Hej,

Nu är jag äntligen tillbaka i Sverige. Tack till er som läst min blogg under dessa 5 månader!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej

Nu är lidandet snart över. Jag skojar. Men resan är faktiskt snart slut och det känns bra. Jag har haft lite strul på praktiken det sista, det har börjat en del ny personal på Entresol som inte är så värst trevliga. Jag har inte alls lust att gå dit längre. Men nu är det bara en vecka kvar så det gör inte så mycket.

Något annat som har hänt är att jag och Philip har köpt en vape. #vapenation. Philips pappa var här förra helgen och vi visade honom lite av Riga. Det är allt som har hänt sen sist.

Ha det!

Konstmuseum med Philips pappa.

Lettisk TV inspelning på restaurangen.

Likes

Comments

Heej!

I helgen har mamma och Agnes min syster varit här och hälsat på eftersom jag har fyllt 19. Det har vart hur mysigt som helst. I lördags fixade Philip frukost på sängen och senare under dagen var vi och såg Split på bio.

Tjao

Frukost och tårta på sängen från Philip ❤️

Autentisk medeltids mat på en cool restaurang med medeltidstema.

Lite får man allt unna sig, speciellt när mamma betalar 👍🏻

Hela fiskar är lite av min grej 🐟

Likes

Comments

Hej alla!

Idag har vi varit på utflykt. Vi tog bilen till Sigulda, en stad med massor av vinter aktiviteter. Vi har varit här tidigare men då fanns det ingen snö för skidåkning. Först på listan var bob, bobsleigh alltså. Fast det var inte en riktig bob mer en urgröpt gymnastikmadrass som vi tryckte oss ner i. Det var skit kul, ursäkta språket. Bilder nedan.

Efter boben åkte vi vidare till en skidbacke i samma stad. Det var 2 barn backar och en lite brantare men det var rätt dålig snö där så jag höll mig mest i barnbacken med Philip. Det var Philips första gång på ett par skidor men det skulle man aldrig kunna tro för han var jätte duktig.

Sen åkte vi hem och jag och Philip åt chips, ett perfekt slut på dagen.

Vi hörs!

Ovan ser ni bob banan 🍌 the gentleman track

Skiduthyrningen

Han var rädd

Likes

Comments

God morgon

Philip har inte trivts sådär jättebra på sin praktikplats (Rocket bean rostery) så han har pratat med Zane och Arturs och dom har tilldelat honom en ny plats på Entresol där jag jobbar. Jag tror han kommer tycka om det där, det är bättre arbetstider och schysstare personal.

Nu är det bara 37 dagar kvar tills vi får åka hem på riktigt och bara 14 dagar till min födelsedag. Ser mest fram emot att få åka hem. Jag känner mig rätt färdig med Lettland om jag ska vara ärlig haha 😄

Ha det!

Likes

Comments

Hej alla!

Det har varit ett tag sedan jag skrev sist men nu är jag tillbaka. Mycket har hänt. Jag har varit hemma i Sverige i knappt 2 veckor nu och imorgon åker vi tillbaka till Riga igen. Det har vart lite av en semester att komma hem, få göra vad man vill och så är faktiskt underskattat. Julen flög förbi och jag fick många fina julklappar som tillexempel ett sprit kök och en kniv. Jag och Philip tog en sväng ut i skogen för att inviga köket och kniven, jag tror att jag njöt mer av den friska luften än Philip. (Bilder nedan)

Sen kom såklart nyår och vi lagade fantastiskt god mat om jag får säga det själv. Det blev ceviche på hälleflundra, anka och till dessert choklad fondant. Jag skulle ha lagt upp bilder på maten men det slank ner så snabbt att jag inte hann ta några.

Jag kan redan nu säga att även om det har varit jobbigt ibland så har detta vart en helt otrolig upplevelse och jag har lärt mig så sjukt mycket, inte bara om matlagning utan också om mig själv. På onsdag är jag tillbaka på Entresol med ny glöd. Det kommer bli 6 roliga veckor i Riga som jag ser fram emot.

Ha det fint! Vi ses i februari!

Vad jag har gjort medans jag varit hemma.

Likes

Comments

Hej hej!

Måndag idag och jag har varit ledig. Igår var jag i kallis själv och hade hand om alla förrätter/efterrätter och allt prepp. Ingen ville tydligen jobba. Men det var lugnt, under hela dagen hade vi ungefär 20 kunder. Det är najs att vara en utav de riktiga kockarna. Som praktikan är man ju lite av en assistent som får uppgifter efter hand men jag gillar när jag får ansvar över något och kan göra min egna to do. När man inte behöver stå och glo medan man väntar på att få lite potatis att skala. I kallis får jag baka, göra såser, göra glasser och sorbeer m.m. Potatis måste såklart också skalas och jag vet att det är en del av yrket.

Likes

Comments

Hej alla!

Idag är det tisdag och jag är ledig. Nu är det snart jul! Inte nog med att det snart är jul, det är också snart dags att packa väskorna för att åka hem. Mamma, Patrik, mormor och morfar var här i helgen vilket var trevligt. Hon hade med sig julmust (redan uppdrucken), saffran och julpynt.

Denna veckan har jag ledigt till fredag och eventuellt så är jag ledig söndag också. Mycket fritid men jag klagar inte ¯\_(ツ)_/¯

Lite off topic men jag funderar på att börja doomsday preppa. För er som inte vet vad det är så handlar det om att förbereda sig för olika katastrofer som kan inträffa. Som tillexempel tredje världskriget eller en zombie pandemi. Det är ju lite svårt för mig att göra det nu när jag är i Lettland, så jag tror jag får ta mina chanser tills jag kommer tillbaka till Sverige. Det jag planerar att göra när jag kommer tillbaka är att sätta upp ett skydd på en hemlig plats, med mat och andra saker man behöver för att överleva. Jag planerar också att gömma små lådor med bl.a. Mat ute i skogen. Det kanske låter knäppt, men utan dator, tv och knappt något internet måste jag hitta andra sätt att fördriva tiden på här i Riga.

En annan sak jag har tänkt på. Gnagare, äter jag det eller inte. Som några av er kanske vet så äter jag varken rött kött eller fläsk. Hittills har jag väl egentligen levt på fågel och fisk men gnagare och reptiler, det ska väl vara ganska likt kyckling. Vad jag har hört så är krokodil väldigt likt kyckling i smaken. Inte för att jag har gjort någon research på detta då men jag TROR att både gnagare och reptil är en bättre proteinkälla än det mesta röda köttet och fläsket i våra affärer ur ett miljöperspektiv. Då borde jag också nämna att det är egentligen därför jag har valt att äta som jag gör, för miljöns skull. Det ultimata hade ju varit att ge upp kött helt. Men jag gillar det för mycket för att sluta.
Tillbaka till det jag pratade om.
Jag har iallafall aldrig hört om några massiva ekorr-/ormfarmar där djuren packas så tätt att dom knappt kan röra sig på betongblock med galler, och att bara ekorre pruttarna i sig kan smälta polarisar. Speciellt om man jagar själv så tror jag verkligen att detta kan vara ett bra alternativ till broilerkycklingen och jätteräkorna. Jag känner mig inte tillräckligt experimentell för att börja knapra gräshoppor, än iallafall. (Om någon har andra åsikter kommentera gärna.)

Hejdå!

Likes

Comments

Hej hej

Det händer inte så mycket spännande värt att skriva om här. Jag har klippt mig och nu ser jag ut som Dora. Allting är bra med oss, på fredag kommer mor vilket ska bli roligt. Det är inte heller så långt kvar innan jag och Philip åker hem över jul. Vi åker hem den 22e december och kommer tillbaka den 3e januari. Det kommer bli sjukt skönt. Jag trivs ju och så men borta bra hemma bäst. Att få återhämta sig och komma tillbaka med nya krafter kommer också vara skönt.

Hejdå!

Likes

Comments

Labdien comrades!

Här står jag och friterar potatis smulor. Jag har ju inte skrivit på några dar så här kommer en uppdatering.

I helgen fyllde Maté år. Hela gänget + de 2 franska killarna (RIP Otto) åkte och kollade på ett slott och senare under dagen spelade vi lazer tag utomhus, vilket var hur kul som helst.

Jag ville också visa er hur jag bor här i Riga, här kommer lite bilder!

Potatissmulor

Här står jag och tror att jag är jätte cool.

Detta är mitt rum. Här sover jag i sängen till höger och Philip i sängen till vänster. Kan verkligen inte klaga 👍🏻

Den vackra utsikten från mitt fönster.

Min och Yelkas "lägenhet". Med toa och dusch till höger och hennes rum till vänster, mitt rum är rakt fram.

Erasmus korridoren
Röd pil: Philips lägenhet
Svart pil: Min och Yelkas
Vit pil: Maté och Daniels

Likes

Comments