Här kommer en kort sammanfattning av vad jag gjort sedan jag senast uppdaterade: bakat brownies med Malaya, druckit kaffe i Sutton och kollat på brittiska hus med aDOORable dörrar i olika färger, varit på vintageaffären i Birmingham, gått vid kanalerna, pluggat, druckit mer kaffe, skaffat läsglasögon, bowlat och haft ett mycket efterlängtat höstlov med besök från Brighton.

Sopcontainern i sista bilden är det mest brittiska av de här bilderna.

Började lovet med bowling med familjen och kusiner till Malaya och Ariah. Hade inte spelat på år så blev förvånad över att jag kom tvåa (med typ 2 poäng över Shantal och hennes syster och ca 40 poäng efter Jay).

Josefin kom hit från Brighton (and made our day brighter). Det var soligt hela dagen så vi kunde faktiskt sitta ute och äta!!

Ser på den här bilden att solen faktiskt hade gått i moln sen, men soligt sällskap var det i alla fall<3

Alina redo för att testa ännu en brownie. En av de godare vi testat faktiskt (med nötter och vaniljglass på och en salt kolasås ringlad över, bra kombo! ;)). Extra gott med kaffe till! Dock var kaffet där inte på samma nivå som på vårt favoritkafé i Sutton så vi får fortsätta testa oss fram genom Birminghams kaféer.

Sleepover med tur till Tesco för att köpa Ben & Jerry som vi åt till 2 säsonger Skam. (Jag och Ditte såg det som en plikt, som de skandinaver vi är, att visa det för Alina, som blev helt fast och vi slutade inte kolla förrän deras värdpappa sa att det var läggdags).

Och så en sista bild på min väg där bilar alltid kör förbi mitt i natten så fort de kan eller tutar för varför inte?

1/5 av min tid här har gått (??) och kämpar fortfarande med att försöka få de att sänka sina krav på mig i skolan och få de att förstå att jag inte ens ska göra slutproven. Går ungefär lika bra som Birminghams lokaltrafik.

Well, ny dag imorgon och för att orka släpa mig till bussen måste jag sova nu.

Saknar er där hemma,
Godnatt<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Såå, första inlägget i Birmingham. Ska försöka sammanfatta allt jag gjort hittills så att jag inte hinner komma hem innan ni läst klart. (Kan säga redan nu när jag skrivit allt och kollar igenom att det inte blev kortfattat alls men men, trevlig läsning!)

En skoldag:

8:55 - 9:55 Lektion 1

9:55 - 10:55 Lektion 2

10:55 - 11:15 Mentorstid / Assembly (en dag i veckan)

11:15 - 11:35 Rast

11:35 - 12:35 Lektion 3 uniform

12:35 - 13:15 Lunch

13:15 - 14:15 Lektion 4

14:15 - 15:15 Lektion 5

På min skola går det 6 italienska utbytesstudenter (varav två också åkte med STS), en österrikisk och en holländsk. De italienska pratar bara på italienska med varandra eller med de, av någon anledning rätt så många, italienska studenterna på skolan (flera av dem kom hit ca tre år sedan). Man kan prata med elever på en lektion men så fort den är slut måste man antingen skynda till en annan lektion (då vi ej har raster mellan som ni ser) eller så drar de till sina vänner. Många är snälla och trevliga och kan hälsa i korridorerna men that's it. Som tur är slutar jag efter lektion 4 för har inga lektioner i blocket som är under lektion 5-tiden. Det betyder dock att jag äter min lunch när vi har rast och under lunchen har jag två dagar suttit i biblioteket och pluggat för att slippa behöva göra lika mycket hemma. Har alla mina lektioner med den holländska tjejen så vi gör oftast samma sak. Tyvärr säger hon inte så mycket, hon är snäll men det är typ bara jag som pratar så i längden blir det lite tråkigt. Gillar också typ bara tre brittiska elever, 2 av dem har jag ingen lektion med och ser dem kanske 5 minuter i veckan, den sista har jag lektioner med så det är något i alla fall. Man pratar med någon i typ 20 sekunder sen går de till sina vänner, så är antingen själv i skolan eller sitter bredvid henne i tystnad.

Går sixth form, year 12. Första dagen valde man tre ämnen man vill läsa över 2 års tid (jag bara ett år obviously) och efter de två åren har man prov på allt man läst. Eftersom det bara är tre ämnen läser man dem väldigt grundligt och har ca 6-7 lektioner i veckan i varje ämne. Jag har psykologi, sociologi och health and social care, det sistnämnda är i princip fakta om vad man har för rättigheter i den engelska sjukvården (extremt tråkigt och onödigt). Varför valde jag det då? Ville välja idrott men man behövde betala 80 pund för en idrottsuniform och jag kände att det var rätt ovärt så tänkte välja historia men det låg i samma block som sociologin :)

Trots att skolan var den största i hela England år 2000 har den inga skollag eller aktiviteter (förutom typ pingis för de små barnen). Här sket sig min idé om att jag skulle vara med i ett skolfotbollslag (eller prova en ny sport), då min första idé att joina ett lokalt fotbollslag sket sig när mitt knä gick ur led i maj. Hade varit bra att träffa folk genom aktiviteter för att lära känna fler, speciellt nu eftersom jag egentligen inte kommer överens med någon på skolan.

Jag pluggar i princip från det att jag kommer hem från skolan tills ungefär klockan 8-9 (om inte mer) för att bara hinna med alla läxor man får. I Sverige fungerar det oftast inte så med läxor på samma sätt, man har inlämningar, prov och kanske språkglosor så då kan man egentligen välja att göra inlämningen sista dagen och plugga till provet dagen innan eller inte alls. Här får man läxor med typ provfrågor (1-2 sidor handskrivna svar) och liknande som man ofta får en dag på sig att göra klart, och har man missat en lektion eller inte hunnit anteckna klart eller inte bivit klar md en uppgift är det också läxa. Lärarna rättar även ens anteckningar för att se att man har allting nedskrivet och att rubriker och datum är understrukna med linjal. Har man missat något (eller inte gjort klart) får man en röd triangel där det står "incompleted work" i stämplat i boken och så måste man göra det.

För övrigt har jag en lärare som ger mig ångest, klädkod (man kan inte ha jeans, t-shirt, för kort kjol, sneakers, tröjor som visar axlarna/för djup urringning eller hoodies) och vita rostbröd till lunch som jag tar med (för att jag inte vill ha skolans pommes och pizza). Om det säger dig något så saknar jag Kattes (aka Linnés) mat. Det får vara allt om "Great Barr Academy" för orkar inte skriva mer, tror ni ändå fattar att jag vill byta skola.

Nu till de bättre delarna wee<3

Familjen är hur snäll som helst (och stöttande angående skolan). Idag var vi på Shantals (min värdmamma) kusins barns efter-dop-fest (typ något sånt). Mat och väldigt hög (mest) jamaicansk musik. Lite förvirrande men kul ändå. Var på en efter-dop-fest första dagen jag kom till familjen också och då träffade jag väldigt mycket släkt på en gång (och hörde knappt vem någon var för musiken överröstade alla konversationer), och var bara förvirrad då men börjar komma in i det mer nu och vet vilka ganska många är. De är väldigt nära släkten så det kan sitta kusiner i soffan när jag kommer hem från skolan och blir inte ens förvånad längre men i början var det lite konstigt att komma hem och så sitter det en främling i soffan. De jag träffat mest är nog Shantals kusiner, fyra syskon varav en fick en dotter för en vecka sedan, två tvillingsystrar som är 16 år och en 10-åring (så det är de som kan sitta i soffan när man kommer hem). Shantal är 32, Jay 38, Malaya 5 år och sen Ariah som är 6 månader. Har tyvärr ingen bild på alla än men postar en när jag har en.

Sen känner jag två underbara utbytesstudenter som går på en annan skola. Den ena är Alina (schweizaren från lägret) och den andra är Ditte, en dansk som bor tillsammans med henne. Träffar dem så ofta jag kan, alltså varje helg och kanske någon gång i veckan om vi hinner. Vi har hittat en häftig vintageaffär i Birmingham, som tyvärr är en sådan som väljer ut kläder som kommer in och syr om dem (om det gör dem bättre) vilket gör den mycket dyrare än myrornas, men å andra sidan vill man ha typ alla kläder där inne (vilket ekonomiskt sett suger). Här om dagen var det ett studentevent (tror ni bloggen får fler läsare om jag rimmar allt i fortsättningen?) där, med livemusik, fika, och rea för studenter, vilket var väldigt häftigt. Jag var där med Ditte, Alina, tre studenter från deras skola (som var fett snälla) och Maddy, en av italienarna från min skola som är i vår organisation. Innan det åt vi på Jamie Oliver's italienska restaurang, bara ät där om du åker till Birmingham.

En katedral som står mitt bland alla moderna byggnader (tog inte kort på dem så syns inte tyvärr)

En byggnad som kallas "The Cube" trots att den här sidan är öppen och inte riktigt är en sida då (fanns en känd resturang på toppen med utsikt över hela Birmingham.

Bandet som spelade i vintageaffären

Jag har även varit inne i Sutton med Ditte och Alina där vi hittat ett mysigt kafé vi träffas i om vi ses mitt i veckan, då det är närmare än att åka in till Birmingham (vi bor norr om Birmingham i Sutton Coldfield). Blev även erbjuden ett jobb på kaféet senast vi var där (tänker låtsas som att det inte var ett skämt och dyka upp för jag behöver pengar efter alla turer till vintageaffären).

Sutton i solljus (ovanligt då det regnar eller är molnigt nästan hela tiden)

KÖPTE EN POLAROIDKAMERA!! Här är bilder på en konstnär som målade i omklädningsrummen i vintageaffären, Ditte och Alina i favoritkaféet i Sutton och jag och Ditte som äter cupcakes i vintageaffären.

Ditte och Alina vid kanalerna

Te i "The Edwardian Tea Rooms" i konstmuséet där vi fikade efter en rundtur i Birmingham när vi var med de två mentorsklasserna som har alla utbytesstudenter i

Ditte och Alina efter att vi såg Kingsman 2. Det var ett ställe i filmen där huvudpersonen försöker prata svenska och det var bara jag och Ditte som garvade åt det och alla andra måste undrat varför just det var så kul.

Klockan är 1:45 och har behövt översätta ord från engelska för att jag är för trött för att tänka så förlåt svenskalärare och språkpoliser (alltså ett lite piggare jag). Inte för att jag hade tänkt skriva helt korrekt men vill gärna ha det läsligt ;)

Ska försöka uppdatera oftare och med lite kortare inlägg i fortsättningen (och jag tror att jag lämnar rimmen och vitsarna till morfar).

Hörs<3

Likes

Comments

I torsdags kom jag och en till tjej från Sverige fram till Heathrow där vi hämtade ut vårt bagage, som var försenat, och efter det hittade ledaren oss och tog oss till ett tåg som inte gick. Efter ett tag lyckades vi ta oss till en annan terminal på flygplatsen där vi hämtade upp några italienare och en tysk.

Vi tog oss till hotellet, och fick inte komma in i våra rum på två timmar. Efter det gick allt mycket bättre, vi fick våra rum (jag delade med den tredje svensken) och kunde byta från de gula STS-tröjorna till vanliga kläder. Vi åt middag på Hard Rock Café och hopades på att de andra STS-studenterna skulle vara acceptabla.

Dag 2 var vi på Natural History Museum. Det mest spännande var nog den extremt stora sengångaren som existerade ca 10 000 år sedan och antagligen dog ut pga människorna. Vi skulle till Science Museum också men hann väl inte :(( Efter det var vi i St. James Park och såg Buckingham Palace, Westminster Abbey, Houses of Parliament och Big Ben. Vi var också i Covent Garden där det fanns en söt marknad mm.

Dag 3 gick vi till British Museum och sedan åkte vi till Camden, ett mysigt ställe med en matmarknad, flera små gatuaffärer, folk som spelade musik på gatan och häftig street art. Antagligen ett av mina favoritställen på resan. Vi åt middag på en asiatisk resturang och hade beställt mat innan men jag och en schweizisk utbytesstudent lyckades byta ut vår förbeställda sorbet till en brownie med vaniljglass och chokladsås. Den var mycket godare så det var lyckat ;) Vi åkte London Eye på kvällen i mörkret så man såg bara stadens ljus.

Just nu sitter jag på ett tåg mot Birmingham med fyra andra utbytesstudenter som kommer bo i samma område som mig.

Skriver igen när skolan börjat, hade!

Likes

Comments

Har inte riktigt tagit in att jag faktiskt åker på torsdag och sen är borta i 10 månader, trots att jag har en värdfamilj, skola och flygbiljett. Började packa idag (har lagt fram ca 10 plagg) och insåg att jag inte får plats med allt jag vill ta med (min resväska är tyvärr inte anpassad för människor). Hur som helst, på torsdag har jag förhoppningsvis packat klart och åker till England och på den här bloggen kan ni se vad jag hittar på där.

Nu ska jag försöka packa lite mer, men där har ni ett första inlägg och nästa skrivs i England, hörs!


Likes

Comments