USA

Vi har sett så mycket på så få dagar att jag inte orkat visa er och redan imorgon åker vi vidare till NY. Sista stoppet. Så glad över att vi faktiskt klarat detta någorlunda bra. Så glad över att få komma hem och tvätta mina kläder ordentligt. Ändå vill jag inte lämna USA. Jag har ju aldrig varit här innan. Innan vi åkte hade jag inte ens varit utanför Europa... 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

USA

Vi har landet i drömmarnas land, eller vad är det man brukar kalla det? I alla fall är jag så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Längsta dygnet i mitt liv... Vi har mest suttit i bilkö och åkt runt i Beverly hills idag men imorgon händer det saker! Först tänkte vi svänga förbi LACMA för att kolla runt lite och sedan ska vi se James Cordens inspelning till The Late Late show. Ska bli så kul!

  • USA

Likes

Comments

NYA ZEALAND

Ber om ursäkt för urkassa mobilbilder men orken till att öppna datorn och krångla med internet finns inte riktigt där. Igår kom vi till nordön och sedan dess har vi tagit oss upp till Auckland. När vi kom till Wellington åt vi pizza på Pomodoro. Kommer sakna den haha, världens godaste än så länge.

Vill inte riktigt lämna Nya Zeeland samtidigt som det känns så skönt att det bara är två veckor kvar tills vi är hemma i Sverige. Nya Zeeland hoppas jag verkligen att jag kommer kunna åka tillbaka till, många gånger. Imorgon åker vi alltså till USA för två veckors semester. Vi landar i Los Angeles och spenderar några dagar där innan vi åker upp längs kusten till San Francisco och innan vi tar flyget hem ska vi njuta några dagar av New York. Vi hörs i Amerikat!

Likes

Comments

NYA ZEALAND

​För fem år sedan skedde en jordbävning här på Nya Zeeland. Eller ja det var för sex år sedan men ett år senare kom ett efterskalv som rev ner allt igen. Varken Viktor eller jag förstod nog hur mycket den förstört förens vi kom hit och såg själva. Innan vi åkte till Nya Zeeland visste jag inte så mycket om hur det var att bo här, trodde det var som att leva i Sverige. Men nu har jag förstått att det inte är så. När jag räknade alla vulkaner på Wikipedia kom jag upp till 78 stycken. Men det är inte bara det, Nya Zeeland ligger nämligen gränsen mellan två tektoniska plattor. Att gå runt i Christchurch var som att gå runt i en stor byggarbetsplats och det mesta var öde. 

Nu är vi i Picton och ska ta färjan över till Nordön. På två dagar ska vi ta oss upp till Auckland och på måndag flyger vi till USA för att spendera våra två sista veckor där, längtar samtidigt som jag inte riktigt vill lämna detta. Kan inte förstå att vår resa snart är slut. 

Likes

Comments

NYA ZEALAND

​Vi kom till Christchurch och hade ingen aning om vad vi skulle göra eller vad vi ville se så vi fortsatte ut mot Banks Peninsula. Jag ville bara gråta för att det var så fint. Nä, inte riktigt men nära på att köpa hundra får och lite mark det var jag. Vill man så kan man stanna i de små byarna längs vägen för en bit mat eller boende. Vi gjorde inte det men åker man hit när det är sommarväder tycker jag man verkligen ska göra det! 

Likes

Comments

NYA ZEALAND

Påväg till Lake Tekapo tänkte vi att vi skulle passa på att se Mt Cook från andra sidan. Man kan åka bil nästan enda fram och sen gå en bit. Taggade på att äntligen få se bjässen då det ösregnade när vi var i Fox begav vi oss iväg. I ÖSREGN. Förstår ni, det REGNADE IGEN?!! Att vi ens var förvånade förstod jag inte. Vi såg inte ens änden av Lake Pukaki?? Men vi kan i alla fall säga att vi har varit där haha. Det får helt enkelt bli nästa gång. Väl i Tekapo gick vi upp för att se soluppgången vid sjön. Vi stod där och frös. Jag i tjocktröja, regnjacka och jeans. Viktor i, ja shorts, t-shirt och regnjacka. Det var minusgrader... Undrar om det är han som blandar ihop Nya Zeeland med Australien och inte jag?

Likes

Comments

NYA ZEALAND

10 mil norr om Queenstown hittar man detta. Wanaka. Vi frös mest. Nä, men Wanaka är rätt litet och Viktor och jag är effektiva så efter ett tag satt vi där utan att veta vad vi skulle göra igen. Så det var härifrån vi åkte till Lindis Pass vilket vi är väldigt glada att vi passade på att göra när vi väl hade fint väder. När vi åkte där nästa dag för att ta oss till Lake Tekapo ösregnade det och vi såg ingenting... Men Lake Wanaka och Lake Hawea ska man verkligen se till att se när man är här för det är riktigt fint! 

Likes

Comments

NYA ZEALAND

Alltså, ÅH! Både Viktor och jag var ganska överens om att Queenstown var en av de bättre städerna hittills. Man måste liksom åka till Nya Zeeland för att förstå. Men även fast jag längtar hem massor hade jag inte tackat nej om någon frågat om jag ville stanna här. Dom är ju så nära sin skidsäsong här och jag kan tala om att sommaren lockade inte särskilt mycket när vi gick runt och kollade skidor och skidkläder. Hade gått banans om inte väskan varit på endast 75l och faktumet att det faktiskt är sommar hemma. Men nästa gång, då ska jag åka skidor här. Eller flyga helikopter och hoppa fallskärm... Eller göra allt. Mm, ni hör ju. ÅK HIT!

Likes

Comments

NYA ZEALAND

​Känns som om det var år och dagar sen jag var här inne men så kollade jag och då var det bara två. Så det var ju bra. Huvudet eller snarare hjärnan har sett så mycket nu så vi hänger liksom inte med längre. Viktor säger blandar ihop Wellington med Queenstown och jag blandar ihop Nya Zeeland med Australien så ni kan ju tänka er våra konversationer. Ingen har koll på nått. Vi är i alla fall i Kaikoura nu och det är alltså här man kan få se valar. Vi har inte sett en enda. Men så tänkte vi att säl det får man ju ändå se från nära håll. Så kommer vi dit och får se två. Det tog ett tag innan vi såg att vi hade massor precis framför fötterna haha. Har hur mycket som helst att visa er från vad vi sett så häng kvar!!!

Likes

Comments

NYA ZEALAND

​Jag började ifrågasätta om vi verkligen hamnat på planeten jorden när vi åkte igenom för jag visste inte ens att det fanns sånna här platser. Det var så himla coolt. Vi kände oss rätt små bland alla dessa höga berg när vi åkte igenom med bilen igår. Eller så känner vi oss väldigt ofta här då dessa inte är de enda bergen Nya Zeeland har... Det har regnat enda sen vi åkte från Nelson men igår lyckades vi åka ifrån det. Men så fort vi kom tillbaka till Wanaka så var det framme igen. Natten spenderar vi i Tekapo och imorgon bär det av till Christchurch! Lite vemodigt att vi bara har en vecka kvar men det  hade känts mycket svårare om vädret varit bättre... Nu längtar vi efter sol!

Likes

Comments