Hoppträning 

Hejsan, klockan ringde tidigt imorse och det var dags att gå upp för att åka till stallet och packa in allt till träningen. Flora hann gå ute i hagen en stund medan jag packa in i transporten och mamma mockade och packade hö. När allt var packat så var det dags att gör iordning Flora, linda hennes ben, byta till transport grimman och fläta svansen.

Vi var lite tidiga hos min tränare, men vi lastade ut och vi tog på all utrustning. Jag har även en lånesadel hemma som jag eventuellt skall beställa eller om det blir den andra modellen jag väntar på att få prova. ( Den har inte kommit än till min sadelutprovare). Jag började rida fram henne lite lugnt medan min tränare byggde fram. Hon byggde fram en liten serie med en kombination och en studds innan. Vi hade öven ett hinder snett igenom som vi travhoppade. Just för att få ett bra avstamp och få henne att slappna av i sprången.

Flora hoppade jätte bra och vi kunde höja upp travhoppnings hindret och hon hoppade upp sig väldigt väldigt fint. Vi hoppade sedan igenom serien och hon hoppade så avslappnat och väl. Eftersom att de övningarna vi gjorde idag var väldigt styrkekrävande valde vi att inte hoppa så mycket. Utan vi valde kvalité före kvantitet. Det var den bästa träningen jag och Flora gjort nu.

Jag kände även i sprången att Flora var mycket mer avslappnad och fick en bättre språngkurva i den sadeln. Det är roligt när man känner sådan skillnad och att en utprovad sadel faktiskt är a och o för bra och hållbar prestation. Kommer bli väldigt roligt att se var detta tar vägen. Se hur Flora utvecklas och även hennes språng som bara blir bättre och bättre.

Denna träningen var precis vad jag behövde innan tävlingen på Lördag.

Jag skall någon dag försöka fixa så att jag kan lägga upp filmer från träningar och tävlingar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Utvärdering av dagens ridpass 

Skrev i förra inlägget att jag skulle utvärdera dagen ridpass. Jag hade tänkt att lägga fram lite bommar men det blev inte så. Valde att rida uppe i paddocken idag då det var så fint väder. Idag red jag bara ett lugnt och förberedande pass inför imorgon när det är hoppträning. Jag fick en övning jag skulle öva på av min tränare förra veckan och det var att på kortsidorna skulle jag öka galoppen och långsidorna skall jag korta galoppen, men samtidigt skall jag rida hela/fulla galoppsprång. Denna övningen har gjort Flora väldigt lösgjord och hennes bakben aktiveras väldigt bra vilket gör att hon släpper väldigt fint och får en avspänd överlinje. I traven var det samma fokus som i galoppen, red lite öppna och väldigt mycket övergångar för att få henne kvick och lyhörd.

Likes

Comments

Lite av veckans planering 

Hejsan, Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera, men det skall jag försöka att ändra på. Idag är det måndag och Flora skall ridas inför träningen imorgon. Eventuellt kommer jag rida över lite bommar inför träningen. Jag har även en till träning inplanerad och det är en dressyrträning på torsdag. Skall bli kul och se vad som kan förbättras m.m. I helgen är det även tävling. Har valt efter förra tävlingen att bara starta en klass. Så vi skall åka till Ale- Jennylund och hoppa en 90 Bed: A:0+A:0. Jag har fått tips av min tränare hur jag skall rida henne och även lite hur jag skall förbereda henne hemma.

Tänkte att jag bloggar igen efter jag ridit med en utvärdering på dagens pass.

Likes

Comments

Hoppträning 

Hejsan! Igår gick Flora ett lite lätt pass ut i skogen då jag igår tävlade och imorgon skall jag iväg och träna för min tränare. Vi lade upp detta upplägget just för att jag har tävlings rundan färsk och för att Flora behöver få hoppa lite mer språng och så att jag får analysera och diskutera med min tränare hur vi skall gå vidare med resterande träningar. Flora var iallafall jätte nöjd över att få jogga i skogen trots alla flugor.

På träningen var det uppbyggt en liten bana. Så att vi kunde finslipa lite på det som var mindre bra från tävlingen. Det svåra med Flora är att hitta en bra galopp som hon orkar att hålla och som hon får ett bra avstamp av, men även att hon ligger kvar i den hela rundan. På tävlingen blev galoppen lite av och på vilket resulterar i en sämre balans och flora blir het och stark. Vi jobbar väldigt mycket med att jag inte skall gå in i diskussion med Flora utan att vi skall vara ett team. Men även att jag skall påverka henne med min sista istället för handen. Fick på träningen verkligen känna vilken galopp det är hon skall ridas i och fick mer klarhet i hur jag skall hantera/rida henne. Hennes språng på träningen var väldigt runda och hon lossade i ryggen väldigt fint.

Ingen tävling inplanerad till helgen och nästa tisdag är det träning igen :)

Likes

Comments

Tävlings dagen 

Idag var det dags att stiga upp klockan 5 för att åka till stallet för fodra och sedan lasta Flora för att åka till Ulricehamn.
Första klassen var en 85 Bed. A:0+A:0. En bana byggd med väldigt långa vägar och ganska så enkel. Red fram Flora ganska lugnt och hoppade bara något språng. Hon var väldigt fin och låg bra på de flesta distanser på framhoppningen. Inne på banan var hon lite spänd för publiken. Men jag red endast för en lugn och sansad runda. Hon gick iallafall nolla i grunden och fick rida sin första omhoppningen. Red lika lugnt som i grunden och satsade inte för att få en placering utan för att Flora skall få en bra skolrunda. Vi blev iallafall nolla i både grunden och omhoppningen. och slutade totalt 7:a (2 utanför placering).

I andra klassen som var en 95 Bed A:0+A:0. Banan var nästan identiskt med den förra klassen.
Hade det planerat i huvudet att hon skulle vara ganska trött i denna klassen och ville enbart rida en bra skolrunda så hon får bra och trygga rundor i bagaget. Hon rev hinder nummer 2. Vi kom lite i botten och det var mitt fel som inte höll en bra galopp. Resten av banan gick bra fram tills sista linjen. Hon hoppar in på första hindret lite vingligt och sedan stannade hon på sista hindret. Helt förlåtligt, tycker det var bra att hon inte hoppade av för då hade vi antagligen landat i hindret. ÄR faktiskt glad att hon stannade i det läget. La en volt och kom igen och hon stannade då med. Valde då att rida runt och ta hinder nummer 1 igen bara för att inte avsluta med en tjafs.

Men är ändå väldigt nöjd med dagen och speciellt över min häst på hennes 3 tävling. Jag vill att hon skall tycka att det är enkelt och att hon får showa lite inne på banan.

Kram


Likes

Comments

Dagen innan tävling 

Idag är det lördag och jag var ute tidigt hos Flora idag och släppte ut lite hästar. Jag och mamma stannade sedan kvar och gjorde iordning allt till Flora och jag red även på förmiddagen. Det regnade igår så valde att rida i manegen eftersom att paddocken var lite för blöt och tung och vill inte trötta ut henne för mycket dagen innan tävling.

Idag stod det ganska mycket på schemat, Flora skall duscha, rida Flora + Cleo, packa allt, putsning m.m.
Flora var jätte fin på dagens övning. Det var tre hinder på stora volten som i ett Y. Hoppade varannat hinder och låg och rullade på denna övningen tills jag tyckte hon lyssnade och gjorde den i båda varven. Valde att enbart göra den övningen idag och sedan fokus på lösgjorheten då jag vet att hon på tävlingar blir lite spänd, så det är viktigt att rida igenom henne dagen innan.

Cleo idag fick hoppa igenom en liten studsserie. Hon var jätte duktigt och lyssnade fint. Har inte så mycket mer att skriva om hennes ridpass.

Kram

Likes

Comments

Trim på Cleo och Flora 

Idag red jag två hästar idag igen, både Cleo och Flora. Jag red Cleo först och vi jobbade vidare på att hon skulle vara lugn och så hade vi byggt fram en trav serie på volten så att hon fick en uppgift att jobba med. På andra volten hade vi lagt fram två bommar med 5,5 m emellan så att det skulle bli 1 galoppsprång. Jobbade väldigt mycket med dessa övningarna hela passet på henne. I början märkte man att hon tyckte det var lite svårt och ville springa igenom travserien. Men efter några gånger gick det hur bra som helst och hon började att slappna av väldigt mycket och började att länga halsen. Cleo är en häst tillskillnad från Flora måste jobba med att komma ner i formen och slappna av i hela överlinjen. Vilket jag tyckte vi gjorde till viss del idag.

Sedan var det bara att åka vidare till min egna häst och trimma henne. Hon var jätte fin men lite seg i början så valde att hon bara skulle få värma upp och sedan börja med min påverkan i formen m.m. Efter uppvärmningen blev hon sjukt pigg och fick jobba mycket med mig själv hur jag kan påverka henne utan att ta i handen. Hon lyssnade väldigt bra. Eftersom att jag bara skulle trimma igenom henne valde jag att inte rida så länge kanske 40 minuter typ. Red en del skänkelvikningar, öppnor/ sluta och mycket serpentiner.

Imorgon är det dagen innan tävling och Flora skall få trimmas lite över den övningen jag gjorde hos min tränare i tisdags. En bra markarbetsövining som gör att hon lägger vikten på bakbenen och inte springer mot hinderna och jag kan vara stilla och lugn i min hand.

Kram

Likes

Comments

Cleo och flora 

Idag var det vilodag för Flora som stod på schemat. Men innan jag åkte till Flora var jag ute och red min kompis häst Cleo. Det är nämligen så att hon har skadat sig och är borta från ridningen under en oviss tid framöver och då hjälper jag till att motionera hennes häst. Nu hade jag inte varit där på ett par dagar. Men det tidigare jobb vi gjort satt kvar så som att stiga upp på pallen och hon fortfarande står still. O när jag satte mig upp att hon stod stilla tills jag bad henne att gå fram.
Cleo är en häst som är super känslig för både skänklarna och handen. Det är en väldigt olik ridning från min egna. Det är väldigt lärorikt att rida andra typer av hästar. De senaste gångerna jag red henne var hon väldigt lugn och jag kunde faktiskt lägga om benen. Men idag var hon väldigt pigg och tyckte vi mest skulle galoppera. Detta gjorde så att jag enbart lade fokus på att hon skulle skritta lugnt och vara lugn i traven. Tillslut slappnade hon av, så imorgon hoppas jag på en lite lugnare Cleo :)

Flora vilade ju idag och hon fick faktiskt vila helt och hållet idag. Annars när hon har vilodagar brukar hon få gå en promenad eller få jogga lite på linan. Men tyckte att hon förtjänade en helt ledig dag + att jag var väldigt hungrig...

Imorgon skall Flora trimmas. Hon skall få jobbas över lite bommar och så eventuellt om vädret tillåter rida ut en liten sväng.

På söndag skall vi nämligen iväg till Ulricehamn och tävla, en 85cm och en 95cm. Hoppas på en lugn Flora och att det inte blir allt för varmt.

Likes

Comments

Välkommna 

Hejsan! Nu tycker jag att det är dags att jag startar upp bloggen igen. Det har skett lite ändringar sen jag bloggade tidigare. Jag har nämligen sålt Per och köpt mig en ny häst som kallas för Flora. Flora är ett fux sto född 2006 och är e. Bourbon och ue. Nocturne. Hon har en hoppteknik utöver det vanliga (enligt mig) och är en rolig individ med massor av bus. Vi har precis börjat att komma ut på lite på lite riktiga tävlingar. Har tagit det lugnt med henne och valt att lära känna henne, hon är en speciell liten dam. Än så länge går allt över förväntan. Tidigare har Flora inte gjort något nänmvärt utan det är först nu med mig hon faktiskt blir en tävlings häst. Själv har jag precis gått ur tvåan på ett hästgymnasium inne i stan. Jag är då 17 snart 18 år och vill satsa på min ridning så mycket som det går. Så vi får se vart det leder helt enkelt.

Om ni inte har räknat ut detta så kommer denna bloggen för det mesta att handla om hästar :)
Kram

Likes

Comments