter skolan åkte jag hem och åt mat och vilade lite och sen åkte jag till stallet, red ut på jolina och hon skötte sig jättebra och det var jättemysigt!

Spräckte min mobil igår! Väldigt klantigt gjort faktiskt.. Men men sånt händer.
Kram Moa

Likes

Comments

Moa

Hej på er!

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova! Idag så red vi i skolan och jag red en häst som heter Balder! Jättefin att rida, men blir lite pigg/hetsig i galoppen. Men det gick mycket bättre idag än vad det gjorde förra veckan när jag red han, hittade knapparna bättre idag och fick tillbaka honom lite mer, även fast han bocka två gånger haha. Vi red dressyr och syftet med dagens pass var att lösgöra hästarna, Balder var ganska spänd men han slappnade av bättre i slutet. Riktigt rolig häst att rida faktiskt!

Jolina fick vila idag och igår red jag henne i paddocken på hacket, gick sådär, har inte så mycket att berätta om det faktiskt. Det kan inte alltid gå bra!

Imon ska vi va i skolan och ha teoretiska ämnen i häst då! Men vi hörs imon!

Kram Moa

Balder!

Likes

Comments

Klara

Hej! Idag hade vi sovmorgon till 12.00 och slutade runt 15.35. När jag kom hem så åkte jag och mamma till hööks för att köpa nya boots och pälsglans. Passet idag var väll inte det bästa för Flora ville hellre springa fort och var väldigt okoncentrerad. Jag hade tänkt att vi skulle ha jobbat lite med galoppbommar eftersom att hon hoppar över dem och får inte plats på de relaterade avståndet men det tyckte inte Flora. Det gick iallafall bra i slutet sedan.
Imorgon hade jag tänkt hoppa lite och rida lite bommar så att jag avdramatiserar de eftersom hon taggar till t 1000 när de ligger bommar framme. Skall även byta bett på henne då det jag red på igår inte funkade över huvudtaget , så nu kommer hon ridas på ett tredelat med smak på, iallafall ett tag framöver.
Kram klara

Likes

Comments

Klara

Hejsan! Hann tyvärr inte blogga igår. Men som ni säkert såg i Moas inlägg var vi på en p&j och att det gick bra. Vi kom hem ifrån p&j väldigt fort, så jag och mamma började göra iordning allt till Flora, som fortfarande åt sin lunch.
Sedan fick Moa rida fram Flora åt mig, vilket gick hyfsat bra. Sedan satte jag mig upp och red å de märktes att hon var lite spänd. Jobbade en del med att få henne lugn och sedan lyssna på mina hjälper. Galopperade i slutet lite över två galoppbommar med ca 15 m emellan, vilket hon tyckte var svårt då hon hoppade över dem och fick lite tajt emellan. Flora är som sagt 10 år gammal men är efter i utbildningen och kan därför inte jätte mycket + att hon inte riktigt är i kondition. Så de mesta arbetet jag lägger på henne är mest grundarbete för tillfället. Så här kommer ni att få följa både min och Floras utveckling.
Idag gick jag i skolan till klockan 15.35 och skall snart åka upp till stallet. Idag ska hon vila , så hon skall endast promenera. Sedan får hon bara pysslas om.
Kram Klara

Likes

Comments

Moa

Hej!

Idag var vi iväg på pay n jump med Jolina, jag och klara hoppade varsin 60 runda. Detta var då våran sista pay n jump tillsammans, lite tråkigt men ändå skönt eftersom hon var felfri båda rundorna och jag kände att vi fick ett bra avslut borta! Men som sagt så var det lite blandade känslor, tänkte inte så mycket när jag red utan red mer på känsla, och det gick ju bra!

Det är fortfarande knappt nån som hört av sig om jolina.. Lite tråkigt eftersom att hon är en så himla underbar ponny, men jag ska fortsätta leta efter det perfekta hemmet till henne och efter den perfekta hästen till mig!

/Moa

Video från min runda!

Likes

Comments

Hej på er!

Tänkte bara berätta för er om en grej som pågår i mitt liv just nu. Jag ska nämligen sälja min goa ponny och skaffa storhäst. Anledningen är egentligen ganska självklar, vi utvecklas inte längre och jag känner att vi växt ifrån varandra. Detta är det bästa för oss båda två! Jolina har lärt mig så himla mycket och utan henne hade jag inte varit den ryttare eller person som jag är idag. Hon har hjälpt mig genom svåra tider och alltid funnits där. Hon har en speciell personlighet som fäster sig, vi har verkligen haft ett speciellt band, vi har haft dåliga ridpass, men vid slutet av dagen har vi alltid älskat varann lika mycket ändå. Men nu ska hon få ge sin kärlek till en annan ryttare och jag min till en annan häst.

När jag la ut henne på annons igår så vågade jag först inte säga till nån, varför? Jo, för att jag var rädd för vad folk skulle säga. Varför ska man behöva vara rädd för att folk inte ska stötta mitt beslut, för det är just det de är MITT BESLUT! Men sen tänkte jag efter, och kom fram till att skitsamma vad folk säger, kan dom inte stötta mitt beslut så har dom inte i mitt liv o göra! Så nu vet ni om vad som händer i mitt liv just nu! Kände att jag behövde skriva av mig lite.

Kram Moa

Likes

Comments

Klara

Hejsan! Jag heter Klara och är snart 17 år gammal och bor i Göteborg , tillsammans med min familj. Jag går andra året på gymnasiet med inriktning häst. Vi har precis köpt en ny häst som heter Flora, hon är 10 år gammal och nu har jag väl haft henne i 4 dagar, hahah. Hon har inte gjort så mycket och tanken är väl att vi skall utvecklas tillsammans och om ett tag komma ut på banorna. Så här kommer ni att få följa min och Floras resa.

Förutom hästarna så gillar jag att fota och shoppa, mestadels till Flora, hahah och självklart mycket mer. 

Om det är något ni undrar är det självklart bara att fråga! :)


 

Likes

Comments