Igår blev jag äntligen klar med utbildningen, så nu är jag en utbildad makeup artist! Vi hade ett slutprov där vi hade vår modell sen professionell fotograf. Det gick väldigt bra faktiskt och sen fick vi våra certifikat. Så om ni vill följa min makeup page på instagram heter jag makeupbyklarah 😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har lärt mig massor i min kurs om hudvård och verkligen hur viktigt detta är. Om man vill ha en bra sminkdag, allt handlar om hur huden mår under. Har förstått innan hur viktigt det verkligen är men aldrig tagit tag i detta tills hon som håller i kursen berättade om detta.

1. ALLTID använda solkräm, solen har en stor betydelse hur snabbt ansiktet och kroppen åldras. Även fast SPF ger flashback man ska försöka undvika ha det i foundation om man inte vill ha flashback, men man kan ha det under sminkets start. Även de som är mörkhyade ska använda solkräm även fast de sägs att de inte drabbas utav solen men de gör dem också. Dock hade det varit goals att aldrig behöva använda solkräm.

2. Ögonkräm ska alla börja använda om man är 20år, jag trodde inte det var så viktigt att börja med det tidigt men det har en sådan stor betydelse. Och det är inte så jobbigt att göra detta 10 sekunder innan man går och lägger sig.

3. Hudkräm varje dag, och om man har en dryskin ska man använda en nattkräm så huden hinner återhämta sig under natten. Alla hudtyper behöver hudvård även om man är oilig, då ska man bara försöka använda en vattenbaserad hudvård.

4. Skrubba huden 2-3 gånger per vecka med en rejäl skrubb. Viktigt att djup rengöra huden. Om man har en oilig typ av hud ska man inte försöka torka ut huden och använda något väldigt starkt som alkohol. Om man gör det gör man att huden kommer producera mera eftersom alla hudtyper behöver fukt.

5. Ta bort sminket varje kväll, det skadar huden så mycket att sova med det. Jag gör det själv för jag får nästan aldrig finnar. Men de var väldigt hårda med mig att jag behöver göra det.

Likes

Comments

Fick min brushbelt idag, och snart har jag nästan allt till mitt kit. Den va verkligen så bra och kostade cirka 100kr från amazon, och det som är framför allt bra med denna är att man kan stänga den med en zipper. Det känns som de kommer vara så mycket mera hygienisk med en som man kan stänga. Snart kommer även in lite smink som jag ska ha i mitt kit, och även väskan som jag har beställt. Frågan är hur jag ska få med mig allt hem... Även ska jag beställa hem en ringlight som är jättebra att använda när man sminkar någon om de inte har rätt styrka på ljuset i den lokalen man sminkar dem i, eller när man ska ta före och efterbilder. Oftast så använder youtuber utav dessa ljus för att få den perfekta ljuset till deras video.

Även så är jag snart klar med kursen det är två veckor kvar. Nästa vecka blir det även jag sminkar den första personen som är utanför kursen, jag har haft turen att få tränat på mina vänner i Sverige så känner mig lite förbered men det är väldigt spännande.. Problemet var att jag skulle fixa en egen modell, och jag känner ingen här i USA om man inte räknar med de i kursen. Men jag skrev på en grupp i facebook som hette svenskar i georgia. Där en tjej skrev till mig i PM och ville jättegärna vara en modell, hade så tur med detta. Kommer att skriva lite mer om kursen och hur det går med denna sminkning även lägga in bilder så ni får se.

Likes

Comments

Well idag har jag nästan spenderat hela dagen på en outlet som är i Atlanta. Hur bra outlet som helst har väldigt många dyra märken som tillexempel Armani, Kate spade osv. Men valde att inte lägga pengarna på något dyrt när jag har så mycket mer att köpa till min utbildning. Var bara inne på PacSun, Ralph Lauren, Bath and body works och en makeup ställe som jag inte vet vad den heter. Jag kommer lägga in bilder på allt jag har köpt här under men jag tipsar starkt om ni åker till Usa och vill shoppa försök leta upp en Outlet som är nära er pågrund av priserna. Även fast priserna är oftast billigare än i Sverige, så bästa dealen är om ni tar er ut till ett sådant place. Oftast så ligger dem inte så centralt. Allafall de jag har varit på, har varit i några delar utav Usa och oftast måste man ta sig ut med en bil eller ta en uber. Kommer göra en tips inlägg på saker som jag tycker är roligt att uppleva om man åker till Usa. Även så blev jag lite överraskad när jag var på outleten, en kille kom fram och frågade om mitt nummer.. Det kanske händer i sverige oftast på fester, krogen, eller någon gång ute på stan, men killar här är så mycket mer utåt än i Sverige så blev helt chockad. Tycker inte om att smsa så gav honom min snapchat istället, älskar dock att personer är så öppna och vågar gå till en person och fråga. Sverige borde bli mer utåt som usa tycker jag.

Annars idag har min familj bara tankat upp bilen pågrund om det blir hemsk väder imorgon och vi måste ta oss ifrån, Irma kommer hit troligast imorgon kväll och de säger det ska bli som en tropisk storm. Vilket säger mig inget men verkar bli väldigt seriöst, vi for förbi den bensin stationen som är närmast oss men all bensin var slut i hela stället så vi fick åka cirka 10 minuter för att hitta ett ställe att tanka på. Sen blev det chilla hemma tog ett bad och har kollat på netflix så skön dag.

Likes

Comments

Är så dålig på att skriva dagliga inlägg, men nu ska jag börja med det på riktigt. Idag har varit en sån skön dag har bara tagit det lugnt, vilket betyder legat vid polen i några timmar. Vi har en sån fin pool så man klagar inte på att ligga där i några timmar, även så hann jag plugga där nere på provet vi skulle haft på måndag men den flytta sig till onsdag pågrund av hurricane Irma anländer troligast i Atlanta på måndag. Det kommer inte vara lika hemskt som i Florida och de andra länderna som har drabbats. Men det kommer troligast vara i level 1 eller 2 vilket betyder en väldigt kraftig vind, även kanske väldigt mycket regn. Hoppas bara inte vi tappar strömmen eller att något fönster går sönder pga kraftig vind. Blir att ha uppladdade powerbanks och mat så man inte måste lämna huset de dagarna. Frågan är hur man ska klara sig utan snabbinternet om strömmen går har ett skitabonnemang såååå... Annars idag var vi bara vid en god resturang och åt tacos. Så intressant har min dag varit idag, men imorgon blir det troligast outlet som jag skriver ett inlägg om imorgon.

Likes

Comments

Sitter nu i bilen påväg till Hilton head, vi har snart åkt hela vägen. Tror det är cirka en timme kvar men det känns så otroligt långt. Trafiken sög i början av resan pågrund av att de är Labor weekend så alla nästan sticker från stan. Dock med den helgen betyder det att jag är ledig på måndag!

Annars idag så har jag bara sovit och köpt lite saker för resan, även så snabb packade jag lite snabbt inför denna resa. Senare på dagen så kom mitt paket från sephora vilket jag har väntar på över en vecka och sen hade de glömt skicka med en produkt som var väldigt dyr... kosta cirka 600kr och de va en parfym, känns väldigt segt att man måste ta kontakt med de också. Hoppas ni alla får en riktigt bra helg!

Likes

Comments

Igår var första gången på IMA, vilket är en makeup utbildning här i Atlanta. Skönaste dagen att de bara var i två timmar, vi lärde känna varandra lite grann. Även så gick vi igenom hudvården i kursen. Vi ska inte börja sminka tills nästa veckan så vi ska bara börja med grunderna. Så idag har vi en ledig dag och imorgon börjar vi med vanliga schemat. Kurs ledare verkar även så bra och kunnig.

Även igår så var de solförmörkelse och shopping. Det är väldigt sällan eclipse händer här så alla tyckte de va en big deal och va ute även jag va de 🙈 var faktiskt riktigt coolt att se här i usa när man missade de när de hände i Umeå. Sen for jag till lenox och shoppa lite foundation, beautyblender och hudvård. Spenderar så mycket pengar här borta måste tagga ner lite så man inte spenderar upp allt innan man kommer hem. Även så behövde jag köpa ett par nya skor, mina Vans va ju riktigt paja, så de blev ett par ny adidas som var rätt billiga! Men skriver mer om kursen vi är på imorgon, ha en bra dag alla fina!

Likes

Comments

Igår var bara en lugn dag, fixa lite smågrejer för min kurs även lite småsaker man har glömt. Man märker ju att man är jetlaged när man vaknar klockan 5 på morgonen... jag brukar dock vakna 12 när jag är hemma men äh skönt komma igång tidigt. Annars har jag bara legat vid poolen åkt runt lite runt området, även har vi skjutsar Isak (min lillebror) till hans första poolparty. Efter vi hade skjutsat han så for vi på cheesecake factory och åt middag och köpte cheesecakes hem.

Det hände även en sjuk grej igår, vi har ett postrum där all post man beställer kommer dit. Vi hade en stor sängram till min säng skulle vi gå och hämta den men då var den borta. Så Mary som jobbar som personal här kollade igenom säkerhetskamerans bilder, och då var de en annan som bor i lägenheterna som hade tagit den. Så hon behövde ringa de och ge tillbaka den. Så vi fick den allafall just utanför dörren eftersom de bar upp den hit, och den är super tung så de va skönt de!

Skrev även ni skulle få bilder hur de såg ut i mitt rum, nu är den långt ifrån klart. Väldigt stökigt även för man har inte plats att lägga allt atm. Men här är några snabba bilder.

Likes

Comments

Sitter på planet mot New York just nu, tre timmar kvar bara nu av resan. Är framme 18.25 lokal tid i Atlanta så det är ett tag kvar innan man är framme. Det är dock 28 grader när jag kommer fram så klagar inte. Det blir väldigt mycke mer bilder och inlägg nu när man hänger i usa. Även kanske lite videos vi får se om det händer. Första gången man reser till usa själv det är lite läskigt när det är så mycket att hålla reda på med visum och lappar osv. Men imorgon kommer ett till inlägg upp om hur jag bor och hur det ser ut.

Likes

Comments