En massa bilder från veckan


Och så var första skolveckan på college avklarad! Eller skolveckan tog egentligen slut redan i torsdags för oss, då vi inte har några lektioner på fredagar. Vilket är så himla skönt! Kommer ha långhelg hela tiden! Den här veckan har verkligen varit fullspäckad med en massa saker varje dag. Jag har haft mina första klasser, droppat, crashat och lagt till nya kurser på mitt schema. Lärt känna en massa nya människor, både amerikanare och andra internationella studenter. Ätit en hel del acai bowls i skolcafeterian. Vi har hunnit med både fest i IV, Isla Vista, ätit fyllekäk på In & Out, pre-gamat och gått på hemmafest i la brezza. Det har även blivit en del strand och poolhäng, promenader fro-yo ätande och grocery-shopping. Igår var vi även nere på stranden och gjorde yoga vilket var ytterst märkligt. Men nu har vi testat det iaf. Veckan har varit extremt bra och den är inte slut än! tjohoo


Likes

Comments

I onsdags så började Wave Week på riktigt för oss och det var första dagen på Vaqueros Welcome. Vilket basically är en massa olika event på campus som hålls en vecka innan självaste skolan sätter igång och det är tillför alla de nya studenterna. Onsdagens event var en BBQ nere vid sport hallen och sen så kunde man även gå runt till de olika klubbarna i skolan och prata med de. Hela grejen kändes bara som en amerikanskfilm, så himla overkligt alltihop!

Min första kurs började även i onsdags! Så efter någon timme på BBQen var vi tvungna att springa iväg till lektionen. Den här första kursen ger bara 0.5 i credit (poäng) och är obligatorisk för alla internationella studenter. Man måste nämligen ta den för att kunna få behålla sitt visum. Det kursen i stort sätt går ut på är att man ska lära sig allt om den amerikanska skolsystemet och hur lagar och regler funkar här i Santa Barbara och i Kalifornien. Det kom till exempel en polis till oss och pratade om de olika reglerna vilket var super intressant.

Efter lektionen gick vi till skolan bokshop för att köpa lite pennor och papper, för det fick vi i läxa att göra första dagen. Slutade dock med att vi alla köpte på oss en hel del grejer! Som bland annat varsin pennant (skolflaggan) och skol-tjocktröja, vilket för övrigt är världens skönaste och mysigaste tröja att sätta på sig på kvällen. Kan visa allt jag köpte i ett nytt inlägg.

På eftermiddagen när vi var färdiga med vår lilla skolshopping gick vi hem och bytte om till träningskläder. Blev igen super workout som vi hade tänkt oss utan istället tog vi oss bara en powerwalk bort till en smoothie ställe Blenders. De har extremt goda och STORA smoothies, man kan gå runt och dricka på den i 40 minuter utan att den tar slut känns det som. Den här gången tog jag dock och testade en tropical acai bowl, vilket jag inte skulle rekommendera att man tar där. Den var inte äcklig men smakade inte som en acai bowl alls så om det är det man är ute efter ska man gå någon annanstans! Dock är deras acai smoothie skit god!

Det blev middag hemma precis som varje kvällen. Vi har faktiskt hittills varit extrem duktiga på att äta maten vi har hemma och inte gå ut och slösa pengar vilket känns super bra! Kvällen slutade sedan med myskväll i soffan framför datorn. Vi kollade på No kiss list, åt chips med dip FRÅN SVERIGE och så testade vi också poptarts för första gången. Är inte något stort fan av det alltså, det var alldeles för sött.

Likes

Comments

Hej! Gårdagen var en väldigt lugn och mysig dag. Vi sov ut till 11, alla andra dagar har vi vaknat runt 9 av oss själva pågrund av jetlag. Så vi fick en liten sovmorgon vilket var skönt. Hela tisdagen var en ledig dag från skolan så vi städade lite hem, tog det lugnt och sen gick vi ner till stranden och tog en promenad. Vi mötte upp min kusin och hans roommates på stranden och så gick vi bort till downtown. Där strosade vi omkring i några timmar och shoppade lite grejer. Efter det åt vi lunch på Rebar, ett super gott och bra ställe på State Street. När vi ätit färdigt gick vi ner till strandpromenaden där vi satte oss på muren och kollade på människor. Det var verkligen super mysigt! 


Likes

Comments

I söndags blev det lunch på Lucky Penny! Det är ett super mysigt local cafe som ligger rätt så gömt på en bakgata rätt så nära huvudgatan State street. Det var Caroline som tipsade oss om det då hon varit där en gång förut och det var verkligen tur att vi gick dit, för det var riktigt gott! Älskar att hitta såna har fik och restauranger att äta på istället för de mainstreama ställena. De har väldigt nyttig mat där, vilket är var bra för oss fyra då vi hittills hållit en riktigt nyttig diet här nere. Jag åt en market greens sallad och deras hemmagjorda lemonad. Något som jag verkligen kan rekommendera om ni någonsin äter här.


Likes

Comments

Hej har varit rätt dålig på uppdateringen här! Men så kommer det nog vara lite nu i början för jag prioriterar inte bloggen, utan jag vill "leva i nuet" och uppleva allting och inte sitta bakom en skärm och skriva. Tänker dock försöka bli bättre på att uppdatera mera för då blir det som en liten bilddagbok för mig.

De senaste dagarna har vi i alla fall hunnit med en hel del och jag känner mig redan rätt så hemma här! Det känns dock fortfarande helt sjukt att detta är mitt hem. Vi har hängt en hel del nere på stranden, tagit promenader, spanat på människor, solat osv. Vi har också lärt känna downtown lite mer och även området som vi bor i. Shoppat både lite kläder och extrem mycket mat! Vilket ni kan se på en av de första bilderna! Lärt känna många nya människor, gått på vår första college "fest" eller det var mer en gathering hos några amerikanare som vi lärde känna, spelat beer pong. Och så har vi skaffat amerikanska nummer vilket känns så himla bra och skönt!


Likes

Comments

Instagram@klaralindblad