Header

Älskade mamma fyllde år igår, så henne firade vi med smörgåstårta från Råtorps café och ett par örhängen.

Notera för övrigt sista bilden på Nelson.. sådär gör han VARJE dag när man går till skolan (eller någon annanstans). Den här bilden togs på honom efter att Frida gått ut till bilen i cirka 20 sekunder haha. Så fort man lämnar huset springer han till fönstret, hoppar upp med framtassarna och kollar ledsamt efter en när man går iväg. Det är svårt att gå då vill jag lova :(

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Jag tänker sälja lite kläder som jag personligen tycker är jättefina, men som inte kommer till användning. Det kommer dyka upp fler plagg framöver men just nu säljer jag bara denna byxdress. Om ni är intresserade av att köpa så skickar ni bara iväg ett mail till: klara.hallgren@bredband.net eller kommenterar det här inlägget.

Denna jättesnygga byxdress kommer från missguided.eu och har endast använts 1 gång. Jag köpte hem den för över 300 kr och nu säljer jag den för 159 kr. Den går i storleken medium, men funkar lika bra för den som brukar ha small.

Såhär ser den ut på:

Likes

Comments

Idag har jag vaknat upp bredvid min kärlek, gått på arbetsintervju, hunnit med en snabb fika med Hédi & Jossa, bockat av min första körlektion och tränat. En ganska hektisk dag helt enkelt, men det är ju alltid skönt när man får saker gjort. Det var egentligen planerat att jag skulle sova över med några kompisar idag också, men vi sköt på det, vilket kändes ganska skönt då jag antagligen kommer däcka vid 9 ikväll...

Likes

Comments

Titta vilka fina brudar! Min absoluta favorit är ju nr 1 där de slår i huvudena men samtidigt lyckas va skitsnygga haha.

Likes

Comments

Det är ju för himla härligt med lov måste jag säga. Jag är medveten om att uppdateringen här inte har varit toppen, men bloggen har helt enkelt inte känts prioriterad. Hela tanken med att ha en blogg för min del var till en början för att ha ett ställe där jag kan publicera texter jag skrivit och foton jag tagit med kameran. Men i och med att plugg och annat tar upp så äckligt mycket tid, så blir inläggen lätt halvdana och "onödiga". Men jag ska försöka göra en förbättring, så får vi se vart det leder. Hoppas ni alla har det bra!

Likes

Comments

​Glad påsk från oss!

Likes

Comments

Rasism är ett begrepp man använder sig av när man talar om främlingsfientlighet. Främlingsfientlighet är känslor som innebär ovilja, rädsla inför och kanske till och med hat gentemot en viss folkgrupp. Främlingsfientligheten grundar sig ofta på förutfattade meningar och fördomar. Kortfattat är rasism bara en idé om att en viss grupp av människor är överlägsen en annan och därför tycker sig ha rätt att härska över och förtrycka den andra gruppen. Rasism kan innebära många olika saker. Det kan vara att säga något taskigt, bara för att någon ser ut på ett visst sätt eller kommer från ett visst land. Ordet rasism kommer från ordet ras. Förr trodde många att människor tillhörde olika raser, som hade olika egenskaper och var olika mycket värda. Men det stämmer inte. Människor kan se olika ut på utsidan, men två personer som har olika hudfärg kan vara mer lika varandra än två med samma. Jag har personligen aldrig själv blivit utsatt för rasism och anledningen till det är kanske ganska uppenbar. Jag är 100 % svensk, jag har blåa ögon med en släng av grönt i mitten och min hud är blek som snön om vintrarna. Kanske begränsar min brist på egen erfarenhet mig från att lyfta fram de allra viktigaste frågorna inom ämnet, men tack vare yttrandefriheten tänker jag uttrycka mina åsikter i vilket fall.

Det finns ingen forskning i världen som talar för att påståendet, om att människan består av en bunt olika raser, är någonting annat än en myt. Det är ett faktum att det enda som faktiskt skiljer oss åt är våra gener, utseenden och kulturer. Intelligens och allmänbildning avgörs av gener och omgivning och har ingenting att göra med varken hudfärg eller utseende. Vi är inte raser, vi är alla människor med olika insidor, utsidor och förutsättningar. En annan anledning till att vi borde utrota rasismen är det ständiga begränsandet. Varför ska vi hålla på och fälla krokben för oss själva och varandra? Det finns nästan 10 miljarder människor på den här planeten, alla med olika tankesätt och hjärnkontor. Om vi bestämde oss för att samarbeta istället för att hela tiden försöka konkurrera ut och förtrycka varandra så skulle vi kanske kunna bota cancer en vacker dag. Om vi bara slog alla våra kloka, vita, bruna och gula huvuden ihop så kanske vi skulle komma fram till den perfekta förklaringen till varför jorden är rund och marken platt.

Är jag blåögd och naiv om jag än idag, efter 17 år på jorden, hoppas och tror på att vi en dag kommer kunna leva i en värld full av respekt och acceptans? Antagligen. Jag tror att all den tid vi lägger på att drömma om fred på jorden utan hat och våld är bortkastad tid. Tid som vi istället hade kunnat lägga på att fundera över vad just vi kan göra för att bidra till, om inte ett bra, nej men i så fall i alla fall ett BÄTTRE samhälle. Ett samhälle där misshandel klassas som misshandel och inte nödvändigtvis hedersvåld just för att förövaren är invandrare. Ett samhälle där föräldrar inte längre uppmanar sina barn att akta sig för alla muslimer, för de är terrorister och inte människor. Om vi aldrig möts på ett naturligt sätt i vardagen så odlar vi okunskap och blir omedvetet rasister, allihop. Av ren rädsla och okunskap glömmer vi bort att religion är en tro och inte en prick i brottsregistret.

Vi kommer aldrig få fred på jorden och vill ni veta varför? För smaken är som baken. Delad. Pelle Eriksson i Gävle är övertygad om att Gud finns och jag är lika övertygad om att han inte gör det. Alice Persson i EK15D hatar tårta och jag tycker att det är det bästa som finns. Det handlar inte om att tycka likadant, det handlar om respekt. Respekt för någon annans tro, värderingar och åsikter. Alice behöver inte nödvändigtvis tycka om tårta för att tycka om mig och jag behöver inte tro på Gud för att tro på Pelle. Det finns en anledning till att klyschan att vi alla är olika är just en klyscha, för att det är sant. Vi kan inte uppfostra våra barn till att bli på ett visst sätt, men vi kan alltid uppmana de till att bli förstående människor med sunda värderingar.

Nu när jag ändå håller på tycker jag att vi kan passa på att smutskasta ännu en myt. Myten om invandrares IQ och intelligens. Det säger väl sig självt att den som simmat över halva jordklotet inte har haft lika mycket tid till studier som den som gått till skolan på fredagen och kollat Mello på lördagen. Utbildningsnivå beror helt och hållet på ens socialekonomiska förhållanden, vilket egentligen borde vara en självklarhet.
Låg IQ är inte att sakna en universitetsutbildning på grund av att det inte finns universitet i ens hemland.
Låg IQ är inte att ha en större näsa och en mörkare hudnyans än Sven Johansson 43 år från Hammarö.
Låg IQ enligt mig är att rösta på Sverigedemokraterna och tro att man bidrar till ett bättre samhälle.
Låg IQ enligt mig är att döma någons kompetens och intelligens utifrån storleken på dennes näsa.
Låg IQ enligt mig är att, trots all forskning som lyfts fram de senaste 30 åren, fortfarande tro att huden hos en afrikan har den nyans den har för att personen i fråga är osmart och inte för att den har anpassat sig efter det tropiska klimatet i Afrika.
Låg IQ enligt mig är att värdera sig själv högre än en annan människa, att döma en annan människa och förakta en annan människa på grund av personens ursprung, utseende och kultur.
Hög IQ är i själva verket ingenting annat än att kunna lösa ett mattetal på gymnasienivå utan att behöva plugga, men intelligens å andra sidan är att färgblint kunna bedöma en person utifrån dennes beteende istället för utseende.

Likes

Comments

Mysig promenad med en annan sjukling

Likes

Comments

Igår fyllde Anna 20 så vi firade henne med god mat och presenter. Alla var typ sjuka, men det var väldigt mysigt ändå. Jag vaknade dock upp imorse med jätteont i huvudet och halsen, vilket inte var lika mysigt... Men men, det finns inte så mycket att göra åt saken. Jag ska försöka vila upp mig idag så jag kan jobba och träffa vänner imorgon.

Likes

Comments