Header
View tracker


​Fick för mig imorse när jag gick upp att jag skulle ställa mig och leka husmor.
På nyhetsmorgon har de gjort amerikanska pannkakor nu under valet, och de såg ju så drömmigt goda ut. Tydligen inspirerade det mig såpass mycket, så mycket att jag till och med gick ut på stan för att handla innan frukost. Vi hade inget socker hemma märkte jag när jag redan hällt upp mjölet i en bunke. Och inga blåbär. 

Jag har aldrig gjort sånna här förut, så självklart brände jag första pannkakan rejält. ​Hann självfallet äta upp den innan kameran kom fram.​ De ser ut som små plättar i jämförelse med blåbären som är ENORMA. Fick dessutom en trevlig nyhet mitt i maten - jag klarade sista patologi-tentan. Så nu är den kursen ​äntligen över! 
​Bra morgon, detta! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 487 readers

Likes

Comments

View tracker

Nu är jag en vårderfarenhet rikare, från andra sidan bordet. Min operation var inte livshotande direkt och gick förmodligen ganska snabbt. Men nu har jag fått se insidan en operationssal i några minuter innan man pumpade mig med sömnmedel. Såg in i ett par stora bruna rådjursögon på sjuksköterskan som stod över mig och höll syrgasmasken över min mun. Och det sista jag minns var att jag var tvungen att säga att hennes ögonfransar också var långa och fina när allt det här var över.

Vaknade upp ett par timmar senare och tittade upp på en suddig droppställning och vitalparametrarna på en skärm bakom mig. Somnade om en stund till och fick sen rostat bröd med ost och juice serverat på sängen. Lyxlivet. Blev pigg ganska snabbt (okejdå, jag låg och sov i en stol i väntrummet en stund innan jag gick). De kopplade bort PVK:n och jag fick ta en taxi hem. Har fortfarande knappt känt av operationsåren nu efteråt, det gör inte ont alls. Jag trodde ju att det skulle kännas av när morfinet gick ur kroppen, men... det gör inte ens ont i dag. Inte än åtminstone. Det enda som fortfarande känns är i halsen efter intuberingen.

Idag myser jag i soffan, som beräknat. Jag och Jenny ska ta oss en titt på examensarbetet i eftermiddag när hon kommer hit. Och förutom att följa mitt ipren-alvedon-schema har jag inga andra saker planerade. Kan vi ta en halvminut och bara uppskatta operations-utstyrseln? Och en extra halvminut för strumporna. Sexylady.

  • 507 readers

Likes

Comments

View tracker

Nu kan vi checka av min första dag på sjukhuset och hade det hur bra som helst. Det här med att fötterna värker och huvudet är så fullt att det känns tomt är försumbart. Det får vara så de första veckorna och att svansa runt efter en sjuksköterska hör lite till vardagen just nu. Imorgon är jag tillbaka igen, och förhoppningsvis går jag inte vilse på väg dit och förhoppningsvis har jag lyckats bearbeta lite av dagens nya intryck och har plats för att lära mig massa nytt.

Sitter med fötterna i högläge i soffan just nu och planerar att gå och lägga mig inom kort. Men först: under min första praktik var jag så duktig och skrev "dagbok" efter varje pass och detta var till stor hjälp när jag skulle skriva ner mina tankar till bedömningarna. Så, först ska jag plita ner några meningar i den. Sen ska jag välförtjänst gräva ner mig i sängen. Godnatt!

  • 547 readers

Likes

Comments

Lunchar hemma i lägenheten idag med Downton Abbey på teven. Har en lååång dag med kursintroduktion till praktiken, och det är redan mycket information att dyka ned i. Har ju dessutom halva dagen kvar. Slipper åtminstone oroa mig för att gå ensam och nervös till sjukhuset imorgon när det är första dagen. Får sällskap av Therese, och ingen är lyckligare än jag!

Men det blir inte många dagar att traska genom snön upp till sjukhuset denna vecka. Det verkar nämligen lite som att praktik-gudarna hatar mig. Under första praktiken jag hade fick jag min cysta över svanskotan. Sedan dess har det både bestämts att en operation skulle göras, inom fyra månader. De fyra månaderna blev långa. Och nu, samma vecka som praktiken startar igen, så får jag operationen. Tjugo månader senare. Är jätteglad att jag ska få bli av med den såklart, så jag kanske kan ligga på golvet utan att grimasera nån gång i framtiden. Jag kommer förhoppningsvis kunna göra saker som lägger lite press på svanskotan utan att det gör ont.
MEN. Men men men. Det är en stunds läketid på denna operation, och jag har inte tid med att ligga hemma på sidan i soffan under alldeles för många dagar. Timmarna ska ju räknas trots att jag inte kan röra mig normalt.

Tänk, nu måste jag till och med lämna soffan, ta på mig skorna och gå tillbaka till skolan. En timme går fruktansvärt fort! Ledsen att det inte blir några bilder idag. Föreläsningssalar har bra ljus, men inte direkt några häftiga motiv.

Likes

Comments

Vaknade till ljudet av regn som smattrade mot rutan och insåg att vi har nått en ny månad. Det kändes som att det förändrades på en natt. Solen försvann och det dinglar endast ett par få ledsna löv på träden utanför.
Halloween kom snabbt och var över precis lika snabbt. De små prydnadspumporna vi gjorde förra veckan och några kvarglömda girlanger är de enda kvarlevnaderna.

Vaknade dessutom tidigt idag men spenderade ändå min morgon i sängen, sådär perfekt som en sovmorgon kan bli. Det gäller att njuta av dem denna vecka, för måndag kommer allt starta samtidigt. Har två (inte så lätta) kurser parallellt, och eftersom jag inte kan klona mig får Jenny gå ensam på vår kursstart till examensarbetet. Jag själv ska traska iväg på en heldagsintroduktion till praktiken. Åtta veckor på blod-mag-tarm-avdelningen och två på ambulansen samt 13.000 godkända ord. Även om det ska bli väldigt spännande så längtar jag redan lite till den 12 januari då det värsta är över.


Istortsett de enda bilderna från helgen. Tror jag tappade bort fotografen i mig för en stund.

Likes

Comments


Det blev en mysig dag trots allt. Trodde aldrig jag skulle säga det om en dag då hela förmiddagen bestod av en muntlig examination. Men ibland har man tur och hamnar i en riktigt bra grupp. Nu återstår bara en tenta innan det får bli Halloween-helg på riktigt, men vi tjuvstartade lite idag ändå! De stora pumporna i den här stan var dock tvärslut, så vi införskaffade två små som tjejerna fick fixa till. Kan vara det sötaste jag sett. Nu står de utanför min bakdörr och lyser upp i mörkret. Vi fullbordar med tacos och Svartsjön innan det är dags att drömma om buksjukdomar och metastaser.

  • 748 readers

Likes

Comments

Senaste veckan har det inte hänt nånting som är värt att blogga om (säger detta med en fastställd Doris-sjukdom. Har en känd minnesförlust, så bli inte ledsna om vi gjort nåt kul och jag glömt bort det).
Vi hade det trevligt igår hur som helst - det minns jag! Mitt i tentaplugg och hemskheter gick vi en promenad och utforskade stranden i höstkylan, sen låg vi inne hela dagen och myste tillsammans i vår enorma soffa. Att tre personer kan ligga i den och ha plats över för en till, that is something.

Idag betar vi av ännu ett seminarium, imorgon en muntlig presentation/diskussion/vet inte riktigt vad och på fredag en tenta. Mitt huvud kommer vara som gelé på lördag, och inte fungera alls. Men det kanske är lika bra. Jag behöver ändå inte göra annat än oroa mig över Halloween-sminkningen. Helt ärligt har jag aldrig varit såhär oförberedd inför en Halloween-fest. Traditionsgumman i mig har nog slumrat till en stund. 

  • 771 readers

Likes

Comments

Dagar som dessa kan inte bli mer perfekt. Vi rullade med tåget till Stockholm imorse och en spontandag i huvudstaden vad nog precis vad doktorn ordinerade. Jag, Jenny och Erika hade inga planer alls, utan strosade runt gamla stan hela förmiddagen och tittade i skyltfönster och balanserade på kullerstenar tills affärerna öppnade.
Åt på myskaffé och vandrade sedan in mot stan för de större glittrande affärerna.


Vi tog en liten extra kultursväng runt slottet och spanade in soldater och fina fasader. Åtminstone så agerade två av oss äkta turist med mobilkameror i högsta hugg. Den andra... ja, låt säga att hon var mer av en TINDERist.


Åt drömlunch på Espresso House i gamla stan och trodde ingenting skulle slå kyckling-mozarella-smörgåsen vi åt där. MEN, glatt överraskad så traskade vi in i värmen och doften från ett hav av färska kryddor på Vapiano. Så, åt en ännu drömmigare middag där. Ni ser ju, det lyser om pastan!


Och det lyser om oss också! Erika som alltid shoppar mest kom hem utan nånting. Jenny hittade en tröja och en bok och jag... ah, jag kom hem med ett par solglasögon mitt i midhösten. Är nån förvånad? 

  • 912 readers

Likes

Comments

Ledsen att jag inte uppdaterat er sedan förra veckan! Det har varit lite full rulle sedan dess. Jag och Erika följde med Felicia hem till Strängnäs och jag fick äntligen gå på min höstmarknad, nåt jag missat två år i rad nu. Kan ju vara bland det absolut bästa med hösten (tittar tillbaka på de här bilderna och ser ut såhär: 😍 ) Hällde thai-mat-sås över mig själv och köpte som alltid nya ullvantar och marknadsnougat. Dessutom var det skönt att få göra nånting annat för en gångs skull och omges av småstadscharmen. 

Bestämmer mig här och nu för att inte ens prata om sjöslaget, jag lever - det är huvudsaken. Och vi hade så himla roligt, avslutade på topp! 👌🏻

  • 999 readers

Likes

Comments


Happy X-mas i förskott, Klara! Åh, tack så mycket!
Fick rusa upp ur sängen nu på förmiddagen. Hade ju egentligen inte gått upp än, så stod där i dörröppningen i trosor och en stickad tröja ut och in när post-gubben hade börjat vandra vidare till nästa dörr. Efter ett skratt och ett "åh, du är vaken!" fick jag mitt paket.
Hur lycklig jag är över Grundläggande Folkhälsovetenskap" går att diskutera, men mitt i den nödvändiga kurslitteratur-shoppingen kunde jag inte låta bli att trycka hem lite annat. Jag skulle ju ändå beställa en bok, varför inte två? Ska göra så mycket roligt i helgen, men är lite depp över att jag har så fullt upp så jag inte kommer hinna öppna Michaela Fornis nya bok förrän nästa vecka. Men har velat läsa den så länge nu, så några dagar extra väntan kan inte skada!

  • 1126 readers

Likes

Comments