Jag vet inte hur mycket jag berättade om ett erbjudande till nytt boende som jag fick. Jag letade boende, nu under den första veckan jag var i LA för den här terminen, på en sida som heter roomster. Där hittade jag ett lite annorlunda lägenhets erbjudande men som lät väldigt intressant. Det var en man i 54 års åldern som behövde hemhjälp i utbyte mot att man fick bo gratis hos honom. Det lät nästan för bra för att vara sant, jag började undra om han var en pervogubbe, men över telefonen lät han snäll och förklarade att han satt i rullstol och behövde vardaglig hjälp. Jag tänkte att det skulle inte skada att åka och kolla så jag drog dit med min kompis Triss.
Det visade sig att mannen var i stort sätt helt paralyserad och kunde endast röra armarna väldigt limiterat. Han berättade att han var gammal gymnast och hade landat på nacken och därför var paralyserad. Han frågade om jag hade jobbat något inom sjukvården, vilket jag svarade att jag inte hade men att jag absolut inte är lat och är mer än villig att lära mig, vilket han tyckte lät okej han sa att det viktigaste var attityden. Han berättade att jag skulle behöva göra 7 skift i veckan på ungefär 2-3 timmar antingen morgon eller kvälls skiftet. Skiften går ut på att göra honom redo för hans jobb på morgonen vilket inkluderar att klä på honom och duscha honom på hans bestämda dusch-dagar och sen göra frukost åt honom. Kvälls skiften var i princip lika dana fast tvärt om och utan dusch, fast om man hade kvälls skiftet behövde man också stanna hemma under natten ifall något skulle hända. Det lät ju inte så svårt tyckte jag, det bara limiterar min frihet en del.
Jag fick också se rummet man skulle få bo i, det var ett privat rum som var helt okej till storleken. Huset var inte det mest moderna men det var i vanlig USA standard. De fanns en "full size" säng, ett litet skrivbord, en inbyggd garderob och en mini byrå i rummet, så jag skulle knappt få plats med mina nuvarande möbler. Jag skulle säga med min erfarenhet i att bo på många olika ställen här i LA att ett det rummet i det området kan kosta $1000 i månaden, så det skulle vara skönt att spara det varje månad. Och om jag skulle kunna stanna där i åtminstone 1.5 år (den tiden jag kommer stanna på SMC spara jag sjukt mycket pengar. Att leva i LA är verkligen dyrt.
Dock sa han att han inte ville ha någon som skulle resa mycket eller under längre tider, vilket jag gör, så det kanske inte var det mest idealiska, men jag får väll för första gången stanna i LA över sommaren. Han frågade också om jag var villig att resa med honom på konferenser under några dagar, eller följa med honom på långa resor till Europa för att hälsa på familj. Helt ärligt är jag inte okej med det, för jag räknade ut att med en minimum lön på $10 och om man jobbar tre timmar per dag 30 gånger i månaden, då går det nästan upp till $1000 och om man ska åka iväg bara två dagar då blir det 48 timmar ($480) över det som rummet är värt... Och som student den tiden har inte jag och är inte så sugen på att jobba i 48 timmar "obetalt". Jag sa till honom att jag inte visste om det var möjligt med mitt skolschema men att jag skulle kunna tänka mig det (även fast jag inte vill).
Han sa att jag verkade som en väldig trevligt tjej och att han kunde se att jag var väldig mogen och ansvarsfull. Han frågade mig också efter referenser, vilket jag knappt har eftersom jag inte har jobbat här, men det företog han eftersom jag var utländsk och sa att jag skulle försöka maila lärare och dom jag kunde få rekommendationer ifrån. Han verkade tycka om mig och vi bestämde i alla fall att jag skulle komma på ett test skift på måndagen nästa vecka.

Jag har nu varit på ett "test skift" som vård assistent hos den gamla paralyserade mannen, detta passet skulle bara vara en genomgång med den andra kvinnan som bodde hos honom, hon gick i skolan för att bli en sjuksköterska. Det gick bra, skiftet började kl 5 am på morgonen, så jag gick upp kl 4 am för att göra i ordning mig. Ingen av uppgifterna vi gick igenom verkade inte så farliga, det var bara en massa detaljer i varje steg. Men i stort sätt så ingick det att göra mannens morgon stretching och gymnastik, förbereda honom för duschen, duscha honom, och sedan klä på honom, göra honom iordning för hans arbetsdag och laga frukost till honom. Jag var inte förvånad jag hade förväntat mig allt vi gick igenom, eftersom jag visste att det var en "nursing assistant" eller som jag skulle se det i Sverige en undersköterska, men allt tog totalt 3 timmar. Det var så sjukt många små saker man behövde fixa och förbereda inför varje steg. Efter det bestämde vi att jag skulle komma in på ett test pass samma vecka. Klockan var då 8 am och jag behövde skynda iväg till min första skoldag och första klass på terminen som började 8.30 am. Men jag hann i tid till min lektion!

Jag fick mitt nästa testpass när jag skulle göra allt som kvinnan förra gången hade vista mig hur man skulle göra. Allt gick jättebra, tror att jag var lite långsammare än henne men gubben var väldigt nöjd. Han sa efteråt att jag var så mycket bättre än alla dom andra han hade gjort prov pass med. Han sa att han gillade att jag var så effektiv och villig att jobba, han gillade min attityd och att jag var så entusiastisk. Han sa att han var väldigt imponerad och att han var helt säker på att han ville ge mig jobbet och platsen i huset!
Jag blev jätte glad!

Så det är dit jag ska flytta nu, jag ska bo väldigt nära skolan, få mitt eget rum i gubbens hus, bo där gratis i utbyte att jobba ett 3 timmars skift om dagen.

Måste säga att jag är inte som normala svenskar som flyttar hit, hehe, jag hittar dom konstigaste alternativa boenden, som ju för sig har varit väldigt billiga men med en massa krångel!

Önska mig lycka till! :)

Huset jag ska flytta till, ser sjukt litet ut men är lite större än det ser ut! :p

Likes

Comments

Hej allihopa,
Idag var det första dagen på den nya terminen och det började riktigt bra. Först hade jag min Accounting 2 klass med läraren jag hade min första accounting klass med, han heter professor Knight och är en väldigt bra professor. (Han kommer video-bomba en kommande video vlogg)
Sen tätt inpå det hade jag min business 32 (business communication) och efter det hade jag business 5 (business law). Båda klasserna verkade riktigt intressanta och jag känner folk i båda. I BUS 32 känner jag två svenska tjejer och en amerikansk tjej från High School, i BUS 5 känner jag en svensk tjej sedan innan. Det är ju kul att känna folk i klasserna, men blev väldigt förvånad eftersom det är en stor skola. Men ju längre man går där desto fler lär man ju känna + att jag känner ju folk från mina 3 år i High School.
Jag kommer dock hoppa av BUS 32 klassen för att jag tar redan 3 väldigt krävande klasser utanför den och det kommer bli för mycket. Jah kommer byta den med Acting 2 med min teater lärare från förra terminen som är under exakt samma tid som BUS 32 klassen!
Men än så länge är jag jätte nöjd med mina lärare och klasser!
Vi får se hur det går imorgon på min matte klass!
(Ni kan se mitt se mitt schema nedanför)

Likes

Comments

Jag blir alltid så sjukt nervös inför resorna till Los Angeles, inte för att jag är rädd för att flyga utan för all stress som väntar när jag kommer dit.
Ofta när jag kommer tillbaka till LA så har jag inget boende eller så måste jag flytta nästan på en gång. Det är en väldig psykisk påfrestning att inte ha ett säkert hem man känner att man kan landa på.
Det boendet jag har bott på nu, bakhuset jag bodde i själv, kan jag nu inte bo kvar i för att ägaren hade inte råd med huset så hon behöver sälja. Jag har en månad att flytta ut.
Det jobbiga med att leta boende i LA är att det är så dyrt att man med CSN måste ha roommates, men samtidigt är det nästan ingen som håller löften om att flytta in. Jag har nu ännu en gång upplevt att min plats har blivit uthyrd till någon annan OCH att några andra tjejer jag skulle flytta in med i sista minuten sa att dom inte kunde flytta. Varför planerar man då att flytta in med andra om man inte är säker på att man kan flytta? Jag tycker om man lovar någonting så viktigt som ett boende håller man det eller inte gör planer från första början. Det är så ful stil.
Men jag har fått kontakt med några nya svenska tjejer, och hoppas att det faktiskt blir av, för jag behöver ju verkligen ett boende.
Men jag har ju aldrig bott med roommates förut... Utom en termin men den "damen" var ganska galen. Fast jag tror det kan gå bättre att bo med tjejer i ens egen ålder (det här kan jag säkert ångra att jag sagt om några månader). Har dock fått höra väldigt mycket jobbiga roomie historier från kompisar... Så det kan nog gå lite hur som helst.

Flygresan har i alla fall gått bra! Det var nästan ingen i det första eller andra flyget så jag kunde ta upp 3 säten och för en gångs skull faktiskt sova rimligt bekvämt på planen.

  • 91 readers

Likes

Comments

Jag gjorde ett Youtube samarbete med en gammal acting kompis, Sia, hon gör en serie om aktuella problem och vi diskuterade roller mellan kvinnor och män. Det var väldigt kul och intressant. Kolla gärna på den och supportra henne!

Likes

Comments

Om ni inte redan har sett mina senaste videos där jag upptäcker LA titta gärna på dom! Har börjat åka en del till Malibu som är en otroligt vacker plats, det är när jag åker ut på sånna här utflykter jag verkligen uppskattar att jag flyttade till Los Angeles.

Även fast jag gillar starnden mest skulle jag vilja hitta nya diamanter att åka till... jag får göra lite research och återkomma med en ny video!


Likes

Comments

Hej ni som läser,
Det har varit mycket just nu och den senaste terminen... Kommer göra en Update video på youtube om det.
Snart åker jag tillbaka till LA ännu en gång och har mycket som väntar där, en flytt in med 4 stycken andra svenska tjejer, kanske cheerleading, och så ska jag börja spela in musik tillsammans med en producent! Det är jag sjukt peppad över och hoppas ni också är.

Det kommer fler mer detaljerade uppdateringar snart både här och på youtube! Hoppas ni vill följa vad som händer!

Vi får se vad som händer! :) men jag har en SJKT bra känsla!

Likes

Comments

Jag har haft fullt upp i skolan på sista tiden, det har varit super stressigt. Mina första veckor i skolan sköt jag upp att plugga i alla ämnena för att jag hade så mycket som behövdes göras utanför skolan.

Den här terminen tar jag Accounting 1, Biologi 3, Acting 1 och Matte på UCLA. Jag visste att det var krävande ämnen med mycket plugg, men trodde aldrig det skulle vara så här mycket. Har faktiskt gjort ganska dåligt ifrån mig i skolan och blivit underkänd i 2 stora prov. Är så sjukt besviken över mig själv, skolan har alltid varit det jag har varit väldigt bra i och det har varit skönt att ha den bekräftelsen att jag alltid har varit bra i något.

Men jag är så otroligt skoltrött, jag sitter på mina lektioner (alla utom skådespelar lektion) och känner att jag verkligen inte vill vara där eller gå i skolan, och det är något jag aldrig har känt förut. Det jobbiga är att om jag ska vara kvar i Los Angeles måste jag ha kvar mitt visum... Och då måste jag gå kvar i skolan. Det är så frustrerande jag vill verkligen vila, fokusera på att skådespela, spela in musik och att skapa... Men jag har varken energi eller tid...

Jag har suttit med min biologi läxa idag, där vi college studenter ska klippa ut figurer i färgglatt papper... Så många uppgifter man får i College är så sjukt löjliga och får en att känna sig att man går i dagis. Ett sånt dumt slöseri med 1 timme, då man skulle kunna sitta och plugga något viktigt eller ta igen sömn som inga studenter får 🙄 

Jag älskar verkligen LA men, jag njuter inte av det längre... Funderar att ta en studie paus på ett halvår men forfarande gå i skolan här i LA men bara ta roliga kurser som dans, skådespeleri, sång och annat. Men det kostar ju då mycket att gå i skolan och leva här så vet ej om jag skulle ha råd med det, men det skulle nog verkligen vara bra för mitt sinne. 

Saknar att åka till stranden i Malibu! 

Likes

Comments

Jag har nu bott i Los Angeles i 4 år, när man har bott här så länge börjar man leva ett Svensson Svensson liv fast i USA. Jag har börja inse att jag borde utnyttja Los Angeles och göra dom typiska turist aktiviteterna och det som är unikt med LA.

Jag har så mycket saker jag vill hitta på, testa och göra igen, och jag kommer vlogga allt!

Tror ni kanske också kan tycka det är kul och se vad Los Angeles har att erbjuda och följa med på lite äventyr. Började med två av dom mest typiska och populära grejerna Santa Monica Pier och att Hika (men på ett ovanligt och exotiskt ställe).


Likes

Comments

Den här terminen behövde jag skaffa ett nytt boende, det första boendet jag hade min första termin i College funkade inte, hon jag hyrde ett "rum" av hade sjukt mycket och orealistiska regler och lät mig inte ta upp någon plats i lägenheten.

Innan den andra terminen i college hade jag bestämt med två svenska och en norsk tjej att flytta ihop, men en av dom svenska tjejerna och norska gick bakom ryggen på oss, dom hittade ett annat boende och sista minuten hoppade av. Dom meddelade oss inte om att dom inte ville flytta in tillsammans längre fast vi hade planerat i TVÅ MÅNADER, så jag blev hemlös, för jag hade redan kommit tillbaka till LA efter en vinter i Sverige.

Jag gick emellan att bo på ett vandrarhem och att bo hos min kompis Triss och även Tyler, samtidigt som jag hade börjat skolan. Jag var otroligt stressad för att jag inte hade ett hem men letade som en dåre efter ett rum att hyra.

Det första boendet jag hittade var hos en skum typ 60 ådrig man med ett otroligt stökigt hus, han hade ett bakhus som hade gamla möbler och inte i den bästa kvaliteten. Han hade även andra unga internationella studenter boende i huset. Han började med att säga att jag kunde flytta in om några dagar, jag fick ett specifikt datum. Sen när jag kom och skulle kolla på huset frågade jag standar frågor, som jag får ta hem kompisar va? Får jag använda sidovägen runt huset för att komma till bakhuset? På båda frågorna fick jag nej, jag fick inte ta hem kompisar för att el och vatten räkningarna skulle bli högre och han ville att jag skulle gå igenom huset för att komma till mitt bakhus, vilket är mycket mindre praktiskt för både han och mig. Efter det lämnade jag huset och sa att jag hade några ställen till att kolla på men att jag skulle kunna flytta in på datumet han hade gett mig, men då sa han även fast han hade lovat mig stället att han inte visste om han ville att jag skulle bo där längre för att jag hade frågat dom frågorna och trodde att jag skulle ställa till med trubbel. Frågorna jag frågade är normala och smarta att fråga, man ska alltid få reda på ALL information innan man flyttar in någonstans.

Efter det litade jag inte på honom längre och slutade räkna med det boendet. Jag var så desperat, men så kom jag på att min Spanska kompis hade bott hos en värd familj, en ensamstående kvinna, med ett bakhus hon inte använde på samma gata den skumma gubben bodde på. Så jag kontaktade Laura och bad om hennes värd familjs nummer. Hon gav mig det och jag kontaktade Cynthia, och berättade om min situation. Hon sa att hon skulle tänka sig att hyra ut sitt bakhus för $1250 vilket var dubbla min budget, jag svarade okej men det är över min $500-600 budget, då sa hon att hon kunde tänka sig att hyra ut det för $600 och att huset inte var klart fixat men att jag kunde flytta in på Söndag (om tre dagar). Jag var hur lycklig som helst och kände mig så lättad.

Jag hade varit utan hem i 2 veckor, spenderat 4 nätter på vandrarhem, 7 dagar hos Triss och 3 dagar hos Tyler.

När jag flyttade in i Cynthias bakhus förstod jag varför hon hade accepterat det väldigt billiga $600, huset var fullpackat med gamla möbler, cyklar och var inte städat. Men jag brydde mig inte jag var bara glad att ha ett fast hem. Hon började röja ut bakhuset lite efter hand, fast hon lovade att det skulle vara klart på en vecka och att en städerska skulle städa och några dagar tog det ungefär 2 veckor. Jag sov på en bedd-soffa i över en vecka och det var obehagligt kallt i huset, jag behövde sova med 3 tacken (jag överdriver inte).

Men nu är allt fixat och jag har gjort mycket ändringar, inköp och nu känns det äntligen som ett hem. Jag ska fortsätta bo här i 1 år till, för det är billigt och ligger i det perfekta området nära allt och min skola. 

Likes

Comments

Just nu sitter och planerar mina kurser, för att transfer från College till ett universitet så jag kan få min bachelor degree. Det är lite krångligt måste jag ju säga. Man har en massa kurser man måste ta innan man får transfer, general requirenments, men alla Universitet har olika och några universitet accepterar inte vissa kurser så man måste hålla koll på vilka kurser som "räknas" för dom skolorna man vill börja på. Jag har hållt sten koll på det så alla kurser jag har tagit på SMC, Santa Monica College, är CSU och UC transferable.

I början var min plan att börja på UCLA eller USC, jag har betygen och extra aktiviteter för att komma in. Problemet är att båda skolorna kostar ca $45.000 för ett års skolavgift och det har inte jag råd med och har inte lust att ta ut så stora lån för en utbildning. Så den här terminen (spring 2016) bestämde jag mig för att satsa på att åka till antingen CSUN eller California Luthetan University, för att dom är billigare och Cal Luthetan är det lättare för Svenskar att få stipendium från skolan.

Så nu sitter jag och planerar vilka klasser jag behöver ta dom nästa 2 terminerna för att kunna transfer till någon utav dom. Så jag försöker välja klasser som båda skolorna accepterar men också klasser som andra skolor godkänner för att hålla "My options open", och ifall jag väljer kurser som är i the general requirenments och som ingår i utbildningen på dom olika universiteten så behöver jag ta färre kurser och då kommer det gå fortare att få min degree.

Jag vet inte om det här är så intressant men det är något alla Amerikanska studenter som väljer att gå på universitetet först måste handskas med.

Likes

Comments