Hejsan! Har inte varit här inne på några dagar och det beror på att jag har varit på ghs . Vi har fick biljetter till torsdagen och igår frågade en ifrån stallet om jag ville gå med henne, vilket jag självklart ville :) jag har handlat en del och jag kommer göra ett separat inlägg med det. Idag skall jag shoppa lite mera , flora skall jag rida ikväll , återkommer senare idag!

Ett väldigt kort och tråkigt inlägg men har inte så mycket mer att berätta än att jag går på mässan och kollar på hoppning typ, Hahah

Likes

Comments

Eftersom att Göteborg horse show har dragit igång tyckte jag det är passande med ett inlägg om vad jag planerar att köpa/ kolla på under mässan.

1.Det första jag skall köpa är ett bett från bomber/trust som är rakt med en port och med lösa ringar. Hon fungerar super bra på detta i hoppningen vilket jag till en början var väldigt sceptiskt till. Trodde att jag skulle vara tvungen att bettsla upp henne lite men det behövdes inte. Har fått låna ett sådant bett nu av min tränare då hon inte använder det just nu. Så just detta bettet står högst upp på min lista.

2. Flora behöver nya bakbenskydd då hon har fått ärva min gamla hästs. Behöver inte vara några dyra eller så utan ett par jag kan ha till vardags.

3. Ett tävlings set skall jag iallafall kolla på, vet inte om jag skall köpa ett men det beror lite på. Vill ha något som går antingen i färgerna grått eller grönt.

4. Mera benlindor. Jag är ett totalt freak när det gäller lindor, Vet ej hur många jag har och använder till vardags nästan enbart lindor och paddar.

5.eventuellt något mer bett om jag hittar något jag letat efter.

6.ridbyxor och ridstrumpor (något jag är i stort behov av)

7.några skit grimmor som hon kan ha i hagen, hagboots, hagskygg

8. Kolla efter ludd boots.

Hade gärna velat köpa något fint täcke men har ju sjukt många och är inte i något behov av flera, men man vet aldrig vad jag kommer hem med. Kanske slutar att jag inte köper något av det jag planerat. HAHAH.

Jag kommer gå på Horse Show onsdag, lördag och söndag. Men jag kommer självklart att lägga upp bilder på det jag har köpt :)

Likes

Comments

Hejsan! I måndags var det dags att gå tillbaka till skolan efter ett härligt sportlov. Eftersom att Göteborg horse show drar igång nu till veckan skulle våran klass hjälpa till med lite förberedelser i stallarna. Vi fick hjälpa till att ströa boxar och lite annat. Väldigt lärorikt att se hur det går till och hur de får allt att fungera till ett sådant stort evenemang.

Som tur var hade mamma fixat allt till Flora på dagen så att när jag slutade var det bara att åka upp och rida. Eftersom att Flora vaccineras på tisdag passade jag på att hoppa lite lätt. Vilket verkligen uppskattades. Så fort Flora såg att mamma bar fram lite hinder började hon genast att tagga till. Flora har nämligen fått "vila" lite från hoppning och lite hårdare träning. Men hoppade en liten bock på volt och sedan var det en liten bock till på mitten av långsidan, två bommar på diagonalen så att jag skulle kunna byta galopp. Hon hoppade väldigt stort över men var samtidigt väldigt avspänd och lugn i sina språng. När jag sedan gick över och skulle byta galopp över bommarna började hon att tagga till och studsade och hoppade över dessa små bommar som om de vore hinder på 130 cm. Hahah hon är för rolig när hon är på det humöret. Red sedan en liten bana några gånger just för att få henne lugn och vänta då hinderna som sagt inte alls var höga.

Idag tisdag fick ju Flora som sagt sin vaccination vilket innebär att hon endast fick logeras lite i repgrimma. Trodde hon skulle vara lite trött efter igår då det blev ett ganska så tufft pass men nej där hade jag fel ännu en gång när det gäller Flora. Hon överraskar mig hela tiden med att vara så positiv och ha sådan energi hela tiden. Hon var till en början väldigt fin och lyssnade bra. Sedan började hon helt plötsligt att galoppera och for iväg i lite bockserier. Hon fick bralla av sig lite vilket jag tror hon tyckte var väldigt skönt.

Imorgon är det kort dag i skolan går 9-11 typ och sedan har vi i klassen fått gratis biljetter till ghs kvällsföreställning, vilket skall bli grymt roligt. Äntligen är en av de bästa veckorna på året igång. Men jag tittar in här imorgon med ett inlägg!

Kram

Likes

Comments

Hejsan! I lördags var det som sagt kalas som stod på schemat så jag var uppe tidigt i stallet och fixade allt till båda hästarna. Valde dock att inte rida innan kalaset utan att åka upp sen igen o rida dem båda. Eftersom att vi bara har 5 min från stallet är det väldigt enkelt att åka upp hur man vill, så att säga. Jag hade i fredags packat hö:et och kraften tills i lördags, så det var bara att ställa fram. Flora hade levt rövare i sin box så den såg ut som en virvel vind. Jurgen får en stor stjärna då hans box alltid är så lätt mockad, hahah. Jag hade även lunchen så innan jag åkte hem fodrade jag alla hästar.

Jag fixade mig när jag kom hem och hjälpte sedan mamma och pappa att plocka undan det sista och hjälpte även till genom att äta lite bullar, hahah. Sedan kom alla gäster och aa vi satt mest och pratade och sedan öppnades alla presenter o så fikade vi o sedan var det typ över.

Jag och mamma åkte sedan upp till stallet och jag skulle rida. Jag började med att rida Flora och märkte direkt när jag satte mig upp på henne att hon inte var som hon brukar. Hon gick med svansen i vädret och var jätte seg och skulle bara stå stilla. Märkte sedan att varje gång hon stannade så kissade hon. Hon är BRUNSTIG. o inte så lite heller. Hon fick iallafall galopperat lite innan jag valde att sitta av då jag tyckte så synd om henne och tyckte att det skulle vart taskigt att pressa henne. I stallgången stod vi sedan och myste lite extra då hon la sitt huvud i min famn. Medan jag tog av Flora alla grejer gjorde mamma iordning Jurgen så att jag bara kunde gå in och börja rida. Red ett snarlikt pass som i fredags men med tre travbommar på ena kortsidan som jag tränade på att han skulle kunna trava "själv" över. Alltså att jag inte skall behöva driva eller hålla igen honom över bommarna utan han ska lugnt och stilla vara kvar i det tempot jag satt upp en bra bit innan bommarna. Och utan att tappa framåtbjudningen bara trava över bommarna. Till en början förstod han inte riktigt vad det var jag ville att han skulle göra. Men efter ett par gånger så förstod han och valde då att gå över och rida lite lösgörande bara för att få igenom honom lite till och sedan avslutade jag.

Idag söndag vaknade jag sent för att vara mig, vid klockan 10. Efter att jag hade ätit frukost och gjort lite uppgifter som jag har efter mig så åkte jag och mamma upp till stallet. Eftersom jag hade vart så "duktig" igår och packat alla påsar och gjort alla krafthinkar så var det bara för mig att ställa fram. Mamma mockade och jag fyllde sedan på vattnet och fixade med det nya ströt som skulle läggas in. Idag hade vi inte Jurgen så det gick väldigt fort, Jurgen är ju absolut ingen jobbig häst att ha hand om då han är så lätt mockad till och oftast är påsarna redan packade dagen innan så det är bara att ställa fram. Eftersom att det är plus grader ute så gick jag och mamma upp till hagen för att mocka den och fylla på vatten m.m. Allt fix i hagen tog sin tid , en liten ponny fick panik pga att det kom tre cross-mopeder och hoppade över staketet så vi fick fånga in honom och så ställde vi in honom o gav han lite mat och kollade så att han inte hade skadat sig. Gick upp och tog med Flora in efter det. Trodde att Flora idag skulle vara väldigt trött eftersom att hon var det igår men NEJ där hade jag fel. Hon var raka motsatsen mot igår, helt crazy.. Hon var knäpp i boxen när hon insåg att hon var själv inne, vilket hon annars inte bryr sig om. Som tur var lugnade hon ner sig och jag gjorde iordning henne i boxen. Jag tvekade på om jag skulle rida henne eller om jag skulle longera henne med tanke på att jag trodde att hon skulle vara trött. Diskuterade med mamma och valde sedan att rida. Oh gud, idag märkte man inte att hon var brunstig, hon hoppade och for. Över de två bommarna jag hade framme på diagonalurna för att kunna byta galopp satsade hon mot som om de vore 130 och studsade innan och hade jätte skoj. Gjorde några glädjesprång och tyckte livet var väldigt roligt idag, vilket jag tyckte var jätte roligt då hon mer är lik sig själv när hon är så. Hon är en häst som i vanliga fall älskar att busa och man får förvänta sig ett och annat glädjesprång på ridpassen. När man hoppar och hon river blir hon sjukt arg och kickar då hon blir frustrerad på sig själv då hon rev och sedan när man hoppar igen hoppar hon 1m över hindret för att vara på den säkra sidan,, hahah ett sto med mycket personlighet kan man lugnt säga. Så idag kan man sammanfatta ridpasset som ett buspass där Flora fick busa runt.

Idag är sista dagen på sportlovet och imorgon skall vi in till Scandinavium för att strö:a upp lite boxar med skolan. Kommer säkert vara väldigt trött imorgon när jag kommer hem. Men vi hörs imorgon!!Lite bilder från kalaset

Till vänster = hur flora ser ut när jag skall ta bilder och till höger är hur flora ser ut när mamma skall ta en bild , Hahaha 

Likes

Comments

Hejsan! Idag åkte jag och mamma till stan för att handla dem sista presenterna till min lillebror som vi skall fira imorgon men som egentligen fyller år på måndag. Efter vi hade varit i stan åkte jag upp till stallet och fixade allt till båda hästarna och började sedan med att rida den lille ponnyn som jag passar som kallas för Jurgen. Red ett lite kortare men ett ganska så intensivt pass. Jobbade mest bara med lösgjordheten och att få in en bra galopp på honom. Gick sedan in och bytte häst till min egna som idag fick gå ett dressyr pass, ett snarlikt som ponnyns pass men mycket lösgörande arbete och mycket avsaktningar då hon var sjukt på och inte lyssnade så mycket på mina förhållande hjälper. Övade även lite att i vänstervarvet få henne att spåra så att hon inte skjuter in rumpan innanför spåret. Det gör hon enbart pga att hon är svagare i sitt högra bakben vilket jag hela tiden försöker att bygga upp vilket är lite svårt. Får leta efter lite övningar på nätet som kan hjälpa mig och Flora medta få henne mer jämn i sina muskler. Red henne inte så länge då passet var ganska så intensivt.

Sedan när allt var klart i stallet var det dags att åka hem och förbereda allt till liljebrorsans kalas imorgon. Kommer att bli en lång kväll.

Likes

Comments

Hejsan! Har varit i stallet tidigare idag och fixat iordning allt till Flora så att jag nu när jag och mamma skall åka upp endast behöver rida. Idag blev det att rida senare då vi hade kvällsfodringen i stallet. Flora var som jag trodde att hon skulle vara, PIGG. Hon sjukt fin och väldigt arbetsvillig. Mamma la fram två bommar på diagonalen så att jag skulle kunna byta galopp över de, då Flora inte riktigt kan det än. Hon mest bara hoppar och gör luftsprång men är fortfarande kvar i fel galopp eller så går hon jätte fint i den förvända galoppen, hahah. Men när jag har bommar framme går det bättre då hon får hjälp med att ta ett litet skutt. Rullade över det ganska mycket och i traven red jag mycket volter och serpentiner.

Imorgon skall Flora gå ett dressyr pass till men kanske ett litet mini hinder, beroende på hur många som rider. Imorgon har jag även en liten ponny som jag passar i två dagar då dom är i Danmark. Så imorgon kommer jag att utvärdera två ridpass. Imorgon kall jag även iväg in till stan och till Allum. Min lillebror fyller nämligen år på måndag och vi skall ha kalas på lördag. Så jag och mamma skall köpa lite presenter och dekoration .

Likes

Comments

10 frågor och svar om mig och ridsporten/hästar.

1: Hur gammal är du? 17 fyller 18 i år
2:Hur länge har du ridit? Hela mitt liv typ.
3: Vart bor du? Göteborg
4: Favorit övning? Oj vilken svår fråga! Gillar många övningar, Men en favorit är nog en liten bock på vid x. Man kan göra många roliga övningar med bara ett enkelt litet hinder.
5: En tävlingsplats du gillar? Kungsbacka och Billdal.
6: Dröm hästen? Armitages Boy som Lorenzo De Luca rider.
7:Pigg/ seg häst? Föredrar helt klart en häst åt det piggare hållet än åt det sega.
8: Favorit färg på en häst? Helt klart fux, hahah, har ägt tre fuxar. Gillar även när de har lite annorlunda tecken eller har tex ljus man och svans. Men gillar även hel svarta hästar och gråa.
9: Beskriv dig själv med tre ord! Envis (till tusen), målmedveten och driven.
10: Favorit citat? Har många citat jag gillar, 1: The difference between me and them is that i keep going when it becomes hard. 2: it´s just a bad day not a bad life. 3: Go after dreams. Not people.

Liten inblick i vad jag tycker och tänker. Kommer göra en sådan här med bara frågor om Flora och en om bara mig.

Likes

Comments

Hejsan! Idag var jag uppe i stallet hysset tidigt, runt halv 11. Jag fixade iordning allt till Flora innan jag hämtade in henne ifrån hagen för att rida ut en lugn sväng i skogen, idag igen. Det var så sjukt fint väder så jag tänkte att jag skulle passa på att rida ut idag igen då jag kollade på väder appen och såg att det inte skulle vara lika fint väder resten av veckan. Hade egentligen planerat att rida lite dressyr i ridhuset och skritta fram och av henne ute. Men det gör jag imorgon istället. När jag kom tillbaka från uteritten gick jag ut med Flora till hagen så hon fick äta sin lunch och tog även med mashen ut.
Imorgon kommer nog Flora vara väldigt pigg efter två lite lugnare dagar. Gäller att hålla i sig då ett eller annat glädjeskutt kan förekomma, hahah.

Likes

Comments

Idag är det alla hjärtans dag!! Min dag spenderades i stallet med en mysig uteritt med min partner in crime, Flora ;) Väldigt mysigt att bara skritta ut i det fina vädret då det under eftermiddagen blev väldigt soligt och nästan lite varmt ute. Det passade väldigt bra att med en lugn dag idag då både jag och Flora var väldigt trötta, jag har inte varit på mitt bästa humör och Flora var lite seg i kroppen efter 2 dagar bestående med lite hårdare träning. Flora fick lite extra morötter och annat gott idag, vilket hon förtjänar. Åkte sedan hem och fikade med familjen och nu har jag inga mer planer för dagen. Kommer förmodligen fördriva tiden med lite serier och kolla runt i lite olika nätbutiker. Vet att jag har lite uppgifter hängandes efter mig men tar tag i de imorgon. Uppgifterna kommer ändå inte vara bra om jag själv inte är på mitt bästa humör eller har orken till det.

Imorgon är tanken att Flora skall ridas ut igen och även galopperas lite om hon har fått lite överskotts energi då hon tog det såpass lugnt idag. Tänkte skriva en sådan där 5 saker ni inte visste om mig och Flora imorgon då jag egentligen lovade att det skulle komma ett litet annat inlägg idag men har tyvärr ingen ork för det idag :)

Likes

Comments

Hejsan! Som jag skrev igår var det idag dags att bygga fram hinder igen och fortsätta på de övningarna vi gjorde igår. Jag började med at skritta fram henne ute då det var så sjukt fint väder, men så kallt ;) Gick in i ridhuset sedan och började att värma upp medan mamma byggde fram hinderna. Flora var väldigt fin och lyssnade väldigt bra på mina förhållande hjälper. När Flora var uppvärmd började jag att hoppa fram på en liten bock. Jag tror aldrig att hon har varit så lugnt och samlad mot ett hinder eller att hon hoppade så avslappnat över hindret. Valde sedan att hoppa hela "banan" på en låg höjd enbart för att känna att hon var lika fin när jag hoppade flera hinder i följd. Det har nämligen tidigare varit lite av våran svaghet då Flora lätt blir ivrig och vill hoppa alla hinder på samma gång och vill inte lyssna på mig riktigt. Detta är bara på hemma plan, hon är hur fin som helst på borta plan. Men detta är något jag tränar på varje dag. Mamma höjde sedan upp hinderna så de låg på ungefär 90-100 cm. Åh wow va hon va lugn och fin mot hinderna, power i avstampen, avspända språng och framför allt lugn efter hindret.

När vi kom hem sedan satte jag mig vid datorn och gick in på tbd för att kolla lite tävlingar och p&j. Hon har fått lite "vila" från att åka iväg då vi var borta ganska många helger i rad nu i början av året. Men nu är det dags igen så jag och mamma ska sätta oss någon dag och anmäla oss eller iallafall se över och se hur denna säsongen kommer att se ut.

Imorgon är det uteritt som står på schemat, får hoppas att vädret är bra så man iallafall kan skritta ut och sedan jogga lite i ridhuset. Kan ju inte förvänta mig att det skall vara lika fint väder som idag då vi lever i Sverige. Tänkte även att jag skulle skriva ett lite roligare inlägg än bara mina ridpass imorgon får fundera på vad det skall bli.

Nu är det sportlov för mig så imorgon går jag upp tidigt till stallet och fixar allt och även rider Flora. Sedan måste jag sätta mig med lite uppgifter jag har efter mig, opsssii...

Dagens Flora bild. Här ser ni även filten jag köpte i helgen från HG. Floras nya hemma filt så att jag kan spara på min KL yllefilt till tävlingarna ;)

Likes

Comments