Just nu befinner vi oss på training school där man får lära sig massa nödvändigt om att bli en au pair. Vi lär oss bland annat om barnsäkerhet, mat och om svårigheterna med att vara au pair. Jag har lärt känna massor av nya människor vilket är så kul! Det blir dock så att alla från samma länder bildar grupper, vilket är oundvikligt antar jag. Ikväll ska vi ha den internationella godispicknicken vilket ska bli väldigt kul även om vi alla är trötta och jetlaggade. Flygresan gick väldigt bra och jag lyckades sova rätt mycket på flyget från London. Rummen här är extremt kalla vilket jag dock inte har något emot, för jag sover hellre i extrem kyla än i extrem värme.

Vi bor på ett collage på Long Island som heter Hofstra University, så här får man prova på lite av collagelivet också! VI blir indelade i klasser efter var vi kommer att bo och vår grupp har fått världens bästa lärare! Hon har varit high school teacher tidigare men har jobbat här på Cultural Care i fem år. Hon får verkligen tiden att gå snabbare! Maten har faktiskt varit helt okej också.

Nu längtar jag väldigt mycket efter New York-resan man gör på torsdagen och att få komma ut till The Hamptons och träffa familjen på fredag! Ska bli så spännande!

Detta var vårt stoora flygplan.

Johanna och Emma.

London nedanför oss.

Och jag påväg till Arlanda!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det känns som att detta är allt jag gjort de senaste dagarna. Att säga hejdå till alla är förjävligt även om alla är peppande och intygar att ett år går fort. Går ett år verkligen fort? Jag känner bara let's find out, vi får väl se helt enkelt. Mina vänner och min familj kommer att finnas kvar och det är det som känns viktigast just nu. Försöker att inte säga "hejdå" utan "vi ses", hejdå känns så jäkla permanent och deprimerande.

Hur som helst hade jag världens mysigaste hejdåmiddag för lite vänner och då fick jag en mandalabok, pennor och boken Du äger av Mia Törnblom. Så söta som hade fixat en hejdåpresent. Det visade sig att färglägga var sjukt kul och har definitivt blivit min nya hobby, Rekommenderas starkt. Boken Du äger handlar om hur man får bättre självkänsla vilket är ett av mina mål med den här resan, så det blev perfekt.

Nu har jag bara söndagen kvar vilket kommer bli den stora packningsdagen, även om jag nästan redan packat klart. Kommer behöva tänka igenom allt en miljon gånger för vill verkligen inte glömma något. Här kommer lite bilder på min nya hobby och hejdåmiddagen!

Likes

Comments

Fredag. Lördag. Söndag. Sen åker jag till USA för att påbörja mitt år som au pair, något som jag hoppas bli mitt livs äventyr. Vad ska man förvänta sig? Det är svårt att förvänta sig saker från något man egentligen inte vet ett dugg om. Man lever i en slags ovisshet, en sjukt spännande ovisshet. Jag har känt mig rätt kaxig och inte varit särskilt nervös. Det börjar dock komma krypande en liten rädsla, som på ett sätt känns skönt. Det känns bra för det är så det SKA vara. Rubriken är just nu min motivation och jag kommer ha detta i mitt bakhuvud om förändringen blir jobbig. Om man stannar i sin comfort zone kommer man aldrig att få uppleva nåt nytt eller bli starkare.

Nu när denna resa börjar kan ni räkna med att höra mycket mer från mig här!


Likes

Comments

Oj vad detta gick fort och oj vad roligt. Efter knappt två veckor i matchningsprocessen fick jag det efterlängtade mejlet från världens bästa familj att dom vill matcha med mig. Det är alltså den första matchningen som jag skrev om här. Jag matchade totalt med 8 familjer under de här omtumlande 13 dagarna, men kände mig hela tiden säker på vilken familj jag egentligen ville matcha med. Det har varit väldigt roligt att prata med alla familjer men också jobbigt att behöva ge besked om att man inte ville gå vidare.

Hur som helst så vill nu familjen i the Hamptons matcha med mig och det känns så himla bra. Har skypat och mejlat fram och tillbaka och även läst deras nuvarande och dåvarande au pairs bloggar. Båda skriver väldigt fina saker om familjen. Mamman är alltså svensk och jag kommer att prata svenska med barnen. Känns helt underbart att jag kommer åka dit om rätt exakt fyra månader!!

Nu väntar alla förberedelser och jag kommer snart att skriva en sammanfattning av hela matchningsprocessen.


En bild jag hittade från the Hamptons!

Likes

Comments

I måndags fick jag mitt efterlängtade körkort och kunde börja matcha med familjer idag! Bara några timmar efter att jag blev godkänd fick jag min första matchning! Blev så otroligt glad och här är jag klockan halv två på natten. Familjen verkar helt underbar och det känns på ett sätt jobbigt att det är min första matchning eftersom att jag inte har något att jämföra med! Har ju dock läst au pair-bloggar så vet ungefär.

Familjen har två barn, en tjej som är 10 och en pojke som är 7. De bor i the Hamptons utanför New York i ett lugnt område. Mamman är svensk men har bott i USA i 20 år. Familjen vill ha en svensk au pair som kan prata svenska med barnen så att de inte glömmer bort språket. Familjen verkar ha väldigt sunda värderingar och skriver att de kommer att inkludera sin au pair som en familjemedlem och göra allt för att au pairen ska trivas! De skriver också att de är en aktiv familj som gillar att åka skidor vilket är precis vad jag önskade.

Jag har skickat ett meddelande och håller tummarna för att de svarar snart!Så här glad blev jag över min första matchning!

Likes

Comments

Detta är mitt första inlägg och också en början på något nytt. När jag fått mitt körkort är jag redo att starta matchningsprocessen vilket jag ser fram emot väldigt mycket. Jag tycker själv det är intressant att läsa Au pair-bloggar där man får vara med från första matchningen. Min plan är att resa iväg efter sommaren, och är väldigt inställd på att hitta en host family i New York. Jag vet dock att få hamnar där dom tänkt sig från början, eftersom familjen är viktigare än platsen.

Är också intresserad av att ha kontakt med andra Au pairer som ska åka, så hittar du min blogg och känner samma sak är det bara att höra av dig!Likes

Comments