Japp, denna dagen vill jag helst glömma....
Dagen började med att Zuma dessvärre blev halt på framridningen... Troligen en hovböld efter att veterinär och hovslagare kollat på honom. Så hoppas på att det är något så "simpelt". SÅ synd för jag ville så gärna starta honom, han har varit så fin nu den sista tiden. Nu är tid bokad på klinik nästa vecka så får vi reda ut det ordentligt.

Sen var det dags för Peppes dressyr. Han var grymt fin på framridningen, avslappnad och ridbar. Blev tyvärr 20 min försenat så blev lite av och på i framridningen. Men jag hade hela tiden en klar plan på vad som skulle hända inne på banan och hur mycket jag skulle våga få fram av honom inne på banan. Men när vi gjort vår inridning så flippar han ur. Första öppnan blev i galopp och sen var allt allmänt spänt och jag gjorde allt vad jag kunde för att hålla mig själv cool och försöka få Peppe på mattan igen.

Så resultatet blev katastrof. Måste verkligen klura ut vad det egentligen är som händer för honom när han kommer in på banan och blir så stressad.

Så nu släpper jag denna katastrof-dagen och fokuserar på hoppningen imorgon. Har varit ute ett varv runt den 1* terrängen, ser superfin ut! Bilder kommer imorgon!

// Klara

Bild på Cravall förra året som gick CCI2*

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår gick Jacob sin dressyr i den 1*-iga klassen! Han gjorde en riktigt fin dressyr. Några saker som absolut kunde varit bättre. Jag skulle själv varit lite starkare i mina ben men med feber i kroppen så fanns inte riktigt orken. Men det slutade ändå på 49,3 straff vilket är 67,1% så det är jag nöjd med!

Peppe skulle också ha gjort sin dressyr men det blev världens åskoväder så den fick ställas in. Så idag står det dressyr för Zuma och Peppe på schemat!

Zuma går 11.36 och Peppe 14.46 🐎

Sen ger vi oss ut till Hovdala Slott där terrängen går och börjar gå banor. Har ju trots allt tre banor jag ska lära mig...

Vi hörs efter dagens dressyr!

// Klara

Jacob i dressyren igår 🌟

Likes

Comments

Här kommer en liten filmsnutt från träningen för Chris Burton igår! Zuma hoppade bättre än någonsin 🌟 fick fina lovord från Chris som tyckte det var en väldigt fin häst!

Likes

Comments

Så var vi på plats på Skyrup Country Club, faktiskt redan varit här i två dagar! Med mig hit har jag Zuma, Peppe och Jacob. Så är faktiskt rätt fullt upp men det gillar jag!

Igår så stod träning för Kicki Klingspor på schemat, dressyr för alla tre hästar. Fick många bra knep och saker att tänka på för att utveckla hästarna ytterligare.

Idag så har jag ridit dressyrclinic för Kicki på Peppe där temat var "vad vill en dressyrdomare se".sen har jag på Zuma tränat för ingen mindre än Chris Burton!! Zuma var SÅ fin och avslutade med att hoppa en bana på ca 120cm. Så himla duktig och Chris var nöjd med min ridning och tyckte att det var en väldigt fin häst med mycket hopp i sig! Filmer kommer ✌🏼️

Jacob har bara fått trava ut en sväng, han behöver mest hållas på glatt humör som den ponny han är 😜

Nu går hästarna i hagen och ska få göra ett tag fram till lite senare ikväll och jag o Vera ska gå på Swedish Eventing's pubkväll med fälttävlansquiz!

Sen blir det sängen för mig, min kropp tyckte det var väldigt lägligt att bli supersjuk nu, inte det bästa när tre hästar ska starta i helgen menmen! 🤒

// Klara

Likes

Comments

Godmorgon på er! Har precis ridit färdigt häst nummer 2. Två hästar återstår till senare för då får vi nämligen finbesök av en av världens bästa tränare!! Då blir det fika, träning på två hästar och sen middag! Ska bli så kul 😃

Så blir inte så mycket uppdatering under dagen utan ni får vänta tills imorgon så ska jag berätta om träningen och så ska ni få se filmer såklart!

Ha en superbra dag!!

// Klara

Likes

Comments

Gokväll på er! Sitter just nu på mitt rum och ordnar lite på datorn. Haft en lugn dag med ridning och så har jag fått rollen IT-ansvarig här hemma så har lagt lite tid på att installera vårt fiber, så nu har vi äntligen snabbt internet!

Red ett väldigt bra dressyrpass på Zuma idag! Han var SÅ fin!! Börjar utmana honom lite mer nu, sätta lite mer tryck i traven, ber om lite mer i ökningarna och upptagningarna och rider även förvänd galopp. Han har ju varit väldigt svag i sin kropp men nu börjar han kännas riktigt fin. Fortfarande inte helt stadig i den förvända galoppen men han förstår mina hjälper så nu är det bara mer styrka som behövs sen sitter dem fint.

Han är lite stelare till höger vilket gör att han inte heller riktigt tar halvhalterna som han ska i det varvet. Men efter att ha gjort en del tempoväxlingar och han verkligen får trycka på och ta i med höger bak så släppte han efter bättre och tog också halvhalterna bättre när han jobbar på bakifrån. Han är verkligen superrolig att rida just nu!

Snart blir det mat sen blir det sängen för min del! Fredag imorgon och inga speciella planer. Vi hörs imorgon!

// Klara

Bästa känslan när alla hästar är ridna, allt är putsat och hänger i ordning 👌🏼

Likes

Comments

En helt underbar kväll igår!!

Igår var vi på Blommeröd som har en superfin galoppbana på gräs. Perfekt underlag verkligen. Sen ligger det precis bredvid Ringsjön så när hästarna galopperat är det bara att skritta ut i sjön där det är långgrunt och bra botten.

Väldigt bra träning för dem att skritta i vattnet, man känner verkligen hur dem får jobba med hela kroppen och använder sin rygg. Skonsam träning för dem 👍🏼

Det var Peppe och Jacob som var med. De kändes riktigt fina båda två. Börjar kännas som om att de verkligen börjar komma i form! 💪🏼

Idag får dem en lite lugnare dag med skritturer i skogen. Zuma ska jag rida dressyr på och även på Veras Calle!

Likes

Comments

Hej på er! Nu tänkte jag dra igång bloggen igen 😃
Det har hänt en hel del under våren men nu är vi laddade inför den andra delen på säsongen!!

Jag bor återigen i Skåne efter 7 fantastiskt roliga månader i Danmark. Men är nu hemma i Sverige igen för att lägga lite mer fokus på mina egna hästar men även för att jobba för att få ekonomin att gå ihop!

Nu under juli månad så är det massa träning på schemat inför augusti som består av hela två mästerskap! Vi rider en tävling om tre veckor som blir en liten repetition inför NM som går två veckor senare! Ska bli så kul att rida NM på hemmaplan, mitt första NM dessutom 😃

Tre veckor efter NM så åker vi norrut och rider SM i Segersjö! Blir även det mitt första Young Rider SM! Så när det inte blir nåt EM i år så får man helt enkelt hitta nya mål 👊🏼

Häng med i bloggen så ska jag försöka uppdatera er om allt som händer 😎

Ha det bra!
// Klara

Likes

Comments

Idag har jag spenderat hela dagen i Flyinge på Chris Burton's clinic! Det har varit riktigt kul att få se och lära från en av världens bästa ryttare. Perfekt med något sånt här när man är igång med vinterträningen.

Var i Flyinge redan kl 8.30 för att hjälpa till att bygga banan. Sen har jag varit nere på banan och hjälpt till vid behov hela dagen. Så har verkligen inte missat en sekund av något idag!

Clinicen var riktigt bra, det var kul att det var så många olika grupper med allt från unga hästar, J/YR och OS-ryttare. Så man kunde verkligen få följa den röda tråden och se Chris hjälpa till att lösa olika problem.

Några grejer jag la extra märke till är att han verkligen ser till att renodla hjälperna, dvs. gas och broms. När man tar i tygeln så ska hästen bromsa och när man går till med skänkeln så ska hästen svara framåt. Han jämförde ridning lite med formel 1, man skulle ju aldrig få för sig att köra ett formel 1 lopp där bromsen inte funkar. Samma är det för oss när vi ska ut i terrängen. Bromsen måste fungera. Så flera grupper fick börja med att galoppera på diagonalen och från galoppen göra halt. Här skulle man såklart göra det med så små hjälper som möjligt, men lyssnar inte hästen så skulle man ta tag ordentligt så den lyssnar. Chris skolar sina hästar så bara han ger en signal med rösten så vet de att det är broms som gäller.

Samma var det med den första hoppövningen där de fick göra halt efter hindret. En väldigt basic övning, ett kryss med travbom sedan fem galoppsprång till en oxer som höjdes upp efter hand. Chris sa att det är en övning han gör ofta som uppvärmning, den ger både häst och ryttare självförtroende.

De hoppade sedan flera olika linjer med blandat terränghinder och banhoppningshinder. En linje som var intressant att se hur de löste var en oxer med sen böjt spår på 6 väldigt framåt galoppsprång till ett räcke följt av ett till räcke på 3 galoppsprång. De 3 galoppsprången blev såklart korta, men planen var att man skulle rida framåt efter oxern på de första 4 galoppsprången för att sedan kunna sitta still och vänta för att få plats med de 3 galoppsprången mellan räckena.

Lika mycket fokus som han la på bromsen la han såklart på att gasen också ska fungera. Hästen ska lyssna på DIG oavsett om den är rädd för något eller inte, så ska hästen lyssna på dig. Precis som han sa så kan man inte visa hästen allt i världen utan även när hästen blir rädd så ska du bara kunna smacka och hästen ska vara mer "rädd" för dig än vad den är för hindret. Rädd är fel ord, men den ska lyssna till dig och ha respekt för dig.

Jag la även märke till att han till flera ryttare sa åt dem att sätta sig ner i sadeln (inte tungt, utan fortfarande ett lätt säte) mot hindret, detta för att kunna känna hästens rytm och kunna räkna sina galoppsprång fram till hindret bättre.

Det jag framförallt kommer ta med mig är hans fokus på att hästen verkligen ska lyssna på dig. Det har ju såklart varit fokus för mig också sen innan, men sättet han förklarar det på och sen får det att fungera får mig att tänka till en extra gång. Jag kommer väldigt lätt till att sitta och tjuvhålla lite på mina hästar hela tiden, men gör jag det så slutar ju hästen till sist att lyssna på mig och tar inte bromsen när jag väl behöver den. Och det är något som händer på mina hästar. Så nu ska jag verkligen tänka på det varje pass, träna på halter för att få hästarna att lyssna och vänta på mig, samt att de ska lyssna framåt. Så fort jag lägger till benen så ska de svara framåt direkt.
Det är ju A och O i all ridning, men så viktigt det är att bli lite extra påmind och få det förklarat på ett annat sätt.

Denna clinicen är absolut en av de bättre jag varit på! Det är saker man verkligen kan ta med sig hem och jobba på, det är enkelt men sånt som gör stor skillnad i slutändan!

Så nu sitter jag på tåget hem mot Danmark fylld med motivation! Nu jäklar ska hästarna bli lydigare än någonsin 😉

// Klara

Likes

Comments

Sitter just nu på tåget mot Sverige!

Ikväll så ska jag på mingel på Hotell Duxiana i Malmö som Swedish Eventing anordnar inför Chris Burton clinicen som är imorgon! Brukar alltid vara trevligt med såna tillställningar.
Sen imorgon så ska jag såklart till Flyinge och spendera dagen där för att se och lära! Meningen var att jag skulle rida med på träningarna som är på söndag, men det blev för svårt för oss att få över en häst från Danmark nu denna helgen eftersom jag inte har någon egen bil att köra i. Så jag får kolla från fots istället, men jag tror nog att jag lär mig minst lika mycket av att kolla på alla olika grupper imorgon. Men det hade såklart varit lite coolt att få rida för honom.

Sen åker jag hem imorgon igen efter clinicen. På söndag börjar träningsläger som vi anordnar, tror det kommer 6 stycken. Så håller det på tills på tisdag! Så det är fullt upp. Idag var jag ute i ridhuset med första hästen kl 05! Men kl 12 så var stallet klart till alla 20 hästar och jag och Tobias hade ridit/longerat de 10 hästar vi har som ska ridas. Så idag var vi effektiva 😎

Vi hörs efter clinicen imorgon, då har jag nog en del tankar i huvudet 💭

// Klara

Igår var det helt underbart väder, vindstilla och strålande sol ❄️☀️

Likes

Comments