... dina svarta korkskruvar faller så vacker när du tittar på mig och tar min hand. Vi är på väg bort men vet inte vart. Vi håller varandras händer och du ser ner på mig, jag är liten och du är min stolta mamma. Helt plötsligt vänder du dig om. Går bort från mig, tittar på mig och säger vi ses sen.

Jag önskar så att det är sant. Jag vet att när jag vaknar kommer du inte vara här. Jag vill inte vakna. Tiden tillsamman med dig i mina drömmar är så värdefulla, du känns så nära.

Din varma famn och dina vackra ögon, din livsglädje genomsyrar mina drömmar. Jag vill inte vakna. Det känns som jag blivit dragen i gruset, slagen av en knytnäve i magen och jag vaknar upp till en verklighet jag aldrig trodde jag skulle få uppleva. Inte än, inte nu. Du är ju min mamma, som alltid ska finnas här.

Drömmarna är så värdefulla, det är de närmsta jag kommer dig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tre mil, och jag lovar det satt inte i benen. Det satt i huvudet, pannbenet - jag ska fram, mål. Jag har levt i en bubbla sen i lördags då Lidingöloppet gick av stapeln samt min väg emot en Svensk Klassiker. Det värsta är avklaratt och jag behöver aldrig mera göra om det. Och att då inte ta chansen att fortsätta framåt vore ett brott emot mig själv.
När målet nåddes brast mig hjärta i tusen bitar då inte Du var där. Ibland glömmer jag bort och det är när jag blir påmind som det gör som ondast.
Pappa, du stod där och hejade, mitt största fan, Tack!
Niklas du peppade mig dom sista kilometrars, då jag trodde livet var över. Herre jävlar vad tre mil kan sätta känslor på spel.
Tack mig själv för att jag sprang ända in i mål. Tack kroppen för att du är grym och kan prestera, tack pannbenet som gör att livet fungerar. Allt är ju möjligt.

Likes

Comments

Det är en konstig känsla som infinner sig när man ska förbereda en helg som enbart ska handla om att sortera, rensa, slänga, ge bort och spara dina saker. Känslan är en skräckblandad förtjusning. Skräcken och rädslan om hur jag kommer hantera situationen, sorgen som jag alltid bär bubblar inom mig mer än annars när jag vänder och vrider på dina lådor, när jag packar upp dina saker som du så varsamt paketerat, när jag läser dina benrivningar du skrivit ner. Förtjusningen i det hela kommer när jag hittar dina gamla fotografier som Du så vackert pryder med dina mörka korkskruvar och ditt vita lede som infinner sig på bilderna. Mina första leksaker Du har sparat, mina älsklings kläder jag bar som liten och dina underbara kreativa lådor med olika sorters färger, former, pyssel och penslar.

Du ger mig så mycket styrka i det hela, jag känner dig så starkt, jag hör dig. Jag klarar detta eftersom jag vet att du gjorde det. Du är mitt driv, Jag känner mig aldrig ensam i dessa situationer, känslan är stark av att vi gör detta tillsammans, Bara det att du gjorde detta i ett tidigare liv med din mammas saker, innan jag kom till världen. Jag känner mig aldrig ensam eftersom att vi går igenom samma fas i livet. En fas jag inte vill gå igenom, en fas jag vet att Du inte ville gå igenom. En fas vi går igenom tillsammans.

Det är en lång väg att vandra, vägen kommer aldrig att ta slut men den långa vägen kommer bli ljusare än vad den är nu.

Likes

Comments

Snön faller och jag har blandat min drink för morgonen, äter säsongens frukter och väntar på min hjärtevän som sitter på ett försenat tåg från Solstaden. Sömnen som jag fått gjorde min själ gott, jag längtar till helgen när jag kommer vakna i min hemstad bredvid min stjärna.

Likes

Comments

Fem saker som får mitt hjärta att hoppa till lite extra och fjärilarna i magen fladdra till med några extra vingslag.


..

... Att hitta det perfekta plagget eller prylen på en loppis eller vintage-butik, det värmer mitt hjärta och är ett sätt att förnya kroppen med energi samt rensa tankarna. Strosa runt bland hängare med otaligt mycket krafs och att då ibland finna guldkorn får kroppen att bubbla till.

... Att få se min pappa lycklig. När han får vara där han trivs som bäst och känner sig hemma gör att jag mår som en prinsessa inombords. 

...Tanken på mitt lilla paradis och sommaren som komma skall då detta ska lyftas till skyarna och bli mitt andra hem.


...När jag hittar den perfekta vita skjortan.

Radio, då snackar vi Sveriges Radios, SR- kanaler, i mia lurar just nu spelar jag den fantastiska kanalen P4 PLUS, ja du kan kalla mig old men herre jäklar vilka dängor dom spelar. Det sprudlar i hela mig när jag hör Edith Piaf, Povel Ramel, och musiken från de glittriga salongerna på 40-talet.


Likes

Comments


Det gör mig så ont i hjärtat när jag ser deras resväskor, deras tomma blick och rädsla. Det händer igen. Något som vi bara läst i historieböckerna och berättat för oss att vi aldrig får glömma. Det händer igen, det våra mor och farföräldrar fick uppleva får vi nu se med egna ögon. Människorna på flykt, ingen vetskap om vad som händer eller kommer ske. Att lämna allt, att fly för deras liv, vi kommer aldrig förstå men vi kommer och kan hjälpa!

Likes

Comments

En drömmig flickvän på ett drömmigt ställe där vi fick avnjuta den ena drinken efter den andra, viner som ska inhandlas till sommaren och intagas vid sensommar sol och skagenröra som fick oss att gå tillbaka till provsmaken för många gånger.

Adoptera oss Mia!

Dagens andra hälft är ett minne blått för kameran då vi insöp våran upplevelse tillsammans utan mobiltelefoner osv. Hon är min hjärtevän och lördagen blev exakt så perfekt som jag föreställt mig att den skulle bli!

Likes

Comments

​Tänka att jag bara skulle behöva åka några fjuttiga mil för att hitta skorna jag suktat efter i över ett år. Har flängt runt i affärer, på nätet, offrade nästan mina tår för att få i fötterna i skorna jag hittade i Sydkorea (största storleken dom hade där borta var 38, alla va mini) .... 

Tack farfar att du behövde nya skor och ville köpa dom på Trätoffel Fabriken i Karlskoga. Dit hade jag antagligen inte åkt annars om du inte skulle köpa nya pjuks inför våren! 

Om två veckor landar dom hemma hos mig. Fick beställa ett par som dom får tillverka där borta! Storlek 41 var  inte särskilt vanligt! 

Case closed och jag är nöjdast i stan! 

Likes

Comments

Hör upp! In och läs min N's blogg - dräggla över bilderna på hav, vita stränder och lite matbilder plus följ hans fyra månaders vistelse i Sydkorea, Seoul. HÄR

Likes

Comments