Moa

Hej på er!

Idag hade vi inga lektioner eftersom vår lärare är iväg. Men jag och två till i min klass åkte in till skolan ändå och tänkte att vi skulle fått gjort lite plugg, men så mycket gjort fick vi faktiskt inte hehe. Men vi åt lunch och sedan lämnade vi för dagen!

Sedan åkte jag till stallet och hoppade med Klara. Har inte hoppat med Jolina på ett väldans bra tag pga olika anledningar, men idag var det dax! Hon tyckte det var skitkul! Hon hade bra sug mot hinderna, hade helst velat haft henne lite lugnare, men när Jolina är på det humöret då hon bara springer mot hinder så har man inte så mycket att säga till om haha. Imon ska hon få nya skor och ska förmodligen longeras och bara få sträcka ut!

Efter stallet så åkte jag hem åt lite mat och sedan åkte jag och mamma till gymmet och körde ett zumba pass, riktigt skönt att få röra på sig, men det var skitjobbigt haha, svetten bara rann. Så himla kul med zumba, älskar det verkligen, bara få släppa loss och kötta på!
Nu ska jag hoppa in i duschen!

Kram Moa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Klara

Som jag skrev tidigare idag så skulle jag och Moa hoppa. Tyvärr så glömde jag att ta med mig min mobil in till manegen och fick inte en bild på banan vi hoppade idag.
Men Flora hoppa bra och tog för sig fint över sprången utan att bli allt för hetsig efteråt. Men något vi måste jobba på är att behålla hennes koncentration mellan hindren och inte hitta på massa bus. Travhoppade ett lite högre kryss och det är väll det hindret jag tyckte hon hoppade bäst över idag. Eftersom att då fick hon verkligen sätta sig på sina bakben och ta i utan att hoppa upp till månen och tillbacks. Något jag måste träna på är att inte låta vissa saker störa mig så att min ridning blir drabbad ,och även fast hon busar inte bli spänd själv. Det är mitt mentala som jag måste jobba med.
Imorgon blir det en träning för en i stallet som ska hjälpa mig lite med hoppningen och markarbetet. Sedan skall vi även se ifall viken åka till hennes tränare på höstlovet så att hon hinner vara iväg lite innan hon skall med till skolan om 2 veckor.

Kram Klara

Likes

Comments

Klara

God morgon, eller aa snarare god förmiddag.
Igår gick Flora ett markarbetes pass, hade en liten serie på långsidan och på den andra långsidan hade jag travbommar. Igår var Flora lite över allt och var väldigt taggad o spänd, vilket hon burkar bli när hon har vilat. Hon hoppade till vid ingången till läktaren då det blåste in genom öppningen. Men efter de var hon riktigt fin och travade på riktigt fint, väntade väldigt fint inför och efter bommarna. Ville i början bara springa över bommarna och hon koncentrerade sig inte riktigt på vad det var hon skulle göra. Var mjuk i båda sidorna och tog galopperna riktigt bra. Något jag måste träna på är att inte låta henne skjuta ut ytterbogarna på volterna och att hon skall bli mer kvick för min hjälper.

Idag skulle jag egentligen åkt iväg och tränat men pga lite förändringar blev det inte av och jag skall istället hoppa lite hemma tillsammans med Moa. Jag måste börja hoppa lite högre på henne utan att hon blir över taggad. Men idag hade jag tänkt att fortsätta på serien som jag hade igår och sedan bygga fram en liten bana så hon får träna på att hoppa flera hinder i rad. Nu låter det som att Flora typ är 4 år men hon är faktiskt 10 men inte utbildad men har sån sjuk kvalitet i både hennes rörelser och språng. Hon kommer bli något alldeles extra. Men de får bli ett eget inlägg om mitt upplägg med Flora och mina tankar och funderingar.
Förhoppningsvis kommer min mamma att filma, så får se om det kommer upp någon film eller inte :)
Jag uppdaterar efter hoppningen så får ni en utvärdering + att jag kan ta kort på övningen vi gjorde

kram klara

Likes

Comments

Moa

Hej på er!

Nu har jag precis ätit mat och ska strax bege mig till stallet och rida!

Idag hade vi somsagt bara 1 lektion, mellan 12-13, kändes ganska onödigt att åka in till skolan för att bara vara där 1timme. Innan skolan så var jag pch mamma i stallet och fixade allt så nu är det bara ridningen kvar!

Efter att jag kom hem från skolan så har jag bara tagit det lugnt, kollar youtube videos vilket jag älskar! Kan ligga och kolla på videos i flera timmar!

Kollar in här senare!

Kram Moa

Likes

Comments

Klara

God kväll!
Nu har jag precis börjat skriva på en nyhets analys som skall vara inne på fredag. Idag var det en hyfsat lugn dag i skolan, inga direkt jobbiga lektioner.
Flora fick idag en liten vilodag, vilket är välbehövligt för henne så hon hinner återhämta sig. Imorgon är det en kort dag i skolan, har bara en lektion då den andra blev inställd så börjar 12 och slutar 13. Hade tänkt sätta mig en stund innan skolan imorgon och skriv lite på nyhets analysen och efter skolan åka direkt upp till Flora och fixa allt. Hon skall få gå ett markarbetes pass med lite små hinder om det inte är jätte många i manegen. Har lagt upp de såhär eftersom att jag förmodligen skall träna på onsdag.
Har inte hänt så mycket mer idag, lite tråkigt inlägg men men. :)

Kram Klara

​I brist på nya bilder, förhoppningsvis tas de lite nya bilder imorgon :) 

Likes

Comments

Moa

Hej på er!

Nu var det ju ett tag sedan vi bloggade, men som klara sa så är det utav olika anledningar. Sedan sist jag tittade in så har det inte hänt så mycket. Mitt liv har rullat på somvanligt, inga stora förändringar.

Idag var det stallmöte, och sedan fixade jag och mamma stallet, jolina fick vila idag. Sen har jag faktiskt bara legat på soffan och inte gjort ett skit! Men så är det ibland! Ska alldeles strax hoppa in i duschen!

Har även lite andra roliga grejer pågång, men det tänker jag inte berätta förräns det är klart, som jag sa i mitt senaste inlägg så finns det människor som jag inte litar på, som bara kommer döma mig om detta inte går vägen, eller dom kmr döma mig oavsett vad, men jag känner att jag skriver ut det här när allt är klart! Så har ni något att längta efter också!

Kram Moa

Likes

Comments

Klara

Hej på er igen!
Nu hade vi tänkt att starta upp bloggen igen! Vi la bloggen lite åt sidan pga olika anledningar.
Det har hänt lite sedan sist vi sågs, Flora har nu varit hos mig i 6 veckor. Det har hänt väldigt mycket med Flora tex TT hon är mer muskler och har en mycket bättre kondition. Tidigare hade hon svårt för att fatta galopperna och att bära sig i formen. Hon busade även den första tiden och var mer i luften än på marken, haha. Jag har jobbat väldigt mycket med detta + bommar, vilket hon i början inte förstod vad grejen var.

Idag var hon väldigt duktig och hon går från klarhet till klarhet! Hade studs på långsidan, travbommar på diagonalen och ett litet hinder på volt. När jag värmde upp henne checkade jag av att hon var framme för skänkeln och var mjuk i båda sidorna. Jag började sedan att trav-hoppa, hon har haft tendensen till att överhoppa sig och bralla iväg efter hinderna så har fått gå tillbaka till grund grejer som att hoppa mini hinder och ha en bom innan.
Nu väntar hon väldigt fint inför hinderna och rullar sjukt fint på de även i galopp. Red sedan som en 8-volt över travbommarna på diagonalen för att bryta "mini" hoppningen bara för att få igenom henne ytterligare i sidorna och för att få henne o tagga ner lite. För efter man har hoppat några gånger börjar hon att bli lite lite stark för att hon börjar tycka att det blir jobbigt. Travbommarna är också väldigt bra för henne att backa av lite och att hon även får träna på avståndsbedömning.
Rullade även några gånger på studsen, det hade hon svårt att taxera så fick hjälpa henne ganska mycket.

Imorgon skall hon få ett lugnt jogging pass med lite travbommar och bara få mjukas upp. På onsdag är det dags för första borta träningen, jippi!! :)

Kram Klara

Likes

Comments

Moa

Hej på er!

Tänkte ta upp något som jag är väldigt trött på.. Ända sedan jag skaffa Jolina har jag fått stå ut med massa skitsnack och kommentarer. Min ask blev bombad med hat. Jag fick höra av folk att det gick runt massa skitsnack om mig, varför? Jo, för att jag antagligen hade något som dom inte hade, en egen ponny. Skitsnacket har fortsatt och nu under sommaren så har jag faktiskt inte hört så mycket, men nu med försäljningen och allt så har jag återigen blivit ett ämne att snacka om. Det värsta av allt är att det är utav folk som jag trodde va mina vänner, men nu har jag tröttnat. Stör ni er så mycket på mig så behöver ni inte va mina vänner. För snacka inte skit om mig ena sekunden och sedan nästa sekund ringer och frågar ifall jag vill göra något.

Ni som har snackat och hatat på mig, ni fattar inte hur mycket ni har tryckt ner och sänkt mitt självförtroende. Ni har fått mig att må så jävla dåligt. Ni har verkligen förstört för mig. Så att nu i dagsläget så tänker jag inte skriva ut här hur det går med Jolina och allt, det kommer jag hålla för mig och mina närmsta vänner. Det är för att jag inte orkar med mer hat och snack nu. Jag var fått nog, mina närmsta vänner vet vilka dom är och jag älskar er för att ni alltid stöttar mig och står vid min sida.

Så till er som vill veta hur allt går och inte är nära till mig, jag är ledsen, men ni får skylla på dom som har gjort att jag inte vågar dela med mig om saker längre. Tråkigt att det ska bli såhär :(

Kram Moa

Likes

Comments

Moa

Mot bulycke och det är dags för ridning, markarbete står på schemat! Hoppas att jag får någon rolig häst hehe. Efter skolan ska jag till stallet och jolina ska vila idag!

Kollar in här senare!

Kram Moa

Likes

Comments

Hej på er!

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Idag gick jag i skolan från 8.30-16.00. Ganska seg dag, hade svårt att koncentrera mig och var väldigt trött!
Efter skolan åkte jag hem och åt mat och vilade lite och sen åkte jag till stallet, red ut på jolina och hon skötte sig jättebra och det var jättemysigt!

Spräckte min mobil igår! Väldigt klantigt gjort faktiskt.. Men men sånt händer.
Kram Moa

Likes

Comments