På bilden längst till vänster är det ett par boots med ludd.
Mitten: ett bett från bomber
Höger: ett par svarta sporr remmar

Båda bilderna är på samma schabrak från ES, ett marin blått med guldig passpoal och brun kant

Ett till schabrak med matchade luva från ES, ett brunt med silvrig passpoal och marinblå kant , samma färger på luvan

Ett pannband, kommer ej ihåg vart ifrån. Väldigt fint var det iallafall

Och till sist , ett grimskaft med en delad kedja till Flora som vi skall ha till henne på tävling så att vi inte behöver ha grimskaftet i en bettring. Detta var det sista som jag köpte från Ghs :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Floras upplägg för vecka 10.

Måndag: jogging pass
Tisdag: Jogging pass
Onsdag: Trimmas över lite bommar
Torsdag: Trim med bommar
Fredag:
Eventuellt lite mini hinder.
Lördag:
Dressyr
Söndag:
jogging på lina

Likes

Comments

Vem har beställt snö?? Trodde det skulle få vara vår nu, men nej nu kommer vintern.

Flora gick idag bara ett lugnt joggingpass eftersom att vi var iväg igår. Trodde inte hon skulle vara så stel som hon faktiskt var. Så hon fick bara skritta och trava utan några större krav och låg mest på fyrkants spåret och på de stora volterna.
Det har faktiskt varit ett sk*t väder här i göteborg idag, det har blåst sjukt mycket och det har snöat så förstår att Flora har ståt ute och spänt sig, så jag tror inte att hon enbart är stel från hoppningen igår.

Planen var att Flora egentligen skulle vila imorgon men hon får faktiskt gå ett likadant pass imorgon som hon gjorde idag.
Skall även göra en utvärdering på några bett som jag har ridit Flora på och vad jag personligen tycker om dem

Likes

Comments

Dagen med stort D, Hahaha skämt O sido. Idag åkte vi ner till Billdal för att starta två lugna och låga rundor. Målet var endast att få bra skolrundor för henne då hon inte har tävlat något innan hon kom till mig. Hade egentligen planen för att hoppa 80/90 men eftersom hon har varit lite crazy den senaste veckan så ville jag vara lite safe.
Jag packade allt i transporten på morgonen och fixade även en del i stallet. Vi lastade och åkte sedan ner mot Billdal. Eftersom att jag hoppade såpass lågt var det en del unghästar. Så valde att lasta ut lite senare då de var helt crazy med alla bebis-hästar som sprang runt och höll på. Jag passade på att gå banan under tiden och anmälde mig. Flora var som vanligt cool lugn att gör iordning och stod där som en prinsessa. Hon var även väldigt lugn att skritta fram även fast unghästarna inne på framhoppningen busade runt och levde loppan. Tog det som sagt väldigt lugn men hon blev rädd några gånger och flög i luften lite, blev även lite spänd när helt plötsligt alla inne på framhoppningen skulle hoppa alla hinder samtidigt typ. Jag valde att bara ta några språng i trav och sedan var det min tur att gå in på banan. Själv var jag lite orolig hur hon skulle reagera på att läktaren var såpass nära , vilket den inte har varit på Kungsbacka. Men det brydde hon sig inte om utan människorna inne på banan som stod i hörnen var läskigare. Vi tog första rundan i trav och hon var väldigt lugn och fin. Sedan skulle jag hoppa fram på 80 cm och valde även då att bara hoppa oxern och räcket någon enstaka gång. Hon hoppade väldigt lugnt och fint. Inne på banan sedan var hon väldigt lugn och var inte det minsta rädd eller uppstressad som hon ändå var lite i första klassen. Vi kom rätt in till alla hinder och hon var så sjukt fin.

Tänk att denna lilla loppa har hoppat felfri alla sina starter med mig än så länge. Inte dåligt för att inte ha varit ute så mycket. Nu taggar vi om tills hon skall med till skolan och skall även kolla runt lite vart jag skall starta nästa gång

Likes

Comments

Hejsan , idag var det hoppning som stod på schemat, eftersom att det är "tävling" imorgon. Jag har tidigare märkt att hon faktiskt hoppar bättre på borta plan om hon får hoppa dagen innan, självklart blir det inga höjder hemma utan hon får bara hoppa av sig lite energi. Jag hoppade tillsammans med två andra tjejer från stallet och det gick jätte bra tills min förbygel gick sönder. Flora måste alltid ha martingal/förbygel vid hoppning då hon gärna tar upp huvudet lite för högt och tillslut får man ingen kontakt och hon kör sitt egna race . Tro mig jag har faktiskt provat att hoppa henne utan och det resulterade inte i så jätte fina språng och jag låg nästan på baken. Men som tur var har jag ett gäng på lager så mamma sprang in och fixade fram en ny. Under den tiden hade de andra tjejerna hoppat klart så det var bara jag kvar i ridhuset sedan när jag skulle hoppa lite till .
Mamma hade byggt fram en liten bana och sedan höjde vi upp den till ca 90 cm då jag imorgon skall hoppa 70/80. Hon gjorde sjukt fina språng och hoppade som en Gud. Valde att avsluta ganska så snabbt då hon skall hoppa imorgon . Men känns skönt att hon fick hoppa av sig lite idag, och självklart kom det en del glädje språng, det går nästan inte ett ridpass utan att man får ta del av ett eller två glädjesprång. Vilket jag absolut inte var något emot då jag enbart tycker det är roligt att hon uttrycker sig såpass tydligt.

Men jag uppdaterar mer om resultatet imorgon och det skall även komma ut ett inlägg om del 2 på min shopping från ghs

Kram

En charmig bild på flowii

Likes

Comments

Hejsan! Efter en ganska så tuff vecka är det äntligen helg. Igår kväll satt jag och mamma oss vid datorn och anmälde mig och Flora till Billdals p&j på söndag. Valde att gå ner lite då jag först hade tänkt att hoppa 80/90 men eftersom att hon de senaste dagarna har varit lite halvgalen så får hon faktiskt hopp 70/80. Skall iallafall imorgon hoppa henne lite hemma så att hon inte blir så taggad till Billdal. Har de senaste dagarna ridit henne på hackamore och hon ÄLSKAR det, hon blir jäkligt känslig men går så sjukt stadigt och tjafsar inte alls, vilket hon annars kan göra med bett. Jag packar allt till tävlingen på morgonen innan vi åker då första start är klockan 13.

Tyvärr har jag inte kunnat varit så aktiv på bloggen då jag har fått fokuserat på skolan och mina uppsatser jag har efter mig. Men skall försöka att jobba undan lite uppgifter nu i helgen. Kommer att skriva om hoppningen som imorgon efter passet och hur det gick på tävlingen :)

Fina FLOWIIEE när det var snö.

Likes

Comments

Hejsan! Flora har både måndag och tisdag fått trimmas på hackamore, vilket har fungerat hur bra som helst. I går provade jag även att ta ett litet skutt med det vilket ändå fungerade hyfsat bra. Hon har haft en liten skinbit som har åkt av och ville därför inte sätta in ett bett och så kanske det skaver lite och så blir det ännu värre. Så nu har det varit bettlöst och massor av vaselin i mungiporna . På söndag blir det tävling i Billdal men vet ännu inte riktigt vilken höjd.

Men eftersom att hon har fått trimmats en del utan bett och mest ridits på marken så valde jag att hoppa lite idag. Jag är ledig ifrån skolan då vi förra måndagen jobbade på GHS så vi fick kompledigt. Så passade på när det inte är några i stallet typ. Red på poponcini bettet och hon var väldigt pigg och rädd för allt idag, haha det blåste och regnade ute. Hon hoppade fram jätte fint och var väldigt lugn, valde att travhopps henne lite i början bara för att känna att det var jag som hade kontrollen på henne. Jag travhoppare fram på alla hinder och la in en liten paus sedan. Valde att hoppa banan på en låg höjd först så att hon fick hoppa av sig lite. Och det kan jag säga att hon behövde. Det blev luftsprång och hon blev rädd för att dörren blåste och smällde, hon blev jätte arg för att hon rev så då kom ett luftsprång till. Som tur är känner jag när hennes bus språng kommer så kan i vanliga fall stoppa/häva det. Men idag kom vissa språng väldigt oväntat , men men. När hon sedan hade hoppat den låga banan relativt lugnt så höjde vi upp lite och hon hoppade väldigt lugnt sedan och väntade väldigt bra i linjerna. Vilket har varit våran svaghet då hon har velat dra iväg lite och då kommer hon jätte nära och river oftast. Men idag väntade hon väldigt fint och backade av själv. Så är väldigt nöjd med henne idag.

Vi skall senare iväg med en kompis till tre hästar och naturnära :)

En gullig liten Flowiee

Likes

Comments

Eftersom att jag köpte en heldel från GHS så blir det två delar. Så här är del 1 av shoppingen.

Till vänster är det 4 st ludd delar
Till höger är det ett poponcini bett. Har provat detta bettet och Flora verkar trivas väldigt bra på det.

Till vänster är det 1 par karledsskydd från veredus.
Till höger är ett bett som jag tidigare har haft fast till min gamla häst. En chansning var det och jag får se om Flora gillar detta bettet eller inte. Kan eventuellt komma en utvärdering på mina bett jag köpte på mässan, när jag provat dem.

På båda bilderna är det häst godis. Till vänster är det en ganska så dålig bild, men det är Floras favorit godisar från leoveties, som har smaken mango, morötter och honung. Till höger är det en storburk från ps of Sweden med deras häst godis i många olika smaker.

Till vänster är det en svart lädergrimma från Börjes som Flora skall ha i hagen. Den var billig så jag passade på.
De två andra bilderna är på ett av de tre schabraken jag shoppade. Detta är från Equiline och hittade det i någon liten "butik" som sålde massa schabrak för 500 kr. Tyckte det var fint och det passar Flora väldigt bra.

Detta var del 1 av shoppingen och del 2 kommer inom kort.

Kram

Likes

Comments

FLORAS VECKOPLANERING VECKA 9:
Måndag: Trimmas på hackamore
Tisdag: Trimmas på hackamore
Onsdag: Bommar
Torsdag:Vila/Prommenad
Fredag: Trimmas/ lösgörande pass
Lördag: Små hoppning
Söndag: ev.Tävling (P&J), Om jag inte åker kanske vi hoppar lite hemma istället

Likes

Comments

Hejsan! Nu är denna hästiga veckan slut och hade inte tackat nej till en till vecka. Men nu är det dags för en ny vecka i skolan. Jag har shoppat en del under denna helgen och det kommer självklart upp ett separat inlägg om allt jag köpte. Igår gick Flora som en klocka på det nya bettet jag köpte. Hon lyssnade jätte bra, var framme för skänkeln och krullade inte ihop sig i nacken. Denna veckan blir det ingen hoppträning men eventuellt skall jag ner till billdal den 5/3 och hoppa, har inte bestämt vilken höjd ännu då hon har varit väldigt tjaffsig när jag har hoppat henne nu. Det kan bero på att jag inte har hoppat henne så mycket och att hon blir taggad.

Idag är det dags för skola och jag börjar 11.30 och slutar 14.20. Sedan skall jag upp till stallet och Flora skall ridas på hackamore då hon har fått ett litet märke vid mungipan, troligen efter hoppningen i fredags då hon var så sjukt i tjaffsig munnen och man fick ingen kontakt med henne. Men nu har jag lagt vaselin i mungiporna på henne så att det inte spricker.

Som ni kanske har märkt har uppdateringen på bloggen inte alls varit bra, men det beror som sagt på att det har varit Horse Show hela veckan och jag har inprincip gått hela veckan. Och efter det skall man till stallet och rida, samtidigt som jag på förmiddagarna går i skolan. Så ja, det har vart en hel del denna veckan men det kommer bli bättre uppdatering från och med nu.

Kram


Likes

Comments