Jag har haft fullt upp i skolan på sista tiden, det har varit super stressigt. Mina första veckor i skolan sköt jag upp att plugga i alla ämnena för att jag hade så mycket som behövdes göras utanför skolan.

Den här terminen tar jag Accounting 1, Biologi 3, Acting 1 och Matte på UCLA. Jag visste att det var krävande ämnen med mycket plugg, men trodde aldrig det skulle vara så här mycket. Har faktiskt gjort ganska dåligt ifrån mig i skolan och blivit underkänd i 2 stora prov. Är så sjukt besviken över mig själv, skolan har alltid varit det jag har varit väldigt bra i och det har varit skönt att ha den bekräftelsen att jag alltid har varit bra i något.

Men jag är så otroligt skoltrött, jag sitter på mina lektioner (alla utom skådespelar lektion) och känner att jag verkligen inte vill vara där eller gå i skolan, och det är något jag aldrig har känt förut. Det jobbiga är att om jag ska vara kvar i Los Angeles måste jag ha kvar mitt visum... Och då måste jag gå kvar i skolan. Det är så frustrerande jag vill verkligen vila, fokusera på att skådespela, spela in musik och att skapa... Men jag har varken energi eller tid...

Jag har suttit med min biologi läxa idag, där vi college studenter ska klippa ut figurer i färgglatt papper... Så många uppgifter man får i College är så sjukt löjliga och får en att känna sig att man går i dagis. Ett sånt dumt slöseri med 1 timme, då man skulle kunna sitta och plugga något viktigt eller ta igen sömn som inga studenter får 🙄 

Jag älskar verkligen LA men, jag njuter inte av det längre... Funderar att ta en studie paus på ett halvår men forfarande gå i skolan här i LA men bara ta roliga kurser som dans, skådespeleri, sång och annat. Men det kostar ju då mycket att gå i skolan och leva här så vet ej om jag skulle ha råd med det, men det skulle nog verkligen vara bra för mitt sinne. 

Saknar att åka till stranden i Malibu! 

Likes

Comments

Jag har nu bott i Los Angeles i 4 år, när man har bott här så länge börjar man leva ett Svensson Svensson liv fast i USA. Jag har börja inse att jag borde utnyttja Los Angeles och göra dom typiska turist aktiviteterna och det som är unikt med LA.

Jag har så mycket saker jag vill hitta på, testa och göra igen, och jag kommer vlogga allt!

Tror ni kanske också kan tycka det är kul och se vad Los Angeles har att erbjuda och följa med på lite äventyr. Började med två av dom mest typiska och populära grejerna Santa Monica Pier och att Hika (men på ett ovanligt och exotiskt ställe).


Likes

Comments

Den här terminen behövde jag skaffa ett nytt boende, det första boendet jag hade min första termin i College funkade inte, hon jag hyrde ett "rum" av hade sjukt mycket och orealistiska regler och lät mig inte ta upp någon plats i lägenheten.

Innan den andra terminen i college hade jag bestämt med två svenska och en norsk tjej att flytta ihop, men en av dom svenska tjejerna och norska gick bakom ryggen på oss, dom hittade ett annat boende och sista minuten hoppade av. Dom meddelade oss inte om att dom inte ville flytta in tillsammans längre fast vi hade planerat i TVÅ MÅNADER, så jag blev hemlös, för jag hade redan kommit tillbaka till LA efter en vinter i Sverige.

Jag gick emellan att bo på ett vandrarhem och att bo hos min kompis Triss och även Tyler, samtidigt som jag hade börjat skolan. Jag var otroligt stressad för att jag inte hade ett hem men letade som en dåre efter ett rum att hyra.

Det första boendet jag hittade var hos en skum typ 60 ådrig man med ett otroligt stökigt hus, han hade ett bakhus som hade gamla möbler och inte i den bästa kvaliteten. Han hade även andra unga internationella studenter boende i huset. Han började med att säga att jag kunde flytta in om några dagar, jag fick ett specifikt datum. Sen när jag kom och skulle kolla på huset frågade jag standar frågor, som jag får ta hem kompisar va? Får jag använda sidovägen runt huset för att komma till bakhuset? På båda frågorna fick jag nej, jag fick inte ta hem kompisar för att el och vatten räkningarna skulle bli högre och han ville att jag skulle gå igenom huset för att komma till mitt bakhus, vilket är mycket mindre praktiskt för både han och mig. Efter det lämnade jag huset och sa att jag hade några ställen till att kolla på men att jag skulle kunna flytta in på datumet han hade gett mig, men då sa han även fast han hade lovat mig stället att han inte visste om han ville att jag skulle bo där längre för att jag hade frågat dom frågorna och trodde att jag skulle ställa till med trubbel. Frågorna jag frågade är normala och smarta att fråga, man ska alltid få reda på ALL information innan man flyttar in någonstans.

Efter det litade jag inte på honom längre och slutade räkna med det boendet. Jag var så desperat, men så kom jag på att min Spanska kompis hade bott hos en värd familj, en ensamstående kvinna, med ett bakhus hon inte använde på samma gata den skumma gubben bodde på. Så jag kontaktade Laura och bad om hennes värd familjs nummer. Hon gav mig det och jag kontaktade Cynthia, och berättade om min situation. Hon sa att hon skulle tänka sig att hyra ut sitt bakhus för $1250 vilket var dubbla min budget, jag svarade okej men det är över min $500-600 budget, då sa hon att hon kunde tänka sig att hyra ut det för $600 och att huset inte var klart fixat men att jag kunde flytta in på Söndag (om tre dagar). Jag var hur lycklig som helst och kände mig så lättad.

Jag hade varit utan hem i 2 veckor, spenderat 4 nätter på vandrarhem, 7 dagar hos Triss och 3 dagar hos Tyler.

När jag flyttade in i Cynthias bakhus förstod jag varför hon hade accepterat det väldigt billiga $600, huset var fullpackat med gamla möbler, cyklar och var inte städat. Men jag brydde mig inte jag var bara glad att ha ett fast hem. Hon började röja ut bakhuset lite efter hand, fast hon lovade att det skulle vara klart på en vecka och att en städerska skulle städa och några dagar tog det ungefär 2 veckor. Jag sov på en bedd-soffa i över en vecka och det var obehagligt kallt i huset, jag behövde sova med 3 tacken (jag överdriver inte).

Men nu är allt fixat och jag har gjort mycket ändringar, inköp och nu känns det äntligen som ett hem. Jag ska fortsätta bo här i 1 år till, för det är billigt och ligger i det perfekta området nära allt och min skola. 

Likes

Comments

Just nu sitter och planerar mina kurser, för att transfer från College till ett universitet så jag kan få min bachelor degree. Det är lite krångligt måste jag ju säga. Man har en massa kurser man måste ta innan man får transfer, general requirenments, men alla Universitet har olika och några universitet accepterar inte vissa kurser så man måste hålla koll på vilka kurser som "räknas" för dom skolorna man vill börja på. Jag har hållt sten koll på det så alla kurser jag har tagit på SMC, Santa Monica College, är CSU och UC transferable.

I början var min plan att börja på UCLA eller USC, jag har betygen och extra aktiviteter för att komma in. Problemet är att båda skolorna kostar ca $45.000 för ett års skolavgift och det har inte jag råd med och har inte lust att ta ut så stora lån för en utbildning. Så den här terminen (spring 2016) bestämde jag mig för att satsa på att åka till antingen CSUN eller California Luthetan University, för att dom är billigare och Cal Luthetan är det lättare för Svenskar att få stipendium från skolan.

Så nu sitter jag och planerar vilka klasser jag behöver ta dom nästa 2 terminerna för att kunna transfer till någon utav dom. Så jag försöker välja klasser som båda skolorna accepterar men också klasser som andra skolor godkänner för att hålla "My options open", och ifall jag väljer kurser som är i the general requirenments och som ingår i utbildningen på dom olika universiteten så behöver jag ta färre kurser och då kommer det gå fortare att få min degree.

Jag vet inte om det här är så intressant men det är något alla Amerikanska studenter som väljer att gå på universitetet först måste handskas med.

Likes

Comments

När jag var 17 så flyttade jag med min mamma till USA, Los Angeles, för att uppfylla min dröm om att bli skådespelerska samtidigt som jag började High School (Pasific Palisades Charter High School). Jag blev påskriven av en skådespelar agentur och började få skådespelar jobb, jag gick i High School under veckodagarna och jobbade och gick på auditions på eftermiddagar och helgerna. Efter ett år bestämde min mamma sig för att flytta hem och jag stannade kvar ensam i Los Angeles. Mitt andra år på High School bodde jag ensam samtidigt som jag jobbade med skådis jobb, men när jag skulle börja mitt sista (Senior Year) i skolan behövde jag byta skola på grund utav att jag behövde ett nytt visum (J2) som var kopplat till min mammas visum båda hade gått ut, och det enda High School i närheten som jag kunde få ett visum igenom var University High School, så jag bytte skola och fick flytta. I den nya skolan gick jag med i Cheerleading laget och blev väldigt involverad i skola aktiviteter, fokuserade på skolan och "the social life" runt skolan. Det blev för mycket för att kunna fortsätta med skådespeleriet så jag tog en paus, men jag hadde ett jätte roligt och VÄLDIGT händelserikt High School år. Sen graduated (tog studenten) och började jag på college.

Nu har jag gått mitt första år på college (Santa Monica College) och är på väg att söka till ett universitet.

Följ mig och vardagslivet i Los Angeles, vardagsliv, skola, äventyr, problem och festande,jag har vloggat under hela min tid här så om ni vill se mer detaljer om mitt liv här besök min Youtube kanal.

https://www.youtube.com/user/KlaraGadd

(lite bilder från mina 4 år i LA, dom flesta från High School tiden)

Likes

Comments