Tränings tävling

Hejsan, idag var det dags att åka ner till Årekärr för att rida en p&j. Valde att åka på en p&j för att förra tävlingen var hon väldigt stark och stängde lite av. Valde också efter den tävlingen att hon skulle få lite hoppvila i ca 1 1/2 vecka. Hoppade henne endast något skutt innan träningen i söndags och då var hon väldigt pigg men hoppade sjukt fina språng.
Flora var väldigt spänd till en början men så fort jag satte mig upp slappnade hon av lite. Banan innehöll lite svårigheter som ett avstånd på en linje som var ett mittemellan läge, 15,5m. Valde att gå på 3 galoppsprång för att inte få en kamp och att hon då hamnar i botten. Eftersom att jag endast åkte till Årekärr för att träna hade jag även planerat att lägga en volt om jag kände in i linjen att det skulle bli ett för stort mellan läge. Sedan innehöll den en liten skarp sväng till ett vågplank och sedan en kort linje till en kombination, räcke räcke.
Flora var väldigt duktig inne på framhoppningen, lugn och var jätte lugn att rida fram till hinderna. Inne på banan var det som att hon satsade hela sitt liv. Det gick för fort men hade fortfarande relativt med kontroll. 1-3 var hon väldigt fin och det var den lugnaste delen på banan. Efter hon hade hoppat trean som hon kom lite nära på sprang hon iväg lite och in i linjen gick det alldeles för fort och hon tittade även till på oxern. Vilket gjorde att hon stannade. Tog sedan om linjen och då hoppade hon den lite på fart. Sista delen på banan gick bra.

Eftersom att 90- klassen var väldigt maxad och jag tror även att vissa hinder låg över 90. Så jag valde att hoppa en 90 till. Kände att det inte var rätt dag att gå in och hoppa en 1m med väldigt svår distans för att vara på en p&j.

Jag tror även på att jag skall gå ner lite i klasserna för att få henne lugn borta för idag var hon väldigt spänd och stressad vilket inte är likt henne. Tänker att vi nästa onsdag skall åka till kungsbacka för att rida 80/90 som två skolrundor och även försöka att få henne lugn och gå lite långsammare och inte vara så stressig som hon var idag. Innan har hon varit väldigt lugn borta men med ett lite högre grund tempo. Vill att allt skall sitta på de lägre höjderna så att man inte får så många bakslag på de högre klasserna. Eftersom att jag är den enda som har tävlat Flora har hon inga erfarenheter av att tävla vilket gör att jag tycker det är ännu viktigare att inte stressa upp i klasserna.

Nästa träning skall även min tränare sätta sig upp på Flora för att mer få förståelse för hur hon är och det gör även att det blir lättare för henne att hjälpa mig när hon själv ridit henne och inte bara ser henne från marken. Eftersom att hon ser ut att vara på ett sätt men är på ett helt annat sätt när det är man själv som sitter på.

Imorgon skall hon få skrittas ut och sedan är det dags att trappa upp arbetet och börja konditions träna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hoppträning

Hej, jag skulle egentligen tränat på tisdag men min tränare ringde och frågade om jag skulle kunna träna idag istället tillsammans med en annan tjej. Det passade mycket bättre eftersom att vi även har planerat att åka på en p&j på onsdag.
Flora var väldigt taggad innan vi ens hade lastat på henne. Hon stod och stampade å skrapade, vilket hon i vanliga fall inte gör. När vi va hos min tränare öste regnet ner och Flora var väldigt spänd och het. Vi tränade på att hoppa en liten bana. Vi tränade mycket på linjer eftersom att det är både min och Floras svaghet. Flora var väldigt duktig men var väldigt stark och het vilket gjorde att jag inte hade så mycket kontroll. Sista rundan var hon väldigt fin för dagens förutsättningar. Efter ridpasset pratade vi lite om olika bett eftersom att hon på den senaste tävlingen blev oerhört stark och hon lyssnade inte på mina förhållningar. Jag tycker det är bättre att rida på ett lite skarpare bett med en väldigt fin hand istället för att rida på ett tränsbett och ha en dragkamp. Jag valde att jag skall prova ett baby pelham med två tyglar.
Vi kom även fram till att jag ska rida 90-100 på onsdag. Känna hur det känns på den nya bettet och om det kan vara ett potentiellt tävlingsbett.

Likes

Comments

White Collar

Hejsan! Jag har varit riktigt usel på att uppdatera. Jag har fastnat i en grymt bra serie White Collar. Helt fast i den. Flora har de senaste två dagarna gått väldigt lätt och nu i helgen skall hon få hoppa lite inför träningen på tisdag. Hon har fått en vecka hoppledigt och har endast fokuserat på dressyren och så har hon fått ridas ut en hel del. Jag tycker det är viktigt att byta miljö för hästarna att tränas i eftersom att det även för hästarna blir väldigt enformig träning att bara ridas i ridhuset 365 dagar om året. Det leder även till en häst som tyvärr inte kommer att hålla och prestera i längden. Det är något jag vill förbättra i mitt träningsupplägg, att faktiskt rida ut mer!!

Idag har jag faktiskt bara legat hemma och kollat på min serie, inte så ovanligt. Jag och pappa var ute i stallet morse och fixade allt. Flora hade en vilodag idag och hon fick gå ut och äta gräs. Jag och mamma åkte nu ikväll ut och gick en liten promenad på vägen till stallet och sedan svängde vi förbi Flora för att tvätta hennes ben och för att kolla till henne. Imorgon skall jag rida ett jogging pass på henne och sedan bestämde jag med en i stallet att vi skulle skritta ut en sväng. Jag försöker alltid att börja mina ridpass med att skritta fram ut och försöker även att skritta av ute. Just för att få den omväxlingen.

Jag och mamma beställde även lite kläder och vi bokade även en tid för att fixa naglarna i helgen.

Nu skall jag fortsätta att kolla vidare på min serie.

Lite gamla bilder på Flora 

Likes

Comments

Shopping i Falsterbo

Hejsan! Jag och mina föräldrar åkte ner över dagen till Falsterbo i Lördags. Vi hade egentligen planerat att åka ner en dag mitt i veckan men tyvärr passade det inte in i år. Det var lite hoppning på lördagen också så det blev shopping och hoppning. Jag fick med mig lite grejer hem, men det blev faktiskt mycket mindre än av jag hade trott. Men det kommer ett EM till Göteborg i augusti. Men eftersom jag kommer att byta färg på min utrustning så köpte jag ett nytt träns från Equipe med klinker och en förbygel med klinker. Köpte även ett par billiga tyglar som både var väldigt tunna, nya rockel handskar (2 par), en schockemöhle tröja, ett schampo för röda hästar, hästgodis och vi vann även hästgodis från krafft.

Jag kollade även runt lite ifall de hade det bettet jag har kollat lite efter. Men tyvärr såg jag inte ett ända ställe som sålde just det bettet jag var ute efter. Men jag skall innan jag köper ett nytt bett prata med min tränare och se vad hon tycker och vad vi skall träna på och se vad hon rekommenderar. Träningen är nu på tisdag så då skall jag prata med henne.

En update om kommande tävlingar: jag har tyvärr inga tävlingar inplanerade. Tänkte åka ut på lite pay & jump´s för att träna och där jag kan ta min tid.

Längtar till Falsterbo nästa år och efter EM. Tur nu är att de största tävlingarna nere i Falsterbo sänds live på Svt, yeey!!

Kram

Likes

Comments

Soon Falsterbo

Hejsan! Har inte bloggat på ett litet tag av lite olika anledningar. Flora har nu lite hoppvila och har gått två dressyr lektioner. Hon har presterat grymt bra och framför allt har min ridning ändrats på samt min sits. Å helt plötsligt blev det en annan Flora. Hon fick mer aktivitet i bakbenen, högre form och mer framåt bjudning. Så just nu har hon lite vila men mycket uteritter och longering. Min nästa träning igen är veckan efter Falsterbo.

Nu i helgen börjar Falsterbo och jag och mina föräldrar ska ner imorgon (lördag). Det skall bli så roligt och jag kommer förmodligen komma hem med massor av saker, som vanligt. Jag har skrivit en lista med vad jag samt Flora verkligen behöver. Men tror jag kommer hem med saker som inte står på listan.

Idag skall Flora gå ett lätt pass i paddocken och sedan skall hon få skrittas ut en sväng. Eftersom att hon har en liten vilovecka så blir det lite jogg och lösgörande arbete. Flora tycker det är väldigt skönt att bara få vara och få massor med mys och godis. Har även planerat lite vilka tävlingar hon skall tävla oså. Men måste diskutera lite saker med min tränare om hennes bett och hur hon är på tävlingsplatsen. Då hon på träning lyssnar jätte bra på ett vanligt tränsbett men när vi är på tävling blir hon stark och jag får inte igenom mina förhållningar. Därför har de senaste tävlingarna oftast slutat på 6 fel. Självklart strävar jag efter att tävla henne på ett så milt bett som möjligt. Men om jag sitter på tävlingsplatsen och får en dragkamp är inte ett tränsbett milt längre. Därför kan jag tycka att det är bättre med ett lite skapare bett med med en väldigt mjuk hand för att sedan jobba mot att rida på ett vanligt tränsbett . Jag får se vad vi kommer fram till o kan skriva ett enskilt inlägg om det.


Nu blir det lunch för att sedan åka ut till stallet :)

Kram

Likes

Comments

Hoppträning 

Hejsan, klockan ringde tidigt imorse och det var dags att gå upp för att åka till stallet och packa in allt till träningen. Flora hann gå ute i hagen en stund medan jag packa in i transporten och mamma mockade och packade hö. När allt var packat så var det dags att gör iordning Flora, linda hennes ben, byta till transport grimman och fläta svansen.

Vi var lite tidiga hos min tränare, men vi lastade ut och vi tog på all utrustning. Jag har även en lånesadel hemma som jag eventuellt skall beställa eller om det blir den andra modellen jag väntar på att få prova. ( Den har inte kommit än till min sadelutprovare). Jag började rida fram henne lite lugnt medan min tränare byggde fram. Hon byggde fram en liten serie med en kombination och en studds innan. Vi hade öven ett hinder snett igenom som vi travhoppade. Just för att få ett bra avstamp och få henne att slappna av i sprången.

Flora hoppade jätte bra och vi kunde höja upp travhoppnings hindret och hon hoppade upp sig väldigt väldigt fint. Vi hoppade sedan igenom serien och hon hoppade så avslappnat och väl. Eftersom att de övningarna vi gjorde idag var väldigt styrkekrävande valde vi att inte hoppa så mycket. Utan vi valde kvalité före kvantitet. Det var den bästa träningen jag och Flora gjort nu.

Jag kände även i sprången att Flora var mycket mer avslappnad och fick en bättre språngkurva i den sadeln. Det är roligt när man känner sådan skillnad och att en utprovad sadel faktiskt är a och o för bra och hållbar prestation. Kommer bli väldigt roligt att se var detta tar vägen. Se hur Flora utvecklas och även hennes språng som bara blir bättre och bättre.

Denna träningen var precis vad jag behövde innan tävlingen på Lördag.

Jag skall någon dag försöka fixa så att jag kan lägga upp filmer från träningar och tävlingar.

Likes

Comments

Utvärdering av dagens ridpass 

Skrev i förra inlägget att jag skulle utvärdera dagen ridpass. Jag hade tänkt att lägga fram lite bommar men det blev inte så. Valde att rida uppe i paddocken idag då det var så fint väder. Idag red jag bara ett lugnt och förberedande pass inför imorgon när det är hoppträning. Jag fick en övning jag skulle öva på av min tränare förra veckan och det var att på kortsidorna skulle jag öka galoppen och långsidorna skall jag korta galoppen, men samtidigt skall jag rida hela/fulla galoppsprång. Denna övningen har gjort Flora väldigt lösgjord och hennes bakben aktiveras väldigt bra vilket gör att hon släpper väldigt fint och får en avspänd överlinje. I traven var det samma fokus som i galoppen, red lite öppna och väldigt mycket övergångar för att få henne kvick och lyhörd.

Likes

Comments

Lite av veckans planering 

Hejsan, Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera, men det skall jag försöka att ändra på. Idag är det måndag och Flora skall ridas inför träningen imorgon. Eventuellt kommer jag rida över lite bommar inför träningen. Jag har även en till träning inplanerad och det är en dressyrträning på torsdag. Skall bli kul och se vad som kan förbättras m.m. I helgen är det även tävling. Har valt efter förra tävlingen att bara starta en klass. Så vi skall åka till Ale- Jennylund och hoppa en 90 Bed: A:0+A:0. Jag har fått tips av min tränare hur jag skall rida henne och även lite hur jag skall förbereda henne hemma.

Tänkte att jag bloggar igen efter jag ridit med en utvärdering på dagens pass.

Likes

Comments

Hoppträning 

Hejsan! Igår gick Flora ett lite lätt pass ut i skogen då jag igår tävlade och imorgon skall jag iväg och träna för min tränare. Vi lade upp detta upplägget just för att jag har tävlings rundan färsk och för att Flora behöver få hoppa lite mer språng och så att jag får analysera och diskutera med min tränare hur vi skall gå vidare med resterande träningar. Flora var iallafall jätte nöjd över att få jogga i skogen trots alla flugor.

På träningen var det uppbyggt en liten bana. Så att vi kunde finslipa lite på det som var mindre bra från tävlingen. Det svåra med Flora är att hitta en bra galopp som hon orkar att hålla och som hon får ett bra avstamp av, men även att hon ligger kvar i den hela rundan. På tävlingen blev galoppen lite av och på vilket resulterar i en sämre balans och flora blir het och stark. Vi jobbar väldigt mycket med att jag inte skall gå in i diskussion med Flora utan att vi skall vara ett team. Men även att jag skall påverka henne med min sista istället för handen. Fick på träningen verkligen känna vilken galopp det är hon skall ridas i och fick mer klarhet i hur jag skall hantera/rida henne. Hennes språng på träningen var väldigt runda och hon lossade i ryggen väldigt fint.

Ingen tävling inplanerad till helgen och nästa tisdag är det träning igen :)

Likes

Comments

Tävlings dagen 

Idag var det dags att stiga upp klockan 5 för att åka till stallet för fodra och sedan lasta Flora för att åka till Ulricehamn.
Första klassen var en 85 Bed. A:0+A:0. En bana byggd med väldigt långa vägar och ganska så enkel. Red fram Flora ganska lugnt och hoppade bara något språng. Hon var väldigt fin och låg bra på de flesta distanser på framhoppningen. Inne på banan var hon lite spänd för publiken. Men jag red endast för en lugn och sansad runda. Hon gick iallafall nolla i grunden och fick rida sin första omhoppningen. Red lika lugnt som i grunden och satsade inte för att få en placering utan för att Flora skall få en bra skolrunda. Vi blev iallafall nolla i både grunden och omhoppningen. och slutade totalt 7:a (2 utanför placering).

I andra klassen som var en 95 Bed A:0+A:0. Banan var nästan identiskt med den förra klassen.
Hade det planerat i huvudet att hon skulle vara ganska trött i denna klassen och ville enbart rida en bra skolrunda så hon får bra och trygga rundor i bagaget. Hon rev hinder nummer 2. Vi kom lite i botten och det var mitt fel som inte höll en bra galopp. Resten av banan gick bra fram tills sista linjen. Hon hoppar in på första hindret lite vingligt och sedan stannade hon på sista hindret. Helt förlåtligt, tycker det var bra att hon inte hoppade av för då hade vi antagligen landat i hindret. ÄR faktiskt glad att hon stannade i det läget. La en volt och kom igen och hon stannade då med. Valde då att rida runt och ta hinder nummer 1 igen bara för att inte avsluta med en tjafs.

Men är ändå väldigt nöjd med dagen och speciellt över min häst på hennes 3 tävling. Jag vill att hon skall tycka att det är enkelt och att hon får showa lite inne på banan.

Kram


Likes

Comments