Jag försvinner ju lite då och då från youtube och sociala medier, vilket jag också gjorde förra terminen. Spelade in en liten updatevideo för att ni ska veta vad som har hänt och vad som kommer ske under den kommande terminen, har en massa nya planer i LA hoppas ni följer med!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Förra onsdagen när jag var i min skådespelar klass (acting 2) blev jag castad till en liten reklamfilm. Det är några film studenter från SMC och en professionell fotograf som ska göra en "don't text and drive" reklam, vilket är ett stort problem i USA. Dom kom till vår klass och satt med på en lektion och valde ut några dom ville ha med, och jag var en av dom! Jag visste inte ens att dom var i klassrummet förens fotografen gick upp och sa att han hade castad några, men det är sjukt kul att få börja på med skådespeleriet igen!

Jag lägger ut/länkar videon när jag får tag i den om några veckor!

Likes

Comments

Jag vet att jag är så sjukt efter med mina vloggar men jag börjat komma ikapp!
Här är alla från höstterminen 2016.

Dom framtida kommer vara för den här terminen som pågår just nu!!

Det är redan mycket som hänt så tror ni kommer gilla det!

Likes

Comments

Jag vet inte hur mycket jag berättade om ett erbjudande till nytt boende som jag fick. Jag letade boende, nu under den första veckan jag var i LA för den här terminen, på en sida som heter roomster. Där hittade jag ett lite annorlunda lägenhets erbjudande men som lät väldigt intressant. Det var en man i 54 års åldern som behövde hemhjälp i utbyte mot att man fick bo gratis hos honom. Det lät nästan för bra för att vara sant, jag började undra om han var en pervogubbe, men över telefonen lät han snäll och förklarade att han satt i rullstol och behövde vardaglig hjälp. Jag tänkte att det skulle inte skada att åka och kolla så jag drog dit med min kompis Triss.
Det visade sig att mannen var i stort sätt helt paralyserad och kunde endast röra armarna väldigt limiterat. Han berättade att han var gammal gymnast och hade landat på nacken och därför var paralyserad. Han frågade om jag hade jobbat något inom sjukvården, vilket jag svarade att jag inte hade men att jag absolut inte är lat och är mer än villig att lära mig, vilket han tyckte lät okej han sa att det viktigaste var attityden. Han berättade att jag skulle behöva göra 7 skift i veckan på ungefär 2-3 timmar antingen morgon eller kvälls skiftet. Skiften går ut på att göra honom redo för hans jobb på morgonen vilket inkluderar att klä på honom och duscha honom på hans bestämda dusch-dagar och sen göra frukost åt honom. Kvälls skiften var i princip lika dana fast tvärt om och utan dusch, fast om man hade kvälls skiftet behövde man också stanna hemma under natten ifall något skulle hända. Det lät ju inte så svårt tyckte jag, det bara limiterar min frihet en del.
Jag fick också se rummet man skulle få bo i, det var ett privat rum som var helt okej till storleken. Huset var inte det mest moderna men det var i vanlig USA standard. De fanns en "full size" säng, ett litet skrivbord, en inbyggd garderob och en mini byrå i rummet, så jag skulle knappt få plats med mina nuvarande möbler. Jag skulle säga med min erfarenhet i att bo på många olika ställen här i LA att ett det rummet i det området kan kosta $1000 i månaden, så det skulle vara skönt att spara det varje månad. Och om jag skulle kunna stanna där i åtminstone 1.5 år (den tiden jag kommer stanna på SMC spara jag sjukt mycket pengar. Att leva i LA är verkligen dyrt.
Dock sa han att han inte ville ha någon som skulle resa mycket eller under längre tider, vilket jag gör, så det kanske inte var det mest idealiska, men jag får väll för första gången stanna i LA över sommaren. Han frågade också om jag var villig att resa med honom på konferenser under några dagar, eller följa med honom på långa resor till Europa för att hälsa på familj. Helt ärligt är jag inte okej med det, för jag räknade ut att med en minimum lön på $10 och om man jobbar tre timmar per dag 30 gånger i månaden, då går det nästan upp till $1000 och om man ska åka iväg bara två dagar då blir det 48 timmar ($480) över det som rummet är värt... Och som student den tiden har inte jag och är inte så sugen på att jobba i 48 timmar "obetalt". Jag sa till honom att jag inte visste om det var möjligt med mitt skolschema men att jag skulle kunna tänka mig det (även fast jag inte vill).
Han sa att jag verkade som en väldig trevligt tjej och att han kunde se att jag var väldig mogen och ansvarsfull. Han frågade mig också efter referenser, vilket jag knappt har eftersom jag inte har jobbat här, men det företog han eftersom jag var utländsk och sa att jag skulle försöka maila lärare och dom jag kunde få rekommendationer ifrån. Han verkade tycka om mig och vi bestämde i alla fall att jag skulle komma på ett test skift på måndagen nästa vecka.

Jag har nu varit på ett "test skift" som vård assistent hos den gamla paralyserade mannen, detta passet skulle bara vara en genomgång med den andra kvinnan som bodde hos honom, hon gick i skolan för att bli en sjuksköterska. Det gick bra, skiftet började kl 5 am på morgonen, så jag gick upp kl 4 am för att göra i ordning mig. Ingen av uppgifterna vi gick igenom verkade inte så farliga, det var bara en massa detaljer i varje steg. Men i stort sätt så ingick det att göra mannens morgon stretching och gymnastik, förbereda honom för duschen, duscha honom, och sedan klä på honom, göra honom iordning för hans arbetsdag och laga frukost till honom. Jag var inte förvånad jag hade förväntat mig allt vi gick igenom, eftersom jag visste att det var en "nursing assistant" eller som jag skulle se det i Sverige en undersköterska, men allt tog totalt 3 timmar. Det var så sjukt många små saker man behövde fixa och förbereda inför varje steg. Efter det bestämde vi att jag skulle komma in på ett test pass samma vecka. Klockan var då 8 am och jag behövde skynda iväg till min första skoldag och första klass på terminen som började 8.30 am. Men jag hann i tid till min lektion!

Jag fick mitt nästa testpass när jag skulle göra allt som kvinnan förra gången hade vista mig hur man skulle göra. Allt gick jättebra, tror att jag var lite långsammare än henne men gubben var väldigt nöjd. Han sa efteråt att jag var så mycket bättre än alla dom andra han hade gjort prov pass med. Han sa att han gillade att jag var så effektiv och villig att jobba, han gillade min attityd och att jag var så entusiastisk. Han sa att han var väldigt imponerad och att han var helt säker på att han ville ge mig jobbet och platsen i huset!
Jag blev jätte glad!

Så det är dit jag ska flytta nu, jag ska bo väldigt nära skolan, få mitt eget rum i gubbens hus, bo där gratis i utbyte att jobba ett 3 timmars skift om dagen.

Måste säga att jag är inte som normala svenskar som flyttar hit, hehe, jag hittar dom konstigaste alternativa boenden, som ju för sig har varit väldigt billiga men med en massa krångel!

Önska mig lycka till! :)

Huset jag ska flytta till, ser sjukt litet ut men är lite större än det ser ut! :p

Likes

Comments

Hej allihopa,
Idag var det första dagen på den nya terminen och det började riktigt bra. Först hade jag min Accounting 2 klass med läraren jag hade min första accounting klass med, han heter professor Knight och är en väldigt bra professor. (Han kommer video-bomba en kommande video vlogg)
Sen tätt inpå det hade jag min business 32 (business communication) och efter det hade jag business 5 (business law). Båda klasserna verkade riktigt intressanta och jag känner folk i båda. I BUS 32 känner jag två svenska tjejer och en amerikansk tjej från High School, i BUS 5 känner jag en svensk tjej sedan innan. Det är ju kul att känna folk i klasserna, men blev väldigt förvånad eftersom det är en stor skola. Men ju längre man går där desto fler lär man ju känna + att jag känner ju folk från mina 3 år i High School.
Jag kommer dock hoppa av BUS 32 klassen för att jag tar redan 3 väldigt krävande klasser utanför den och det kommer bli för mycket. Jah kommer byta den med Acting 2 med min teater lärare från förra terminen som är under exakt samma tid som BUS 32 klassen!
Men än så länge är jag jätte nöjd med mina lärare och klasser!
Vi får se hur det går imorgon på min matte klass!
(Ni kan se mitt se mitt schema nedanför)

Likes

Comments

Jag blir alltid så sjukt nervös inför resorna till Los Angeles, inte för att jag är rädd för att flyga utan för all stress som väntar när jag kommer dit.
Ofta när jag kommer tillbaka till LA så har jag inget boende eller så måste jag flytta nästan på en gång. Det är en väldig psykisk påfrestning att inte ha ett säkert hem man känner att man kan landa på.
Det boendet jag har bott på nu, bakhuset jag bodde i själv, kan jag nu inte bo kvar i för att ägaren hade inte råd med huset så hon behöver sälja. Jag har en månad att flytta ut.
Det jobbiga med att leta boende i LA är att det är så dyrt att man med CSN måste ha roommates, men samtidigt är det nästan ingen som håller löften om att flytta in. Jag har nu ännu en gång upplevt att min plats har blivit uthyrd till någon annan OCH att några andra tjejer jag skulle flytta in med i sista minuten sa att dom inte kunde flytta. Varför planerar man då att flytta in med andra om man inte är säker på att man kan flytta? Jag tycker om man lovar någonting så viktigt som ett boende håller man det eller inte gör planer från första början. Det är så ful stil.
Men jag har fått kontakt med några nya svenska tjejer, och hoppas att det faktiskt blir av, för jag behöver ju verkligen ett boende.
Men jag har ju aldrig bott med roommates förut... Utom en termin men den "damen" var ganska galen. Fast jag tror det kan gå bättre att bo med tjejer i ens egen ålder (det här kan jag säkert ångra att jag sagt om några månader). Har dock fått höra väldigt mycket jobbiga roomie historier från kompisar... Så det kan nog gå lite hur som helst.

Flygresan har i alla fall gått bra! Det var nästan ingen i det första eller andra flyget så jag kunde ta upp 3 säten och för en gångs skull faktiskt sova rimligt bekvämt på planen.

Likes

Comments

Jag gjorde ett Youtube samarbete med en gammal acting kompis, Sia, hon gör en serie om aktuella problem och vi diskuterade roller mellan kvinnor och män. Det var väldigt kul och intressant. Kolla gärna på den och supportra henne!

Likes

Comments

Om ni inte redan har sett mina senaste videos där jag upptäcker LA titta gärna på dom! Har börjat åka en del till Malibu som är en otroligt vacker plats, det är när jag åker ut på sånna här utflykter jag verkligen uppskattar att jag flyttade till Los Angeles.

Även fast jag gillar starnden mest skulle jag vilja hitta nya diamanter att åka till... jag får göra lite research och återkomma med en ny video!


Likes

Comments

Hej ni som läser,
Det har varit mycket just nu och den senaste terminen... Kommer göra en Update video på youtube om det.
Snart åker jag tillbaka till LA ännu en gång och har mycket som väntar där, en flytt in med 4 stycken andra svenska tjejer, kanske cheerleading, och så ska jag börja spela in musik tillsammans med en producent! Det är jag sjukt peppad över och hoppas ni också är.

Det kommer fler mer detaljerade uppdateringar snart både här och på youtube! Hoppas ni vill följa vad som händer!

Vi får se vad som händer! :) men jag har en SJKT bra känsla!

Likes

Comments

Jag har haft fullt upp i skolan på sista tiden, det har varit super stressigt. Mina första veckor i skolan sköt jag upp att plugga i alla ämnena för att jag hade så mycket som behövdes göras utanför skolan.

Den här terminen tar jag Accounting 1, Biologi 3, Acting 1 och Matte på UCLA. Jag visste att det var krävande ämnen med mycket plugg, men trodde aldrig det skulle vara så här mycket. Har faktiskt gjort ganska dåligt ifrån mig i skolan och blivit underkänd i 2 stora prov. Är så sjukt besviken över mig själv, skolan har alltid varit det jag har varit väldigt bra i och det har varit skönt att ha den bekräftelsen att jag alltid har varit bra i något.

Men jag är så otroligt skoltrött, jag sitter på mina lektioner (alla utom skådespelar lektion) och känner att jag verkligen inte vill vara där eller gå i skolan, och det är något jag aldrig har känt förut. Det jobbiga är att om jag ska vara kvar i Los Angeles måste jag ha kvar mitt visum... Och då måste jag gå kvar i skolan. Det är så frustrerande jag vill verkligen vila, fokusera på att skådespela, spela in musik och att skapa... Men jag har varken energi eller tid...

Jag har suttit med min biologi läxa idag, där vi college studenter ska klippa ut figurer i färgglatt papper... Så många uppgifter man får i College är så sjukt löjliga och får en att känna sig att man går i dagis. Ett sånt dumt slöseri med 1 timme, då man skulle kunna sitta och plugga något viktigt eller ta igen sömn som inga studenter får 🙄 

Jag älskar verkligen LA men, jag njuter inte av det längre... Funderar att ta en studie paus på ett halvår men forfarande gå i skolan här i LA men bara ta roliga kurser som dans, skådespeleri, sång och annat. Men det kostar ju då mycket att gå i skolan och leva här så vet ej om jag skulle ha råd med det, men det skulle nog verkligen vara bra för mitt sinne. 

Saknar att åka till stranden i Malibu! 

Likes

Comments