View tracker

Idag har det varit en lugn dag, de flesta hästarna har skrittats ut på tur i det fina vädret! Strålande sol och inte ett moln på himlen 😎 var dock rätt kallt ändå men med massa kläder så överlever man...

Så mina tre hästar skrittades ut, sen har jag trimmat Karisma och en häst vi har i ridning medan ägaren är på semester!

På söndag så ska vi åka på en liten hopptävling! Jag ska ha Peppe och Zuma med mig, Tobias ska ha tre hästar med sig och så Gry med sin häst. Så lastbilen fylls upp med hästar! Blir bra träning för dem att komma ut på lite tävling igen. För Zuma blir det 100 och 105, Peppe går 105 och 110.

Just nu ligger jag i bubbelbadkaret, 43 grader varmt i vattnet!! 😍 så skönt efter många kalla timmar i stallet!
Imorgon ska vi vara igång i stallet kl 06, jag har stallet själv imorgon så får bara hjälp att få ut alla hästar på morgonen. Så blir tidigt i säng idag!

Ha en fortsatt bra kväll! Så får vi heja på Peder att han vinner jerringpriset och att Sverige vinner Handbolls-matchen mot Danmark. Men här hemma får jag låtsas att jag hejar på Danmark 😉

// Klara

Likes

Comments

Så var en fullspäckad träningshelg över! Denna helgen har vi haft Lars Christensson och Kicki Klingspor (internationell dressyrdomare och dressyrtränare) här som haft fullt upp med träningar båda dagarna. Lars har haft både hopp och terrängträning och Kicki har haft dressyrträning men även programridning. Så alla har haft möjligheten att lägga upp en träningshelg som passar just dem!

Själv har jag ridit 10 pass denna helgen! Sex pass i lördags och fyra pass idag på tre olika hästar! Är riktigt nöjd över hur mina hästar har jobbat på denna helgen. De har varit riktigt fina. Även om vi har en del att jobba på så har det blivit mycket bättre. Var även första gången jag tränade för Kicki och det kändes riktigt bra. Fick många bra tips och red även igenom det 1* programmet på Peppe.

Denna helgen har här varit ryttare från Sverige, Norge och såklart flera danskar. Nästa träning är den 4-5 februari! Då kommer tyvärr inte Kicki, men Lars kommer och det finns möjlighet för terräng, markarbete och hoppning.

Nu väntar en lugn kväll, lite trött efter en intensiv helg. Längesedan både jag och hästarna tränade så många pass på en helg. Men nu ska det tränas så vi är i toppform när säsongen drar igång.

Ha en trevlig kväll!

// Klara

Likes

Comments

Idag är en riktigt lugn dag! Alla hästar vilar idag och vi är på väg till Tobias farmor där vi blir bjudna på mat!

Ordnade stallet på morgonen och var klara lite innan kl 10, eftersom vi var klara så tidigt så passade jag på att springa en runda. Blev en skön runda på 5km, men här går rätt mycket upp och ner så benen fick jobba 🏃 fick sån otrolig kramp i vaden en gång bara, men lite stretching så kunde jag springa vidare igen. Men är så störigt när det kommer!

Det ska bli skönt med en lugn dag och ladda upp inför en ny vecka som blir fullspäckad. Ikväll kommer det ut ett inlägg om veckans träning!

Ni får ha en trevlig söndag! 👋🏼

// Klara

Miss Mara på EM 2015 🌟

Likes

Comments

Hej på er! Uppdateringen blev inte riktigt som jag tänkte mig.... Denna veckan har det varit rätt så fullt upp. Alla hästar är tillbaks i arbete och vi har påbörjat några små projekt som t.ex sadelkammare som ska fixas osv. Så det har blivit flera sena kvällar vilket gjort att jag helt enkelt inte orkat skriva något!

Idag har varit en lugn dag, sovmorgon till kl 08.15 😎 Sen har hovslagaren varit här till två hästar bl.a Zuma. Sen har alla hästar blivit ridna. Gick fint med alla fyra hästar!

Annars har det varit fullt upp med träning hela veckan. I måndags red jag bommar för Mikkel på Peppe och Zuma, hopptränade i onsdags och löshoppade igår! Imorgon får de en välförtjänt vilodag!

Ska skriva lite mer om veckans träning, fått en del att tänka på! Sen nästa helg är det träning för Lars och även Kicki Klingspor, dressyrtränare! Ska bli riktigt kul, kommer även en hel flock med svenskar hit 😄

Ha det bra, så ska jag bli lite bättre med uppdateringen!

// Klara

Likes

Comments

Så var det ett nytt år, semestern är slut och jag är på tåget mot Danmark 🇩🇰 Det har varit riktigt skönt med lite semester, men jag har saknat hästarna och att vara i stallet hela dagarna! Ser framemot att ställa klockan imorgon och starta dagen i stallet.

Jag är mer än redo för att sätta igång träningen med hästarna igen. De tycker nog det har varit skönt med lite paus, men tror det kommer vara en aningen pigga hästar att rida 🙈

Vi hörs med förhoppningsvis lite mer intressant uppdatering när allt rullar på som vanligt igen!

// Klara

Sgt. Pepper i Baborowko (POL) 2016 🌟

Likes

Comments

Så var det årets sista dag. Detta året har gått så fort! Mitt år har varit fyllt med up's and down's, detta året har nog varit mitt mest händelserika år någonsin. Tänkte ta er igenom några av årets alla händelser.

Året startade lite tufft med den pågående tvisten om min bästa häst Miss Mara. Att under några månaders tid ständigt pendla mellan hopp och förtvivlan tar på krafterna. Men den 4:e april så fick jag lämna Miss Mara. Det är bland det tuffaste jag har gjort. Min bästa vän! Det betydde även att just där och då så gick mina drömmar om ett YR-EM i Italien upp i rök. En lite tuff start på året och årets tävlingssäsong.

Men ett ljus i tunneln infann sig rätt snabbt ändå. 13:e april kom Cravall till mig. Men han hade inte tävlat på ett tag så vi bestämde oss för att ta en tävling i taget. Men bara 2 veckor efter att jag fick hem honom så åkte vi till Sopot, Polen, och red en internationell 1*. Det gjorde vi enkelt och fick hem både MER resultat och ett M65.

I början på maj så gick även flyttlasset söderut. Efter att ha bott hela livet i Ängelholm så flyttade vi nu till Löberöd. Har man häst så är det nära till allt. Vi hyrde ett okej stall bara 500m från Stensäters anläggning med fibersandbanor m.m.

Nästa tävling blev den tuffa CIC1* i Eketorp. Då hade jag bara haft Cravall i en månad, men vi klarade det plätt lätt och slutade på våra 50,1 dressyrstraff efter felfri hoppning och terräng. Vilket gav oss en 6:e placering!

Mitt i allt detta med en vår där jag ett tag hade 7 hästar att rida och ta hand om, tvisten om Miss Mara, en flytt och internationella tävlingar så lyckades jag ta STUDENTEN!

I augusti så red jag Cravall på Hovdala International Horse Trials. Efter en framgångsrik sommar så bestämde vi oss för att prova kvala till YR-EM. Hovdala CCI2* var sista chansen att kvala. Men det gick!! Vi fick ett godkänt resultat med hem och en 3:e plats. Det blev senare på veckan även klart att jag och Cravall var en av de uttagna till EM i Italien. Efter 4,5 månad tillsammans hade vi åstadkommit detta?!

EM i Italien är nog årets bästa händelse. Resultatet blev inte alls vad jag hade hoppats på. Men är ändå såhär i efterhand rätt nöjd över vår prestation. Det var väldigt lärorikt! Det var grymt kul att få vara på ännu ett EM och mitt första YR-EM. När jag 2012 var och kollade på YR-EM i Malmö så trodde jag ALDRIG att jag själv 4 år senare skulle rida samma mästerskap i Italien.

Sen efter EM hände det inte så mycket förrän jag fick erbjudande om att flytta till Danmark och Stald Jørgensen. Man vet ju aldrig om det är rätt beslut förrän man väl har provat, men det känns så rätt nu efter en månad. Det är nog ett av de bästa beslut jag tagit under året!

Först när jag började tänka över detta året så var min första tanke att det har ju inte hänt så mycket. Men när jag sen tänkte efter lite till så jo, det har ju faktiskt hänt en hel del. Det har varit ett väldigt lärorikt år och jag har fått lära mig att hantera flera olika situationer.

Nu ser jag fram emot ett grymt 2017. Även om jag ännu inte vet helt säkert hur min tävlingssäsong kommer att se ut så har jag i alla fall två väldigt fina blivande 9-åringar, Sgt. Pepper och Zuma. Jag ser även fram emot det fortsatta samarbetet med Stald Jørgensen, tror det kommer bli ett riktigt roligt år.

Stort TACK till alla som stöttat och hjälpt till under året. "Teamwork makes the dreamwork"
Man är ingenting utan sitt team, så utan er som på ett eller annat sätt hjälpt till under året hade jag aldrig nått så långt!

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR alla!! 🎉🍾

Likes

Comments

Glöm inte att följa mig på min Instagram! Där kommer bilder och filmer upp som inte alltid kommer upp här, försöker även lägga upp lite på "My Story" ibland 😄
@klaralidenkiraly heter jag!

Likes

Comments

Nu har jag haft semester i en vecka och som jag längtar tills på söndag när jag åker tillbaks till 🇩🇰
Det är såklart superskönt att vara hemma i Sverige och bara ta det lugnt och få lite break från vardagen och träffa familjen. Men jag är en som verkligen gillar vardagen med jobb i stallet 07-20 😜

Mamma hämtade mig hos pappa i måndags, sen dess har jag varit ute på landet. Mamma tog dock med mig till Emporia i tisdags... Värsta jag varit med om typ. Usch så hemskt det är haha... Var där flera timmar och hittade en stickad tröja 🙄
Igår hjälpte jag till lite i stallet på morgonen sen åkte jag in till Malmö och tränade på gymmet 1,5 timme sen tog jag med mig mamma från jobb och sen åkte vi och hämtade en julklapp och sen åkte vi hem för att ha julafton nr. 3 för min del!

Idag red jag två hästar på fm, sen har jag varit och provridit en. Så får vi se! Kul att rida lite igen i alla fall. Nu ska jag bara slappa lite, tänkte försöka hålla mig vaken så jag kan titta på The Conjuring, skräckfilm, som går på tv ikväll 👻

Hoppas ni också har några lugna mellandagar!

// Klara

Likes

Comments

Under 2017 så erbjuder Stald Jørgensen/Team CEP träningshelger för Lars Christensson!

Träningshelgerna innehåller 3 träningspass. Dessa kan variera från gång till gång och från ekipage till ekipage. Men tanken är att det ska vara 1 lektion med markarbete över bommar och småhinder, 1 lektion med terräng och 1 lektion till som kan vara banhoppning eller terräng, eller vad som önskas.
Stald Jørgensen erbjuder både uppstallning och övernattning, så för de som övernattar finns det möjlighet att på kvällen snacka tränings och tävlingsplanering med Lars.

Lars Christensson har själv ridit EM, VM, Badminton och Burghley. Han har tränat flera ponny, juniorer, Young riders och seniorer fram till mästerskap. Han har även varit landslagstränare i Irland, Danmark och förbundskapten för Sverige.

Datum för kurserna är följande:
14-15 Januari
4-5 Februari
25-26 Februari
11-12 Mars

Priser för deltagande:
- Träningshelg med 3 lektioner, inkl. anläggningsavgift, 1450 Dkr

- Träningshelg med 3 lektioner, inkl. anläggningsavgift, uppstallning, övernattning inkl. måltider, 2050 Dkr

Vid någon av träningshelgerna kommer även Christina (Kicki) Klingspor, internationell 4* dressyrdomare, att finnas där. Då kan man få dressyrträning, programridning m.m. Där kommer också erbjudas föredrag om fysisk träning för hästen, optimal fodring, och en genomgång av vilka kiropraktiska övningar man själv kan göra med sin häst. Mer info om detta kommer.

Fördelningen av platserna till kurserna är följande:
1. De som anmäler till flest kurser/lektioner, då det ger bäst möjlighet för tränaren att påverka ridningen och utbildningen för varje ekipage.
2. Först till kvarn
3. Team CEP's medlemmar

Anmälan är giltig först vid betalning. Anmälan görs via en anmälningsblankett. Länk till den här: https://www.dropbox.com/s/xr574sn7anvla16/Tilmeldingsblanket%20vintertr%C3%A6ninger%202016-17.xlsx?dl=0

Har ni frågor så skriv till info@staldjoergensen.dk

Där finns begränsat med uppstallningsplatser hos Stald Jørgensen men vi kan ev. hitta uppstallning i närheten.

Hoppas vi ses 👋🏼🇩🇰

Likes

Comments

Cravall som jag sedan april månad har haft möjligheten att låna av Emma & Margaretha Rödén är nu till salu!

Cravall har gett mig väldigt mycket under den tid vi haft tillsammans, på 5,5 månad så tog vi oss från att inte gjort en enda start till att genomföra ett YR-EM! Jag är så otroligt tacksam över att jag fått låna honom, han kom i precis rätt tid och gjorde det möjligt för mig att få rida 2* under året. Jag har lärt mig massor på honom.

Cravall är född 2004
e. Crelido - Feliciano
CCI2* fälttävlan
130 hoppning

Ägare: Emma & Margaretha Rödén

Finns i Flyinge för provridning

Kontakta mig för mer info på Facebook eller mail!
klara_lk@hotmail.com

Likes

Comments