För några år sen bodde en nära vän till mig i England i ett halvår och pluggade Engelska via samma skola som jag gör här i Spanien. Jag åkte ner och hälsade på och blev sugen på att själv göra nånting liknande, fast inte just i England. Så jag kollade upp lite om skolan och hittade att de hade kurser även i t.ex Tyskland och Spanien. Jag fastnade för Barcelona och tänkte mycket på att åka dit, men tyvärr blev det inte av då. Mycket annat som händer i livet kom emellan t.ex jobb, förhållande osv. Men till slut kom jag till en punkt då jag kände mig lite uttråkad med mitt liv. Jag hade blivit singel, flyttat hem till mamma och pappa igen osv.
Då jag en dag, för några månader sen, snackade med min vän Cissi kom vi in på det här med Barcelona som jag pratat om tidigare och jag bestämde mig för att söka kursen och leta boende!

Något som är så bra med den skolan jag går på är att eftersom det är en folkhögskola så är utbildningen gratis och man blir heller inte betygsatt på det sättet som man blev i "vanliga skolan" utan får bara ett intyg när man klarat av kursen, och då kan man även välja att gå fortsättningskurser.

& jag ångrar inte en sekund att jag valde att göra detta! Det enda jag typ ångrar lite är att jag faktiskt inte gjorde det här får några år sen när jag tänkte på det från början! För egentligen hade jag vid detta laget antingen velat utvecklats mer på mitt jobb i Sverige eller ha påbörjat en utbildning mot något yrke. Men det är alltid lätt att vara efterklok, och nu var väl helt enkelt då jag var redo för att göra det här!
Blev ett ganska långt inlägg, haha! Men kände att jag ville skriva av mig angående detta, och sen vet jag att endel också har frågat varför jag valde att åka till Barcelona!

Jag har tyvärr ingen passande bild till detta. (Tror jag inte iallafall) Jag är ganska dålig på att ta bilder, men lovar att bli bättre på det. Så därför slänger jag in den här söta bilden på en av katterna som bor här omkring. På bilden är katten på en liten gård som de kan gå in på och sova i de där som "husen" som ni ser. Gården är precis nedanför våran balkong.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag gick jag och två tjejer från klassen till "playan." Det var riktigt fint och varmt väder idag, så jag kunde ha på mig min fina jumpsuit! Tyvärr hade jag inga planer på att bada eller sola när jag gick hemifrån. (Det tog typ en halvtimme att gå) så det blev bara att sitta och prata och se sig runt lite, men det var himla fint! Jag såg många som åkte skateboard eller inlines och blev riktigt sugen på att åka lite inlines! Jag har ett par inlines hemma så hoppas verkligen min syster eller mamma får plats med mina sådana när de åker ner hit om 3-4 veckor!

Vi åt lunch på en vegansk bar/restaurang nära stranden. Jag åt en hamburgare där som var riktigt god! En av tjejerna jag va där med är vegan, så det var hon som tipsade om stället. Jag är vegetarian (i stort sett) för er som inte vet. Jag äter fisk ibland men aldrig kött eller kyckling längre.

På vägen hem gick vi till en butik som ligger på samma gata som vår skola gör, som heter "Veritas" där vi handlade lite. Det är en affär där de nästan bara säljer ekologiska saker och väldigt mycket vegetariskt! Jag blev förvånad av hur mycket bra grejer det fanns där! Det mesta som är ekologiskt kostar ju en bra summa pengar, men det fanns en hel del grejer som som inte var så dyra, speciellt basvaror som typ linser, havregryn osv.

Likes

Comments

Idag är en solig dag. Klockan 11 denna förmiddagen traskade jag hem från några klasskompisar som jag sovit hos, efter min första utekväll här i Barcelona. Så idag är man allt lite bakis, men det kunde varit värre! Igår var vi på ett event på en bar, där man skulle ha en lapp där det stod vad man hette och vilket språk man pratade. Så vi snackade både lite med tyskar, ryssar och italienare, haha.
Träffade även en svensk som visade sig vara från en stad som ligger väldigt nära staden jag kommer från i Sverige, visade sig också att han går på samma skola som jag gör här nu, fast en fortsättningskurs. Alltid lite roligt när man träffar på folk utomlands som kommer från trakterna eller känner till folk som man själv känner!

Likes

Comments

Nu har jag varit här i två dygn. Mycket har hänt, jag har - träffat och umgåtts med en trevlig tjej som jag lärde känna via en facebookgrupp som heter "svenskar i Barcelona", flyttat in i ett litet rum jag hyr av två tjejer från Sverige som har en lägenhet här, haft min första dag och lektion på skolan här - och det verkar väldigt bra än så länge. Först pratade de bara om allmän info, hur en folkhögskola är osv, sedan har vi haft en riktig spanskalektion där vi lärt oss vad typ bord, stol, penna osv heter på spanska ;)) imorgon är vi lediga för då är det Spaniens nationaldag!

Hur jag tycker att det är här? Det är nästan precis som jag hade tänkt mig! Inte bättre, men inte alls sämre. Så jag är nöjd. Dock är det inte så varmt här som man kanske kan tro, just nu är det ca18 grader, alltså typ som det var i Sverige för 1,5 månad sen. Menmen, förutom det så är jag som sagt helnöjd!

Och juste! Ett stort minus med resan är att jag är helt hopplös på att hitta. Tog kanske en timme att hitta till skolan igår och då hade jag ändå Google Maps! Vill inte ens tänka på vad som hänt utan det... Google Maps är min nya bästa vän här, iallafall ett litet tag till...En bild på katedralen här i Barcelona, som ligger ganska nära min skola. (den heter rätt och slätt Katedralen) jag har haft den som ett riktmärke för att inte bli helt jäkla vilse!

Likes

Comments